RM Inside – De mooiste roofblei foto’s & alles zit mee voor een top seizoensopening

23/05/2021
RM Inside – De mooiste roofblei foto’s & alles zit mee voor een top seizoensopening

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

In deze video gaat het helemaal los op GROTE baars met meerdere vissen die de 50 cm passeren op het Haringvliet. Zelfs een van 53,5 cm. Visgids Jan Boomsma van Shimano is op zijn best en laat ons keer op keer signalen op zijn Lowrance HDS Live in levende lijve zien. Daarbij passeren tal van vistechnieken de revue zoals werpen met shads, vissen met twitchbaits en ratelpluggen en met name de Ned rig is onverslaanbaar deze dag! Kijk en geniet!


 

De seizoensopening wordt waanzinnig!

Vorig jaar zat ik, Sjoerd Beljaars, in de tuin met de voetjes in de lucht. We verkeerden toen in een zonovergoten lock down. Nu dit jaar blijven de regenwolkjes in de weerberichten elkaar opvolgen. Een eindeloze reeks. Een temperatuur die met de grootst mogelijke moeite het kwik tot 15 graden laat stijgen. Toen leek het wel zomer, nu herfst. Moeten we dat erg vinden met de opening van het seizoen die met rasse schreden nadert? Het brengt mij terug naar die laatste zaterdag van mei in 2020 aan boord bij Luc Coppens.

Vorig jaar een zonovergoten seizoensopening met hoge temperaturen. Dat zal dit jaar anders zijn en daar mogen wij roofvissers heel blij mee zijn.

Je zou denken aan een feest dat haar weerga niet kent. Twee maanden lang hebben de roofvissen geen kunstaas aan hun neus voorbij zien gaan, laat staan een haak gevoeld. Daarbij, de paaitijd heeft flink wat energie opgeslurpt en dat betekent hoognodig reserves aanvullen, lees dinner time. En dan zit je bij roofvis grootmeester Luc Coppens aan boord. Wat kan er dan nog mis gaan?! Toch?

Opeens haakt Luc iets heel groots! Check onderstaande video.

Luc heeft die dag zijn zinnen gezet op de Oude Maas rondom Dordrecht. Geloof het of niet, we vissen ruim twee uur zonder ook maar één tikje te voelen. Het is ronduit om te janken. Op het beeldscherm echt wel wat interessante signalen, maar het is ook niet om over naar huis te schrijven. Geen vangsten, maar dus ook geen enkele actie. Natuurlijk hoopte Coppens op veel beter, maar ergens had hij het voorzien met die destijds hoge watertemperaturen die met gemak de 20 graden aantikken.

Natuurlijk komt het zelfs op zo’n dag goed met iemand als Luc Coppens!

Met die hoge temperaturen en crankbaits kon roofblei natuurlijk niet uitblijven.

Wij roofvissers pinnen ons wellicht te vast op die twee maanden, maar dan gericht op onze eigen kalender, terwijl onder water de kaarten totaal anders geschud zijn. Met name die paaitijd… Net of bijvoorbeeld snoekbaars pas vanaf 1 april eens zijn of haar Tinder account opent. Nee, natuurlijk niet, dat is met name afhankelijk van die watertemperatuur die in april 2020 al hoog was. Het is niet geheel ondenkbaar dat zo rond het begin van de gesloten tijd alle roofvis al lang afgepaaid was. Het grote vreten dat daar op volgt had sowieso al lang plaatsgevonden, voordat wij die laatste zaterdag van mei losgelaten werden.

Alles moest uit de kast, met name kribkoppen leken die dag productief te zijn op de rivier.

Uiteindelijk ook echt wel formaat snoekbaarzen 🙂 Saillant detail, de grotere snoekbaarzen ving Luc op crankbaits en niet op shads.

Luc bevestigde dit met talloze verhalen van andere seizoensopeningen, waarbij de watertemperatuur significant lager lag. Volgens hem kun je de klok er op gelijk zetten, dan zijn het laatste zaterdagen van mei zoals die moeten zijn. Top dus! Aankomende 28 mei ziet het er zo uit. Eén keer raden bij wie we aan boord zitten die dag? Inderdaad, bij Luc dus. Houd je hengels vast Roofmeisters! Dit kan wel eens een droom seizoensopening worden! Iedereen alvast heel veel succes!

 


 

Zilver = goud

Wat zijn het mysterieuze wezens die roofbleien. Op het eerste gezicht een witvisachtige, maar al snel zie je aan de gestroomlijnde vorm dat het om een maximale predator gaat. Dat merk je alleen al aan de verwoestende aanbeten van deze zilveren torpedo. Wij vroegen jullie om jullie mooiste Aspius aspius foto’s en ze stroomden binnen. Onder een selectie van de 2o mooiste volgens ons 🙂

Dit keer morgen geen vangstenbericht, maar zaterdag op ons FB kanaal. Natuurlijk willen wij weten wat jullie vers in de opening gaan vangen. Daarom kun je op 29 mei vanaf 10 uur het bericht verwachten waar je je meest recente vangst kunt uploaden.

Leon Haenen: “Een van de laatste van het afgelopen seizoen.” Wij mochten mee met deze toffe Limburger en wat een sessie was dat. Stay tuned voor een topvideo over deze dag Roofmeisters!

Albert Dekker: “Dikke roofblei tijdens het trollen op de rivier op snoekbaars. De molen gilde het uit.” Wat een brute plaat met al die roestige industrie op de achtergrond. Natuur lijkt dan toch niet ver te zijn. Mooi formaat blei ook!

Jurjen Wijnstroom: “Carolina rig verrassing!” Gave foto Jurjen! Benieuwd of de aanbeet ook snoeihard was?!

Serge Sonneveldt: “Heerlijke roofblei op de rivier die vlak voor de krib op mijn plug dook.” Mooie 3D plaat ook! Dat blijft toch iets moois teweeg brengen op een foto.

Chris Lieuw A Len: “De zoutwater versie van roofblei.” Hahaha inderdaad en gewoon in de Europoort gevangen! Knap hoor!

Dries Leurs: “Mooie roofblei die op mijn shadje vlamde op het moment dat deze het water nog maar net raakte. Machtige aanbeet en leuke dril.”  Er op knallen als het kunstaas het water raakt. Dat zegt alles over de agressie van deze vis. Mooi hoe deze blei match met de achtergrond kleuren Dries! Zeer mooie foto!

Ed de Bevelander: “Terwijl pa en zijn vismaat strategisch overleg voerden over stroomnaden en type kunstaas heb ik gewoon mijn hengel en plug gepakt en ingegooid. Eerste worp meteen raak; 76cm. Pa en vismaat vingen die sessie niets… Groeten van Luuk.” Hahaha lekker Luuk, laat die ouwen maar ouwehoeren 😛

Michel Dekker: “Wat is er nu mooier dan samen genieten van een prachtige roofblei gevangen door je beste vismaatje (en zoontje ) tijdens een prachtige zonsondergang? Niks dus…” Mee eens Michel en wederom een fraaie plaat! You make us happy 😉

Rik Schouwenberg: “Gevangen op de Rapala Skitterpop.” Misschien niet de allerbeste visfoto, maar wel een die super het totaalplaatje weergeeft. Net zo goed een mooie plaat!

Hans Melis: “Deze brute bak ging vol voor een jerk.” Holy shit, in een oogwenk denk je aan een zeebaars. Wat een unit! Helaas zit de scherpte op de vanger, maar dat doet niets af aan de vangst!

Ivan Verhoeven: “Een echte grundelschreck, een van de bruutste bleien die ik heb mogen vangen en dat ook nog in duitsland…” Wat een monster idd Ivan! Wat een indrukwekkende vis!

Johnny Koekerits: “Tijdens een wedstrijd. Heeft voor de nodige centimeters gezorgd om 3e te worden.” Hahaha mooi dat verkreukelde papiertje in je bakkes. Dat geeft deze foto wat extra’s. Een 100% wedstrijdfoto, snel doorvissen na het maken 😉

Koen de Been: “Tussen het verplaatsen door met de bellyboat, hing ik er een crankbait aan (Rapala DT4) en even later een dikke roofblei eraan!” Dik is ze zeker! Wat een oude strijder ook man!

Martijn Leus: “Samen met David Vos aan de Waal, waar we meerdere double hook-ups hadden in een korte tijd!” Dat zijn altijd fraaie platen Martijn met twee vissen en bleie gezichten 😛

Martin Ivo: “Top vis!” En zo is het Martin! Fraai gekleurde roofblei. Zal ons niet verbazen dat het dikke familie is van de yellow cheek uit China. Google maar eens 🙂

Michel van der Meer: “Klapte tijdens het speedtrollen erop. mijn hengel brak bijna erg verslavend…” Geen wonder dat ze zoetwater tarpon genoemd worden 😉

Olivier Freson: “Blijven de mooiste aanbeten voor mij en zeker als ze beuken op topwater spul zoals deze deed. Love it!” Prachtige foto met tegenlicht, mooi hoe dat de vinnen bijzonder kleurt!

Rinus Robaard: “Een dikke bak van een roofblei die het aasje direct pakte toen die het water raakte.” Dat hebben we eerder gehoord 😉 Zie boven. Mooi dat toch wat verbaasde en ook trots-met-de-vangst gezicht!

Bert Rijkers: “Deze 82+ had volle zin voor de Illex Stream Ripper!” Prachtig die bronzen kleur Bert.

Dylan Fanego: “Nog geen 0,1 seconde nadat mijn aasje het water raakte klapte deze erop!” Zo’n unit! Wow! Helaas vaak zo dat er daarna noppes meer gebeurt. Hopelijk niet bij jou Dylan 😉

Marcel Hoekman: “Mijn mooiste roofblei plaat van het afgelopen seizoen.” Tja, veel fraaier wordt het ook niet Marcel. Wat een waanzinnig dikke blei man! Bijna profiel van een winde en misschien wel een hybride?

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

Thijs Acker: “Niet de mooiste foto van afgelopen seizoen, maar wel de meest indrukwekkende vis!” Niet met je eens Thijs, ook al weten we niet wat voor brute platen je achter de hand hebt natuurlijk 😛 Wij zien wel het wauw effect van deze plaat! Wat een dikke blei man en toch gestroomlijnd! Ok, de foto zit wellicht wat tegen het overbelichte aan, maar het totaalplaatje en deze brute aspius maken alles goed. Foto van de week amigo!

 


 

Dit keer morgen geen vangstenbericht, maar zaterdag op ons FB kanaal. Natuurlijk willen wij weten wat jullie vers in de opening gaan vangen. Daarom kun je op 29 mei vanaf 10 uur het bericht verwachten waar je je meest recente vangst kunt uploaden.