Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & niet zomaar de beste kantvissers

17/06/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & niet zomaar de beste kantvissers

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Onze video op dinsdag ***

Is een grote rivier essentieel voor het vangen van snoekbaars? Onzin! En dat laten Stein Honders & Tim Hakkert van Abu Garcia/Berkley zien. Deze toppers verbazen ons op veel kleiner water, waar ze vanaf de kant werpend met shads en hardbaits volop actie krijgen. 

 


 

Niet zomaar de beste kantvissers

Vorige week wilde ik het in Roofmeister Inside uitgebreid hebben over de sessie met Hakkert & Honders, inclusief toffe visfoto’s. Toen ging ik twijfelen, want de heren zouden meedoen met de Yamaha Pro Fishing Cup (YPFC), die we dit weekend hebben georganiseerd. Ik vond dat lullig omdat we ook al een video zouden publiceren, zie boven. De bewuste visdag hebben ze zich tijdens het filmen echter 0,0 terughoudend opgesteld qua stekken. Stekken waar ze graag vissen en die ze ook zouden aanwenden voor de grote viswedstrijd.

Wat een dag was dit. Genoten!

Ik weet nog dat ze op een gegeven moment vroegen wanneer de video live zou komen. Vrijdag jl. dus, letterlijk aan de vooravond van de YPFC. Heel even het shitgevoel, maar dat met dezelfde adem afdoen met een dolletje. “Mocht het druk worden door de video, dan improviseren we wel wat.” Ik vind dat zo kick ass! Ik ken genoeg vissers die dat een stuk lastiger zouden vinden.

Dikke bak voor de heren! Check de video boven. Zie hoe ze zelf ook uit hun dak gaan. Wil je iemand die niet vist de ware vispassie laten zien, dan moet je dat laten zien!

En dan de brandende vraag, hoe hebben ze het gedaan tijdens de YPFC? Nou, houd je vast. MEGA goed! Ze zijn 11e geworden. We focusten ons met de liveblog op de top 10, top 5 en top 3, maar achteraf heb ik daar spijt van. Deze mannen moesten en moeten ook op een leaderboard vermeld worden. Dan maar een top 11 in plaats van een top 10. Toch?!

Speciaal voor jullie jongens, dik verdiend!

Kebeng!

Vol in de running tijdens de wedstrijd. Dit is toch waanzinnig!

Waarom dit zo extra knap is van Tim en Stein? Ze hebben vanaf de kant gevist en zijn daarmee als beste kantvissers van de YPFC 2024 geëindigd! Daar mag je mee thuis komen.

Een goede stek vinden, maar gaat iedereen daar dan ook vis vangen… Deze mannen hebben ons versteld doen staan afgelopen weekend!

Was het druk op ‘hun’ stekken? Altijd pittig om daar feitelijk iets in vaststellen, maar het was druk… Bijna 100% dat de video daar iets mee te maken heeft gehad. Ik voel me daar toch wel een beetje schuldig over. What if… Hoe dan ook hierbij alsnog de loftrompet voor Stein Honders© & Tim Hakkert, met de volumeknop op maximaal! Jullie zijn toppers!

 


 

Actuele roofvis vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde4. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Mark Verhoeven: “50’er baars tijdens het verticalen.. heerlijk!” Ahhh, wat zijn ze mooi en indrukwekkend Mark!

Robin Smit: “Vanwege de wind uitgeweken naar een langzaam stromend riviertje. Zowel werpend als verticalend mooie aantallen kunnen vangen.” Altijd weer mooie vangsten jij! Hulde! Een slordige 15 jaar geleden hadden ze je als een ruimtewezen gezien in deze bellyboat. Next level!

Robertjan Mastenbroek: “Heerlijk rondgedobberd zondagochtend. Baars, meerval, snoekbaars en een hele mooie Snoek van 114,5 cm kwam nog even gedag zeggen. Gewoon top! Een mooie afsluiter van het weekend!” Mooier wordt het niet snel Robertjan! Wat een massieve vis!

Via Instagram kregen we deze prachtige baars binnen van robbertvandersluis! Hoe bedoel je een oude krijger! Mooi! Volgende keer niet je korte beschrijving vergeten Robbert 😉

Edwen Wijnalda: “Wat zijn het toch mooie vissen!” Dat kunnen we niet vaak genoeg benadrukken Edwen! Fraai op de foto gezet ook!

Thomas van Liempd: “Zomerbaars tijdens een bijzondere avondsessie. Deze baars leek mijn aasje voor een 2de keer te pakken. Ik loste namelijk mijn eerste aanbeet en vervolgens was het na 2 tellen weer hangen, bizar! 50 rond en wat een kleuren!” Ahhhh, hier kunnen wij compleet bij wegdromen! Heerlijk weer die avondsessies waar geen einde aan lijkt te komen!

Yannick Besseling: ” Een oude strijder uit een slootje van nog geen meter diep. Blijft mooi zulke verrassingen!” Zeker Yannick! En ook weer zo’n donkere snoekbaars, wat zien we die veel de laatste tijd! Tweede leg?

r.g_streetfishing94: “Nou ik heb er nog steeds geen woorden voor, maar ik heb deze prachtig 96 cm snoekbaars gevangen op een 10 cm shad. En dat terwijl ik mijn vrouwtje vissen aan het leren was. “ Tof! Je hebt nog geluk! Hoe vaak komt het niet voor dat dan juist het vrouwtje de vis pakt onder het mom van beginnersgeluk 🙂

Serge Sonneveldt: “Wanneer je op een kolkende bruine rivier op snoekbaars aan het vissen bent en je echt geen baars verwacht… Net geen pr maar wat een heerlijke rivierbaars!” Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de zichtjagers Serge, maar you dit it! Wast een kleuren!

Pim van Griethuijsen: “” Een mooie oude strijder uit de polder!” Wauw, wat een toffe plaat Pim! Echt anders dan anders op een of andere manier!

Steve De Bruycker: “Deze prachtige snoek is voor mij niet echt waar ik gericht op vis, maar altijd leuk als bijvangt, zeker op je thuiswater!” Niks mis mee inderdaad Steve en ook weer zo’n lekker volle vis voor de tijd van het jaar!

Karl Van West: “Zoeken naar de juiste locatie waar je ze kunt verwachten. Aanwerpen met shads waarin je gelooft en dan die welbekende BOENK op je hengel voelen. En dan met zo’n mooie snoekbaars op de foto gaan… Super tevreden mee…” Mooi? Zachtjes uitgedrukt Karl! Wat een kleuren, wat een unit! Daar mag je trots op zijn!

benjaminpost_fishing: ” Snoekbaars tijdens een zomeravond. Harde aanbeet dito gevecht en een beauty van een snoekbaars! Gewoonweg perfect!” 3D is altijd tof als compositie. Fraaie foto Benjamin!

Edwin Van der Rijsen: “Nog een paar laatste worpjes op het einde van de avond. Dan die beuk op de hengel blijft mooi.” wat is dat toch met die laatste worpjes… Kick ass plaat man met die ondergaande zon!

Marius Mudde: “Onder het motto ‘slechts weer bestaat niet’ zijn we afgelopen maandag het water op gegaan. De bilgepomp draaide overuren en de kleding bleek niet tegen deze regen bestand. Maar het doorzetten werd beloond! Mijn eerste metersnoek van het seizoen.” Holy shit Marius! Dit zijn ze en dat met deze omstandigheden. Niet van suiker deze man!

Marco Slotboom: “Een echte op-de-valreep-vis. Na een hele taaie dag met veel wind en heel voorzichtige aanbeten toch besloten om even het laatste extra kantje mee te pakken… En… dat loonde! In de laatste 100 meter trollen hebben we deze vis gehaakt, mijn enige vis van de dag, maar wel een verbetering van mijn pr.” Super cool verhaal Marco en zo bizar om soms weer te zien hoe PR’s sneuvelen. Machtig!

Lennert Bollyn: “1 van de vele vissen die ik had zaterdag, samen met Jean-Paul Van Boven.” En dat op dat grote water vanaf de kant. Daar hebben wij toch altijd extra respect voor!

Glenn Segers: “Een dikke rivierzander op de Sniper Shad!” Volle vis! Kun je nagaan wat deze in de winter op de weegschaal doet.

Albert Dekker: “Mega snoekbaars van de rivier. Gevangen op een stukje aasvis met schuiflood.” Gewoon niet leuk meer hoe jij elke roofvis groot vangt! Nee hoor, respect!

Pedro Van Gaver: “Mooi signaal op half water tijdens het vertikalen, dus maar snel proberen en ja hoor, direct hapte deze meerval.” Die was duidelijk op jacht Pedro! Goed gevist man!

 

 

***Foto van de Week***

Zoals boven al gezegd, echt zo’n plaat die opvalt in de reeks van inzendingen! Pim van Griethuijsen met bovenal een mooie snoekbaars, ook weer zo donker gekleurd. Loepzuiver in beeld, de bek een beetje in de lens gedrukt en een niet alledaagse achtergrond. Tot slot nog de blije bakkes waar je zelf ook blij van wordt. Foto van de Week Pim! Gefeliciteerd!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

Pim van Griethuijsen wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde4. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.