Roofmeister INSIDE: Baarzen madness, roofvis Beauforts & actuele vangstfoto’s

09/01/2023
Roofmeister INSIDE: Baarzen madness, roofvis Beauforts & actuele vangstfoto’s

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

De roofvis Beauforts

Een onstuimig weekje. Zo zou ik de afgelopen 7 dagen willen bestempelen. Sowieso die grafwind die het aantal Beauforts opschroefde. En het zal je misschien zijn opgevallen, maar we hebben al twee zaterdagen op rij geen fatsoenlijke video kunnen uploaden. Geloof maar dat dat niet in de koude kleren gaat zitten, of juist wel.

Zomaar een weerbericht van aankomende zaterdag… Is toch om van te janken…

Hoe dan ook, hebben Bo en ik de druk voor onszelf opgevoerd. Doel? Video schieten! En dus werd de lat wat hoger gelegd. Daar waar we normaal gesproken bij windkracht 4 naarstig overleg voeren of het verstandig is om te gaan, werden nu een Beaufort 5, 6 en zelfs 7 weggewuifd.

Baarzentalent Ensar, beter bekend als de Vissende Turk.

Dat begon met Ensar alias de Vissende Turk. Wat een baarzen vangt deze man en veel daarvan met twitchbaits. Passievere technieken als de Carolina en Ned rig staan bij hem op een goede tweede plek. Actief met kunstaas, wadend in die oeverzone van de grote rivierplassen. Een vak apart, maar een die Ensar tot in de vingertoppen beheerst.

Wat waren ze weer nukkig, maar eenmaal te midden van het rollende water…

De messen werden geslepen, maar dan dat vervloekte weerbericht met flinke buien en windwaarden die je net zo goed storm kunt noemen. Maarrrr… we gingen. We zochten de luwtes op, maar 0 actie. Steeds meer lonkte de windkant met die uitzinnig zachte temperaturen deze winter. Dan maar daarheen… En jawel, tussen de golven en dat klotsende, modderige oeverwater waren de baarzen aan het jagen. Nog steeds bijzonder hoeveel aanbeten we niet verzilverden. Hoe dan ook, nu kunnen onze speldmicrofoontjes echt wel wat hebben, maar een voorbij razende windkracht 6 à 7 is een no go. Mission failed zeg maar.

Daags erna met onze vertrouwde Jan Boomsma, inmiddels toch wel de Roofmeister held die overal en altijd vis naar boven tovert. In de ochtend een windkrachtje 3, die ons in staat stelde om in korte tijd gericht op grote snoekbaars te vissen. Het was genoeg, net zo goed op als het einde van de dag. Daartussen hadden ze Bft 4 à 5 opgegeven, maar maak daar gerust 6 à 7 van. Hoe dan ook mission accomplished. Thank god.

Film in de maak met onze makker Herman Schuurman. Wat een leerzame dag wederom.

Zo’n beetje dezelfde omstandigheden met Herman Schuurman, ook met hem eigenlijk nooit visloze sessies. Windkracht 4 à 5 was de verwachting, maar ook nu weer kon je er gerust een Bft of 2 bij op tellen. Om een idee te geven, we moesten de drone een keer achterna varen anders was ie foetsie. Herman pakte het slim aan en pakte de zuidoever van het Hollands Diep, daar waar vissen nog te doen was. Aan de noordoever zou je aan de goden overgeleverd zijn.

Herman in de dubbele cijfers, Bo met vis met slechts een kwartiertje vissen, ikzelf… Zucht…

Het werd alsnog een heerlijke sessie, zoals eigenlijk altijd met deze sympathieke visgids. Dropshot, verticalen, de fireball, hoe herken je een snoekbaarsstek. Herman was een spraakwaterval en maakte tijdens het vangen van dubbele cijfers geen geheimen van zijn succesvolle visserij. Stay tuned Roofmeisters, 2 topvideo’s in de maak…

 


 

Verse vis, actuele vangsten

Bizarre winter of niet Roofmeisters!? Met name die temperatuur. Voor de visserij niet bepaald slecht, gezien jullie massale inzendingen. Super bedankt daarvoor! Hieronder slechts een bescheiden selectie onzerzijds.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Deze foto kregen we ingestuurd van Frank en Huib van Neptune Fishing tijdens een dag baarzen met crack Simon Torenbeek. Wat een baarzen feest. Sublieme plaat mannen!

Renee Brinkman: “Dit was de 2e van de 1e van januari, greep eerst mis, snel nog een keer gooien en boem raak. 90cm exact!” Goed het nieuwe jaar in Renee! Goed gevist amigo.

Jerry Stevens: “Kicky ving deze snoek in de polder, geen monster, maar kijk is naar dat blije gezicht. Ondanks de regen en de wind helemaal happy.” En terecht. Super leuke foto!

Mark Oost: “Op 2e kerstdag hadden Klasien Altenburg en ik een 40 mooie baars, was een leuke dag.” Een double hook up is het mooiste wat er is Mark als je met zijn tweeën vist. 

Wim Franssen: “Eerste van het nieuwe jaar, 70 cm, deze kon de dode voorn niet weerstaan.” Wow, als je zo je nieuwe jaar kunt beginnen! 🙂 

Mike Kriek: “Eerste vis van 02-01-2023, de aanbeet was echt snoeihard, heerlijk dat gevoel!” Knallend het nieuwe jaar in Mike, maar dan met een spijkerharde dreun op je hengel. 

Bert Pocquet: “Net als vorige jaar heb ik op de eerste visdag van het nieuwe jaar mijn pb snoekbaars scherper gesteld. In de loop van vorig jaar een 2de maal mogen verbeteren. Deze keer een mooie upgrade van 90 naar 96.5 cm. Ik denk dat ik hier wel een jaarlijkse traditie wil van maken.” Waar gaat dit eindigen amigo!!! Stel, we zijn een jaartje of 5 verder 😛

Glenn Sierra: “Nieuw pr meerval weten vangen.” Wauw Glenn en dat in de winter! Gefeliciteerd!

Jim Groven: “De allerlaatste vis van 2022 en ook nog eens een pr 132 meerval. Beter kun je het jaar niet afsluiten.” En weer een meervalrecord. Top Jim. Jij ook gefeliciflapstaart!

Boaz Oosterom: “84 cm mooi begin van 2023.” Holy shit, lekker Boaz! En dat vanaf de kant. 

Junny Vreuls: “2 januari waren we opzoek naar baarzen. Naast mij werd een hoge 40’er gevangen. En ik, klopt ik kijk niet blij! Want als dit de toon is dan ga ik 12 maanden slapen.” Hahaha prachtig Junny! Komt vast wel weer wat mooiers op de kant dan bot 😉

Jonnie Wind: “27 december deze mooie dame 117 cm gevangen. Precies 1 jaar nadat ik mijn pb snoek had gevangen van je raad het al. 117 cm. Dacht even aan een nieuw pb, maar helaas. Toch super blij met deze vis!” K E B E N G!!! Wat een leipe bak en dito verhaal Jonnie. 

Chris Boltjes: “Gelukkig tikte deze er goed op !!! En kom ik de kunststof ring verwijderen. Jammer dit.” Bizar wat een taai beesie dat ie toch nog aan het jagen was. Een goede daad verricht amigo. Top!

Jessy Pattynama: “Mijn liefde voor dikke groene dames zal nooit over gaan! 102cm!” En terecht Jessy, maar of de liefde wederzijds is… 😛

Wilbert Bouwman: “De eerste baars van het nieuwe jaar kon niet mooier met deze 50’er. Zo mogen ze allemaal wel zijn.” Lekkerrrrrr Wilbert! Proficiat en dat er vele mogen volgen!

Frédéric De Cooman: “Onder de polderbrugjes ligt er af en toe een verrassing. Altijd de moeite om je kunstaas er eens onder te skippen.” Dat blijft toch een mooie techniek Frédéric! Top foto zo van een poldervangst. 

Jordi Giovanni Rakiman: “Op 2-1-23 wist ik deze prachtige dikke baars van 48 cm te vangen!” Prachtige vis Jordi, echt een ballon van een baars. 

Joran Scherjon: “Prachtige bak op doodaas, de kers op de taart van een geweldig roofvisseizoen.” Mooi Joran, een happy face en dat snappen we. Feel good foto!

Hans Gleis: “1 Nieuwjaars snoek 111 cm.” Veel enen Hans, maar wat een bak en dat op Nieuwjaarsdag!

Rick Veurink: “Beste wensen Roofmeisters! Eerste vis van 2023 is weer binnen.” Machtige vis Rick! Snoekbaars zoals snoekbaars hoort te zijn. Beauty. En jij ook de beste wensen natuurlijk. 

 

<<<><Foto van de Week ><>>>

Yanick Boogert: “Een hele mooie dikke baars die over de magische 50 centimeter heen ging!” Als wij een foto van een kolossale baars zouden moeten laten zien, dan wordt het deze Yanick! Wat een kleuren, wat een formaat. Zelden zie je ze zo mooi! Fototechnisch zien we altijd net ook iets meer van de vanger, maar dat is mierengeneuk. Foto van de week! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.