Just jig it – Renaissance van de pilker

20/12/2018
Just jig it – Renaissance van de pilker

Elk kunstaas heeft zo zijn eigen pluspunten en de pilker is er daar een van. Tegelijkertijd heb je ook binnen dit type minder vangende, vangers en ziek veel vangend, oftewel echte killers. Bij HTO zie je deze laatste terug!

Kwaliteitspilkers met aandacht voor actie en kleur.

Assisthook in plaats van dreg; dat kan zo zijn voordelen hebben. 

Slank model voor bizar verre worpen en/of veel (getijden) stroming. 

Heavy duty HTO pilker. 

Over de hele wereld raken meer en meer vissers overtuigd van de vangkracht van de HTO Jigs. De foto’s spreken boekdelen 😉 Er is dan ook in overtreffende aandacht besteed aan de verschillende vormen en de actie die ze hebben onder water. Idem dito wat betreft kleur.

Pilker lijken nogal eens in de vergetelheid te raken. Eeuwig zonde, want ze kunnen op bepaalde visdagen al het andere kunstaas het nakijken geven. En ja, ook op het zoete water. Stel je maar eens stekken voor die je met ‘normaal’ kunstaas niet kunt bereiken, denk aan baars- of roofblei stekken.

Zomaar enkele vissen, gevangen op HTO Jigs uit een eindeloze reeks met bizarre vangsten!

Overigens zijn diverse HTO Jigs voorzien van zogenaamde assist hooks in plaats van een dreg. Op deze manier wordt alle power bij een aanbeet op 1 haakpunt verdeeld in plaats van drie. Daarnaast kun je de vis veel gemakkelijker onthaken.

VIS TD OP BONAIRE

Leuk te vermelden is dat onlangs de Vistechnische Dienst tijdens hun bizarre trip naar Bonaire de HTO Jigs hebben gebruikt en niet zonder succes!

Tim Puts van de VisTD: “Afgelopen najaar vertrokken we met de VisTD voor een tweeweekse vistrip naar Bonaire. De focus tijdens de trip lag op het speed- en slowpitch jiggen op de rifranden en onderwaterbergen. Een fantastische visserij waarmee we de nodige grote jacks gevangen hebben, onder andere op jigs van HTO.

HTO Jigs zijn o.a. verkrijgbaar bij Robby Fish, Fauna Hengelsport, Nipro Hengelsport en Sportvissers Nieuwpoort. 

Klik HIER voor een volledig Bonaire spektakel van VisTD, abonneer je op hun YT-kanaal en je mist geen avontuur van deze fishfanatics!