Roofmeister INSIDE – De leukste vangsten van deze week & glasogen openen

08/08/2021
Roofmeister INSIDE – De leukste vangsten van deze week & glasogen openen

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***ONZE NIEUWSTE MEGAVIDEO***

Wat een dag was dit samen Johannes Elzinga en Bart van de Walle! Van Kampeerhal Roden Hengelsport kregen deze Streetfishing bazen een scorekaart. Opdracht: Zoveel mogelijk kunnen afvinken in de stad Groningen. Van ondermaatse baars, tot snoek van boven de 75 cm. Van vangen op de Neko rig tot vangen op een twitchbait. Van vissen met de dropshot rig tot succes hebben op een topwater. Het lukte Bart en Johannes wonderbaarlijk goed met o.a. een regelrechte DROOMVANGST!


 

Geboorte in huize Beljaars

Een nieuwe geboorte in huize Beljaars! Die van een roofvisser. Mijn zoon Stijn heeft het te pakken. Stijnmeister is nu 9 jaar en het roofvisbloed pompt nu full throttle door zijn aderen. Beschuit met muisies! Geen roze, of blauwe, of paarse (pffff), maar knalrode! De scene heeft er een nieuwe krijger mee…

De wortel van de hengelsport.

Mijn vader had niet zoveel met vissen, maar in Ierland vond hij het altijd prachtig om te doen. Zo blij dat we samen nog een mooie trip hebben gemaakt naar dit land.

Al eerder heeft ie een hengeltje uitgegooid, maar dan bleef het bij voorntjes, met af en toe een slijmjurk van een brasem. Hij vond het leuk, niets meer dan dat. Totdat ik hem vorige week meenam voor een korte snoeksessie. Het was even zoeken naar een slootje zonder al te veel planten, maar eenmaal gevonden was het raak. Zijn eerste worp. De spinnerbait, nog een good old one van Willem Romeijn, draaide hij binnen in de bovenste waterlaag toen vol in het zicht een snoek van over de 70 cm over het kunstaas gleed.

Het moment!

Daar gebeurde het! Op dat moment! Daar ontsproot zich de passie waar hij nooit van zijn leven meer van af komt. De vol continue roofvis ploegendienst. De verzamelwoede van kunstaas. De slapeloze nacht voor een nieuwe sessie. Het inschatten van je kansen bij het zien van welk water dan ook. Een roofvisvocabulaire van Carolina rig tot en met de figure eight. Meisies die voorlopig het heen en weer kunnen krijgen. Ik hoorde het kraken in zijn hersens. Er is geen ontkomen meer aan. Arme Stijn!

Bijna ging het mis met Stijns viscarriére. Saved by the bell, maar anders hahaha

Arme vader! Ik zal zijn eindeloze vragenvuur moeten kunnen beantwoorden. Spoedig niet meer alleen ff een paar worpies ergens. En… mijn gigantische voorraad aan roofvisgear is niet meer alleen van pappie. Die erfenis heb ik al in moeten willigen. Haha, nee hoor, ik vind het fantastisch. Ik zie ons al samen op het ereschavot bij een grote wedstrijd. Of ergens in de tropen de ene GT na de andere binnen harken.

Moeders de vrouw en Stijnemans zijn eerste stappen op de rovers.

De basis heeft ie al een beetje te pakken.

Nou ja, eerst maar eens de basis. Het vangen van snoek is een, hem weer optimaal terugzetten het andere. In de complete chaos van zijn eerste snoek was dat leermomentje nog ver te zoeken, maar we hebben geduld. Volgende keer een onthaakmatje mee en hem de kieuwgreep leren.

Dropshot heeft mijn glasogen geopend!

Maar daar kan hij niet op wachten. Eerst is snoekbaars aan de beurt. En niet zonder zijn vast vismaat, Daniël. Ja ja, ik heb mijn meerdere al weer moeten onderkennen. Twee handen op één buik die gassies. Daniël had het al wat eerder te pakken dan Stijn en was op vakantie, toen Stijn zijn eerste snoek ving. Dat gaat geen tweede keer gebeuren.

De grote concurrent!

De ultieme playstation! 

Enfin, snoekbaars dus… de raderen draaien. In mijn jeugd was deze roofvissoort mijn achilleshiel, te mysterieus, te lastig. Maar daar ga ik een stokje voor steken bij deze twee boeven. Eén woord: dropshot! Deze techniek heeft mijn glasogen geopend.  Het grote voordeel? Het kan dodelijk eenvoudig zijn en in tegenstelling tot het werpen met een shadje, zit je met de dropshot rig continu in de strike zone. Slotsom, zoveel kan er niet fout gaan. Keptur wel eens een artikeltje aan gewijd, klik HIER. Vanmiddag gaat het gebeuren. Benieuwd wat een snoeiharde dreun van zander op de hengel met die koppies gaat doen. Duimen Roofmeisters 🙂

 


 

Heet van de naald vangsten

Vakantietijd, tijd genoeg voor mooie roofvisvangsten toch? Ja hoor, ze stroomden weer binnen bij ons. De een nog fraaier dan de ander. Lekker bezig hoor Roofmeisters. Hieronder de slectie van 20… Hemel en aarde bewogen om een keuze te kunnen maken.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Devin Kant: “Binnen 10 minuten gelijk een bak van 91 cm.” Dit zijn ze Devin! Wat een heerlijke bak man!

Albert Dekker: “Dikke baarzen vangen op de rivier met kleine shadjes.” Wat vangt deze man niet groot?!

Ivan Verhoeven: “Als meer dan 200(!) roofbleien in 10 dagen tijd de taart zijn, is dit uiteraard die welverdiende kers!” Ahhh wat een beauty Ivan! En 100 bleien? Ziek!!!

Jeroen Bouwer: “We blijven lekker snoekbaarzen vangen. Komende week de snoeken even op zoeken.” We begonnen ons al zorgen te maken Jeroen hahaha. Succes al vast!

Junny Vreuls: “Ik werd geappt door een karpervisser dat z’n stek vol lag met poezen, of ik die even kon weghalen! U vraagt wij vangen! Just a random sunday morning, like it!” Hahaha coming to the rescue! Lekker bezig Junny. Super fraaie plaat!

Kenny Maes: “In de bruine soep voor dat het weer omsloeg.” Wauw, mooi totaalplaatje zo!

Koen Verheyen: “2 opstappers met een missie. Nieuw pr in the pocket!” Congrats gasten!

Mario Laureys: “Super gelukkig met mijn nieuw PR roofblei van 77 cm.” Niet alleen groot, ook een prachtige blei!!!

Mario Van Dyck: “Deze dame meldde zich al bij eerst worp met de In-sider van fish impact.” Heerlijk als een sessie zo begint Mario!

Mark Waasdorp: “Mooie oude strijder. Ccatch and release!” Waanzinnige plaat Mark, zo met die zon op de achtergrond en door de vinnen heen schijnend.

Nando Elfring: “De vakantie goed begonnen samen met de kids.” Dat kan gewoon niet meer mis gaan Nando! Have fun!

Patrick Loef: M’n aller eerste roofblei! Er kwamen er meteen 4 op de kant waarvan de grootste 79 was.. wat een power.” Mooi man, dat er vele mogen volgen topper!

Remco van Dort: “Eindelijk, na 2 jaar heb ik mijn mooiste rover uit het water getrokken. Wat een schitterende baars van 47 cm. Groeten uit Zuid-Limburg!” Zo mooi en helemaal verliefd zo te zien en terecht!!!

René de Boer: “Laten we maar zeggen: typische Hollandse zomer? Voor de baarzen maakt het weer allemaal niet uit. Mij ook niet, ondanks dat ik tot het bot was nat geregend. Als een blij ei met deze Europoort baars op de foto.” Hahaha, wat kan die regen je dan inderdaad nog schelen. Wat een bak amigo!

Robin Smit: “Tijdens een ferme plensbui nog een slanke 80’er kunnen verleiden tot een aanbeet op half water op een shadje van 7cm.” Wat een zomer he Robin?! Deze is hartverwarmend iig!

Ronald Traas: “Mooie verrassing tijdens een lastig nachtje pelagic vissen.” Wauw en dat in het donker! Netjes man!

Sander Paans: “Zoeken naar nieuwe plekken blijft een mooie uitdaging, zeker als het vis oplevert!” Helemaal verslingerd aan de zoute baars die Paans! Respect makker!

Serge Sonneveldt: “Top dag op de rivier, naast mn eerste meerval ook weer mooie formaten snoekbaars.” Topfoto, like usual Serge!

Tim Van Putten: “Dikke 80+ roofblei op de vlieg. Aftma 6 met een witte wooly bugger. Klap van jewelste.” Soooo dan, de dril moet ook een spektakel zijn geweest!

Wouter Koeleman: “Zaterdagavond werd mijn swimbait vakkundig gesloopt.” Hahaha, maar deze mogen dat doen toch?! Toffe plaat, enthouasiasme druipt er van af. That’s how we love it!

 


 

***FOTO VAN DE WEEK***

MO Ralphs: “Gisteravond de ondiepe kribvakken bestookt met een spinnerbait. “Klap op de hengeltop” een baars die met spinnerbait en al boven het water klapte was keihard genieten. Een kleine cm verwijderd van de vijftig…” Baars is al de mooiste vissoort van de Lage Landen, maar deze doet daar een schepje boven op met zijn diepgele kleur, dan nog die felrode accenten in de vinnen, een blije visser en een mooie natuurlijke achtergrond… Niks meer aan doen, foto van de week!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.