Tackle Meister Review – Salmo Slider – Legendarische classic

19/08/2020
Tackle Meister Review – Salmo Slider – Legendarische classic

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Lau Boom over de Salmo Slider van Salmo-fishing

Door Lau Boom

Vraag een diehard roofvisser om wat jerkbaits op te noemen, en de Salmo Slider zal 9 van de 10 keer in dat lijstje voorkomen. En niet voor niks. Deze jerkbait is al sinds jaar en dag een roofvisverleider eersteklas. Met de kenmerkende links-rechts actie is dit kunstaas een ware killer voor alle roofvissen, van snoek tot roofblei!

Onweerstaanbaar. Ook voor kleine vissen

 


Specificaties

Merknaam: Salmo
Productnaam:
Slider
Soort product:
Jerkbait
Lengte:
Verkrijgbaar in 5, 7, 10 ,12 en 16 cm. Getest zijn de 5 en 12 cm.
Gewicht:
De 5 cm weegt 8 gram, de 12 cm Floating weegt 60 gram, de 12 cm Sinking 70 gram.
Kleuren: 
20 verschillende kleuren (zie afbeelding) 
Bijzonderheden:
Kenmerkende vorm.
Winkeladviesprijs:
5 cm: €7,99. 12 cm: €13,99.


 

Eerste indruk

Heel veel diverse kleuren voor deze golden oldie

Zoals Salmo het zelf beschrijft: dit aasje (de eerste Europese glider) is een legende. En dat klopt, want wie kent dit aasje nou niet? De Slider heeft een kenmerkende, tikkeltje vreemde vorm. Het eerste wat mij opviel was dat er op de drijvende versie een andere maat dreggen zat, dan op de zinkende. Waarom? Geen idee…

Twee verschillende dreggen, oud versus nieuw?

Voor iedere visser en elk verschillend watertype is er een kleur te verkrijgen. De Salmo Slider wordt in maar liefst 20 kleuren geproduceerd. Dat zijn echt een hoop kleuren voor 1 stuk kunstaas. Door zijn hoge rug heeft het aasje een mooi profiel. Volgens Salmo is deze hardbait niet verkeerd te vissen en dat moet echt even getest worden. De 12 cm is ideaal voor het snoeken in de polder. Over de 5 cm hoor ik veel goeie dingen voor het roofblei vissen. Genoeg gelul, op naar de waterkant!

Unieke looks! Zelden zie je een jerkbait met zo’n hoog profiel. 

 

De proef op de som

De 12 cm heb ik getest in de stadswateren en poldersloten rondom mijn woonplaats. Ik heb vooral de drijvende variant gebruikt, dit omdat ik vind dat de sinking-versie ietwat snel zinkt, en er helaas (nog?) geen suspenderende variant is.

Salmo zegt dat dit aasje niet verkeerd te vissen is, en… dat klopt! Op elke mogelijke manier heeft de Slider een mooie actie. Het ermee jerken vind ik het mooist. Dan krijgt de Slider echt die uitslaande rechts-links beweging. Verder is de steady retrieve en stop & go ook een goede techniek voor deze bait.

Battle scars… Altijd een goed teken.

Tijdens een dagje polderen vingen we goed. Tijdens het wisselen van kunstaas pakte ik de Salmo Slider omdat ik ineens een vis zag jagen. Snel wierp ik de Slider richting de vis, gaf hem een paar tikken en liet hem even stilvallen. Omdat dit aasje drijvend is, kwam hij al snel omhoog en zag ik hoe een snoek er vol overheen schoof. Net voordat de Slider echt aan de oppervlakte was. Geen grote, maar wel een die bevestigt dat ze de Slider lusten.

Roofblei is ook fan. Of juist niet? 😛

De Salmo Slider 5cm heb ik voornamelijk gebruikt tijdens het vissen op roofblei. Er zijn weinig aasjes zo geschikt voor het roofbleien als deze. Dit omdat dit aasje zelfs bij hoge snelheid weinig weerstand heeft. Wel zo prettig als je supersnel moet binnendraaien door de harde stroming heen. Zelfs dan geeft de Salmo Slider een prachtige actie.

70+ roofbleien zijn geen uitzondering met de slider!

Ik heb meerdere sessies op roofblei gevist, en elke keer weer was dit aasje succesvol. Ik wist er zelfs meerdere 70+ vissen mee te vangen. Dat zegt wel wat, toch? 😉

 

Aanschaf

Salmo is in bijna elke hengelsportzaak vertegenwoordigd met een aantal goede pluggen. Zeker de Salmo Slider behoort tot 1 van de klassiekers. De prijsklasse varieert  van €8,- tot €13,99. Hier een LINK met de verkooppunten.

In bijna alle hengelsportzaken te vinden…

 

Slotsom

De Salmo Slider is niet voor niks een legendarisch aasje; het is een makkelijk te vissen aasje, niet te duur en voor elke visser en visserij wat wils. Enige nadeel aan de grote variant is dat er geen suspenderende versie is. Dit zou nog echt een uitkomst kunnen bieden voor bepaalde wateren. In het algemeen vind ik ook dat de lak snel beschadigd is; al na 1 snoek misten er stukken lak. Al met al, voor de rest is het een goed stuk kunstaas in elk opzicht en zeker een blijvertje in mijn tacklebox!

Mijn eigen Slider verzameling groeit gestaag. Ik ben fan!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Lau Boom
Geboortejaar: 2001
Regio:Flevoland
Favoriete roofvissoorten: Snoek & snoekbaars
Specialismen: Poldersnoeken en riviersnoekbaarzen