Dé hengel voor het vissen op zeebaars!

19/05/2024
Dé hengel voor het vissen op zeebaars!

De zeebaarzen zijn weer gearriveerd in Nederland! Eindelijk is het weer tijd om te vissen op deze sterke sportvis. Toch is het een vrij lastige vis om te vangen met kunstaas, zeker wanneer je materiaal niet op orde is. Alles draait om gevoel en de juiste presentatie van je kunstaas. Dit wordt een stuk makkelijker gemaakt met de juiste hengel en daar lees je in dit artikel meer over!

Door Mark Kuiper- Al jaren geldt de veel geprezen Legend Elite spinhengel serie van St. Croix als de top in high-end zeebaarshengels. Toen ze even, onbegrijpelijk overigens, uit het assortiment waren, schoot de tweedehands waarde op verkoopsites dan ook omhoog. Heel goed nieuws dus dat deze gewilde hengels opnieuw in het assortiment zijn opgenomen. De keuze uit verschillende lengtes én werpgewichten zorgt ervoor dat er voor zowel de kantvisser als de bootvisser een hengel in deze geweldige serie te vinden is.

De zeebaars is één van onze mooiste sportvissen. Krachtig, harde aanbeten en mooi om te zien!

 

Voor iedere visserij

De Legend Elite spinhengel serie voor de zeebaarsvissers is er in de lengte maten 8ft6 (ES86MF2), 9ft (ES90MF2) en 9ft6 (ES96MF2). Wat maakt deze hengels dan zó gewild? Er zijn maar weinig vergelijkbare hengels die zo goed in balans zijn. De moderne zeebaarsvisserij is tegenwoordig namelijk vaak finessevisserij met relatief licht kunstaas waar een goede hengel hét verschil maakt tussen vangen of tobben. Met een goede hengel kun je het kunstaas perfect animeren of bijvoorbeeld ‘voelen’ hoe je shad zich onder water in de stroming beweegt. Finesse visserij, maar dan wel in veeleisende en zware omstandigheden.

Door de lengte kun je je kunstaas echt mega ver weg smijten. Dit is soms nodig om bij de zeebaars te komen.

Bij het vissen op zeebaars heb je vaak te kampen met hele harde stroming en veel obstakels. Ben je een seconde te laat met bodem voelen, dan is de kant groot dat je vast zit en je je shad kwijt bent. Daarom is het mega belangrijk dat je altijd een strakke lijn houdt. De extra lengte van je hengel is prettig om heel ver te kunnen werpen en de vis goed uit de obstakels te kunnen houden die voor de kant liggen.

Je hebt vaak te kampen met veel obstakels, dus voelen wat je shad doet onder water is essentieel om vastlopers te voorkomen.

Deze hengels geven je precies de goede actie doordat de blank én licht van gewicht én gevoelig, maar tóch krachtig en robuust is. Het is de combinatie van het unieke IPC SCV carbon en de ART-, FRS- en TET-technologie, die St.Croix in zijn tophengels toepast wat deze blanks zo goed maakt. Daarbij het feit dat deze hengels afgemonteerd zijn met de beste componenten. Niet alleen zijn ze afgemonteerd met top kwaliteit titanium ogen, maar ook is er ‘super grade’ kurk gebruikt. Betere kurk bestaat simpelweg niet. Het motto van St. Croix is niet voor niets: “We create the best rods on earth.” Nogal een statement, maar het zou zomaar eens waar kunnen zijn…

 

Al met al, hengels voor de veeleisende zeebaarsvisser die alleen met het beste van het beste tevreden is!