Een ALL-IN Live Blog van de Yamaha Pro Fishing Cup – De leukste roofviswedstrijd

15/06/2024
Een ALL-IN Live Blog van de Yamaha Pro Fishing Cup – De leukste roofviswedstrijd

Hieronder van minuut-tot-minuut een live blog van de leukste roofviswedstrijd van Nederland, de Yamaha Pro Fishing Cup. Wil jij weten wat er op dit weekend (15 & 16 juni) allemaal gevangen wordt en gebeurd, dan is dit hetgeen je moet volgen! 

 

Van onder naar boven de juiste ‘leesvolgorde’. HET VOLLEDIGE KLASSEMENT, klik HIER

 

22:25 Een dankwoord aan iedereen die deze live blog gevolgd heeft! Verder willen we de hoofdsponsor bedanken, Yamaha Pro Fishing. Zonder hen zouden we dit niet kunnen organiseren! Natuurlijk ook dank aan DeRoofvisser.com voor het ter beschikking stellen van de waardebonnen! Tot de volgende editie iedereen!

21:47 Hoog tijd voor de grootste exemplaren van de 6 verschillende roofvissoorten die meetelden!

Grootste zeebaars

22:18 De helden van de zee. Team Vin van Ges© & Hans Hofman met de enige en grootste zeebaars van 52 cm. Zij winnen een waardebon van €100,- bij DeRoofvisser.com.

 

Grootste meerval

22:16 De grootste meerval is voor team Anton van der Velden© & Shawn Resodikromo met een vis van 128 cm. Ze winnen hiermee een waardebon van €100,- bij DeRoofvisser.com.

 

Grootste roofblei

22:12 Team Jelco Visser© & Sander Troost met deze massieve Aspius aspius van 80 cm. Ooit zo’n hooggebouwde roofblei gezien? Wij niet! Dit team wint een waardebon van €100,- bij DeRoofvisser.com.

22:11 Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt met een ongekende unit van 83 cm! Misschien wel een all time record! Maar dit team is al in de prijzen gevallen, dus gaat de prijs naar:

 

Grootste baars

22:07 Tja, hoe kan het ook anders, natuurlijk ook team Thomas van Liempd© & Ensar Vurel! De BaarsMeisters. Deze twee teams winnen beide een waardebon van €100,- bij DeRoofvisser.com.

22:05 Er waren maar liefst 3 teams met de grootste baars, namelijk exemplaren van 49 cm. Als eerst noemen we team Erik van Heerde© & Michiel de Haan, maar die zijn reeds in de prijzen gevallen. Hier op de foto team Jean-Paul Van Boven© & Niels de Ren.

 

Grootste snoekbaars

22:02 Team Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra met eenzelfde slag kasteel van 83 cm. Beide teams fortuinlijk met een waardebon van €100,- bij DeRoofvisser.com.

21:57 Team Niels© & Paul de Kanter met een bak van 83 cm. Maar er was nog een team met een kanon van deze afmetingen!

 

Grootste snoek

21:53 Team Wiebe Jouke Elzinga© & Stoyjan de Jong met een snoek van 109 cm. Gefeliciteerd toppers, jullie winnen een waardebon van €100,- van DeRoofvisser.com.

21:53 114 cm voor team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt. Zij hebben reeds een prijs met hun derde plek. Daarna komt team Niels de Kanter© & Paul de Kanter met een Esox van 113 cm! Dus de prijs gaat naar…

 

Foto winnaars

22:21De mooiste niet-visfoto is voor team Roy© & Sten Klein Gunnewiek. Zij winnen een waarebon van €50,- bij DeRoofvisser.com.

22:21 De mooiste visfoto is voor team Johnny© & Roy Koekerits. Zij winnen een waardebon van €50,- bij DeRoofvisser.com.

22:23 De pechprijs is voor team Remie Geenen© & Jaap van Driest. Een pleister op de wonde met een waardebon van €50,- bij DeRoofvisser.com.

1.Team Dani© & Goran Krnjic wint een waardebon van €500,- bij DeRoofvisser.com.
2.Team Erik van Heerde© & Michiel de Haan wint een waardebon van €350,- bij DeRoofvisser.com.
3. Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt wint een waardebon van €250,- bij DeRoofvisser.com.

21:32 Net zoveel waardering voor team Erik van Heerde© & Michiel de Haan! Uiteindelijk zouden zij ook meerval vangen en hebben e het zilver te pakken!

21:30 Wat te denken van team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt! Tot een half uur voor tijd eerste staan. Tuurlijk is dat balen mannen, maar wij vinden het waanzinnig hoe jullie hebben gevist. Next level! Misschien verzacht dat de pijn enigszins.

21:27 Hoezeer we het waanzinnig vinden dat team Dani© & Goran Krnjic voor de tweede keer op rij hebben gewonnen, we voelen mee met de teams die tot op het laatste moment voor de hoogste trede op het prijzenpodium streden.

21:15 Bijvoorbeeld door de legends van team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal! Een beauty van 127 cm. Niet genoeg voor goud, maar team Dani© & Goran Krnjic reden genoeg om zenuwachtig te zijn. Last but not least bracht deze vis team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal naar een super knappe 4 plek.

21:12 En alsof dat nog niet genoeg was!!! Deze unit van 118 cm er boven op. Toen was het al helemaal gedaan. Maar nog steeds twijfel in het kamp van Dani© & Goran Krnjic. Het leaderboard was al sinds de ochtend gesloten en… Er werden elders ook meervallen gevangen!

21:07 De eerste, een kleintje van 76 cm. Maar check de glimlach van Goran. Zou hij het toen beseft hebben?

21:06 Eerst een losser en toen numero uno.

21:05 Wij zijn ook nog helemaal van slag, dus vergeef ons het wat warrige verhaal. Want… Die meerval kwam ook nog bij dit team. Wat wil je met deze meervalfluisteraars.

21:01 We wisten dat Goran bij Moerdijk alles op alles zou zetten voor meerval. Maar dan ook gewoon upgrades voor snoekbaars en onderstaande roofblei upgrade van 74 cm. Alleen hiermee had team Dani© & Goran Krnjic de zege al binnengehaald. Alleen… wisten vader & zoon dat zelf nog niet op dat moment.

20:58 Opeens hoorden we dat ze van de Oude Hef in Rotterdam naar de Moerdijk aan het scheuren waren. Wat daar gebeurde kun je je niet bevatten. Althans wij niet… Eerst upgrades van snoekbaars…

20:50 De top 10 strijders! Wat een prestatie van team Dani© & Goran Krnjic! Voor de tweede keer op rij. Goud voor vader & zoon!

20:48 Boven de video van de prijsuitreiking. Eindelijk! Natuurlijk komen we nu met meer informatie en een nabeschouwing. Jullie zijn nog niet van ons af 🙂

20:47 Een wedstrijd die spannend was, maar net zo goed het live krijgen van de prijsuitreiking. Wie weet waar WIFI woont 😛

19:30 Op dit moment druk bezig met een korte video van de prijsuitreiking. Alleen WIFI werkt niet bepaald mee. We verwachten voor 20:00 uur on air te zijn met de videopost!

19:08 Iets vertraging met de prijsuitreiking, stay tuned!

14:00 Klaar, finito! Spanning ten top! Om 19:oo uur maken we alle winnaars bekend. Hier, maar ook op Facebook en Instagram! Tot dan!

13:58 Nog 2 minuten te gaan. Er kon nog veel gebeuren!

13:57 Nog twee heel belangrijke baarzen voor team Erik van Heerde© & Michiel de Haan!

13:52 Team Herrald Koetzier© & Coen Kleton: “Alles of niets.” Het slotoffensief van deze toppers op meerval.

13:48 Genoeg meerval bij team Herrald Koetzier© & Coen Kleton op de sonar. Gaat het ze nog lukken die laatste minuten?

13:45 De eindsprint van team Dani© & Goran Krnjic. Een snoekbaars van 70 cm! Is het genoeg voor de zege???

13:38 En de eindsprint is ingezet. Wederom een meerval!

13:37 Er is meerval gevangen, wie, wat, waar is de grote vraag.

13:35 Team Dani© & Goran Krnjic met een upgrade snoekbaars van 4 cm.

13:33 Team Hans Guldenaar© & Yme Dikkerboom met hun eerste roofblei van 56 cm.

13:26 Team Gerben Jorritsma© & Daan Pit met snoek in het laatste uurtje.

13:19 Wat zit de top 10 dicht bij elkaar. Elke vangst kan verschil maken. Het gaat soms maar om enkele centimeters.

13:11 Komkommertijd op het moment. Bizar hoe het dan ineens stil valt.

13:09 Team Bo Staartjes© & Jaimy Posthumus met actie in een periode van radiostilte. 44 cm zanderrrrr

13:06 Veel teams nu bezig met de pechprijs.

12:59 Upgrade voor team Gert Roosen© & Tim Princen met deze snoekbaars van 70 cm, die van 57 cm vervalt daarom van hun scorekaart. In de top 10 en hiermee nog hoger gekomen.

12:56 Leon Ouwehand© & Kevin Weijts: “Iedereen nog heel veel succes laatste uurtje! Hopelijk pakt iedereen nog een mooi visje. Mijn vaderdag kan sowieso niet meer stuk. Vanochtend een prachtige jerkbait gehad en lekker kunnen vissen vandaag!” Mooier kun je niet vangen Leon!

12:54 Wat is het stil op het moment. Nauwelijks nieuwe vangsten!

12:53 Snoek van precies een meter voor team Martijn van Stippent© & Jason Schapendonk. En dat in een ieniemienie slootje. Dat blijft toch altijd weer opzienbarend! Gefeliciteerd toppers!!!

12:40 Geen verschuiving in het klassement, maar team Sjoerd© & Wout de Bijl zet zijn positie met deze 9 cm upgrade wel een stuk vaster.

12:37 Geen nieuws. Geen vangsten, voor het eerst dat het zo rustig is. Vergis je niet, er wordt gevangen, maar dan zijn  het geen nieuwe soorten op de lijst of geen upgrades.

12:31 Het is stil in het kamp van team Renzo van Berkum© & Twan Koetsier, gisteren goed in de startblokken, vandaag weinig nieuws.

12:27 Gregg Hofstede© & Jason Ongolesono, officieus winnaars van de allereerste editie… Lang verhaal! Maar prachtig baars amigo’s!

12:21 De eerste snoekbaars voor team Nicky Broos© & Tijs Bonte en dan meteen 81 cm! Wat een bak!

12:19 UpgradeEsox voor team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt. 80 cm en daarmee een upgrade van 6 cm! Top 10 en ook top 5!

12:06 Wie kan zeggen dat hij de meerval een upgrade gegeven heeft? Niemand, behalve team Joost Röling© & Stefan de Jong met van 69 naar 74 cm. Toch knap!

12:05 72 en 73 cm in 5 minuten!

12:04 Team Jean-Paul Van Boven© & Niels de Ren boven op de grote snoekbaars.

12:01 Nieuwkomer in de top 10 en terug van weggeweest, team Leon Haenen© & Edwin Warnier. Baars van 42 cm.

11:58 Nog steeds geen bericht uit het kamp van team Dani© & Goran Krnjic! Steeds meer wordt er gedacht aan een geloste meerval. Of… Een heeeelee groot! Benieuwd!

11:36 Hieronder de teams in de top 10, in willekeurige volgorde:

Niels de Kanter© & Paul de Kanter 
Sjoerd© & Wout de Bijl 
Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra 
Erik van Heerde© & Michiel de Haan 
Dani© & Goran Krnjic 
Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt 
Herrald Koetzier© & Coen Kleton 
Gert Roosen© & Tim Princen 
Jeroen van Rijn© & Paul de Wal 
Stein Honders© & Tim Hakkert 

11:31 We krijgen een overzicht van de teams in de top 10. Woehoe! Komtie…

11:29 Foto van team Dani© & Goran Krnjic. Is dit een deja vu moment. Vorig jaar losten ze een meerval en vingen ze later toch nog een meerval. Nu weer? Hebben ze nu meerval gevangen? We hebben nog geen uitsluitsel.

11:27 Team Mark de Boer© & Sven Veenstra met een hele toffe snoekbaarsfoto. Komt net binnen in onze inbox!

11:25 Grote baars voor team Max van Doremalen© & Joey Huisveld. Helaas nog geen top 10 rankering.

11:23 Baars na baars en inmiddels in de top 10. Superb klasbakken!

11:22 Team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal hebben de baars gevonden!

11:15 En een snoek van 82 cm, dus een upgrade van 7 cm. Knap werk mannen en heel goed voor de ranking!

11:14 Roofblei van 67 cm en dus een upgrade van 4 cm.

11:11 Ondertussen team Herrald Koetzier© & Coen Kleton vol in de upgrades!

11:10 Team Dani© & Goran Krnjic: “Een slijmerige boel hier.” Het zal toch niet???

11:06 Een hartelijk welkom in de top 10 voor team Niels © & Paul de Kanter met deze baars van 42 cm.

11:01 Het enige team met zeebaars! En ook echt geen verkeerde scorekaart, te weten dat ze nu weer op het zoet hun slag aan het slaan zijn. Nog geen top 10, maar wie weet!

10:50 Team Vin van Ges© & Hans Hofman, wat een legends. Net zeebaars en nu al weer de zoetwatervariant! Heel knap! Benieuwd naar hun scorekaart. As we speak komt er nog een baars binnen van hen.

10:49 Nog ruim 3 uur te gaan, wat hebben ze nog voor het klassement in petto?

10:45 Tijd om weer eens wat te horen van team Dima© & Ard Poot! En jawel, incoming deze snoekbaars van 58 cm, een upgrade van 7 cm.

10:43 Hardlopers zijn het, team Erik van Heerde© & Michiel de Haan! Sowieso nu in de top 5! We krijgen net deze snoekbaars van 60 cm.

10:40 Team Alessandro lo Piano© & Roel van Daal goed op de snoek met nu een van 90 en 92 cm!

10:39 Wat een prachtexemplaar voor team Jean-Paul Van Boven© & Niels de Ren! 78 cm!

10:37 Zeehond gespot op de rivier in de buurt van Rhoon. Nee johhhh

10:13 Gisteren als een stoomtrein, nu wat rustiger op gang gekomen. Alle vertrouwen nog in dit team!

10:08 Terug van weggeweest, team Ben© & Niek Duijnisveld, met snoek van 82 cm. Eens kijken naar hun scorekaart.

10:06 Team Nick Huis in ’t Veld© & Marvin Oudraad: “Gezellig door de brugwachter uitgenodigd voor een bak koffie. Natuurlijk over de viswedstrijd van Roofmeister verteld. Hij wenst iedereen veel succes!” Leuk mannen, spread the word!

10:04 Zomaar een team uit die top 10. Ruimte voor upgrades voor de baars.

09:58 Nog een nieuwkomer in de top 10, Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra. Hun eerste snoek van 69 cm.

09:56 Nieuwkomer in top 10 ook met deze blei van 80 cm. Welkom team Jelco Visser© & Sander Troost!

09:54 Een 80’er roofblei upcoming!!! Poeh

09:53 Bij team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal springen de snoekbaarzen in de boot, maar ze hebben baarzen nodig!

09:50 Hoogvliegers Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt met wederom een upgrade baars. Een Perca van 35 cm dit keer.

09:41 Ook een primeur! Voor het eerst een team, Erik Veurink© & Onno Aphinan, vissend met een SUP.

09:38 Wauw wauw wauw, wat hebben wij respect voor team Vin van Ges© & Hans Hofman! 52 cm goud, zout zilver!

09:37 De eerste zeebaars is een feit! Welke tijgers hebben deze gevangen?

09:33 Team Gert Roosen© & Tim Princen als een trein! Met deze baars van 48 cm sowieso top 5 horen we net.

09:31 De derde baars voor team Leon Haenen© & Edwin Warnier. Onze helden uit het verre zuiden!

09:30 Team Bo Staartjes© & Jaimy Posthumus gaat nu toch hard. Snoekbaars van 61 cm.

09:25 Wat zou jij doen met zo’n scorekaart? Het meest logisch lijkt meerval! Toch? Lukt dat, dan is een nummer 1 positie wel heel reëel!

09:22 Sowieso top 5 deze mannen! Hier staan de twee baarzen (de 4e en een upgrade, zie onder) nog niet bij.

09:11 Upgrade baars voor team Dani© & Goran Krnjic! Baars van 44 cm. En jawel, het hoge woord is er uit. Dit team gaat nu vol voor de meerval. Bijna 4 uur de tijd… En als het lukt, dan zijn ze heel gevaarlijk.

09:07 Die snoekbaars werd een beetje saai, dus dan maar weer eens snoek, dacht team Niels© & Paul de Kanter. Hop! BAM! Snoek van 113 cm! Klasse mannen!

08:58 Van ietsjes langer geleden. Deze prachtige vis van 72 cm voor team Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra. Deze gasten hebben sowieso een mooie snoekbaarslijst met vissen van 83, 72 en 71 cm. Ze schurken tegen de top 10 aan horen we net.

08:57 Echt mensen, het is ongekend met de snoekbaarzen. Net een minuut binnen ook. Deze zander van 77 cm voor team Erik van Heerde© & Michiel de Haan!

08:54 Ook vers binnen, deze unit van 70 cm! Team Max Klooster© & Cristiaan Huiskens!

08:52 Heel opvallend hoeveel mooie, donkere en vooral grote snoekbaarzen er worden gevangen en ook gewoon vanaf de kant! Hier team Cees-Jan Koopman© & Tuur de Rijke met een beauty van 73 cm!

08:46 Lijstje met baarzen is nu vol! Is dit het signaal voor all in meerval vissen?

08:45 Baars van 42 cm voor team Dani© & Goran Krnjic. Top 5? Hoogstwaarschijnlijk. Wat gebeurt er als Goran all in op meerval gaat? Vorig jaar was dat het scenario en uiteindelijk lukte het hem.

08:42 Team Sjoerd© & Wout de Bijl met een snoekbaars van 61 cm. Overbodig om te zeggen dat zij in de top 3 staan? Ja toch…

08:39 Team Leon Haenen© & Edwin Warnier on the move! Snoekbaars van 65 cm! Een upgrade, ‘helaas’ zou je bijna zeggen.

08:37 Het enige team een volle kaart, afgezien van de zeebaars dan! Wauw! Is het genoeg, dat is de vraag!

08:28 Team Roofmeister. Sowieso top 88 😛

08:24 Team Stein Honders© & Tim Hakkert in een overwinningsroes! Het enige dat we kunnen zeggen nu, sowieso top 5!

08:19 Terug naar team Sjoerd© & Wout de Bijl met o.a. deze roofblei. Scorekaart in de maak!

08:17 Wat gaat dit team hard nu! en ze stonden al hoog!

08:16 Baars van 36 cm!

08:15 Nog niet gezegd of team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt laat van zich horen!

08:14 Onderstaand team zou zomaar eens eerste kunnen staan met deze meerval. Een volle kaart namelijk, afgezien van de zeebaars.

08:12 Let’s hear it for deze kanjers! Meerval van 124 cm! Net de marshall lief aangekeken en die wil nog wel de scorekaarten van de teams met ons delen. Met het nodige rekenwerk kunnen we dan nog iets…

08:05 Dit zijn de mooiste, teams die uit het niets lijken te komen. Weer een vader & zoon team, team Sjoerd© & Wout de Bijl! Ze hebben een meerval gevangen. Dat is goed voor hun ranking! Heel goed!

08:04 Team Stein Honders© & Tim Hakkert hadden die roofblei heel hard nodig en vangen zojuist goud! Een exemplaar van 68 cm. Scroll naar onder, check hun scorekaart en zie hoeveel boost ze dat geeft.

08:02 Een upgrade roofblei voor team Herrald Koetzier© & Coen Kleton. Maar liefst 30 cm erbij. Zou het dan een nummer 1 positie zijn?

08:01 Het begon wat matjes, maar daar gaan de teams weer en ook in de top 20 beweegt het aan alle kanten. Zelfs de nummer 1 is in de handen geweest van meerdere teams en dat in een tijdsbestek van een uurtje. Ongekend!!!

07:57 Team Dani© & Goran Krnjic geeft gas! Baars van 42 cm. Zie onder en zie hoe ze in totaal stijgen!

07:45 Ja, helemaal scheisse, het leaderboard dicht! En dat terwijl alles ging schuiven op alle fronten. Zelfs in de top 3. Ongekend! Hoofdscheidsrechter Luc kickt op spanning. Nou, die voelen we wel!

07:46 Ze gaan hard! Net bericht dat ze een baars van rond de 40 cm hebben gevangen!

07:34 Roofblei idem dito. Geen grote vissen, maar ze tellen voor de volle 100%! En hierdoor klimmen ze naar de 10e plek!

07:33 Baars hadden ze nog niet en nu dus volle pond de centimeters.

07:23 Wie in die ‘let’s say’ top 20 krijgen we nu binnen. Wel, 1 team springt er uit en dat zijn vader & zoon Dani© & Goran Krnjic, de winnaars van vorig jaar. Stay tuned!

07:21 Weer een dikke snoekbaars, dit keer voor team Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra! 82 cm op de teller!

07:13 Snoekbaars werd gisteren goed gevangen! Nu stromen ze ook weer binnen! Team Paul Rijsdam© & Frank Baumer met een van 62 cm.

07:09 Veel teams nog met 0 roofblei, dus veel teams de pijlen op Aspius. Hier team Nick Huis in ’t Veld© & Marvin Oudraad met meteen een bak van 71 cm, vissen voor een upgrade lijkt niet nodig.

07:07 Je zal je petjes maar vergeten zijn, dan maar de Yamaha buff! Als organisatie zijn we heel streng, maar voor deze keer…

07:04 De eerste vis van deze finaledag is voor team Erik Veurink© & Onno Aphinan. Roofblei van 60 cm.

07:02 Wat gaat het worden vandaag? Spanning en sensatione! Om 11 uur gaat het live leaderboard dicht. De live blog ook? Nope. De marshall blijft registreren, maar voor het live blog is hij streng, ofwel geeft hij geen info vanuit de vangstenregistratie. Uiteindelijk om 19 uur vanavond de prijsuitreiking op Facebook en Instagram!

07:00 Kick off dag 2, de finaledag!

06:45 Check deze vissers vanaf de kant! Prachtige cijfers en ruimte voor nieuwe soorten en net zo goed upgrades. Zeker bij de baars ruimte, snoekbaars niet zozeer (vanaf de kant), snoek des te meer. Of… Als ze nou eens een dikke roofblei bak vangen? Zeebaars is niet bepaald een optie voor deze Brabanders. Meerval is vanaf de kant extra moeilijk, maar wie weet waar ze tegen aan lopen.

06:35 Deze strijders tijdens een moment van rust, ervoor en erna mooie vangsten!

06:31 De top 10 op dit moment waar nog alles in kan en gaat gebeuren. 100%!!! Welke scorekaarten zijn nagenoeg vol, waar ligt de ruimte voor fatsoenlijke upgrades? Wie laat zien dat hij een echte allrounder is en pakt zelfs de zeebaars erbij? Laten we eens een team pakken dat gisteren keihard gewerkt heeft om in die top 10 te komen, team Stein Honders© & Tim Hakkert.

06:29 Wat een dag gisteren! Deze dag wordt nog spectaculairder. Nu gaan de teams pas echt gas geven! Wij zitten er klaar voor!

 

 

—BEGIN FINALE DAG—

 

 

16:10 De top 10 van dag 1! Wat een leipe vangsten! Klik HIER voor alle teams!

16:02 Dag 1 zit er op! Wauw, we moeten er gewoon van bijkomen!

15:59 95 cm! Wow, dat kan wel eens een verschuiving betekenen!

15:57 Nog niet gezegd, of een snoek voor team Dani© & Goran Krnjic.

15:57 Rustig aan het front.

15:55 Team Stein Honders© & Tim Hakkert. Een team dat zo nog maar eens kan verbazen morgen! Gaan best hard.

15:53 Team Wouter Booi© & Marcel Zandberg: “Ooh wij dachten tot 3.” Hahaha, prachtig. Is Sjoerd daar niet ook al?

15:51 Veel vangsten. Nog steeds! Maar geen noemenswaardige wijzigingen in de ranking.

15:43 De enige roofviswedstrijd waarbij roofblei telt! Team Max van Doremalen© & Joey Huisveld met een fraai exemplaar van 66 cm.

15:39 Ook de pechprijs is erg gewild hahaha

15:25 Een nagenoeg ongewijzigde top 5, met het verschil dat enkelen zich op hun positie nog meer verstevigd hebben. Klik HIER voor alle teams.

15:20 Toch is er weer veel bij gevangen, maar niet bepaald radicale verschuivingen. Stay tuned voor een top 5.

15:19 Team Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra met een 70’er snoekbaars. Kwam van redelijk ver, maar nu op 12. Knap!

15:17 Team Erik van Heerde© & Michiel de Haan met een meerval van 92 cm. Ze stonden hoog, wat doet het met hun ranking?

15:14 En weer een team dat hoog in de klassering staat en bijvangt. Team Leon Haenen© & Edwin Warnier met een snoek van 70 cm, een kleine upgrade, want ze hadden er al twee.

15:12 Team Ben© & Niek Duijnisveld op de baars en nu 500 punten rond. Knap! Vader & zoon on fire!

15:09 Wat gaan ze lekker en wat hebben ze machtige grote snoek, snoekbaars en roofblei. Morgen op jacht naar echt grote baars, misschien meerval of gaat zelfs zeebaars nog een optie worden voor deze mannen!?

14:55 Even een moment rust kan de wereld er heel anders uit laten zien. Nieuwe focus en nieuwe energie. Doen jullie goed Thomas van Liempd© & Ensar Vurel.

14:53 Mikado bij team Herrald Koetzier© & Coen Kleton

14:48 Maar dan weer een upgrade van team Herrald Koetzier© & Coen Kleton. Snoekbaars van 72 cm en dus 5 cm erbij voor dit team. Geen plek omhoog, maar ook niet omlaag 😉

14:45 Een nieuwe nummer 1!!! Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt in een gouden roes!

14:41 Nieuwe top 3 in de maak… Moment…

14:38 INCOMING, Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt on the move. Ze stonden tweede.

14:33 Ook zo’n team om in de gaten te houden, Joost Röling© & Stefan de Jong. Hier weer bak van een snoek van 99 cm!

14:29 Team Thomas van Liempd© & Ensar Vurel nog vol op de baars en niet onverdienstelijk met deze beauty van 49 cm. Wat als zij straks gaan overschakelen op andere soorten…

14:15 En jawel, weer van alles veranderd! En -je raadt het al- Bij het posten van deze top 10 meteen weer nieuwe verschuivingen!

14:04 En wat gaat dit team ook lekker, Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt! De calculator draait op volle doeten. Top 5 in de maak!

14:01 Genoeg teams die nu tegen de top aan schurken of er nu in verschuiven. 74 cm voor team Gert Roosen© & Tim Princen.

14:00 En dan is het even rustig. Heel even, want dat weer bericht van team Freek Oosterhuis© & Wim van Amen! Een dikke baars van 48 cm!

13:58 Klik HIER voor het meest actuele leaderboard!

13:50 De tijgers van team Herrald Koetzier© & Coen Kleton! Wat hebben zij vandaag nog in petto? Nu even geen nummer 1, maar voor hoe lang?!

13:48 Wauw!

13:42 ***Breacking news*** En jawel, de mannen staan daarmee op nummer 1 nu! Hulde voor vader en zoon Dima© & Ard Poot! Kantvissers, hoe tof is dat?!

13:41 Team Dima© & Ard Poot met een scorekaart om van te watertanden!

13:27 Snoekbaars van 53 cm! Deze mannen gaan hard!!! Heel hard!

13:24 Team Dima© & Ard Poot met snoekbaars van 61 cm. Hiermee klimmen ze naar plek 3, maar we krijgen inmiddels weer een vangst van hen binnen. Wauw!

13:20 Team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal gaat alvast voor de pechprijs 😛

13:18 Vaste prik bij team Stein Honders© & Tim Hakkert!

13:16 De tweede meerval van deze editie, voor team Rewien Malaha© & Mohammed Massaoudi! 92 cm.

13:13 Team Herrald Koetzier© & Coen Kleton weer stevig op de eerste plaats!

13:08 Geen grote baars voor team Herrald Koetzier© & Coen Kleton, maar wel, afgezien van zeebaars, een volle kaart!

13:05 Geen top 3 nog, maar wel hard op weg om hier weer terug te keren.

13:03 Bericht uit Limburg! Team Leon Haenen© & Edwin Warnier nu ook succesvol op baars. Derde keer dast ze meedoen, twee keer al prima geëindigd! Dit jaar?

13:01 Team Ben© & Niek Duijnisveld laat weer van zich spreken! Stonden een tijd op 1, nu weer terug met deze Esox?

12:45 Kijk deze mannen. Lang nog geen volle kaart, maar wat een vissen en hier al nu mee op nummer 1!

12:36 Team Jean-Paul Van Boven© & Niels de Ren gaat voor goud… en modder.

12:33 En daar is ook team Herrald Koetzier© & Coen Kleton is er weer. Nu op de baars en met succes!

12:32 Bingo! 68 cm roofblei. Wat het doet in de ranking… To be continued!

12:30 Zoals gezegd bevindt team Leon Haenen© & Edwin Warnier zich in rijke roofbleigronden. Leon’s favoriet voor de Aspius aspius, de Salmo Slider.

12:21 Man man man, weer verschuivingen… Aardverschuivingen! In de top 10, 5 en net zo goed in de top 3!

12:19 Thomas van Liempd© & Ensar Vurel, vorig jaar geëindigd als tweede overall, nu komen ze zo langzamerhand los van de onderkant.

12:18 Voor het gehele klassement, klik HIER.

12:16 De meeste actuele top 3! Team Gert Roosen© & Tim Princen die binnen komen dreunen!

https://www.deroofvisser.com/

12:07 Ondertussen krijgen we ook gewoon hele gave foto’s toegestuurd! Topplaat team Gregg Hofstede© & Jason Ongolesono!

12:06 Snoek van 87 cm voor team Gert Roosen© & Tim Princen. Nieuw in de top 3. Eerste? Stay tuned!

12:03 Bij het posten van deze nieuwe top 3 weer een verschuiving! Niet te doen! Nieuwe nummer 1?

11:59 Blije koppen en terecht!

11:52 Dit zorgt voor een hele goede ranking, houd je vast!

11:50 Deze gasten!!! Snoek van 114 cm! Grootste snoek ooit tijdens alweer 4 edities van de YPFC! Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt.

11:48 ***Breaking news*** Een nieuw all time YPFC record snoek en een nieuwe nummer 1!!!

11:45 Team Joost Röling© & Stefan de Jong on fire. Nu met (nog) maar kleine baarzen, maar wel een volle kaart in wording!

11:43 Team Erik van Heerde© & Michiel de Haan met 105 meterpike! Onderstaande klassering is alweer geschiedenis! Hiermee staan ze vierde!

11:39 Een nieuwe top 10! Maar alweer wijzigingen!

11:27 Hoog tijd voor een nieuwe top 10! We zijn er druk mee bezig!

11:25 Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt met hun derde 70’er snoekbaars. Dan zit je er lekker in. Op een plek 11 nu, maar daar kan alles veranderen als je gaat inzetten op andere rovers vanaf nu.

11:17 En dan houd je het niet meer bij. De vangsten en masse in de inbox. Verschuivingen overall en ook WEER in de top 5 en zelfs 3.

11:16 De 42 cm baars van team Leon Haenen© & Edwin Warnier!

11:11 Met deze kaart op een gedeelde tweede plek en dan nog volop ruimte voor upgrades. Deze gasten zitten ook op water waar goed meerval en roofblei zwemt. Houd ze in de gaten.

11:06 Klik HIER voor het volledige klassement!

11:02 Ook een double hook up voor team Leon Haenen© & Edwin Warnier. Proost op een knappe, gedeelte 2e plek!

11:00 Team Ben© & Niek Duijnisveld blijft upgraden en zijn nummer 1 plek verstevigen!

10:58 Maar daar is ie dan, de top 5 met een en al verschuivingen! Check nieuwkomer team Leon Haenen© & Edwin Warnier, nu op gelijke voet met team Herrald Koetzier© & Coen Kleton!

10:52 Niet te doen! Wil je een tussenstand posten van de top 5, gebeurt er weer van alles.

10:51 Met als gevolg dat er continu verschuivingen zijn. Zelfs in de top 5! Komtie!

10:50 En ze zijn niet de enigen. Check hier team Jean-Paul Van Boven© & Niels de Ren.

10:48 Team Sjouke Koelstra© & Rick van der Sluis met een double hook up. Hoe bedoel je, het gaat voortvarend!

10:44 Neem team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal. Nog niet in de top 10, maar evengoed op de vis en dag is zomaar een voorbeeld van een team. Er wordt over de hele linie buitengewoon gevangen!

10:42 Voilà, le top 10! De top gaat zich langzamerhand naar boven toe worstelen, ook al valt er absoluut nog niets over een eindklassering te zeggen. HIER het volledige leaderboard.

10:31 Dikke baars down town vangen. Let’s hear it for team Leon Ouwehand© & Kevin Weijts!

10:28 Team Renzo van Berkum© & Twan Koetsier nog steeds op een knappe 5e plek!

10:17 Team Erik Veurink© & Onno Aphinan met een kasteel 82 cm! Niet normaal wat een snoekbaarzen dit keer! Ook vanaf de kant!

10:13 De top 5 op dit moment. Voor een volledig overzicht klik HIER.

10:05 Tijd voor een live leaderboard. De rekenkamers zijn on fire!

10:02 Team Risto van Lieshout© & Nelis Wijnants: “1e snoekbaars ooit, gelijk pr van 70!” Gefeliciteerd! Hoe tof!!!

09:58 En wat wil je met zo’n prachtige snoekbaars! Holy shit! 74 cm en zo donker gekleurd. Daar kun je lang naar kijken, maar we moeten door!

09:57 As we speak worden ze in gehaald door vader & zoon team Dima© & Ard Poot.

09:49 Op plek 4 team Renzo van Berkum© & Twan Koetsier, Renzo doet mee aan de YPFC vanaf het eerste uur en nu deze knappe ranking!

09:48 De lijst met baarzen vol! En nu doorpakken!

09:43 Team Dima© & Ard Poot, ook vader & zoon en ook dit team loopt smooth.

09:40 83 cm! Prachtig!

09:39 Grote snoekbaars, de grootste tot nu toe! Team Niels de Kanter© & Paul de Kanter!

09:34 Houd ook deze toppers in de gaten! Team Freek Oosterhuis© & Wim van Amen! Vol op de baars met inmiddels: 45, 43 en tweemaal 42 cm.

09:27 Benieuwd naar het live klassement op dit moment, klik HIER.

09:26 Niet slecht, niet slecht. Integendeel, Nummer 1 op dit moment. Tof om te zien dat op nummer 1 alswel nummer 2 een vader & zoon staan!

09:19 Kijk dat team Ben© & Niek Duijnisveld toch eens gaan. Nummer 1 nu! Ooit van de Kale Kanjers gehoord?

09:07 De kaarten zijn opnieuw geschut mensen!

09:03 Verschuiving in de top 3 mensen! Een nieuwkomer op 1!

09:00 Wauw! Wat tof! Team Anton van der Velden© & Shawn Resodikromo met de eerste meerval van de competitie. 128 cm. enige smet op de vreugde is dat ze voor de helft meetellen…

08:58 De eerste meerval! Cool! Wie, wat, waar? Even geduld!

08:56 De scorekaart van team Dani© & Goran Krnjic, vader & zoon. Niet slecht voor een kick off! Houd ze in de gaten!

08:49 Team Herrald Koetzier© & Coen Kleton met zander van 71 cm! Een upgrade voor de snoekbaars van 47 cm in hun scorekaart. Deze gasten gaan als een TGV.

08:47 107 cm voor team Dani© & Goran Krnjic! De winnaars van vorig jaar!

08:34 Grote snoek gevangen. Wie, dat weten we nog niet! En weer grote snoekbaars voor team Herrald Koetzier© & Coen Kleton. Beelden volgen snel!

08:39 Net niet, 49 cm, maar wat een beauty! Team Erik van Heerde© & Michiel de Haan mag trots zijn!

08:38 Grote baars! 50 cm?

08:32 Weer een kasteel! 77 cm voor team Jelco Visser© & Sander Troost!

08:23 De ene grote snoekbaars na de andere! Zou het iets te maken hebben met de hoge waterstanden, veel rivierafvoer en troebele water… Net komt er weer een binnen!

08:21 De scorekaart van de numero uno op dit moment! Team Herrald Koetzier© & Coen Kleton on the move.

08:20 Team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt met weer een mooie vis, dit keer snoekbaars van 70 cm. Doorpakken amigo’s!

08:12 Team Bo Staartjes© & Jaimy Posthumus gaat voor de reis naar Spanje 😉

08:11 De top 3 op dit moment!

08:02 Wat zijn we trots op deze 88 teams die aan het strijden zijn!

07:58 Badabing Badaboem! 76 cm snoek voor team Vin van Ges© & Hans Hofman! Wauw!

07:55 Grootste snoekbaars komt net binnen! Houd je vast! Een hoge 70’er!

07:46 Als we dan iets over een klassering moeten zeggen! Team Herrald Koetzier© & Coen Kleton gaat als een trein en staat stijf bovenaan.

07:45 En niet onverdienstelijk deze mannen! Snoek van 95 cm! Daarvoor een nog grotere gelost.

07:42 Team Bo Staartjes© & Jaimy Posthumus. Ze gaan voor de winst ook! Bo heeft na een twaalfde plek op de Predator Tour natuurlijk praatjes voor tien.

07:36 Een spookteam doet mee! Niet ingeschreven en toch in het deelnemersveld! Huh?

07:34 Team Freek Oosterhuis© & Wim van Amen! Wat een strijders!

07:31 Weer een bak voor team Herrald Koetzier© & Coen Kleton, bak van 70 cm. Dit team gaat hard! Net ook een snoek binnen.

07:28 Houd je vast, 82 cm roofblei voor team Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt! Dat zou zomaar eens de grootste ooit kunnen zijn van de YPFC!

07:27 Is dit niet gewoon een 80’er! Niet normaal wat een monster! Nu begrijpen we de bijnaam ‘zoetwater tarpon’!

07:25 We hebben het nog niet gezegd of daar komt een bak van een roofblei voorbij.

07:24 109 cm, wauw wauw wauw! Top gasten!

07:23 KEBENG! Wat een bak voor team Wiebe Jouke Elzinga© & Stoyjan de Jong, gaat ie over het alltime record heen van 111 cm? Even geduld!

07:20 ***BREAKY BREAKY*** Grote snoek! Metersnoek! Het zou zomaar een all time YPFC snoek kunnen zijn! Stay tuned!

07:16 Wat een weer dit weekend. Veel neerslag en met name die wind met gemiddeld zo’n 4 à 5 Bft! Veiligheid boven alles en dat hebben we ook de teams benadrukt.

07:13 Niet te doen dit. We zijn 14 minuten verder en de servers roken al. De ene vangst na de ander!

07:07 Vangstfoto’s knallen binnen. Hier team Herrald Koetzier© & Coen Kleton met mooie snoekbaars.

07:07 Team Renzo van Berkum© & Twan Koetsier met roofblei, hoe groot weten we nog niet. Toffe plaat. Vorig jaar was Renzo nog met zijn zoontje, iets met puberteit dit jaar 😛

07:02 De eerste vangst is binnen! Wordt verwerkt!

06:59 Laat die vangsten maar komen!

06:59 De wedstrijd is begonnen! Hoofdmarshall in de startblokken!

06:48 Team Dima© & Ard Poot klaar voor de strijd.

06:38 Op HQ ook niet. Zie hier onze beste vriend voor deze ochtend!

06:36 Goedemorgen allen, welkom op wedstrijddag 1, 7 uur geht es losch! Alle voorbereidingen gevolgd. Bij dit team wordt geen enkel risico gelopen.

18:24 De laatste voorbereidingen voor dag 1 Yamaha Pro Fishing Cup. 06:55 uur ontvangt elk team een unieke wedstrijdbadge, om 07:00 uur de kick off! Tot morgen iedereen en alle teams, heel veel succes!!!

17:48 Maar ook goede bekenden, welkom terug team Johnny© & Roy Koekerits.

17:45 Dit jaar veel nieuwe teams, waaronder team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal. Welkom toppers!

17:41 De wedstrijd voor kant-,boot & bellyboot vissers. Hier de meanmachine van team Tiego Seerden© & Damian Toenbreker.

17:37 Team Dima© & Ard Poot was even voorvissen. Holy shit!!!

17:35 Meerdere teams al vol in de training. Hier team Nicky Broos© & Tijs Bonte met baarssucces!

17:33 Team Dave© & Sem Passemiers: “Mijn zoon was nog ff creatief met Liquid plastic. Self Made. Een snoekbaars killer en snoek!” Lekker bezig vader & zoon!

17:29 Tja, de weergoden zijn wat minder enthousiast met flink wat Bft’s en neerslag. Oppassen met de eigen veiligheid. Anderzijds zal de roofvis er niet minder actief van worden. Wij hebben hele hoge verwachtingen.

17:27 Nog even sfeer proeven van de editie van vorig jaar, zie video boven.

17:25 En een geheel door Yamaha verzorgde vistrip naar Spanje. Zie video boven. Vorig jaar won team Dani© & Goran Krnjic deze. Vader & zoon, hoe gaaf is dat?!

17:23 De hoofdprijs voor het winnend team, beschikbaar gesteld door DeRoofvisser.com. Daarnaast natuurlijk eeuwige roem en…

17:20 In een grote groepsApp worden strategieën en tactieken besproken en natuurlijk kunstaas. Hier hardbaits van team Thomas van Liempd© & Ensar Vurel.

17:18 Inclusief meetlint. Velen hebben zelf superhandig een opstaand randje eraan bevestigd. Hier het vakwerk van team Jeroen van Rijn© & Paul de Wal.

17:17 Elk team heeft tijdig het benodigde deelnamepakket ontvangen!

17:15 Grapje

17:14 En nu gaat elk team zich kort voorstellen aan je…

17:13 En dan nu de lijst met alle deelnemende teams, komtie…

1.       Joost Röling© & Stefan de Jong
2.       Freek Oosterhuis© & Wim van Amen
3.       Wiebe Jouke Elzinga© & Stoyjan de Jong
4.       Sjouke Koelstra© & Rick van der Sluis
5.       Patrick Snoeren© & Nick van Erp
6.       Tiego Seerden© & Damian Toenbreker
7.       Gerrit van Giessen© & Jan van Vugt
8.       Niclas© & Heleen Vermaas
9.       Johnny© & Roy Koekerits
10.   Roy© & Sten Klein Gunnewiek
11.   Alessandro lo Piano© & Roel van Daal
12.   Jean-Paul Van Boven© & Niels de Ren
13.   Jeroen van Rijn© & Paul de Wal
14.   Jelco Visser© & Sander Troost
15.   Sjoerd© & Wout de Bijl
16.   Dave© & Sem Passemiers
17.   Leon Ouwehand© & Kevin Weijts
18.   Jeroen Visser© & Bart Komen
19.   Nick Huis in ’t Veld© & Marvin Oudraad
20.   Erik Bruinink© & Niek Jansen
21.   Dima© & Ard Poot
22.   Sven Clement© & Matthijs van den Berg
23.   William van Tongerlo© & Cindy Horstman
24.   Remie Geenen© & Jaap van Driest
25.   Henk-Wim© & Henk-Peter de Graaf
26.   Thomas van Liempd© & Ensar Vurel
27.   Yoran Hankel© & Vincent Schouten
28.   Patrick van Seeters© & Jeroen de Reus
29.   Wim van den Broek© & Adrie Barth
30.   Tim van Opstal© & Rien Smulders
31.   Levi Groot© & Mike latdorp
32.   Boyd Gallagher© & Sascha Tabbers
33.   Herrald Koetzier© & Coen Kleton
34.   Mark de Boer© & Sven Veenstra
35.   Niels Dekker© & Jelle Dekker
36.   Harmen de Jong© & Toon van Schaik
37.   Max van Doremalen© & Joey Huisveld
38.   Louw© & Gurbe Adema
39.   Gregg Hofstede© & Jason Ongolesono
40.   Renzo van Berkum© & Twan Koetsier
41.   Jente Sijtsema© & Mark Hoekstra
42.   Huib Hermsen© & David van Maanen
43.   Rob van der Zeeuw© & Michel van Giezen
44.   Wouter van den Dungen© & Iwan van Beers
45.   Cees-Jan Koopman© & Tuur de Rijke
46.   Erik van Heerde© & Michiel de Haan
47.   Rick Veurink© & Robert Lambers
48.   Dani© & Goran Krnjic
49.   Niels de Kanter© & Paul de Kanter
50.   Gert Roosen© & Tim Princen
51.   Vin van Ges© & Hans Hofman
52.   Iwan© & Arie de Veth
53.   Anton van der Velden© & Shawn Resodikromo
54.   Roel van der Hoeven© & Sander Spanjersberg
55.   Justin Gottmers© & Johan Smith
56.   Wessel Sierd Venema© & Sebastian Schmidt
57.   Turenne van Wijk© & Hamza Elbahh
58.   Hans van Zelst© & Franklin van Vugt
59.   Dennis Boot© & Erwin Teunisse
60.   Steven© & Jan Velema
61.   Cor© & Jack Hoevenaar
62.   Wael Prins© & River Ramspeck
63.   Nico Wissink© & Thomas Luesink
64.   Hans Guldenaar© & Yme Dikkerboom
65.   Martijn van Stippent© & Jason Schapendonk
66.   Manuel van Steenbergen© & Ivo Levolger
67.   Nicky Broos© & Tijs Bonte
68.   Wouter Booi© & Marcel Zandberg
69.   Leon Haenen© & Edwin Warnier
70.   Wilco Colijn© & Jeremy de Jong
71.   Max Klooster© & Cristiaan Huiskens
72.   Sascha Werz© & Joris Kok
73.   Risto van Lieshout© & Nelis Wijnants
74.   Paul Rijsdam© & Frank Baumer
75.   Ben© & Niek Duijnisveld
76.   Chiel Bergboer© & Stephan Jonker
77.   Stein Honders© & Tim Hakkert
78.   Rindert Kooistra© & Sietse Kooistra
79.   Harry Soepboer© & Oanejaap Reitsma
80.   Milan van Dam© & Jesse Rasenberg
81.   Gerben Jorritsma© & Daan Pit
82.   Erik Veurink© & Onno Aphinan
83.   Thyamo Vlot© & Lesley de Jong
84.   Rewien Malaha© & Mohammed Massaoudi
85.   Nick Couwyzer© & Stijn Coens
86.   Sean Vredegoor© & Kevin Demmers
87.   Erwin van der Veen© & Joey Wildeboer
88.   Willem© & Justin Bos

17:11 In 1988 won het Nederlands Elftal het EK Voetbal. Verder zeggen we niks 😉

17:09 Een kleine wijziging in het aantal teams, helaas zijn er 3 afgevallen vanwege uiteenlopende redenen. Hoe dan ook, 88 teams deze editie!

17:07 Vorig jaar niet, nu wel. De snoek telt mee deze editie. Het huidige YPFC record snoek staat op 111 cm, gevangen door team Haenen & Warnier in 2021. Dit jaar gaat dat verbeterd worden. 100%

17:03 Goed nieuws wat betreft de snoek. Vorig jaar vonden we het met een hoge temperatuur onverantwoord om deze mee te laten tellen. Dit jaar is er geen enkel probleem en mogen we ons ook richten op de koning van het zoete water, Esox lucius!

17:02 Elk jaar meer deelnemers en nu weer een record mensen! 90 teams x 2 vissers, dus maar liefst 180 roofvissers! Poeh!

17:00 Jawel mensen, alles staat in de startblokken om het startschot te geven voor deze supergave editie van de Yamaha Pro Fishing Cup!