Roofmeister INSIDE: De actuele vangsten & NU is het tijd voor snoekbaars vanaf de kant

08/01/2024
Roofmeister INSIDE: De actuele vangsten & NU is het tijd voor snoekbaars vanaf de kant

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Het is niet voor te stellen wat een grote megasnoeken er in woonwijken rondzwemmen. Wij gaan samen met de bloedfanatieke Morris Feld vanaf de kant werpend op onze Esox lucius vissen. We krijgen veel aanbeten, volgers en missers en dan knalt er iets reusachtigs op… Gaat deze topvis de 1 meter halen?


 

Nu op snoekbaars vanaf de kant

Vorige editie (klik HIER) ons goede voornemen om veel meer vanaf de kant te gaan vissen. En dat gaan we garanderen voor 2024, we hebben de smaak te pakken. Nou ja, voorlopig op snoek dan. Check bovenstaande video alleen al met rookie Morris Feld, wat een toppertje. Daarnaast zijn Bo en ik op stap geweest, midden in Utrecht. En… geloof het of niet, we vissen ook wel eens ‘vrij’, wat dat dan ook moge inhouden 😛 Lees: We gooien ook nog wel eens een hengeltje uit zonder video camera.

Een snoekwatertje om je vingers bij af te likken toch?!

Bo’tje down town Utrecht!

Maar snoek dus, snoekbaars blijft onze achilleshiel in deze… Anders gezegd vinden wij het toch elk jaar weer lastig om ze in de winter vanaf de kant te vinden. Daarbij moet gezegd worden dat we ons daar teveel laten leiden tot de ietwat conservatieve gedachte: ‘Ze zitten ’s winters dieper.’ Zodoende hebben we simpelweg te weinig pogingen ondernomen, temeer omdat het bootvissen dan lonkte. Gemak dient de mens…

Troebel en veel meer stroming en dus minder stekken lijkt het.

Uit die comfortzone nu dus, we gaan er tegen aan. Niet omdat we het onszelf nu onnodig moeilijk willen maken… Nope, in theorie weten we donders goed dat het knallen kan zijn vanaf de kant. Helemaal nu met dat hoge water. Ja, het veroorzaakt een hoop ellende in het land, maar er is een lichtpuntje, snoekbaars is nu heer en meester in dat troebele water. Wat heeft dit alles voor gevolgen?

Een recent sessie met visgids Herman Schuurman. Nooit eerder heb ik het zo heftig zien stromen op het Hollands Diep.

Kantvissen op snoekbaars makkelijker in de zomer? Ja en nee…

A: Onze lichtschuwe rovers zijn eerder geneigd op het ondiepe te zwemmen. Iets dat we van living legend Luc Coppens hebben geleerd. Die start een visdag niet door eerst te kijken naar hoe goed hij het staartstuk van zijn buitenboordmotor in het water ziet steken. Niet zo goed, ofwel troebel water, dan kan dat een hele goede indicatie zijn voor ondiep liggende zanders.

Luc Coppens: De kleur van het water zegt veel over de succesvolle diepte voor snoekbaars.

B: Met de hardere stroming van nu zullen de snoekbaarzen veel minder snel in de hoofdstroming gaan liggen. Veel onderbrekingen staan nu onder water en de stroming giert over of langs plekken waar je voorheen nog wat luwte kon aantreffen. Het gevolg is minder stekken, maar dat maakt de stekkeuze juist weer een stukje makkelijker.

Met Thijs van den Acker konden we zo veel sneller een stuk water screenen, veel stekken bleven er door het hoge water namelijk niet over…

Dat liet een andere living legend mij een paar jaar geleden zien , Thijs van den Acker (klik HIER voor video). We visten op de Maas met hoog water en feitelijk konden we zo’n 80% van de gebruikelijke stekken wegstrepen. Alleen die enkele stukjes uit de stroming leverden snoekbaars op, zelfs op nog geen meter water.

Dordrecht was ruk, afgezien van deze beauty voor Luc de Groot.

Zowel A en B zijn vanzelfsprekend in het voordeel van de kantvisser en daar zullen wij ons de komende periode mee voeden. Van de week was Dordrecht aan de beurt met onze makker maat Luc de Groot, maar helaas helaas… Het was een taaie bende, morgen een herkansing! Stay tuned en duim voor ons Roofmeisters!

 


 

De nieuwste vangsten van 2024!

Het nieuwe jaar is een feit en dat betreft een deel van de onderstaande vangsten. Een winter waar we niet heel blij van worden en temperaturen die nu behoorlijk gaan zakken. Afgelopen week toch relatief warm voor de tijd van het jaar en dat zagen we terug met jullie inzendingen. We zijn weer flabbergasted!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we woensdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Michelle van Wamel: “Een mooie dame op de makreel, deze ging er als een malle vandoor.” Leuk plaatje zo Michelle!

Joran Scherjon: “Mijn vriendin wilde ook een keer mee; na haar eerste worpen met een werphengel gemaakt te hebben, haakt ze dan haar eerste snoek. Met 107 cm evenaart ze mijn pr. Eén woord, hooked!” Het is ook weer niet te geloven. 1 keer mee en dan meteen de jackpot! Wel heel gaaf!!!

Serge Sonneveldt: “Op 30 december toch nog even dat extra kwartiertje blijven en dan deze prachtige meter+ pakken… Was wel al donker dus onder een lantaarnpaal de foto genomen🤣 Mooie afsluiter van een fantastisch visjaar!” Op naar het nieuwe amigo! Wat een knallend uiteinde 😛

JBpredatorfishing: “Ook na de kerst hadden we een mooie double hookup, 2 meter aan snoek.” Gouden tijden voor jullie dit boys! Vorige week al knallen en nu wederom!

Albert Dekker: “Eerste meter van het nieuwe jaar alweer op de kant.” Ook hier weer een dikke chapeau, dit keer voor deze tijger! Wat een vissen vangt deze man!

Edwen Wijnalda: “Een zeer zware dame en wat een print… Dit is toch de mooiste die ik heb mogen vangen en ze gleed na 1 keer oefenen vol over de Arrow jerkbait.” Ongekend wat een beauty inderdaad Edwen! Zelden zulke dikke stippen op een snoekenhuid gezien!

Rajeev Ladi: “Dit was mijn laatste gevangen vis van 2023. Was even een spannend moment. Goede afsluiter! Op naar meer nu.” Als dat een voorbode is voor 2024, maak je borst dan maar nat Rajeev!!! Prachtige vis!

Daan Siderius: “Gevalletje 1 foto zegt meer dan 1000 woorden. Haak een vis, maatje gooit waar ik de vis haak, terwijl hij bijna binnen is en haakt er ook een. Andere vismaat maakte de foto, die had mijn hengel namelijk net overgenomen, dus kon ik mooi een dubbele landing doen! 1e dag, 1e dubbel!” Soooo dan, dat zijn de momenten Daan! Koesteren!

Tim Hakkert en Sophie Neitzel met polderpret!

Robbie Van Gijseghem: “Bruin water, veel stroming ,dan maar 14 gram met de Westin SlimTeez eraan en gooien. Even later de tik die je wil voelen….knalde deze 83’er er vol op!” Holy shit, dat hoge water heeft zo haar voordelen!

FlandersFisher: “Eerste visje van het nieuwe jaar. ‘t Kan alleen maar beter worden.” Dan hoef je niet gelijk undercover te gaan hahaha. Nee joh, prima om te beginnen toch?!

Kevin_hop_predatorfishing: “Deze kon een traag geviste CreCraw op de Carolina setup niet weerstaan. Zeer subtiel tikje in de volle wind. Prachtige vijftiger in zware weersomstandigheden, ik was er blij mee!” Dat zo’n ieniemienie tikkie tot zo’n kolos van een baars kan leiden. Heel gaaf Kevin!

Renee Saft: “Eerste keer wezen doodazen leverde deze knapperd op.” Haha, ze mag er wezen inderdaad Renee! Vaker doen dit!

Lenhard Maliepaard: “Mijn nieuwe kunstaas uitproberen. Eerste worp een misser, maar de 2e worp klapte deze er vol op.” Goedgekeurd dus? Dat denken we wel als je instant veel actie er op krijgt.

Gijs Gijs: “Nieuwjaarsdag, onder de dobber met een horsmakreel. Gooi opnieuw in, 3 meter verder dan ervoor. Leg mijn hengel op de grond en doe de beugel op. Kijk opnieuw en de dobber was al niet meer te bekennen! Geen twijfel mogelijk, slaan was hangen! Flinke pens voor een wijksnoekje.” Niet te statisch dood aas vissen. Het levert kennelijk toch iets op. Goed gedaan Gijs!

Wouter Knopper: “Vanaf november 2023 begonnen met vliegvissen op snoek. Misschien leuk om dit eens te behandelen in de video’s! Met deze dame van 110 cm sloot ik het jaar af.” Oewww, dat zij ze Wouter. Jazeker, die staat al veel te lang op onze bucket list!!!

Paul Ehrler: “Puntgave snoek weten te vangen in de polder! Mooi als ze er zo vlak voor je voeten opklappen met een hartverzakking als resultaat.” Dit gaat inderdaad nooit vervelen Paul! Plaatje van een foto man!

Dick Van Osch: “Het jaar goed afgesloten. Tijdens het pelagisch vissen wist ik deze mooie 116 cm snoek over de streep te trekken.” Hoppa, dan heb je die champagne ook wel verdiend!

Mich Doef: “En ik wilde alleen uitleggen hoe je de C rig vist… BAM.” Prima uitgelegd toch?! 😛

Johnny Koekerits: “Mooie straatbaars! Super blij mee.” Straatvechters zijn het Johnny! Mooi aan de maat voor in de stad!

 

🏆Foto van de Week🏆

Gure omstandigheden en dan zelfs in de belly zitten. Respect Rajeev Ladi! Terecht ook deze beloning, wat een bizar mooie snoek. Uiteindelijk een topplaatje om wat langer naar te kijken. Grauw weer, maar op een of andere manier toch kleurrijk genoeg! Foto van de week. Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we woensdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.