Roofmeister INSIDE – Bizar veel nieuwe PR’s & Roofmeister in Amsterdam

30/01/2022
Roofmeister INSIDE –  Bizar veel nieuwe PR’s & Roofmeister in Amsterdam

ooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Deze vangst overstijgt alle verwachtingen! Volg Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes tijdens een dag kantvissen op snoek in de polder. Deze Roofmeisters laten zien hoe zij het water en de stekken kiezen, welke hengel-reel set ups ze gebruiken en uiteraard welk kunstaas. Volle bak actie, ze vallen met hun neus in de boter. Ze vangen stuk voor stuk typische poldersnoeken, maar dan uit het niets… een dikke metersnoek…

 


 

Roofmeister in A’dam

Het was hoog tijd voor een dagje vissen met elkaar.

Al voor lange tijd hadden we met ons team het plan om gezamenlijk op pad te gaan. Helaas gooide dat vervloekte Corona virus telkens weer roet in het eten. Inmiddels zijn er ook de nodige transfers geweest. Zo hebben we afscheid genomen van enkele mannen en zijn er enkele nieuwe toppers aangetrokken met Freshy Petchun, Marco Schouten, Daan Pit, Marnix Mees en Martijn Leus.

Beljaars mist het pondje weer eens… Zucht.

Hoog tijd dus voor een ontmoeting in real life en op miraculeuze wijze kregen we een dag op het programma met bijna iedereen erbij. Helaas moesten Joost Spraakman en Sander Paans werken en werd Bo Staartjes de dag ervoor goed ziek. Plek van bestemming werd Amsterdam. Hier zouden wij eens flink potje gaan Streetfishen met baars en snoekbaars als voornaamste mikpunt.

Hahaha check die vent links.

Allen wisten we dat het niet makkelijk zou gaan worden, de laatste dagen is de visserij in de hoofdstad uiterst taai te noemen. De dag zelf zou er ook nog eens een flinke storm over het land razen en je kunt je voorstellen dat dat een uitgekiende finesse visserij niet bepaald in de kaart speelt. Anderzijds hebben we niet de minsten in de gelederen met bijvoorbeeld Rico Stougie, de man die hier kind aan huis is en natuurlijk de Nederlands kampioenen Streetfishing Johannes Elzinga en Bart van de Walle.

Marco’tje vlakbij de ramen.

Helaas, helaas, de barre verwachtingen werden maar wat bewaarheid. De rovers hadden er geen zin in. En wat kan een stad als Amsterdam je dan tegenwerken. Zeker in de binnenstad is praktisch elk stuk een potentiele stek voor baars en snoekbaars. Zoeken naar een speld in de hooiberg en dan ook nog een speld die er zin in moet hebben. Welke stekken geef je dan toch nog extra aandacht? Een moeilijk verhaal.

Geen toeval, Bart succesvol en…

…wederom met de meeste vis. Naast hem zijn vaste wedstrijdmaat Johannes Elzinga. 

Werd er gevangen? Jazeker, maar om daar nu echt een wijsheid aan toe te dichten, is lastig. Alhoewel, niet voor niets stal Bart de show met meerdere vangsten. Ongelooflijk hoe misschien wel ’s lands beste kantvisser vissen vangt als het voor anderen houtje bijten is. Enfin, we hebben elkaar eens in real life gezien en gaan spoedig weer een dergelijke dag inplannen.

 


 

Wat er is gevangen

Een bizarre winter amigo’s. Ongelooflijk wat een zachte temperaturen. Goed of slecht voor de visserij? Hmmm, onze inbox puilt elke keer weer uit. Thanks voor het insturen van jullie vangsten en blijf dat vooral doen 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Barend van Woudenberg: “Mijn pr verbeterd naar 88cm.” Gefeliciteerd Barend! Wast een bijzonder mooi gekleurde zander ook!

Chjanoy Kromo: “Even een keer niet de plas op maar de polder in op zoek naar grote baars. Resultaat: bingo! Deze pakte de Ned rig en even later viel er nog 1 voor de Viblure van OSP.” Supervette pica Chjanoy! Die scherptediepte is vet!

Gregg Hofstede: “Na 15 uur ronddobberen op de bellyboat zonder vis was dit de ultieme beloning. Een nieuw pr meerval.” Next level Gregg, beulen en dan je pr vangen!

Hein de Groot: “110 cm na een taaie dag, maar wat een beloning. Mijn nieuwe pr.” Gefeliciteerd Hein! En wat een dag moet dat zijn geweest!

Jeremy Iseger: “Het zijn niet altijd bakken op dood aas.” Ook hlemaal niet nodig toch?! Dit zijn ook zeker mooie vissen om te vangen.

Jessica Vis: “Vissen voor de paaiplaats, deze dame mocht er als eerste in! En ik denk dat het ook de grootste is die ik met kunstaas gevangen heb, dus toch een soort van PB!” En zo is dat Jessica, dat mag je gerust zeggen met zo’n bak van een snoek!

Johannes Elzinga: “Heerlijke kantwedstrijd gevist met mijn maat Bart Van de Walle. De laatste 3 uur was een ongekende gekkenhaussss. Mooie 4e plek behaald!” We zijn wederom trots op jullie krijgers!

Johnny Koekerits: “Mooie baars tijdens een online baars wedstrijd. Een 6e plek behaald .Vanaf de kant gevist en niet op een rivier plas.” Eens wat anders dan een rivierplas Johnny. Heel fraai!

Jorne van den Dool: “111 Rotterdamse centimeters afgelopen weekend.” Wat een dikkerd man! Een een heel vette print ook!

Leon Prins: “Niet de grootste, wel weer leuk een keer naar buiten te zijn geweest. Op een eigenbouw jerkje.” Dat zijn de mooiste Leon!

Marcel Hoekman: “Nieuw Pr snoekbaars gevangen vanmorgen. Super blij mee, heerlijke stoot dopamine.” Gefeliciteerd Marcel! Wat een unit man!!!

Mark Verhoeven: “Dikke knots die voor de 20 cm Slick Finesse Shad ging! Check die kleuren in die staartvin…” Lijkt wel paarlemoer Mark. Wat een beauty van een kasteel.

Merlijn Blondeel: “Nog eentje kunnen strikken op de C-rig. Rivierplassen + C-rig = wondermooie baars. Is stilaan mijn favoriete visserij aan het worden.” Je bent niet de enige Merlijn. Wat een tof spelletje he?!

Michael Barten: “Yeahhhhhh me eerste 50er!!!!!! Wat een gevoel!” Super vet Michael!!! Gefeliciteerd man!

Nigel Zwartewaalsloot: “Een kwartier voordat we zouden gaan opruimen loopt mijn dobber heel mooi weg. Een ontzettend dikke snoek van 94 cm. De rug van deze snoek was breder dan mijn eigen bovenbeen. Wat een dag was dit zeg.. geweldig!” Soms zo moeilijk om vis qua lengte in te schatten op basis van een foto. Als jij niks had gezegd hadden wij deze sowieso een meter gegeven.

Sander Willik: “Afgelopen week een korte snoeksessie gehouden. De plekjes waar snoek te verwachten was afwerpen en al snel was het raak. Een dikke snoek van 81 cm op de Westin ShadTeez. Sessie geslaagd!” Goed gevist Sander! Mooi plaatje ook!

Thomas Wending: “Mooie baars tijdens de wedstrijd.” Wauw, zeker weten en dat tijdens een wecdstrijd!

Ton Hilvers: “Het weekend 2 roof schubs.” Hoe is het mogelijk Ton. Alsof ze voor even echt aan het jagen zijn. Niet voor het eerst dat we dit zien.

Vincent Verheugen: “Zondag deze mooie dikke dame 92 cm.” Zo zie je maar dat ze echt geen meter hoeven te zijn om te imponeren.

 

***Foto van de week***

Tim Molier: “Snoekbaars van de dag. Mooie beuk op de verticaalstok.” Snoekbaars van de dag, foto van de week Tim! Wat een super brute foto. Wij hebben echt een zwak voor een beetje 3D effect. Mooi hoe ook de scherptediepte mee helpt met dit effect. Beauty. Mag groot in de huiskamer hangen!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.