Roofmeister INSIDE: Het baarzenvuur & dikke metersnoeken in de polder!

04/03/2024
Roofmeister INSIDE: Het baarzenvuur & dikke metersnoeken in de polder!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


️Vrijdagavond video️

Makkelijk is het roofvissen niet en al helemaal niet het vissen op snoekbaars vanaf de kant. Maarrrrr… we hebben een hulplijn ingeschakeld. Specialisten Simon Torenbeek en Alex Drapers laten exact zien hoe je nu op de rivier het beste kunt werpen met shads. 


***NU TE KOOP***

Eindelijk verkrijgbaar, de exclusieve Roofmeister cap met 98,4% vangstgarantie. Klik HIER.


 

Het baarzenvuur

Ik kan me bijna niet meer herinneren dat ik de laatste keer gericht op baars ben gaan vissen. Normaal is het elke winter vaste prik. Nog steeds smelt ik weg bij het zien van de echte pizza’s. Geen idee eigenlijk waarom het zo lang geleden is.

Eentje echt uit de oude doos. Een epische sessie met toppers Bart van der Walle en Johannes Elzinga met uiteindelijk o.a. 2 baarzen van 53 cm… Klik HIER.

Het laatst misschien met onze grote amigo Arend van der Heijden van Rapala en dat voor het goede doel, klik HIER. Wat een taaie bedoeling was het toen. Alleen de fingerspitzen boekten die dag succes en mij ontbeerde het daaraan. Bij Arend niet, wat een legend.

Wat een mooie dag was dit! Klik HIER.

Het was voor mij letterlijk en figuurlijk een koude kermis. Om jezelf dan tot in de tenen te motiveren voor een volle visdag op een rivierplas. Hmmm… Daarbij, die immer hoge waterstand, de troebele soep. Tja, dat is dan meer echt voor de baars diehards weggelegd en ik kan me daar lastig toe rekenen.

Natuurlijk zat Roofmeister niet stil deze winter wat betreft video’s, check bovenstaande legendarische visdagen. 

Enfin, hoog tijd om dat in de staart van het seizoen 23/24 nog op te pakken, maar niet alleen. Ik heb een hulplijn ingeschakeld en wel die van visgids Pieter-Bas Broeckx (DM hem om een dag te boeken). Als iemand dat baarzenvuur weer kan aanwakkeren bij mij, dan is dat PB wel.

Toen (zie video boven) alles behalve een makkelijke dag, maar we kregen het voor elkaar. Nu weer vol gas…

Vandaag had ik hem nog even aan de telefoon: “Sjoerd, windkracht verwaarloosbaar, droog, zon. Het wordt een super dag. Lekker vroeg beginnen, veel met twitchbaits aan de slag en ook de Carolina rig. We gaan knallen.” Nou, de vlammen komen nu al uit mijn oren. Zo zin in deze dag. Duim voor ons en stay tuned!

 


 

Knallende vangsten

Het seizoen gaat haar laatste stadium in en met veel zachtere temperaturen dan we gewend zijn van eind februari/ begin maart. Wat dat onder water doet? Check de selectie van 20 hieronder maar eens 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Patrick Francken: “1 cm tekort voor de magische 50, maar met 49 cm was deze meer dan welkom!” Oef dat scheelt weinig, maar wat maakt het uit met zo’n prachtvis!

Jigging Jay: “Een flauwe aanbeet, maar wel een leuke snoek.” Wat een kleurenprint Jay! Supermooie plaat!

Robert Fox: “Weekendje samen met Tim Molier op stap, met deze fantastische metersnoek voor Tim konden we dag super afsluiten.” Oef, dat zijn ze Robert! Wat een spierbundel!

Mike Latdorp: “Even -ruim een weekje geleden- staan knallen met eigen stadje. Om dan toch weer zo’n prachtige vis te pakken. Dat is gewoon geweldig, deze vis kwam uit op 109 cm.” Niks zo laagdrempeligs als een potje roofvissen Mike. Gewoon ‘ffies’ een 109 pakken! Wauw!

Arend Burger: “Even een paaistekkie afwerpen met de jerkbait. Nou, moeders was thuis! Wat een aanbeet op het hangmoment, heerlijk. NGbaits fat glider doet weer waar hij voor gemaakt is.” En dat vanaf de kant! Episch Arend!

Freek Janssen: “Op een uurtje tijd. 2 prachtige meervallen in de nacht. Waaronder deze gruwelijke scarface voor m’n tweelingbroer.” Holu shit, wat een vissen weer Freek! Giganten. Hoe krijg je het voor elkaar!

Vis Meid: “Op de verjaardag van Jessy Pattynama samen wezen vissen op snoek met doodaas. We hebben samen een heerlijke dag gehad en de snoeken vierden ook zijn verjaardag! Met uiteindelijk 7 snoeken op de kant, waaronder deze grote dame van over de 90 cm. Het was een zeer geslaagde verjaardag voor mijn maatje!” Daar kan geen taart tegen op Vis Meid!

Jeroen Kuitert: “Heerlijke de ondieptes van 2,5 meter afgevist op de rivierplas met de shad en daar had deze 50 cm baars wel zin in.” Ahhhh, gewoon weer eens ouderwets met de shad. Je zou het bijna vergeten dat dat ook kan werken!

Jan Schelfhout: “102 cm poldergeweld. Leuke afsluiter voor mijn seizoen.” Ongelooflijk wat die polders kunnen huisvesten. Dat laat jij maar weer eens dubbel en dwars zien Jan!

Joey de Graaff: “Gevangen met mijn zoontje in het slootje om de hoek! Helemaal onder de indruk. Prachtig.” Magisch Joey, scroll even naar onder 😉

Wilfred van Asselt: “Prachtige dikke 80’er, werpend op de dropshot.” Monsteralarm Wilfred! Wat een kasteel!

Joran Scherjon: “Behoorlijke vis uit de polder, met 94 centimeter een waar polderkanon!” Dat kun je wel zeggen Joran! Flink aan de maat voor dat kleine water!

Mike van Kley: “Deze dikke polder dame van 96 cm kon the good old buster-jerk niet weerstaan.” Blijft een classic Mike! Heerlijk hoe ze er op kunnen duiken!

Edwin de Graaf: “Afgelopen weekend weer eens met m’n zoon nieuw stekjes afgegooid en niet zonder resultaat. Weer mooie snoeken kunnen vangen . In een ochtend 5 stuks van tussen de 85 en 106.” Dat zijn prima nieuwe stekjes haha. Niet normaal man, wat een vangsten!

Jan Van Der Poel: ” Heerlijk in de middagzon voor een vissentrap. Klapt er een prachtige snoekbaars van 87 cm op een kleine dode voorn. Niet zozeer de grootte, maar de kleuring van de snoekbaars zorgt voor een grote glimlach.” Nou, de grootte mag er ook zeker zijn Jan, wat een kolos man!

Edgar Zegers: “Een mooie 70 plus vis. Heerlijke reeks mooie vissen mogen vangen.” Lekker op dreef Edgar, dat zijn de sessies!

Johan Smit: “Wanneer je een nieuw aasje uitprobeert en dit is je eerste vis erop, dan geeft dat wel vertrouwen.” 100% Johan, dat kan dan zomaar eens een van je favorieten worden!

Philip Du Puy: “Volkerak gespuis van vanmiddag!” Heerlijk Philip, wat zijn het toch prachtbeesten!

Kacang Nakal: “Precies 100 cm!” Haha, niks meer aan doen. Het zijn en blijven indrukwekkende vissen!

Jeroen Vree Egberts: “Het was taai deze week in het Twentekanaal, koud en veel wind. Toch nog een snoekbaars gevangen. Gelukkig lijkt het weer nu wat beter te worden.” Yes, winter lijkt nu echt voorbij Jeroen. prachtig agressief rovertje weer.

 

Foto van de Week

Er lijkt al een soort zepia tint over heen te liggen, wat een heerlijke plaat. Eentje voor de lange termijn van Joey de Graaff. Kijk die krullenbol eens met die onthaaktang. Dat is teamwork geweest, dat kan niet anders. Vader & zoon. Tja, daar hebben we een zwak voor!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.