Roofmeister INSIDE – De 20 mooiste actuele vangsten & een ongekend zeebaars feest

26/09/2022
Roofmeister INSIDE – De 20 mooiste actuele vangsten & een ongekend zeebaars feest

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video gaan we op pad met Robert Mastbergen van Wesdijk Hengelsport. In de regio Rotterdam gaan we werpend met shads vissen op snoekbaars. Het plan is om hit en run goede stekken te bezoeken. Is het ergens niks, dan snel weer verkassen. Het werkt, want we vangen veel snoekbaars en nog mooie ook. Dan komen we op een van de beste stekken, maar iets wil ons hier wegjagen.

***WINACTIE*** Check deze video, doe mee aan de winactie en maak kans op een topset voor werpen met shads op snoekbaars.


 

Zeebaars gekte

Dit jaar voor mij een vallen en opstaan voor wat betreft zeebaars. Met zeebaarscrack Patrick Verbrugge boven op de zeebaars in de Europoort en vervolgens niks vangen, behalve een gulletje, 6 opeenvolgende blank sessies met Bo Staartjes in de gesloten tijd en dan opeens met mijn neus in de boter vallen in Bretagne. Elke worp was het raak daar aan de Bretonse kust.

Toen het nog rustig leek…

Het is veel te vroeg om te zeggen dat het zeebaarsseizoen ten einde loopt, maar de tijd gaat nu toch wel dringen. Bonus is dat ze in deze periode wel extra gretig zijn en je zal niet de eerste zijn die er een met obesitas vangt.

Een hoofdrol voor de Penn Conflict Inshore hengels. V.l.n.r. het Conflict instapmodel, de Conflict XR, een betere prijs/kwaliteit ga je nauwelijks vinden en de crème de la crème, de Conflict Elite.

Gisteren mocht ik op pad met vader & zoon Toine en Sam van Ierland. Ik kan alvast verklappen dat het waanzinnig werd. Plaats van bestemming? De Zeeuwse kust! En qua visserij in niets te vergelijken met die in de Europoort. En beide heren hebben dat tot een ware kunst verheven. Wat zijn deze gasten naadloos op elkaar in gespeeld.

Voor het eerst weer eens een andere cameraman. Dit keer pro David van den Brandt. En dit is geen makkelijke sessie om te filmen mensen zo op open zee. De beelden zijn onwijs gaaf, dit wordt een next level video.

Geloof maar dat dat nodig is bij hun plan de campagne. Hun visserij speelt zich namelijk af rondom de zandbanken en daar kan het ronduit spoken. Zonder ervaring heb je daar niets te zoeken. Inschatten waar je kunt liggen, liefst zo dicht mogelijk tegen die zandbanken aan, maar altijd de veiligheid voorop. Daarbij weten hoe het getijde loopt en de boot ankeren. Met name dat laatste was een feilloos samenspel tussen Toine en Sam.

Sam, als je een fanatieke roofvis rookie zou moeten aanwijzen!!!

Wat maakt dit soort stekken nu zo interessant voor onze zoute rovers? Dat heeft alles te maken met die zandbanken. De zee, ofwel stroming en golven beuken hier continu tegen op en stuwen het water over de zandbanken in de geul hierachter. Is de zee lekker onstuimig dan neemt ze allerlei onderwaterleven mee, denk aan krabben en schelpdieren. Volkomen ontredderd stroomt dat de geul achter de zeebank in. Drie keer raden waar onze hongerige zeebaarzen liggen te wachten…

Toine, een pionier op die Zeeuwse wateren. Hij pakte de grootste van de sessie. Ik loste een vergelijkbare vis… Zucht…

Gek genoeg is kunstaas hier niet het aangewezen wapen. Hier azen de baarzen compleet anders dan bijvoorbeeld langs een stenen kant in de Europoort. Met deze overvloed aan voedsel zijn ze meer aan het rondscharrelen dan dat ze actief op jacht zijn. Met het vissen met aas zoals zagers en mesheften ben je daarom ontzettend in het voordeel. En vergeet bezemstelen als hengels en stukken lood van over de 100 gram. Toine en Sam vissen hier light tackle. Loodgewichten van rond de 40 gram met een wapperlijn en die heerlijk subtiele Conflict (Inshore) hengelreeks van Penn.

Light tackle op beresterke zeebaars. Mooier wordt het niet.

Deze dag was het niet anders. Toine rekende op ideale condities voor deze dag, met de noot dat het wat onstuimiger was, dan verwacht. De echte topstekken recht boven de zandbanken waren daarom niet bepaald verstandig om op te gaan liggen. Niettemin waren andere stekken nog prima te doen. En die produceerden… Dat is zachtjes uitgedrukt, het werd een gekkenhuis, waarbij op sommige momenten meerdere hengels in de steunen lagen te stuiteren. Ongekend!!!

Niet 1 maar meerdere triple hook ups…

Foto van een vorige sessie, jagende meeuwen… Dat kan maar 1 ding betekenen.

Wat een sessie, daar mag op gedronken worden!

Vaak genoeg worden Sam en Toine hier getrakteerd op een feeding frenzy van zeebaars met een luchtmacht van jagende zeemeeuwen. Dan worden meteen de Conflict hengels met kunstaas gepakt en kan het feest beginnen op ondiepe lopende pluggen en topwaters. Hoe gaaf is dat?! Helaas was ons dat deze sessie niet gegund, maar wie maalt daar om als je een dag zeebaarsvissen eindigt met over de 20 vissen.  Stay tuned voor de video, die gaat heel gaaf worden.

 


 

De selectie van 20

Klinkt het gek als we de zomer al weer een beetje missen hahaha. Temperaturen zijn top, maar toch veel regen. Hoe dan ook uitstekende condities voor onze predatoren en dat zie je terug in de vangstinzendingen. 20 foto’s selecteren… Pfff, ga er maar aan staan…

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Jeroen Bouwer: “Gelukkig konden we weer het water op na al die warmte! De eerste aanbeet van de dag en meteen een gigant; 128cm!” Lang geleden dat we je hier zagen Jeroen, maar wat een binnenkomer. Heel gaaf!

Glenn Sierra: “Eindelijk nog eens een meterbak in de pocket.” Ahhhh, wat een allround roofvisser ben jij toch?! Lekker bezig amigo!

Ed Brands: “Deze ging vol over de walking dog…” Let’s hope dat dat in de oppervlakte gebeurde Ed! Prachtige vis maat!

René de Boer: “Wellicht een beetje een vreemde vis in de bijt maar, was afgelopen week iets uit de buurt gaan vissen. Volgende week gaan we gewoon weer achter de baarzen aan.” Normaal de Europoort René en nu dus Zeeland. Toch nog een lichtpuntje van de klimaatverwarming. 

Mario Laureys: “Bijvangst tijdens het snoeken. Wat een brute kracht hebben deze vissen. 15 – 40 grams spin hengeltje heeft afgezien, en om eerlijk te zijn , ik ook.” Hahaha, ja dan weet je niet wat je meemaakt Mario! Benieuwd hoe je hem hebt gevangen. 

Michelle van Wamel: “Wauw, wat een aanbeet vlak voor het kantje, een hele sterke en stevige snoek. Een van mijn mooiste vissen. 104 cm!” Sooo dan Michelle, heel gaaf! Kekke regenjas ook 😉

Marco Jagtenberg:”Toch een paar kunnen vinden, deze maakte mijn dag weer helemaal goed!” Snappen we Marco, wat een beauty man!

Marco Wijnaerts: “Mijn eerste metersnoek.” En een hee fraaie ook Marco! Gefeliciteerd!

Lesley Maessen: “Als ze jou wakker bellen om te gaan baarzen op een zondagochtend… Mijn kameraad ving de meeste, maar ik had geluk met een 50’er!” Wat een unit Lesley! Dat wakker bellen was nu zo erg nog niet 😉

Tim Hoomoedt: “Amelander meterbak.” Soooo, dus ook op de Eilanden… Super vet!

Kevin Odenthal: “De grootste van de dag.” En wat een beul Kevin. Prachtig op de foto gezet!

Simcha Mijnsbergen: “2 worpen, 2 dikke baarzen op de Nemo.” Toch wel de verrassing van dit jaar die Nemo Baits man… 

Arjan van Dorp: “Na een keiharde dreun op de dropshot een mooie stekel van 70+ Heerlijk!” We kunnen de dreun bijna hier voelen. Magisch! Daar krijg je nooit genoeg van. 

Ronald Brink: “Groot water buffel.” Mooier wordt het niet Ronald. Zo gaaf op die gigantische meren van ons land. 

Jessica Vis: “Durf het bijna niet meer te zeggen… Eerste keer weer op snoek en dan 2 keer een buffel.” Pffff, ff serieus Jessica, vang jij ook wel eens klein?!

Ivan Verhoeven: “Als ze er zo uitzien hoeft het ook niet groot te zijn, groeten vanuit Noorwegen!” Een schilderij Ivan. Wauw!

Joran Scherjon: “Prachtige vis op de Mouse. Werkt uitstekend op zwaarbevist water!” Zeker Joran, legendarisch kunstaas. Leuk plaatje man!

Pedro Van Gaver: “Het was een tijdje geleden dat ik nog eens een mooie roofblei kon strikken. Deze 60’er was voldoende om mijn dagje goed te maken.” Wat zijn ze toch mooi Pedro en die kneiterharde aanbeten zijn met niets te vergelijken. 

Jigging Jay: “Voor mij toch wel dé mooiste zoetwatervis die in onze wateren zwemmen hoor.” We kunnen het moeilijk oneens met je zijn Jay. 

 

***Foto van de week***

Hessel Wijbenga: “Popper was weer de sleutel tot succes tijdens een avondje vissen.” en daar is ie dan dames en heren, de foto van de week.” Check die avond schemering, prachtig! Een blije Hessel in zijn bellyboat met een lolly in zijn bek, eens wat anders dan een peuk hahaha. Geintje Hessel, een heel fraai totaalplaatje. Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.