Roofmeister INSIDE: 130+ snoek, XXL NL meerval & Masterclass C rig van Broeckx

12/03/2024
Roofmeister INSIDE: 130+ snoek, XXL NL meerval & Masterclass C rig van Broeckx

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


️Onze nieuwste video️

Hij heeft nog nooit gevist, maar hij vindt dat wij allemaal veel te moeilijk doen. We hebben het over Gijs Scheltema de Heere van Decathlon, die dat eens wil laten zien. Sterker nog, hij wil vanaf de kant gelijk een wedstrijd vissen op snoek tegen zijn collega Rik Drewes, die al lang fanatiek op roofvis vist. 


 

Masterclass C rig PB Broeckx

Je hoort het overal, de visserij op grote baars is dit jaar heel moeilijk op gang gekomen. Met name het hoge, troebele water is daar debet aan. Het heeft mij er van weerhouden om er veel tijd aan te besteden. Toch kon het niet zo zijn dat ik de staart van dit seizoen baarsloos af zou sluiten. Zoals gezegd heb ik zodoende de hulp ingeschakeld van visgids Pieter-Bas Broeckx (DM hem om een dag te boeken), klik HIER. Met deze legend moet het dan wel goedkomen toch?!

Iets dat nu heel goed loopt bij PB, de snoekbaars op twitchbaits. Doel? Nog voor de sluiting van het seizoen een 80’er. Het is hem gegund.

Nou, daar was hij zelf nog niet zo zeker van aan begin van de bewuste sessie. Ook hij heeft geworsteld met die hoge waterstand. We zouden vooral op de ondieptes gaan vissen op snoekbaars met twitchbaits, iets waar PB recent veel succes mee heeft. Baars is gewoon één grote onzekerheid momenteel. Baars uitsluiten? Nee, dan ken je PB nog niet, tuurlijk zouden we daar tijd aan besteden.

PB staat nog iets uit te leggen en kebeng! ‘Vissen die je niet verwacht’, echt mijn expertise 😛

Ik zeg wel eens vaker dat wij filmdagen niet scripten. Dat is niet te doen met een onvoorspelbaar iets als roofvissen. Dat zou ook nu blijken. Daar stond ik in alle vroegte te twitchen, PB was nog voor de camera bezig met een inleiding en Kebeng! Bij een hangmoment met de OneTen zie ik opeens de slack uit de hoofdlijn weglopen, een aanbeet heb ik niet echt gevoeld. Super tof. En ja hoor, dikke baars. Toch wel tegen de verwachtingen in en superblij natuurlijk.

Altijd weer prachtig om deze ballonnen boven te zien komen, evengoed de release momenten. Kippenvel!

Twitchen met de crème de la crème op hengelgebied. Wat een weergaloze hengel, zo licht, alsof je met alleen de vislijn vist…

Nu moet je altijd uitkijken met conclusies wanneer je bij de kick off meteen een vis vangt, vaak genoeg meegemaakt dat het daarna ruk werd. Nou, nu niet… Zeker, de snoekbaarzen wilden ook. Gelukkig maar, want ik vind het op een of andere manier altijd net wat toffer om deze rovers met hardbaits te vangen.

PB ging los met de C rig! Qua uitleg en qua vangsten. Dit wordt een must see voor iedere baarsvisser.

Maar die baars… Zo taai werd die visserij niet. Sterker nog, het werd een prima baarssessie. Niet zozeer op twitchbaits, maar op de Carolina rig. Laat PB er nu verantwoordelijk voor zijn dat deze vistechniek in Nederland zo immens populair is geworden. En, vraag het de kenners maar, eigenlijk is en blijft het de meest effectieve manier voor grote baars. Overigens niet alleen in de winter. Hoe dan ook, voor PB alle reden om een masterclass te geven over de C rig. Stay tuned voor deze upcoming video met alle ins en outs over zijn visserij!

 


 

Actuele vangsten

Via de socials de oproep aan jullie om je meest actuele vangst in te sturen.  Hieronder een selectie van 20, altijd weer staan we versteld! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Albert Dekker: “Weer een 130+. En dan zit ze ook nog eens lekker in de vel. Potentie vis. Nu al zwaar over de 20 kilo.” He did it again! Ongelooflijk wat een bakken jij vangt Albert. Voor velen zijn dit een fish of a lifetime en jij weet het keer op keer te flikken!

Thomas Wending: “Mooie vis op de Swim en nog leuker dat ik deze mocht vangen tijdens een film dagje. Altijd leuk als een plan werk.” Gelukkig geen vis met cameraschuwheid Thomas, wat een plaatje dit zeg!

Friso Boomsma: “We gaan rustig door met meters vangen… Deze had een prachtige donkere kleur… Erg blij mee! Statisch op…jawel, de makreel.” Heerlijk hoe jij op de vis zit Friso! Keep it up!

Kevin Demmers: “Af en toe valt alles precies op zijn plek. Mooie omgeving, mooi weertje, een mooie vis en een vismaat met een donders goeie camera!” Wat een kleuren Kevin! Dit is geen bronskleur meer, maar 24 karaat goud!

Edwin Van der Rijsen: “Met mijn dochter gevist op het ondiepe; ze was erg blij met haar nieuwe pr. Top dag.” Onbetaalbaar Edwin, wat zijn dit toch altijd weer betoverende plaatjes!

Jeroen Kuitert: “Weer een mooie dikke baars op de shad tijdens het vissen op snoekbaars. Deze dikke dame lag in de stroming te wachten.” Bijzondere beesten zijn het Jeroen. Vraag is of snoekbaars en grote baars bij elkaar kan liggen… Wast denk jij?

Norbert Markus: “109 cm heerlijke kanaal beuker. Wat een sport!” Massieve vis Norbert! Check die enorme laadklep. Voorns zijn veilig, brasems niet 😛

Loek Kolenbrander: “Hele zware dame die vol gas over de Zilla heen schoof.” Wat een brute snoek en dito foto, zo midden in een woonwijk met zo’n monster. Wauw!!!

Rj Legtenberg: “Dikke baarzen en een kleine wereld door de mist! Fijne combinatie!” Geen makkelijke condities voor grote baars, maar you did it RJ!

Bas de Deugd: “Gisteren nog even snel een prachtige polder bak. Onder een bruggetje weten te verleiden om vol voor de Savage Gear Swim & Jerk te gaan.” Heerlijk die korte sessies en dan ook moddervet!

Bert Pocquet: “De eerste 90 + is een feit. Wat een ram op de hengel en spannende dril. Weeral gevangen op mijn favoriet aasje, de Maorri van Flipbaits. Met 95 cm en 9 kg een pracht beest!” Ongekend wat een kasteel Bert! Wat zijn ze imposant!!!

Misha de Jong: “Een dagje snoekbaarzen op de rivieren met mijn kleine meid. Op de laatste worp een verlossende dreun van een mooi kasteel…” We hebben het eerder gezegd deze editie, dit is onbetaalbaar! Koesteren dit. Wat een super leuke foto Misha!

Marco Jagtenberg: “Doel was om nog één baars te vangen voor gesloten tijd. Hoogwater en gezondheid hield het de laatste maanden tegen! Twee uurtjes, één baars en helemaal kapot naar huis. Doel bereikt!” Tijger ben je Marco! Wat een prachtbaars! Scroll ff naar onderen 😉

Freek Janssen: “Een mistige morgen die bruut verstoord werd door deze beul. Na 2 maal de GIGANT DROPPER te hebben geïnspecteerd ging ze er toch vol voor.” Ahhhhh, wanneer gaat dit stoppen bij jou Freek? Hoe krijg je het elke editie weer voor elkaar! Respect voor!

Robin Preenen: “Nieuw PR voor deze topper. 1 uur op de boot, 2 PR’s gesneuveld.” Nee johhhh, wat een kneiter van een baars. Als ze zo groot worden, gaan ze zo imposant worden met die knik boven hun kop!

Goran Krnjic: “Onder de rook van Moerdijk industrie.” Wauw wauw wauw Goran! Dit zijn foto’s om in te lijsten. Kan net zo goed Noordzee zijn met op achtergrond Europoort. Zo groot water en ook grote meerval! Super vet!

Rajeev Ladi: “Eindelijk is het gelukt om dit monster te vangen. Never give up!” Dat is de vibe Rajeev! Wat een kolos en bijzonder gekleurd ook!

Pedro Van Gaver: “Vorige visdag hadden de baarzen er geen zin in… De snoekbaarzen lieten zich wel verleiden tot een aanbeet.” Wisseling van de wacht Pedro, maar niet minder mooi amigo!

Robin Smit: “Na langer dan 2 jaar weer eens een PR snoekbaars kunnen vangen. Met 97 cm een mooie afsluiter van een dag die weer eens de boeken in gaat. Was wel hard werken, want er was geen beweging in te krijgen, maar door de shad vlak boven z’n hoofd te houden, gedurende 20 min, begon ie het eindelijk zat te worden en was de dreun op de hengel gewoon pure agressie.” Kick ass Robin, wat een spannend spelletje is dat toch… Gefeliciteerd!!!

Bak van een baars op groot water voor Arjan van Dorp. Ook weer die karakteristieke knik achter de kop!

Foto van de Week

Wat een plaat zeg van Marco Jagtenberg. Mooi die bek in de lens gedrukt en heel bijzonder licht dat op haar flank oplicht. En dan nog die mysterieuze mist in de achtergrond. Niet alleen een beauty van vis en foto, maar ook het verhaal is super tof! Foto van de week Marco! Gefeliciteerd!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.