Roofmeister INSIDE: De allermooiste baarzen van afgelopen seizoen & The Walking Best deel II

17/04/2023
Roofmeister INSIDE: De allermooiste baarzen van afgelopen seizoen & The Walking Best deel II

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Knallen met twitchbaits op de ondieptes, veel vangen en zelfs double hook ups. Met name de snoekbaars is super agressief, maar ook snoek en grote baars komen kijken. De laatste dag van het seizoen gaan we op pad met Suzuki pro-staffer Simon Torenbeek en het wordt een spektakel op het Hollands Diep. Wat een visserij en het mooie… je kunt twitchbaits het hele jaar door inzetten. 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

The Walking Best – deel II

Nothing to report Roofmeisters. Althans, echt spannend zijn deze weken niet en de reden laat zich raden. Dit is echt de periode dat de gesloten tijd zich snoeihard laat voelen aan ons roofvissers. Genoeg te doen hoor, zo zitten Bo en ik achter de tekentafel voor de tweede editie van The Walking Best.

Er zijn op het moment vele YouTube battles gaande, denk aan de YPC, Zander Pro, EFL, etc. Het zijn prachtige series om te volgen, maar met The Walking Best willen we ons nu echt gaan onderscheiden. Dat was het eerste concept al deels, maar dat moet nu de overtreffende trap worden. En… Dat gaat lukken. De ideeënbox stroomt over en het gaat waanzinnig worden, no doubt.

The Walking Best 2.0 gaat grensoverschrijdend worden.

Ok, ok, flauw om nu niks te verklappen, dus voorhuid: Natuurlijk blijven de vangsten doorslaggevend voor de score, toch willen we andere spelelementen gaan toevoegen. Niet flauw zoals bijvoorbeeld in je blote kont een zander vangen, maar uitdagingen, waarbij het aankomt op vis skills. Ook kunnen er bepaalde voordelen verdiend worden die de score een boost kunnen geven of meer mogelijkheden bieden. Dit alles gaat ervoor zorgen dat de battles van minuut 1 tot einde bloedstollend spannend houden. Stay tuned dames en heren, wordt waanzinnig!

 


 

De mooiste baarzen van 2022/23

Voor deze editie waren we op zoek naar de meest kleurrijke rover van de Lage Landen, de baars. Als er een vis de laatste jaren in populariteit is gegroeid… Tja, en dat hebben we teruggezien in het aantal inzendingen… Nier normaal. Aan ons de taak om er 20 tussen uit te pikken en geloof ons… Monnikenwerk.

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste snoekbaars van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   ***VERGEET NIET EEN KORTE BESCHRIJVING BIJ DE FOTO***

Rob Nullens: “Oude krijger op mijn laatste dag van het seizoen.” Wat je zegt Rob, echt een oude rakker, met nog nauwelijks de strepen zichtbaar, dat maak ze zo bijzonder!

Johnny Koekerits: “Deze vind ik 1 van de mooiste, door zijn bouw.” Snappen we Johnny. Moeilijk om van een vis te zeggen dat ie schouders heeft, maar deze…

Michel Dekker: “Voor mij de mooiste baars. Apetrots op Noah, want de hele dag doorzetten in de bellyboat werd beloond met een prachtige vis!” Prachtig Michel en je mag oprecht trots zijn op je zoon. We zien wel meer mooie vissen van hem voorbij komen!

Jean-Paul Van Boven: “Een van de mooiste baarzen van het seizoen. Een echte kreeften eter.” Wauw JP, zulke kleuren zie je niet zo vaak! Kruising baars-goudvis? Prachtig!

Prachtige baars voor Tony Scholte in een betoverende omgeving. Jammer dat ie zijn stekels niet op heeft, maar mag de pret niet drukken.

Kneiter voor Pedro Van Gaver, check die pens. Wat een kolos!

Neptune Fishing: “Niets leuker als je een vriend in de boot hebt en je de juiste keuzes maakt.” Deze kennen we nog Huib, Frank en Simon en reden genoeg om hem nog eens te showen.

Thomas Wending: “Maar moet zeggen deze was ook wel echt heel mooi.” Jouw koi-baars van vorige keer (klik HIER) staat nog helder op het netvlies amigo! Net iets te vers en gelukkig stuurde je deze ook in. Wauw, wat een indrukwekkende vis!

Bakbeest voor Stephan Leenaerts, bijna puntgaaf en van diepe kleuren. Heel fraai!

Prachtig plaatje David van Maanen en meer groenachtig dan geel… Elke baars is als een vingerafdruk.

Ballon voor Jefferson Haa, daar kan toch geen visje of kreeftje meer bij…

Lex Pml: “52 cm en 2.950 kg. Super blij mee!” Dat zijn ze Lex, wat een beauty en bijzondere kleurenprint.

Tyrel Moelands: “Een aanbeet op zicht en wat voor 1.” Vlak voor je voeten Tyrel? Vet man! En wat een fraai exemplaar man!

Michelle van Wamel: “Een hele mooie dikke 40+ baars op een 15 cm Cannibal Shad.” Over vingerafdruk gesproken. Ook deze weer als 1 uit duizenden met bijna oranje vinnen en een wat vale kleur. Ook weer zo’n knik bij zijn kop. Gaaf!

Licht in de duisternis met deze knapperd van Joey Huisveld. Nou, dat klinkt wel erg dramatisch, maar mooi hoe deze baars de verder grauwe omgeving kleur geeft.

Ronald Bonestroo: “Zelf ook eindelijk eens mijn PR baars verbroken dit jaar op de Westin MegaBite!” Bizar gave plaat Ronald en wat een kolos! Ongekend mooie kleuren.

Arjen Bouwe Hiddinga: “Deze van Jan Boomsma, 50+, na 10 minuten gidsen liet hij ons zien dat ze er waren.” Deze man is een legend Arjen. Aan Sjoerd heeft ie hetzelfde laten zien, maar die deed er niks mee 😛

Serge Sonneveldt: “Rivierbaarzen blijven toch het allermooiste.” Bijna puntgaaf deze Serge! Super mooi!

Jeroen Verweij: “Baars van 51.” Hoppetee Jeroen, wat een unit. Super toffe plaat ook zo laag bij het water met die steiger er achter en felblauwe lucht.

ChristelKevin Hoppie: “Prachtige 52’er met een oranje bek van het kreeften diner.” Nee joh, zou dat daar door komen? Bizar gezicht, hel vet!!!

 

***Foto van de Week ***

Ga maar eens de mooiste foto kiezen uit een reeks van 100 inzendingen met de allermooiste vis van Nederland. Niet te doen, of toch wel. Het is deze geworden van Mitchell Croese. Natuurlijk is de baars zelf al een plaatje, maar het totaalbeeld is zo vet met die kabbel op het water, de Hollandse lucht en zelfs wat schuim op het water. Zou nog praatwolkje bij Mitchell kunnen staan: “Koekoek.” 😛 Foto van de week!

 


 

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste snoekbaars van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. ***VERGEET NIET EEN KORTE BESCHRIJVING BIJ DE FOTO***