Roofmeister INSIDE – ACTUELE vangsten & snoeken in Rotterdam Zuid

10/10/2021
Roofmeister INSIDE – ACTUELE vangsten & snoeken in Rotterdam Zuid
Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Wij wachten niet op de winter, wij willen nu al grote, dikke baars vangen. Dan heb je een goeie aan specialist Thijs van den Acker van Fox Rage. Thijs laat ons zien welke stekken in het najaar interessant zijn voor die dikke rakkers en wat de beste technieken zijn. Al met al weer een mooi inkijkje in de aanpak op en rond rivierplassen met shadjes, de Carolina rig, twitchbaits, topwaters en crankbaits.


 

Snoek in Rotterdam-Zuid

Als kantvisser ben ik gezegend met mijn woonplaats Barendrecht. Sloot na sloot en in elk daar van kan heel goed een snoek op de loer liggen. Mocht dat gaan vervelen, dan kunnen we de gemeentegrens overschrijden en bevinden we ons in Rotterdam. Dat is exact wat we afgelopen week hebben gedaan met Robert Mastbergen en Marnix Muis van Wesdijk Hengelsport. Kantvissen op snoek gaat nooit vervelen, Barendrecht hadden we al eens gedaan (zie video onder), dus dan maar Rotterdam-Zuid. Het leven kan soms zo makkelijk zijn 😛

Zelf heb ik er gek genoeg nauwelijks tot niet gevist, maar alleen al een blik op Google Maps en je ziet een wijdvertakt slotenstelsel ontvouwen. Robert heeft er wat vaak huisgehouden en aantallen, maar ook grote snoeken gevangen. Zelf zou ik niet zo snel dit soort sloten aan doen. Ondiep, maar dan ook echt ondiep met nergens meer water dan ongeveer 0,8 meter. Schijn bedriegt want de groenjassen hangen hier net zo goed rond.

Eerst nog ffies Top Gear scoren bij Wesdijk Hengelsport.

Eindeloos veel van dit soort slootjes…

Meters maken, nergens te lang blijven hangen.

Genieten in het pittoreske Beverwaard.

Het begin is veelbelovend. Aangekomen op een van de eerste stekken krijgt Robert een volger. Echt heel veel zin lijkt deze snoek niet te hebben, lui zwemt hij achter de volgende inzet aan. Dan gooit Marnix een plug over de vis heen, en draait hem met milimeterwerk voor zijn neus langs. Dat ene ‘hapje’ is genoeg om te hangen en de sloot explodeert. Gaaf!

De luie snoek pakt het kunstaas en het water explodeert.

Snel vis vangen is nooit echt top geweest voor onze sessies.

Toch is het karakteristiek voor de hele dag. We zien behoorlijk wat snoek, maar ze zijn aartslui! Dressuur kan het nauwelijks zijn, want in tegenstelling tot Barendrecht wordt hier nauwelijks gevist. We krijgen ook best wel wast aanbeten, Robert een stuk of vijf en Marnix zal daar niet ver onder zitten. Maar het zijn uitsluitend staartenhappers, verder gaat het niet.

Bij Wesdijk zijn de Savage Gear molens nu ruim op voorraad.

We zoeken onze verklaring in het weer. De dag ervoor was het echt herfstweer met veel regen, bewolking en wind. Nu heeft een hoge drukgebied ons land in haar greep. Geen wolkje te zien en wind schittert door afwezigheid. Het is bekend dat een weersomslag voor roofvissen nooit echt bevorderlijk is en die van onstuimig naar rustig al helemaal niet.

Het laatste wapenfeit van de dag.

Ik voeg daar aan toe dat dat op zeer ondiep water in extreme mate geldt. Het water in Rotterdam is best helder en met nog geen meter water lijkt de snoek dan nog meer op zijn hoede te zijn. Geen rimpeltje of golfje op het water die het zicht van Esox belemmert en hij heeft zodoende alles in de smiezen. Het ontaardt die dag in een weergaloos, taaie dag. We besluiten toch onze veilige thuishaven aan te doen, Barendrecht. Het grote verschil met Rotterdam-Zuid, de sloten hebben er over algemeen meer diepgang, ook nog net wat meer waterplanten.

Sessie mislukt? Ja, eigenlijk wel. Zo eerlijk moeten we dan wel zijn.

Ook hier weer behoorlijk wat actie en ook lossers. Maarrrr de vissen zijn een significant stuk gretiger. Dat ze niet blijven hangen is pure pech. Met name Marnix krijgt er snoek op en lost er enkelen. Ikzelf pak dan nog een visje in echt zo’n ‘snoekhoekje’. Het voelt lekker, maar het is pas de tweede van een lange dag vol actie zonder echte prijzen. Tja, soms moet je daar dan genoegen mee hebben. Natuurlijk, ‘stel dat je al die actie verzilverd zou hebben’, ik vind dat je niet zoveel kan met zo’n ‘what if’, lossers en volgers horen nou eenmaal bij het vissen op snoek.

 


 

DE ACTUELE VANGSTEN

Afgelopen week ruig weer afgewisseld met nu rustiger herfstweer, dat bijna zomers aandoet. Niks mis mee voor de vangsten, blijkens de talloze vangstmeldingen van jullie. We zijn er weer blij mee. Onder een selectie van 20, blijf insturen Roofmeisters 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Reinier Saat: “Sky is the limit toch?” As it was in heaven Reinier! Wtf!!! Wat een foto joh!

Alain Luijten: “Na 2 missers en een losser toch nog een blijven hangen, net geen meter.” Prachtige snoek Alain. Mooi 3D op de foto gezet!

Bert Pocquet: “Nieuw pb winde kunnen scoren, op mijn favoriete crank van Megabass.” Wat een bakbeest Bert!

Chris Schaufeli: “1e keer dit seizoen met doodaas, ging weer lekker.” Holy shit Chris, wat een spoorbiels!

Didier Laroy: “113 cm koolvis op de HART TX-Magnum.” Dat moet een hell of fight geweest zijn Didier.

Dylan Yans: “Gisteren mijn eerste 50’er ooit mogen vangen en mijn nieuw pr op de Maas in België.” Gefeliciteerd Dylan met deze beauty! Dat je er nog vele mag vangen.

Enzo Claassens: “Eindelijk weer is met de kayak op pad.” En een superbrute foto gemaakt Enzo! Wauw!!!

Friso Boomsma: “Arjen Bouwe Hiddinga, 1e keer statisch vissen en hij moest er hard voor werken, maar de beloning was prima!” Inderdaad Friso, loon naar werken dit.

Johan Pannekoek: “Altijd leuk als je kunstaas van een ander vindt. En als je dan na precies 1 x gooien deze vis haakt… Hoe dan? 81 cm voor Ghiaz Ghiaro…” Hahaha dat zijn de betere verhalen Johan! Episch!

Joost van der Maas: “Eerste doodaas sessie van het seizoen gestart met een knaller! Verse spiering zorgde snel voor een aanbeet.” Spiering vangt altijd! Heerlijke plaat Joost!!!

Koen Van Rijen: “Lekker de tijd van het jaar om te jerken.” Mooier wordt het niet Koen. Mooie foto.

Krijn Zandburg: “Van het weekend samen met Xavier paar roofbleitjes gevangen van 40 cm. Krijg ik zondag avond deze foto van hem doorgestuurd. Het betere werk!” De volgende is voor jou Krijn!

Michel Dekker: “Knalharde aanbeten op het ondiepe momenteel. Heerlijke avondjes samen met m’n zoontje. Niet geheel schooltechnisch verantwoord, maar je moet er wat voor over hebben.” Hahaha Michel, prachtig! Ah joh, die school komt wel weer. Dit zijn de momenten van zijn leven. KOESTEREN!

Paul Blokland: “Dit jaar heb ik al aardig wat roof-blij mogen vangen, zo ook weer vanavond. Hopelijk blijven de goede vangsten doorlopen!” Hier krijg je toch nooit genoeg van Paul!

Recep Koyuncu: “Lekkere dame op de JJ shad.” Meer van dit soort dames op schoot hahaha

Rick Habermehl: “Het vroege opstaan vergeet je snel na een dag met 7 vissen.” Holy shit Rick, wat zit je er weer lekker bovenop!!!

Robin Dijkstra: “De 2e doodaas sessie van het seizoen afgelopen weekend leverde wederom een mooie meter op.” Lekker begin zo Robin! Topvis!

Roy Noom: “Één van de kikkervisjes vanuit France tijdens een weekje avontuur langs de rivier.” Hahaha kikkervisje Roy??? Wat een monster man!

Thomas Danckaert: “Effe UL gevist in Bonaire, bonefish!” Ja joh, ff op Bonaire… Jaloers Thomas!

 

***FOTO VAN DE WEEK***

Bas van den Hul: “Samen met mijn kleine visserman op pad… een paar worpjes en Bammm… vergeten we samen nooit meer.” Ahhhhh dit zijn ze Bas. Wat een foto, het geluk spat er van af. Kereltje is intens blij en jij ook. Ben je een beetje somber, naar deze foto kijken en de vogeltjes fluiten weer. Foto van de week. Gefeliciflapstaart!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.