Roofmeister INSIDE – Kantvissen is the shit, de meest actuele vangsten & Foto van de week

20/02/2022
Roofmeister INSIDE – Kantvissen is the shit, de meest actuele vangsten & Foto van de week

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Wat is er mooier dan veel snoek vanaf de kant? Roofmeister Sjoerd Beljaars trekt samen met Enzo Claassens van Spro de polder in met deze missie. Dat niet alleen, ze maken er een heuse battle van. Ieder mag 1,5 uur vissen met een bepaald stuk kunstaas. Vangt een van hen een vis daarop, dan krijgt diegene een punt en mag hij naar een volgend kunstaas overschakelen. Vang iemand niks binnen die 1,5 uur, dan moet diegene zonder punt overschakelen naar nieuw kunstaas. Wie gaat er winnen???

 


 

Waarom je samen met Sjoerd & Bo moet gaan vissen

5+1 redenen waarom je samen met Sjoerd & Bo in Zweden moet gaan vissen

 


 

Kantvissen is the shit

Beunen vanaf de kant. Elk succes is dan geweldig!

Tenminste dat hebben filmmaker Bo Staartjes en Sjoerd Beljaars ondervonden. Natuurlijk is het vissen vanuit de boot fantastisch en lig je er vaak genoeg een streepje, gerust streep mee voor en ja, natuurlijk blijven we dat doen. Daarnaast krijgt het kantvissen op roofvis veel focus. Begin dit jaar hebben Bo deze strategie bepaald en die bevalt tot nu toe heel goed.

Ff snel een paar uurtjes vanaf de kant mee pakken.

Stekken zoeken met Google Maps.

Waarom meer kantvissen? Oef, genoeg redenen. Misschien het allerbelangrijkste, de meesten van ons hebben geen boot en willen van een bepaalde reportage ook echt wat opsteken of zichzelf er ook echt mee kunnen identificeren. Verder is het qua filmwerk allemaal net wat interessanter wellicht. Even heel sec de vergelijking van een boot op dat grote, grauwe Hollands Diep ten opzichte van een idyllische rivierplas of polder waar kantvissende boeven doorheen trekken.

Prachtig dat Hollands Diep, maar dan wat betreft vispotentie. Qua uitstraling net een grauwe bak met water.

De rivierplassen zijn dan een stuk filmischer.

Wadend met Leon Haenen in Limburg, wat een bizar betoverende omgeving!

Daarnaast hebben wij het wiel opnieuw uitgevonden. We zijn dat kantvissen gewoon veel leuker gaan vinden en meer en meer gaan waarderen. In den beginne moesten we elkaar nog een schop onder de luie hol geven om te gaan struinen, nu kunnen we niet wachten tot weer een nieuw avontuur vanaf de kant. Of het nu snoek, snoekbaars, baars, zeebaars of roofblei is. Nummer 1 target voor 2022 is meerval vanaf de kant. En dan wel gewoon ffies het Nederlands record natuurlijk 😛

Op de boot worden we maar wat vaak aan de hand gehouden door regelrechte toppers.

Op de kant ook hoor, maar Bo en ik trekken er nu ook geregeld met zijn tweetjes op uit.

Ding is dat elke vis die je vangt vanaf de kant hoe dan ook meer meerwaarde heeft. Net wat meer voldoening zeg maar. Dat geldt al helemaal voor Bo en mij. Vaak genoeg zitten we bij diehard specialisten die ons naar hun beste stekken brengen. Nu gaan we ook vaak met zijn tweetjes en dan is er geen Luc Coppens of Jouke Jansma die ons aan de hand vast houdt. Elke vangst wordt dan daarom extra bejubeld. Alsof je een vis vangt tijdens een wedstrijd, of een rover op je stukje eigenbouw kunstaas. Net even die extra pret die je dan beleeft. Mooi!

Bak van een vis tijdens dood azen. Een techniek waar we nauwelijks iets van wisten. Daarom werd elke vangst dubbel en dwars gevierd.

Grote voordeel ook is dat je met het vissen vanaf de oever minder overgeleverd bent aan de weersomstandigheden en vooral de wind. Een Bft’tje 5 en je kunt met de boot misschien maar beter verstek laten gaan. Vanaf de kant, zeker in beschutte omgevingen, no problemo. Ok ok, het is wat dat betreft janken met de pet op, qua wind. Zelfs voor de kantvisser. Afgelopen tijd hebben we een record aantal reportages moeten cancellen. Niet te doen. Maar goed, na regen komt zonneschijn en ook na storm. Dat hopen we dan maar tenminste. We kunnen niet wachten om weer in de benenwagen te stappen. Stay tuned Roofmeisters.

 

Stormachtige vangsten

Met dit weer moeten al die windmolen parken toch energie voor de rest van dit decennium genereren? Niet normaal Roofmeisters! Is het goed voor vangsten? Ehm, genoeg in onze inbox weer. Iedereen bedankt voor het insturen van de foto’s 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Arian Heeren: “Eens een dagje zonder al teveel wind met de bellyboot op pad leverde deze mooie vis op.” Dagen zonder wind zijn zeldzaam Arian hahaha. Prachtige zanderrrr!

Bart de Kroon: “Mooie roosterfish op een Slider van Salmo…” Hoog op de bucket list bij ons Bart! Mooi dat dat gewoon op de Rivierplassen rondzwemt.

Chris Walrave: “IJsvissen in Zweden met visgids Tobias Sportfishing Dalfsland.” Vet! Koud daar man. Hebben we hier dit jaar niet gehad.

Cor Toet: “Nieuw pr 113cm.” Super fraai gekleurde pike Cor! Gefeliciteerd amigo!

Yanick Boogert: “Oude strijder die mijn kreeftje niet kon weerstaan.” Prachtig Yanick, check die rugstekel. Zo vet als ze die onder hoogspanning opzetten!

Danny Blok: “Eerste metervis dit jaar. Gevangen op een Fox Replicant 23 cm.” Lekker Danny! Super mooie vangst en dat lekker vanaf de kant!

Dries Leurs: “Leuke bijvangst bij het snoekbaarzen.” Dat moet een hell of a fight zijn geweest Dries!!! Insane!

Glenn Sierra: “De eerste meterbak van het jaar. 104cm riviersnoek.” En wat voor een?! Super dikke bak!

Marc Zitvast: “Was even geleden maar afgelopen vrijdag de bellyboat weer eens gepakt. Met een mooi resultaat.” Niet normaal hoe jij dat voor elkaar krijgt elke keer weer Marc!

Mark Verhoeven: ‘Panamese Jack Crevalle op de popper.” Wauw wauw ouwe buffeljager! En dat op een popper! Zieke aanbeet zeker?!

Michel De Wolf: “1.15.” Record korte omschrijving Michel hahaha. Maar, deze bak mag er zeker wezen!

Nick van Erpo: “Snoekbaars van precies 80cm! Was Samen met Thijs vd Acker aan het vissen toen ik deze vis haakte! Hij ving er op het zelfde moment ook een. Hierop kwam hij naar mij toe om zijn vis naar mij te brengen zodat ik met beide op de foto kon! Zoals je kon zien kon mijn avond niet meer stuk.” Je hele visjaar waarschijnlijk niet Nick! Waanzinnig kasteel in de nacht!

Nigel Zwartewaalsloot: “3,5 uur geen tikje gehad. Even wat schuiven met de dobber, aasvis op half water inplaats van op de bodem en gewoon maar eens voor mijn voeten in de kant ingooien. Nog geen 5 minuten later heb ik deze dikke dame van 95cm in mijn handen.” Goed gevist man! Gewoon eens buiten de gebaande paden kijken werkt soms echt!

Reinier Saat: “Mooie meterbak in het zonnetje na een nachtje pelagisch doorhalen.” Hahaha bikkel! Wel heel vet zo die plaat met tegenlicht!

Serge Sonneveldt: “Polder dame van 1.01 m op nog geen 60cm water.” Wauw, blijven ons verbazen dat dit soort vissen hier gewoon rondzwemmen.

Thomas Wending: “Deze week weer een hele mooie snoek op de Swim, blijft een top aasje.” Wat zit jij lekker in de flow Thomas, ongelooflijk. Keep up the good work!

Victor Strupinski: “The catches were good last week.” Wat een kasteel Victor! Check die prachtige, brons gouden kleur.

Wilbert Bouwman: “Deze oude strijder van 51cm kon de twitchbait niet weerstaan!” Mooier worden ze niet Wilbert! Netjes amigo!

Chris Schaufeli: “Blijven toch een van de mooiste vissen van ons land, mooi voor de afwisseling na een aantal snoeken.” Ahhh, inderdaad Chris en mooi met dit licht zo. Zeer fraai!

 

***Foto van de week***

Walter van Eijbergen: “In de pauze van me werk, effe hengeltje er uit gooie dikke bak van 1.01.”  Hahaha next level Walter. Wat een bak van een snoek en wat een verhaal er achter. Het laat zien hoe laagdrempelig dat kantvissen is en kan zijn. Prachtige vis met een waanzinnige print. Dat pakkie van jou maakt er een extra kleurrijk geheel van op dat bed van dode bladeren. Foto van de week en dik verdiend!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.