Roofmeister Inside – 45 actuele vangstfoto’s en een DREIGBRIEF aan Roofmeister

24/01/2021
Roofmeister Inside – 45 actuele vangstfoto’s en een DREIGBRIEF aan Roofmeister

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

De dreigbrief

“Waar zijn we Bo?” Vraag ik, Sjoerd Beljaars, onze nieuwe cameraman. “Ottoland”, zegt ie met een grimas. Ook ik kan mijn lach niet inhouden. Heel lang geleden hadden de bewoners van het dorpje, destijds wat hutten van klei, te diep in het gerstenat gekeken en gierend van de lach hebben ze hun nederzetting deze plaatsaanduiding toegedicht. Onze video’s zijn oersaai en ik dacht, we beginnen eens met een leuke grap.

Bo en ik beleefden er een mooie sessie met fraaie snoeken. Het resultaat laat zich raden. Het weekend na publicatie was het angstvallig stil op het Hollands Diep, Veluwemeer, Volkerak en de IJssel, terwijl Ottoland overspoeld werd met drommen vissers. In dit polderdorp staat geen turfblok meer op het andere. Het werd een Project X, maar dan voor vissers. De snoeken zijn er geëvolueerd tot superintelligente wezens, ze gaan alle associaties met gevaar uit de weg.

Een dagelijks terugkerend beeld in Ottoland.

Alleen in het donker werd er nog gevangen en onlangs zocht de bond der pelagisten hier ’s nachts haar heil. De avondklok komt als een geschenk uit de hemel voor de inwoners. Inmiddels hebben ook onze Oosterburen lucht gekregen van Öttoland en de Meidagen van 1940 lijken te herleven. Wij bij Roofmeister hullen ons in stilzwijgen, de met de grond gelijk gemaakte gemeente hebben wij op ons geweten.

We lijken ons lesje niet geleerd te hebben, want bij een volgende video is het wederom raak. We gaan met Jouke Jansma vissen op een kanaal in Nederland. Welk kanaal? Nou, makkelijk zat, want zoveel kanalen zijn er niet toch? Misschien een stuk of 1.000, veel minder zullen het er niet zijn. De stekkenpezers staan al in de startblokken. En jawel, het wordt ze door ons weer gemakkelijk gemaakt. Wij hebben het gore lef om de omgeving in beeld te brengen.

Voortaan de achtergrond blurren 🙂 Probleem opgelost.

In plaats daarvan hadden we ook de achtergrond kunnen blurren en, vooruit, ook Jouke een zwart balkje voor zijn ogen kunnen geven. Als je dan toch bezig bent… Wij vonden het bij deze edit ook wat ver gaan en hebben de 130 snoek en metersnoekbaars daarom buiten beeld gelaten, maar het leed was wederom niet te overzien.

De ingang van HQ Roofmeister nu streng beveiligd.

Ik krijg een brandbrief binnen… Op Instagram als DM. Het is van een gerenommeerd visser. Uit respect zal ik de naam niet noemen, zo zijn we dan ook wel weer:

“Hallo Sjoerd. Waarom toch iedere keer stekken zeer herkenbaar in beeld brengen die door de locals gekoesterd worden. Ik claim geen water, maar weet wel dat je bij een grote groep mensen kwaad bloed aan het zetten bent met je filmpjes. Alles voor de knaken zullen we maar zeggen. Ik verzeker je dat het een keer mis gaat, want er zijn er zoals gezegd velen die echt enorm balen van de filmpjes die namens Roofmeister online worden gezet.”

Tijdens het lezen stuurt mijn rondborstige chauffeuse de gloednieuwe Porsche Cayenne over de Rijksweg. Ik kijk uit het raam en laat het even op me inwerken. Ik heb zojuist een peperdure all inclusive vistrip naar Costa Rica moeten cancellen vanwege Covid en nu dit…

Ons al gezien in de Quote 500?

Lees ik dat nu goed: “…Ik verzeker je dat het een keer mis gaat…” Is dat nu een bedreiging? Ik laat het de topadvocaten en gebroeders Anker lezen die naast mij zitten. Ja ja, ik verkeer in goed gezelschap nu de knaken binnenstromen, maar goed, geloof het of niet, zij geven de beste man gelijk. ‘Waar denk ik wel niet dat ik mee bezig ben?’ Ik ben verbijsterd, een verhitte discussie ontstaat, maar het gaat mij teveel over het eerder genoemde Ottoland. Ik vraag door en de aap komt uit de mouw. Behalve de lucratieve advocatuur handelen de Ankertjes in vastgoed en vlak voor het Otto debacle hadden de heren wat pandjes opgekocht in… je raadt het al… De grond aldaar is natuurlijk geen stuiver meer waard.

Ottoland vandaag de dag.

Ik blijf toch hangen bij dat zinnetje: “…Ik verzeker je dat het een keer mis gaat…” Ik handel meteen en bel Rico Verhoeven. Of hij tijd heeft om die bokslessen met mij toch door te zetten? Dan de garage, ik wil subiet gepantserd glas voor mijn wagenpark. Tot slot ons kantoor met de oproep aan die slordige 50 redacteuren en video editors: ‘Vandaag geen gekompjoeter, maar zandzakken vullen en onze HQ ingraven.’

“Alles voor de knaken.” Ergens heeft hij natuurlijk gelijk. Geld verdienen en dat in een 100% non-profit branche als de hengelsport. Bah! De zender van het bericht wordt gesponsord, maar laat mij in een volgend bericht weten dat hij een voorbeeld wil stellen. Hij stopt als pro staffer. Hulde, geef deze man een standbeeld. Maar goed dat het kabinet gevallen is, de eerstvolgende verkiezingen kan de SP op mijn stem rekenen. Uit volle borst brul ik de Internationale, ik overstem het geluid van wapperende, rode vlaggen.

Benieuwd of de beste man ook de organisatoren van grote roofviswedstrijden heeft benaderd.

Alle video’s gaan we vanaf nu opnemen in Duitsland. Dat zal ze leren in ons mooie land tal van YT cups te houden en de ene stek na de andere prijs te geven. In mijn kielzog zullen de organisatoren van grote viswedstrijden volgen. Ik vraag me af of de zender van het Insta-bericht ook hen heeft benaderd. Stekkenpezers zitten aan de leaderboards gekluisterd tijdens de events. Dan ook een genadeloos bericht aan degene die apetrots is op zijn vangst en dit op social media wereldkundig wilt maken. Hoevelen vergeten niet de achtergrond te blurren of te shoppen? Een schande is het!

 


 

***De Wekelijkse Vangsten***

De avondklok is een feit geworden, gelukkig hebben we het daglicht nog 😛 Er is weer lekker gevist Roofmeisters! Wauw, wat een vette platen! Thanks voor het insturen en blijf dat vooral doen 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

De grootste poldervangst tijdens een doodaas sessie voor Jeroen Bouwer. Lekker Jeroen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Merijn Verhelst: ”’Last minute’ een dikke groenjas op doodaas. Mooie ‘blanksaver’ om het zo maar eens te zeggen😎” Toppie Merijn, op z’n Duits de buit binnenhalen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht, zwemmen, buiten, water, natuur en tekst

De eerste visdag van het jaar bracht Bas Voorma gelijk een aantal mooie baarzen op de teller. Lekker bezig!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Jessica Vis: ”En de eerste meter van 2021 is ook binnen! Ze volgde tot 2 keer toe tot aan de kant op weer rustig terug te zwemmen.” Wat een apparaat Jessica, super!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en water

Erwin heeft het idee dat bijna iedereen zijn meest actuele vangstfoto een enorme vangst blijkt te zijn, toch voelt hij zich geroepen een tegengeluid te bieden. Ach ja Erwin, ook die vangst mag er net zo goed zijn! Er zijn ook vissers die gewoon al tijden met lege handen staan…(Gaat over een vriend hoor) 😉

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Zodeju! Wat een bak voor Jao Olie. Slechts een kleine voorn aan een fireball was er nodig om deze dikke dame van 115cm te verleiden. Top vangst Jao!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, slapende mensen en baby

Normaal plaatsen we niet teveel randzaken, maar voor deze ‘vangst’ van Benjamin van Pelt maken we graag een uitzondering. Van harte gefeliciteerd, Benjamin!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Jigging Jay: ”Weinig wind, veel lol met vrienden en deze prachtige snoekbaars tijdens een pelagisch nachtje 🙂” Precies waar het om draait Jay!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten

Een dikke polderstrijder voor Roy Schenk, wat ook nog eens een enorm mooie foto heeft opgeleverd! Keep up the good work Roy.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een mooie 80-er voor Stijn Cardon, onder het ijs vandaan geplukt met een jerkbait. Netjes Stijn!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten en natuur

Stijn Lens: ”Het plan was om een namiddagje met grote shads achter grote snoeken achter te gaan na dat m’n vismaat een 104 cm ving mocht ik deze mooie dame verwelkomen.” Netjes Thijs, mooie vangst!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Even een korte sessie na het werk leverde Remon Broekhuis deze prachtige snoek op, lekker Remon!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een shadje aan de dropshot op een extra hengel leverde deze mooie vangst op voor Michael Barten! Goed bezig Michael.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

De enige vangst van afgelopen weekend voor Ton Hilvers. Meer dan niets, Ton!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Lean Baks: ”Gelukkig nog geen avondklok, dus lekker een avond vissen in de sneeuw, met resultaat” Juist Lean, nog even gebruik van maken!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Tijdens een avondsessie op snoekbaars greep deze baars vol overgave het aas van Mike Visser. Netjes Mike!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

PR Alarm! Deze 96 cm snoekbaars leverde een nieuw PR op voor Martijn Wassink. Gefeliciteerd Martijn, mega vangst!

Afbeelding kan het volgende bevatten: staande mensen, lucht, buiten en natuur

Robin Smit: ”Voor het eerst met een selfie de vis er niet helemaal op kunnen krijgen 🤣 voortaan dan toch maar weer achter de kleintjes aan 🎣😜👍” Haha Robin, doet ons denken aan een beroemde uitspraak: ”Ieder voordeel heb z’n nadeel!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Na een behoorlijk taaie en koude dag wist Paul Blokland op een ijsvrij plekje toch een snoek te verleiden. Goed zo Paul!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en buiten

De eerste vangst van het seizoen voor Arjen Hotting, op een grote voorn. Mooie vangst Arjen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Friso Boomsma: ”Na een hele ochtend vanaf 7:45 geen enkele piep statisch…..in de middag na een half uur op stek 2 dan toch nog beloond worden…en hoe😍…dik 117cm en zeer massief, gevangen statisch op makreel!” Weer zo’n super vangst Friso, baas!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Gerard de Vries: ”3e doodaas sessie van dit jaar leverde weer eens een vis op. Na 2 visloze dagen was het weer goed raak. Op een mooie richel nabij dieper water werd de sardine gegrepen door deze 115 cm lange en ruim 14 kilo zware dame.” Top Gerard, wat een super vangst!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een prachtige 90 cm snoekbaars voor Wiebe Jouke Elzinga. Lekker bezig weer!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een snoek in wintervacht voor Enzo Claessens. Prachtig Enzo!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zwemmen, lucht, schoenen, buiten, tekst en water

Johnny Koekerits: ”1 van de vele mooie 40’ers dit jaar. Je hoeft niet altijd de rivier plassen op voor die grote units.” Exact Johnny, goed bezig!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, oceaan, zwemmen, buiten, water, natuur en tekst

Met een mooie baars afsluiten bij zonsondergang, het mooiste wat er is! Aldus Mario van Dyck. Niks aan toe te voegen Mario!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten en water

Ook Hans Melis kon zijn dag afsluiten met deze prachtige plaat!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Drie mooie dames op zondagochtend voor Cornelis de Jong (Snoeken dan hè!) Dit was de knapste, aldus Cornelis. Weinig te klagen denk ik zo!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Beloning van 48cm na een taaie dag voor Arjan van Opzeeland. Top Arjan!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Ja-hoor daar is ie weerrr. Gregg Hofstede: ”Afgelopen weekend de magische grens van 100cm bereikt! Ongekend om dit mee te mogen maken samen met vrienden op het water👊” Heel gaaf zo’n meterbak Gregg!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een mooie snoekbaars van de Waal voor Maurice Willems. Netjes Maurice!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een prachtige Vlaamse metersnoek voor Ruben Deschuytter, die de ShadTeez niet kon weerstaan. Mooie prestatie, Ruben!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Johan van Ingen: ”Deze dikke rakker lag te wachten op mijn 3 daagse voerplek die ik 2× daags bevoerde met horsmakrelen ingespoten met zalmolie! Zo te zien is dat niet voor de lijn 😁😉” Lekker Johan, eten moeten ze!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten en natuur

Toch maar even de polder in met een spinner, leverde Dave Mieremet deze mooie dame van 80cm op. Nice Dave!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Een van de 6 tijdens het doodazen voor Jasper Veldkamp, dit was de grootste van 93 cm. Lekkere aantallen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Alain Luijten: ”Doodaas ochtend in de haven dikke voorn onder de dobber na een uurtje deze bak eraan.” Mooie vangst weer Alain!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Melvin Bruinink: ”In 1 worp 2 keer missen, spinnerbait versnellen en vol er over!” Lekker Melvin, mooie snoek!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Coen Bastiaan: ”Op een jerkbait in de binnenstad van Delft.” Netjes Coen, ook de hometown van ondergetekende!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, schoenen, zwemmen, lucht, buiten, tekst en water

De eerste 40-er van het jaar voor Mika Kroese. Lekker Mika!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten, water en natuur

De Ned rig blijft het goed doen voor Rico Stougie. Ga zo door Rico!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, boom, buiten en natuur

Na de eerste snoek van het jaar volgde de tweede binnen vijf minuten. Gaat lekker, Endri!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een prachtig gekleurde snoek voor Nick van der Wiel, mooi Nick!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten en water

Ook Erik Broxks bewijst dat het niet alléén grote vangsten zijn!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een nieuw PR snoekbaars van 103 cm voor Rik Sieben. Heel gaaf, Rik! Insane vis!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

En tot slot een prachtige snoek voor Angelo Latorre, lekker bezig Angelo!

 


 

***Foto van de week***

Jaloers aangelegd zijn we niet, maar wanneer we deze foto van Ronald Traas zien, begint het er bij ons toch een gevoel te kriebelen dat we héél graag even in zijn schoenen zou willen staan! Het enige dat Ronald bij de foto te melden heeft, is dat de eerste visweek van het jaar een hele fijne is geweest. Ja, wrijf het er maar in Ronald! Geniet er van, wij zijn ongetwijfeld niet de enige die graag met je zouden willen ruilen…

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, water en buiten

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.