Roofmeister INSIDE – Bloopers, de eerste vangsten & voorgerecht Predator Tour

29/05/2022
Roofmeister INSIDE – Bloopers, de eerste vangsten & voorgerecht Predator Tour

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Nog net voor de gesloten tijd stapt Bo Staartjes op bij visgids Jan Boomsma van Shimano en Lowrance. Met Jan vangen we eigenlijk altijd wel en ook nu is het weer jackpot met snoekbaars, grote baars en een regelrechte mega snoek. Eén probleem, er zit geen stalen onderlijn op de hoofdlijn. Check snel of dat wel goed gaat.


 

Het Predator Tour voorgerecht

Ready for take off! Morgen de kick off van een nieuwe editie van de Predator Tour.

Ken je het fenomeen kijkersfile, ofwel veroorzaakt door mensen op de snelweg die bijna onbewust op de rem trappen omdat hun aandacht afgeleid wordt. Morgen om 8 uur kan dat zomaar eens gebeuren als er onder de Moerdijkbruggen bijna 150 visboten wegschieten naar de eerste stekken. Een volgas, spectaculair gezicht dat iedereen op de A16 op dat moment moet aangrijpen.

Alle ingrediënten voor een fikse file op de A16 morgen 😛

De start van de Predator Tour, de grootste roofviswedstrijd van Europa. Altijd weer is dit een krachtige omlijsting van de hengelsport. Een soort gezicht, een visitekaartje, hier kun je goed zien hoe groots de hengelsportbranche is, specifiek de roofvis scene.

Het allergrootste roofvisevent van Europa!

Ik zou niet durven in te schatten voor hoeveel geld er aan volledig uitgeruste motorboten op het water liggen. Zit iemand tegen mij op een verjaardag tof te doen dat de hengelsport niet zoveel voorstelt, dan laat ik hem beelden zien van de start van de Predator Tour. ‘Nee, dit is niet in de VS mijn beste, dit is bij onze Moerdijkbruggen.’

Hoofdorganisator Evert Oostdam zal zich tijdens het event in zijn boot op het parcours begeven.

Het team dat dit alles organiseert. Hulde!

De dag ervoor snel de Live Leaderboard App op mijn telefoon uploaden (Android, klik HIER, Apple, klik HIER), ik wil niks missen van de tussenklassementen en de vangsten die gedaan worden. Hoe bewegen de topvissers zich in de top 10? Zijn er underdogs, rookies, favorieten? Jazeker, ieder jaar weer. Ik kan zomaar een tiental keren per dag die app weer openen, op de laatste dag nog veel meer. Wie gaat er in die prijzenpot vallen van in totaal maar liefst €50.000 en wie pakt die hoofdprijs van €15.000,-? Bijna net zo belangrijk, wie mag deze prestigieuze wedstrijd op zijn naam schrijven?

Check onderstaande aftermovie van PT 2021 om sfeer te proeven!

https://www.youtube.com/watch?v=Q-2LIHddP1k

Nog meer live sessies dan voorgaande series. Maar ook veel meer vanaf het water.

Alle reden om de Predator Tour live te volgen en dat kan met meer dan het Live Leaderboard. Zo zal de organisatie live streams gaan uitzenden tijdens het event, simultaan op Facebook, Twitter, YouTube en Twitch. Niet vanuit een binnenruimte, maar live vanaf het water. Hoofdorganisator Evert Oostdam zal zich tijdens het event dan ook in zijn boot op het water begeven. Zo zullen er interviews gegeven worden met spraakmakende deelnemers, worden vangsten live uitgezonden en zullen er naar verloop van tijd cameramannen  in de boten stappen, die zich in de top 10 begeven. Hoe gaaf is dat?!

De grootste snoek ooit tijdens de Predator Tour, 130 cm!!!

De grootste baars, 55 cm!

De grootste snoekbaars, 96 cm! Gaan deze PT records verbroken worden maandag t/m woensdag?

Al met al wordt dit sowieso een topeditie van de Predator Tour met zoals gezegd bijna 150 boten ( de eerste editie in 2009 deden er 22(!) boten mee) uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, België, Letland, Slowakije, Engeland, Ierland en zelfs Zimbabwe. Dit op de volgende wateren: Hollands Diep, Haringvliet, Amer en Nieuwe Merwede.

Camera mannen aan boord bij de top 10 van het klassement voor exclusieve en unieke live streams! Super vet!

Een wedstrijdparcours van, houd je vast, circa 17.500 hectare. Gaat de grootste snoek (130 cm) ooit tijdens de Predator Tour gevangen worden, de grootste baars (55 cm) en/of grootste snoekbaars (96 cm)? En wie gaat hem winnen? Ik ben super benieuwd en ga het op de voet volgen. Jij ook?

 


 

Bloopers

Ook al zijn de eerste vangstfoto’s al weer binnen gedruppeld, we wilden toch nog even jullie aller mafste blooperfoto’s zien. Het zijn er niet heul veel, maar er zitten leuke bij. Onder de blooperfoto’s de aller verste vangstfoto’s van seizoen 2022/23.

Robert-Paul Wolters: “Mijn all-time favorite met Thijs van der Sanden.” Hahaha prachtig die bitchslap.

Jan Baar: “Je hebt lensdrukkers en je hebt Arjan van Dorp.” In-de-lens-gooier 😛

Joseph Matos: “Deze winde niet op de foto.” Hahahaha, sowieso woordgrap van dit jaar.

Tyrel Moelands: “Ik had iets vast.” Ze zijn zo glad als een aal 😉

Alec Rappelet: “Snoekbaars wou even snel in als uit het water.” Lijkt een beetje op Beljaars toen hij die meerval nog even wilde spoelen…

Roy Luza:  “Deze is leuk hè  Jasper van Veluw.” Bizar hoe die vissen soms gewoon je handen in springen 😛

Jeroen Deleye: “Er was niks beter dan de fail te camoufleren vond mijn broer, dus stuurde hij mij deze door.” Niks mis met deze camouflage.

Jordy Gruppen: “Wanneer je broers plug vast zit op de bodem.” Meteen ook je broer als fishfinder gebruiken joh… Scheelt weer de nodige duiten.

 


De eerste vangsten van 22/23

En dan is de opening. Helaas stond er in het hele land een flinke wind met minimaal Bft 4, maar natuurlijk gingen velen op pad. Wij probeerde alvast de nodige foto’s te ontfutselen. Nog niet de voor Inside gebruikelijk 20, maar in ieder geval wat 🙂

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Paling voor Yannick Besseling!!! Serieus??? Je eerste vis van het seizoen?

Pikefishing Vegt: “Het seizoen eindelijk weer begonnen na 2 lange maanden, geweldig weer deze aanbeten.” Niks aan gelogen man! Mooi formaat!

Bart Vonk: “Dit was de eerste voor mij van dit seizoen.” En zeker geen verkeerde Bart!

Forse snoekbaars voor Osman Yilmaz. Lekker bezig man!

Pat Rick: “De eerste snoek van het seizoen gister meteen een mooie 95 cm.” Oeh la la Pat, mooie start!

Sven Van Velthoven: “Eerste die er op klapte.” Ahhhh, heerlijk gevoel toch weer na twee maanden?!

Jessica Vis: “Zelfs kreupel kun je vissen (ontstoken poot). Maar ondanks dat is het wel gelukt om baars, snoekbaars en snoek te vangen op de eerste dag.” We hadden van jou niet anders verwacht Jessica. Beterschap!!!

Bart Schoone:  “De eerste maatse van dit seizoen. Dat er nog vele mogen volgen…” Wij wensen je alle goeds voor het nieuwe seizoen Bart en je aat er vast en zeker meer vangen!

Devin Kant met een heerlijke start. Meerval vanaf de kant. Leipe vangst amigo!

Een double hook up van Johan Loonstra. Je kunt het seizoen slechter beginnen 😉

Rick Uphof met zijn seizoens kick off.

Deze snoekbaarst wel op de foto (zie foto boven van Joseph) … Pfff, slechte grap Joseph Matos, maar wat een fraai zanderrrrrr.

 

***Foto van de week***

Wie ons kent, weet dat we van 3D platen houden. Net die roversbek wat in de lens gedrukt. Dat is hier ook weer uitstekend gelukt bij Sylvain Simonis. Zeer toffe plaat met ook nog eens bijzondere lichtinval, die de stekels en vinnen bijzonder kleurt. Gefeliciteerd Sylvain!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.