Nooit meer lossers? De semi-fixed takel van Westin

19/04/2019
Nooit meer lossers? De semi-fixed takel van Westin

Je kunt gewoon achteloos doorvissen als je een vis hebt gelost, maar stel nu dat het die fish of a lifetime was. Dan krab je je toch wel achter de oren. Waar ging het mis?! Westin komt met een oplossing voor hardbaits, een semi-fixed takel…

Release systemen zien we steeds vaker terug in de roofvisscene. In essentie is het de bedoeling dat de haken bij een aanbeet los komen van het kunstaas. Dit om te voorkomen dat de roofvis het kunstaas als hefboomwerking gebruikt om zich van het kunstaas te ontdoen. Bij softbaits zie je bijna al niet meer anders met de welbekende stingers, voor hardbaits minder, maar Westin komt met een kant-en-klaar product.

Het ingenieuze release systeem voor hardbaits van Westin.

Semi-fixed dus bij een aanbeet komt de takel makkelijk los.

De unieke semi-fixed takel (semi-fixed terminal rig), speciaal voor pluggen en jerkbaits. De Deense roofvisser Jens Bursell lanceerde het idee al jaren terug met de stellige overtuiging dat hij simpelweg veel meer aanbeten verzilverde. Maar voordat je nu al je pluggen gaat voorzien van dit ingenieuze systeem…

Zie onder in de video de werking van dit systeem uitgelegd door Jens Bursell himself. Niet alleen het release systeem is een voordeel, er is sprake van tal van andere pluspunten.

De oplossing zit hem in dit kant-en-klare product. Het systeem is in lengte af te stemmen op het kunstaas en in principe is het wisselen van kunstaas een peuleschil. Het resultaat is een hardbait, waarbij de takel heel makkelijk los kan schieten. Nee, lossers zul je altijd behouden, maar je zult het aantal daarvan stevig reduceren.