Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten & een top secret vakantie

18/07/2022
Roofmeister INSIDE – Actuele vangstberichten & een top secret vakantie

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZONDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video gaan Roofmeisters Bo Staartjes en Luc de Groot vanaf de kant werpend vissen met kleine shads. Eerst op de rivier de Lek, daarna zoeken ze kleiner water op. Doel is om met name snoekbaars te vangen, maar alle baars is natuurlijk mooi meegenomen. Beide heren krijgen genoeg actie, maar dan knalt er iets groots op het kunstaas van Bo…


 

Top secret

Vakantietijd, landkaarten worden opengeslagen, Google Maps wordt grijs gescrolld. Waar gaan we heen op vakantie? Als vader van een gezin weet ik dat de rol van pater familias weinig voorstelt tijdens het overleg aan de etenstafel; lees, je hebt geen ene reet te vertellen. Laat staan dat je ook maar iets visgerelateerds kunt opperen.

Echt, ligt er een riviertje langs??? Had ik nog niet gezien johhhh…

Zon, zee en strand willen ze, een huge ass zwembad en van die schattige dorpies in de buurt. En dan komt een plaatsje in aanmerking, dan kijkt de vader des huizes natuurlijk meteen verder dan zijn neus lang is. Hmmm, zie ik daar een klein riviertje stromen op steenworpafstand? Ff inzoomen, misschien zie ik interessante structuren… Shit, ze kijken mee! Betrapt! Resoluut wordt de bestemming bijna letterlijk van de kaart geveegd. Ik mag vissen, maar dat wordt tot een historisch minimum beperkt. Dit ging al weer te ver, kun je nagaan…

Op zoek naar de white wash…

Als de gemoederen bedaard zijn opper ik Bretagne. Dat Franse schiereiland dat in de Atlantische Oceaan steekt. Normaal is het weertechnisch gezien best een risico, maar ik laat een hele reeks met zonnetjes zien plus een temperatuur die tussen de 23 en 28 graden schommelt. Mooi man die Bretonse kust, de kiddo’s kunnen op het strand naar hartenlust schelpies en krabbetjes zoeken.

Ik zie ons daar wel op een handdoekje liggen hoor…

Ik raak op dreef: ‘Pittoresker ga je Franse dorpjes niet vinden. De bevolking is daar bovendien ietwat Keltisch georiënteerd en niet zo achterlijk chauvinistisch. Niet al te ver rijden en een adembenemende omgeving.’ De kinderen overtuig ik met dat Asterix en Obelix hier het leven van de Romeinen zuur hebben gemaakt.

Een tijd geleden al weer dat ik hier was. Bretagne rules.

Lipvisje tussendoor? Geen enkel probleem natuurlijk 😛

Natuurlijk rep ik met geen woord over het feit dat hier heftige getijdenstromingen langs de ruige rotskust gieren. Zeebaarsstekken in overvloed! Met een beetje golven ook een prachtige whitewash waar je met gevaar voor eigen leven een feeding frenzee kunt aantreffen. Met een beetje geluk maak je verder kans op oersterke pollakken en betoverend, kleurrijke lipvissen. Ook (hors)makreel en geep sluit ik niet uit.

Het lukt! Ze krijgen geen lucht van mijn ambities. We gaan naar Bretagne. Rare jongen die Beljaars… Nietwaar?! 😛

 


 

Hitterecord!

Vandaag wordt het bloedheet, morgen een hitterecord met misschien wel 40 graden. Sowieso niet bepaald omstandigheden om te gaan vissen. Wij raden sowieso af om op snoek te gaan vissen. Daar is het gewoonweg veeeel te warm voor. Wij zullen in de volgende RM Inside dan ook geen vangstfoto’s met snoek meenemen.

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE HITTE) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Devin Kant: “Zacht tikje op de top is soms geen kleine vis. 81cm.” Holy shit Devin, wat een bak man. Tja, soms zijn die grote juist heel voorzichtig.

Marco Jagtenberg: “Een lekkere tik op de twichbait, deze was meer dan welkom!🎣” Dat snappen we Mrco en hoe mooi om zo’n kasteel op een twitchbait te vangen.

Eric VD Hove: “Eindelijk na veel uren gemaakt te hebben mijn eerste 2meter+ meerval gevangen. Doel van dit jaar is met deze vis gehaald 💪🏼.” Hoppa Eric, lekker man! Wat een bak! Nu kun je relaxed doorvissen, wie weet wat je er nog uithaalt.

Robert Kneefel: “Super blei met deze blei.” Dat snappen we Robert en daarom vergeven we je taalfout 😛

Jimmy Vandekerckhove: “Alweer een mooie perch erbij.” Heerlijk als je zo in een flow zit Jimmy! Meer van dit!

Serge Sonneveldt: “Wat als een taaie avond sessie begon werd na 21 uur ineens beloond met 4 roofvis soorten binnen een half uur, een nieuw record voor mij.” Duidelijk een aasperiode Serge. Goed dat je door hebt gezet!

Bert Pocquet: “Dit jaar op vakantie in Italië, veel van deze meren hebben blackbass. Die had ik nog nooit gevangen, tot ik deze uit de lelies plukte op een topwater kikker. Met z’n  51 cm een deftige voor de Amerikaanse neef.” Staat heel hoog bij ons op de bucketlist Bert. Prachtvis!

Thomas Wending: “De baarzen hebben er nog steeds zin in. Deze baars ging vol voor de nieuwe BladeBite, echt een topper voor in de zomer.” Jij vangt ze het hele jaar door Thomas! Chatterbaits kunnen nu wel eens het verschil maken.

Thomas Danckaert: “Ze blijven eruit komen die rivierbuffels… Deze was extra dik en hoog.” Heerlijk in de flow Thomas, keep it like that.

Olivier Moreels: “2de maal nieuw pr dit jaar. Soms kan 1 uurtje genoeg zijn om de rover van de avond te vangen 🍒 Deze vette baars kwam langs na een kort sessie vanaf de kant.” Benieuwd hoe lang het gaat duren voordat dit pr sneuvelt Olivier. En… Hoe groot die zal zijn.

Junny Vreuls: “Ook weer een 50 plusser, met 51 cm een hele mooie gekleurde strijder van een baars. Bammm, ging vol voor de chatterbait. Happy Days 🔥” Genieten Junny en wat kunnen die chatterbaits killing zijn.

Jessica Vis: “Warme dag… Weinig verwachtingen… Maar, snoeiharde aanbeten! Dit was een van de mooiste 😊👌” Jessica, Jessica, elke keer weer grote roofvissen. Hoe krijg je het voor elkaar?! Knap hoor.

Johan Struwe: “Even dachten we dat mijn jonge gast het Nederlands record winde had verpulverd. Helaas bleek ook dit een roofblei x winde-hybride. De dril was er niet minder om! In mijn ogen zijn deze hybriden pond-voor-pond de sterkste vissen van de Lage Landen!” Je ziet het er ook aan af dat deze vis oersterk is. Mooie vangst Johan!

Remco van Dort: “Een hoop reuring vanaf de kades. De terrassen zitten vol. Toeristen, studenten en een roofvisser.” Hahaha en de ober een dikke fooi gegeven toch zeker?! 😉

Jean-Paul Van Boven: “Wat zijn ze sterk op dit moment🤤” Te warm om te snoeken, maar wat is die roofblei een pracht alternatief.

Marcel Hoekman: “Deze bak ving ik van de week werpend op Miuras Lures. Wat een massieve vis wat dit zeg, wat een stierennek.” Bijzonder massieve snoek inderdaad Marcel! Voor de criticasters, deze vis is voor de hitte gevangen.

Elwin Inker: “Met de beste stuurman mee… Visgids Rotterdam.” Weinig vissers die het spelletje beter doorhebben dan Goran Elwin. Wat een leipe plaat man. 

Vin van Ges: “1e worpie op baars/snoekbaars met een klein, ondiep lopend plugje van Rapala.” Hahaha, deze zag je niet aankomen natuurlijk. Supervet man!

Said El Felyani: “Na lang zoeken eindelijk weer een nieuw PR gevonden!” En het is je gegund topper! Beauty van een kasteel!

 

***Foto van de week***

Peter Hutting: “Ben net terug van de Po in Italië. 4 daagjes daar rondgevaren met de bellyboat. En ik wist weer een paar monsters te foppen.” Ahhhh wat een brute vis en foto is dit Peter! Niet alleen indrukwekkend qua lengte, maar ook echt een kolos in de breedt en de hoogte. En dat vanuit de bellyboat. Leip!!! Het avontuur druipt er van af! Foto van de week! No doubt!

 


 

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE HITTE) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.