Roofmeister INSIDE: Actuele vangstberichten & De laatste vis van Beljaars!

01/04/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangstberichten & De laatste vis van Beljaars!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


️Onze nieuwste video️

Deze mannen kunnen het water lezen! Topvissers Jelle de Jong en Mitchel Croese van Abu Garcia/Berkley laten jou zien hoe ze op een dag de beste stekken zoeken. Met een flinke portie water sense, maar ook met de nieuwste technieken van de Lowrance fishfinder. Met name de Active Target en de SideScan zijn van onmisbare waarde geworden. Deze mannen scoren vrijwel altijd hoog tijdens grote roofviswedstrijden en nu laten ze ons zien hoe ze te werk gaan.


 

De laatste vis van Beljaars…

“Nog een worp en dan taaien we af.” Thijs werpt uit en ik besluit mijn laatste worp binnen te vissen en dan de jerkbait in de speld te hangen. Vlak voor de boot zie ik opeens een grote snoek volgen. Ik laat het kunstaas even stil hangen en tik hem dan weer binnen. Weer even stil hangen en…

Thijsie de SnoekMeister, ademt zo’n beetje Esox…

Het is de laatste roofvisdag van het seizoen voor mij. Nog even alles uit de kast voor een slotoffensief. Ik heb het wel vaker gezegd, mijn favoriete visserij is lange drifts maken en dan werpen met jerkbaits. Extra tof als dat met onze spraakwaterval Thijs is; altijd gezellig en hij kan dat als geen ander.

Mooi om weer eens met die fantastische Allure hengelreeks te vissen.

Lange drifts, veel werpen, maar feitelijk zonder succes…

Die dag duurt het echter lang voordat we echt actie krijgen. Het is simpelweg koud op het water en het enige dat we zien zijn enkele volgers en hier en daar een weifelachtig aanbeetje. “To paai, or not to paai” (klik HIER). Tja, het uitblijven van vangsten is dan wel heel makkelijk te verklaren.

De Maori van Rozemeijer. Een van de weinige jerkbaits op de markt met zo’n hoog profiel.

Slechts een enkele snoekbaars. En dat terwijl we alleen op de ondieptes hebben gevist. Nog te koud voor snoekbaars om daar te gaan liggen voor de paai?

Dan gaat er een knop om. Nou ja, vergelijkbaar met het semi-indrukken van de fotoknop om scherp te stellen. Nog steeds knallen ze nog niet boven op de jerkbaits, maar de interesse is aangewakkerd. Het is ook net wat warmer geworden en het zonnetje breekt door. We vissen op een stek waar we in de ochtend al zijn geweest met 0 actie…

Snoek van elk formaat zwemt rond op de bewuste stek.

Eén ding is zeker, hier ligt de snoek geconcentreerd. Kleinere mannetjes en… jawel, big mama’s. De overtreffende trap komt achter de Tracker jerkbait van Thijs aan. Even is het stil en vallen de monden open. Deze gaat sowieso over de 120 cm heen. 100%. En eerst zie je de rug van de vis met daaronder de enorme, uitdijende buik. Helaas, kijken, kijken, niet bijten.

De Tracker van Rozemeijer is favoriet. ook voor deze dikkerd van ca. 80-90 cm. Maar de buffel die daar huist, blijft door ons hoofd spoken.

We driften het zelfde stuk steeds weer af. We vangen snoeken en het zijn beauties. Ook die buffel laat zich keer op keer zien, maar bijten, ho maar. Een beetje moedeloos zetten we de laatste drift in. De laatste worp… Weer even stil laten hangen… Tik tik tik… Dan komt het gevaarte opeens in beweging. Een acceleratie om U tegen te zeggen en de Tracker T-bone style in haar bek. Is het die buffel van 120 plus… Wat een aflsuiter van het seizoen zou dat wezen! Bo’s edittafel draait overuren, je ziet het in de video! Dat wordt er eentje…

 

 

 

 

 

 

Actuele vangsten

Via de socials de oproep aan jullie om je meest actuele vangst in te sturen.  Hieronder een selectie van 20, altijd weer staan we versteld! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste snoekplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.

Bulletproof Hardcore: “Heel blij met deze. Met precies 49 cm en 2.7 kilo kwam ze van ver met de C-rig.” Logisch dat je hier blij mee bent! Wat een kanon!

FlandersFisher: “Sometimes size does matter… Dropshot met groot kunstaas (Prorex Slim Shady 16cm).” Ahhhh, wat kan die dropshot toch onwijs succesvol zijn!

Joeri Verhoef: “Laatste dag vissen van het seizoen, met 59 vissen een topdag, waaronder deze mooie snoek van 116 cm.” Hoe bedoel je, het seizoen in stijl afsluiten?! Wat een nummer joh!

Patrick Kreijkes: “Jaa, mijn pr weer iets op weten te krikken met deze mooie voorjaarsbuffel. Daar zijn heel wat worpjes voor gemaakt. De beloning was groot!” Letterlijk en figuurlijk Patrick! En dat tegen het einde van het seizoen! Gefeliciteerd!!!

Mike van Keulen: “De eerste roofbleien van het seizoen in de boot. Wat een heerlijke aanbeet van deze zilveren pijl!” En dat zijn het Mike. We hebben ze toch wel een klein beetje gemist. Meer van dit na de gesloten tijd!

Ruben Loois: “Ondanks het baggerweer afgelopen weekend een lekkere knal sessie gehad met Herrald Koetzier. Maar liefst 4 meters van de ondieptes en de randen geplukt, waarvan deze toch wel een super print had.”  4 metersnoeken op een dag! Holy shit man! En dit exemplaar is bijzonder fraai man!

Kevin Hegger: “Vandaag de laatste dag van het seizoen hebben Baron, Maarten en ik het dan toch voor elkaar nog met z’n 3en met de BB erop uit te kunnen. Stroming op de Maas te hard, dus een mooie Maasplas uitgezocht. Het bleef bij 1 stevige 75+ snaukbeers, maar die leverde wel een heul strak plaatje op!” Oef, scroll maar naar onder.

Andres Van Breugel: “De laatste voor mij van het seizoen. En nog een goede dikke ook. Mooie afsluiter.” Zo, dan kun je die twee kleine maanden even doorkomen. Of juist niet haha!

Jean-Paul Van Boven: “Niets mooier dan het seizoen bij de Noorderburen af te sluiten met een prachtige, dikke 50+ kers.” Een nieuwe soort! Hangbuikbaars! Man man man, zo dik!!!

Marcel Hoekman: “De volle vrouwtjes blijven toch het mooist van de onderwater wereld.” Deze is wel bijzonder fraai Marcel! Groots en prachtig gekleurd!

Glenn Segers: “De eerste tachtiger van het jaar is binnen.” Heerlijk Glenn, dit zijn ze man!

Edwin Roethof: “Blijebakkes.nl, samen met Maatjes Gregg Hofstede, Jigging Jay en Ulrich Esajas de hort op geweest.” De trotse glimlach van een hardcore visser Edwin en meer dan op zijn plaats met zo’n pracht kasteel!

Mats Van Dijk: “Even een middagje op de rivier wezen gooien, met die windkracht 5 schoot t niet op, maar uiteindelijk wel nog even mijn PR gevangen van 50 Centimeter!” Hoppa, doet ie even hoor en dat met die omstandigheden! Knap!!! Gefeliciteerd!!!

Jessy Pattynama: “Hopelijk worden de snoekkies van deze aankomende moeder snoek net zo mooi, dik en groot!” Oef, dat gaat niet makkelijk worden met zo’n plaat(je) van een snoek!!!

Piet van Saase: “Mooie dikke vis voor Thomas Konijn.” En wat een prachtige foto ook! Schilderachtig en wat een kolos van een snoek man!

Goran Krnjic: “Dikke dames zwemmen nog op half water. Mannetjes liggen daarentegen al op de nesten. Dames laten nog even op zich wachten. Het wordt alleen maar spannender straks…” Dat gaat straks helemaal los op de ondieptes Goran. Love is in the air! Prachtige vis amigo!

Hans Ruigrok: “…C-rig… Leerproces… Traag is ff wennen.” Yes sir, maar het is vaak wel de truc en het is gelukt! Superrrrrrr plaat!

Patrick Kentrop: “Dikke 80’er, vader en zoon op pad.” Echt weer zo’n foto die groot afgedrukt moet worden voor in de woonkamer! Schitterend!!!

René de Boer: “De laatste. Stil aan maar weer voorbereiden op de zoute rovers.” Zoals jij dat kunt René, we zien die baarzen graag tegemoet!

Yanick Boogert : “Met zo’n dubbel van baarzen ben je het slechte weer gauw vergeten!” Wat een foto om mee af te sluiten Yanick! Episch!!!

 

Foto van de Week

Wat is dit een onwijs gave plaat van Kevin Hegger. Een geniale scherpte-diepte, om nog maar te zwijgen van het prachtige licht dat zo van rechts achter het beeld in schijnt. Over een focus op het hoofdonderwerp ook niets te klagen. Die snoekbaars knalt er bijna uit. Wauw wauw wauw! Foto van de week! Gefeliciteerd!

 


 

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste snoekplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.