Roofmeister INSIDE: PR regen, op stap met legends & de meest bizarre baars ooit!

03/04/2023
Roofmeister INSIDE: PR regen, op stap met legends & de meest bizarre baars ooit!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zaterdagmiddag video***

Lui achterover leunen en wachten totdat de dobber ondergaat? Nope, niks van dat. Actief op zoek in helder polderwater met Serge Sonneveldt van Fox Rage en Fox Predator en Roofmeister Joost Spraakman. Stekhoppen, op zoek naar die hotspots en het maximale uit deze visserij met dood aas halen.


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

Op stap met legends

Alsof de weergoden een spelletje met ons roofvissers spelen. Hoe durven ze? Storm- en buiachtige dagen op het einde van het seizoen, nu zonovergoten dagen met weinig wind, perfecte omstandigheden eigenlijk.

Een van die laatste dagen, een fractie van de bups aan trailers bij de Banaan.

Toch mochten wij die laatste week niet klagen. Tenminste, voor wat betreft de dagen dat het nog verantwoord was om het water op te gaan. Eerst die met Goran Krnijc van UFX Fishing en Yamaha op het Hollands Diep. Ik heb echt wel vaker pelagisch gevist op roofvis, maar deze man heeft dat tot een ware kunst verheven.

We hebben wel eens andere dagen gehad…. Film is under construction.

Niet normaal hoe Goran dat pelagisch spelletje onder de knie heeft.

Bootcontrole alsof het zijn tweede natuur is en signalen feilloos aflezen op zijn LiveScope en PS30 van Garmin. Dat niet alleen, ook zijn shads of speciale Nemo Baits lasergestuurd droppen op snoekbaars en meerval. Wat een spelletje en wat heeft Goran dit next level door. Wil jij dit eens meemaken, boek hem een dag als visgids, een absolute aanrader! Klik HIER.

Kiek ze lachen, pffff…

De dag erna zou ik aan boord stappen bij nog zo’n living legend, Simon Torenbeek van Abu Garcia en Berkley. Zoek je een roofvis allrounder, dan ben je bij hem aan het goede adres. Maar richtig Scheisse, mijn dochter werd ziek en ik kon niet mee. Bo is uiteindelijk met cameraman Marco Schouten met Simon mee gegaan.

Met name cameraman Marco Schouten ging ffies helemaal losch. Binnen een uur 5 snoekbaarzen!!!

Natuurlijk gunde ik ze de jackpot, maar toch werd het tandenknarsen. Al snel de eerste vangsten via Whatsapp. Zo’n beetje alles met twitchbaits op het ondiepe. Argghhh, als ik iets een mooie visserij vind, wat had dat voor mij een geweldige seizoen afsluiter kunnen zijn. Helaas, helaas, ik moet nu genoegen nemen met schitterende weersomstandigheden zonder te kunnen vissen.

 


 

De laatsten van 2023

Niet normaal wat jullie de laatste dagen van het seizoen hebben gevangen. Aan ons de loodzware taak om er 20 uit te kiezen. Iedereen bedankt weer voor het insturen en blijf dat vooral doen. In de gesloten tijd werken we met thema’s 🙂

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste snoek van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Maurice Leltz: “Dit was voor mij 1 van de laatste vissen van afgelopen week. Mooie 93 op de dropshot gevangen. Heerlijke dril was het weer, daar kan ik wel ff op teren.” Oefff, voor jou de gesloten tijd om ffies flink na te genieten!

Harm Henstra Fishing: “Nog een pr op de valreep! 84cm.” Nee johhh… Ff het seizoen afsluiten… Gefeliciteerd Harm!

Ries Blok: “Snoekje onder een boot vandaan geplukt op een licht dropshot stokkie.” Dat zal even billenknijpen zijn geweest met een dun fluorocarbon lijntje, of niet?!

Pikefishing Vegt: “Laatste uren achter de snoekbaars aan, we kijken uit naar het nieuwe seizoen we gaan er weer wat moois van maken.” Jou kennende gaat dat helemaal goed komen amigo!

Patrick Kreijkes: “De afsluiting voor het gesloten seizoen. Dit keer waren de rollen omgedraaid en stapte mijn maatje Ronald Bonestroo een keer bij mij op de boot. We vingen samen 4 bizarre meters. En nog een mooi aantal kleinere snoeken, maar die vielen helemaal in het niets door die 4 dikke muiters. Alles klopte en we konden werpend lekker onze vissen vangen. Een dag die we niet snel gaan vergeten.” Holy shit Patrick, denk je alles gezien te hebben. Wauw!

Thomas Wending: “Deze baars is toch wel heel bijzonder. Voor mij echt de baars van het seizoen.” Nee jooohhhhh, fish of a lifetime Thomas! Wat een unit, wat een bizar bijzondere vis! Niet voor niets als header foto voor deze Inside.

Michel Platini: “Bijna einde van het seizoen, bijna einde van een mooie dag met 8 leuke snoeken in de boot, maar toch nog steeds niet die mamma waar je al die tijd op jaagt. Toch nog even op die ene plek die je al tijden in je gedachten hebt om even uit te vissen. Knalt er binnen 2 minuten dit kanon op van precies 100 cm. Eindelijk mijn record aangescherpt met 4 cm….. En bij de elite van de meterclub.” Kikku verhaal Michel en gefeliciteerd!!! Check die laadklep. Daar moet zelfs volwassen brasem voor oppassen!

Rajeev Ladi: “Donderdag avond moest ik het nog een keer proberen om een grote bak te vangen. In het donker echt lastig in je eentje om goede foto’s te maken, maar denk wel dat deze BIG MOMMA Zander goed te zien is.” Wat een kolos Rajeev, hij past niet eens goed op de foto. Leipe vangst!!!

Jeroen Debouver: “De laatste dag van mijn seizoen. En na een nacht van 2 uur slaap. Bracht toch mijn ultieme vis aan de haak.” Niet voor niets geweest Jeroen. Beauty!

Jessy Pattynama: “Na een paar blank sessie’s, toch nog een pre spawn snoekkie op het droge kunnen krijgen! Tot het volgende roofvis seizoen!” Zelden zo’n mooie print bij een snoek gezien Jessy!

Frédéric De Cooman: “Wat is er mooier dan je seizoen af te sluiten met een nieuw pr van 52 cm en 2.75 kg baars.” Weinig Frédéric, deze mag gerust in de boeken! Gefeliciteerd!!!

Gijsbert van der Marel: “Het hele seizoen wilde de twitchbait voor mij maar niet werken. Toch vol blijven houden! Dat resulteerde op de laatste sessie in een hele dikke baars en gelijk een nieuw PB!” Aanhouder wint Gijsbert, wat een vis amigo. Aanbeet zal hard zijn geweest.

Wesley Miedema: “De perfecte vis om het seizoen mee af te sluiten!” Niks aan gelogen Wesley! Kasteel op de valreep! Goed gevist!

Freddie Boks: “De laatste vangst voor het gesloten seizoen! Net geen meter maar zeker niet minder welkom…een heerlijke afsluiter!” Lekker Freddie, met zo’n vis kun je gerust die twee maanden in.

Yanick Boogert: “Dikke 50er baars om het seizoen mee af te sluiten!” M assieve baars Yanick! Prachtig!

Martin Krouwel: “Tygo is 12 en roofvis-a-holic. Vrijdagavond toch nog een even snel samen op pad, en een uurtje voor het donker ving hij deze dikkert van 86 cm. Nu 2 maanden afkicken voor ons.” Superplaat Martin en succes met het afkicken!

Edwen Wijnalda: “Een paar dagen voor de gesloten tijd mijn droomvrouw tegengekomen op haar allermooist in de klasse ‘mag het een pondje meer zijn’. Na een heel seizoen zoeken eindelijk gevonden.” Wauw wauw wauw Edwen. Dik verdiend ook amigo. Mooier, groter en dikker zul je ze niet snel vinden. Vakwerk!

Lennard Ringnalda: “Laatste vis van het seizoen. Een flink mannetje die de twitchbait met volle overtuiging pakte!” Wat zal die aanbeet lekker zijn geweest Lennard! Toffe plaat ook!

Joost van Aalst: “Geen straf om het seizoen te sluiten met een dikke meter snoek.” En dan een met een tekening van het kaliber ‘Rembrandt’! Wauw!

 

***Foto van de Week ***

Friso Boomsma: “Qua vangsten een prima laatste week geweest……ik kies toch voor deze actie foto met mijn vismaat Arjen Bouwe Hiddinga, vanwege de kromme hengel van zijn kant en de vele mooie vangsten samen afgelopen seizoen!” Prachtige foto, mooi verwoord Friso! Wat een heerlijke actiefoto met die kromme hengel. Alles in ons wil direct weer naar het water toe. Inspiratie ten top en foto van de week! Gefeliciteerd!

 

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste snoek van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.