Roofmeister INSIDE: Actuele vangstberichten & to paai or not to paai

25/03/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangstberichten & to paai or not to paai

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


️Onze nieuwste video️

Living legend Pieter-Bas Broeckx van St. Croix en de VisTechnische Dienst laat het weer zien! Finesse vissen op snoekbaars en baars en de kleinste details die het verschil maken. Een must see video voor iedereen die zijn snoekbaars- en baarsvisserij naar een hoger niveau wilt tillen!


 

To paai or not to paai

Snoekbaars die nesten bouwt en daar de eitjes met hand en tand bewaakt. Het is en blijft een wonderlijke roofvis. Afgelopen week ving ik mijn pr snoekbaars. Geen record qua grootte, maar wel hoe ondiep ik er een ving. Ik denk op nog geen 40 cm water.

Op dat kleine water zal het toch in veel gevallen al gebeurd zijn denken jullie niet?

Die snoekbaars is ondoorgrondelijk, nou, die snoek kan er ook wat van. De grote vraag, in welke modus begeven de groenjassen zich op dit moment. In hoeverre zijn ze al bezig met de paai, of, zijn ze niet al lang afgepaaid? Om het nog moeilijker te maken, kan dat op elk water weer anders zijn.

Op groter water is dat toch nog echt de vraag…

Ik ben veel op en langs het water geweest de afgelopen tijd, maar ik heb niet één keer paaiende snoeken tegen elkaar aan zien schurken. Een paar dagen terug was ik met Lau Boom op pad en die had dat weer wel gezien.

Lau Boom zat sowieso al in een winning mood. Bizar wat een bak voor deze topper. Check de video, klik HIER.

En dan ga je meters maken en beginnen aan een visdag. Ik kan je zeggen dat het vertrouwen dan niet sky high is. De dag met Lau was er weer een voor in de boeken. Man man man, wat liep ik weer een ouderwets potje te kutten. Polaroid bril vergeten en zo’n beetje 90% van wat er achter je kunstaas gebeurt missen. Stompzinnige keuzes op het gebied van kunstaas, mijn favoriete soft jerk in een boom parkeren en snel binnendraaien als er een lerp van een snoek volgt.

Wat een verwoestende aanbeet!

Maar goed, die snoek leek ook niet vooruit te branden. Een beetje volgen en af en toe een knabbeltje. En dan, wanneer ik begin te denken dat het vanwege de paai nauwelijks zin heeft, knalt er een snoek met de snelheid van een speedboot op het aas van Lau! Niet normaal, wat een krankzinnige aanbeet was dat.

Deze week met de ThijsMeister op pad. Missie? Big ass snoek, totdat we er bij neervallen…

Op het eind van de dag een pleister op de wonde voor mij, op een twitchplugje. Ik vis hem binnen en kom wat vast te zitten aan oevervegetatie. Met een klein rukje weet ik hem los te krijgen en op dat moment een zelfde soort aanbeet als die bij Lau. Wauw! Eén ding weet ik zeker, het laatste waar deze twee vissen mee bezig waren, was de paai.

Nu op naar de laatste visdagen van het roofvisseizoen 2023/24. Het venijn zit in de staart, ik voel het. Stay tuned!

 


 

Actuele vangsten

Via de socials de oproep aan jullie om je meest actuele vangst in te sturen.  Hieronder een selectie van 20, altijd weer staan we versteld! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Rajeev Ladi: “Kwam deze mama tegen na een uur achter haar aan varen. Wilde ze maar niet aan de haak. Zei tegen mezelf, nog een half uur proberen en de laatste 5 min voordat ik wilde stoppen… BAM! Hangen!” Niet voor niets doorgezet Rajeev en wat een brute beloning!

Mark Verhoeven: “18 snoeken en 2 baarzen in de boot, waarvan dit mijn mooiste metersnoek was…” Prachtige vis Mark, echt een plaatje van een pike! en dit blijft mooi zo op dat grote water.

Mar Co: “Een bigtail zander.” Kun je nagaan dat deze snoeihard op je kunstaas klappen!

Maurice Landzaat: “Ff tussen ’t werken door gooien.” Beauty Maurice! Dat is beter dan in een kantine zitten!

Thomas Wending: “Na een lange tijd niet op baars gevist te hebben was het dan gister weer zo ver. Ik kan weer achter de mooiste vis van NL aan. Deze keer op voor mij nieuw water en niet zonder succes. Samen met mijn maat 12 baarzen kunnen vangen en wat zijn ze toch mooi.” Knap werk weer Thomas en dat op geheel nieuw water. Hulde!!!

Thomas van Liempd: “Korte sessie na werk, nog even profiteren van de langere dagen. Heerlijke ‘toenk’ op de C-rig!” Wat een kollossale unit Thomas! Goed gevist amigo!

Renzo van Berkum: “Eindelijk weer eens kunnen vissen en ook weer eens redelijk normaal langs de IJssel kunnen struinen. Op de tweede stek nog gauw even een paar worpjes met de Dex Stunna…. Bam! Deze mooie dame van 80 cm erop. Gelijk mijn PR met 7 cm opgeschroefd. Dat de dag vervolgens bijzonder taai was en weer aardig wat kunstaas op de bodem heb geparkeerd, mag de pret absoluut niet drukken.” Zo te zien nog moeilijk met de wind geweest, gezien je capuchon. Des te knapper dat je dan zo’n leipe vis vangt man!

Vermeersch Tim: “Na een visloze dag op het HD, maar even in de stad gaan proberen, zoals de oude dagen van weleer….15 stuks op 3 uur. Kan slechter!” Haha, kun je nagaan. Het Hollands Diep is niet zaligmakend. Je hebt een goede keuze gemaakt Tim!

Chris Meijer: “De dropshot doet het weer super voor de snoekbaars.” En dan zeggen ze dat je daar alleen kleintjes op vangt…

Jordy Gruppen: “De afsluiter van een geweldige week, 49 cm!” Bizar hoog gebouwde vis weer Jordy! Super!!!

Friso Boomsma: “Laatste sessie om het vriesvak leeg te maken… Erg taai, maar als dan na 5,5 uur vissen een verlossende aanbeet volgt en je zo’n dikke muiter vangt, dan is de cirkel rond voor dit seizoen! Statisch… en dit keer op de haring!” Vriesvak leeg en dan nog zo’n topvis vangen. Doe je goed Friso!

Justin Roobol: “Avondje gooien met groot aas leverde mooie vissen op waaronder deze mooie 60’er.” Bizar hoe het formaat kunstaas soms het verschil kan maken. Netjes Justin!

Ringo Vanfleteren: “Het eerste lentezonnetje… Na vele dagen van wind, regen en stroming eindelijk terug het water op… En een mooi goudklompje gevonden.” Dat kun je wel zeggen Ringo! Dat moet genieten zijn geweest!

Nicky Kleine Staarman: “Hele mooie baars gevangen op een shadje van Ali Express die heel erg stinkt. Het werkt blijkbaar dus wel.” Haha of zou het een budget baars zijn. Sowieso mooie vis man!

Mike Latdorp: “Deze dikke vis vol met kuit kon mijn Zilla glider 16 cm op het ondiepe niet weerstaan. Na uren lang werpen, op zoek naar die ene vis, werden we uiteindelijk beloond en met wat voor een parel zeg!” Heerlijk als je dan eindelijk kunt oogsten Mike! De aanhouder wint topper!

Kevin Demmers: “De aanbeten net voor de paai zijn zo hard en grof! En als er dan ook nog zo’n vis boven komt, dan is het dikke pret!” Wat een kleuren man! Doet bijna pijn aan de ogen, maar wat een prachtexemplaar!

Serge Sonneveldt: “Prachtige 90’er die de jerkbait kwam halen aan de oppervlakte.” Dat zijn de vetste aanbeten Serge! Super op dat kleine water!

Martijn Leus: “Snoeken hebben er ondanks de warme temperaturen toch nog aardig zin in! En wat ’n aanbeten, niet normaal!” Wat kunnen ze nu inderdaad bloedje agressief zijn!

Harjan Rumpf: “Heerlijk die grote snoeken op de streamer.” Wow, wat een dikzak en adembenemende tekening!

 

Foto van de Week

Mats Van Dijk: “Prachtige kleuren op deze snoekbaars die mijn twitchbait net voor mijn voeten kwam halen!” Zelden zo’n mooi paaikleed gezien Mats. Bijna black bass kleuren. En de foto is er sowieso een om in te lijsten. Het avontuurlijk druipt er van af! Foto van de week en dik verdiend!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.