Kunstaas vissen op de Ebro – Meerval & snoekbaars

11/11/2019
Kunstaas vissen op de Ebro – Meerval & snoekbaars

De meeste vissers denken bij de Ebro direct aan meerval en bergen vismeelpellets waar ze mee gevangen worden. Natuurlijk is dit een succesvolle manier van meerval vissen veelal toegepast door karpervissers. Toch is ook kunstaas een mooie tool om de snorremansen  te pakken. En dat niet alleen, er zwemt nog een rover in grote getale. Snoekbaars.

De Ebro is de langste rivier van Spanje.

De pelletvisserij is allesbehalve bedoeld voor luie vissers.

Natuurlijk is en blijft het vissen met pellets ontzettend effectief.

Er wordt wel eens gedacht dat de pelletvisserij voor luilakken is. Niks is minder waar. Om aanbeten te krijgen ben je de hele dag in touw. Denk alleen al aan het feit dat het zaak is om elke 1,5 uur opnieuw al je rigs uit te varen, inclusief nieuwe pva stringers maken, bijvoeren, etc. Dan moet het daadwerkelijk drillen van een monstermeerval nog meegerekend worden. Gemiddeld vangen de gidsen van Catfish Camp Caspe 10 meervallen per dag met een dril van tussen de 10 minuten en een half uur. Lekker achtervoer leunen is er dus nauwelijks bij 😛

Als je lekker boven de vis zit 🙂

 

Ok ok, voor de echte roofvisser is dit misschien niet ideaal, maar gelukkig zijn er meer succesvolle manieren om de meerval te belagen en zeker ook met kunstaas. Met name de tijd rondom mei, de meerval paai, is hiervoor uitermate geschikt.

Bij een lage waterstand hoog zomer kun je goed de oeverranden zien. Drie keer raden waar de meerval op de loer ligt…

Kun je je voorstellen wat voor dreun je krijg bij een aanbeet van zo’n monster?!

Driftend met shads de oeverzone afwerpen. De kunst is om bijna tussen de bomen te gooien, de shad te laten zinken en dan binnen draaien. Na een heftige aanbeet is het zaak de meerval tussen de bomen weg te houden wat niet makkelijk is omdat het soms om zware vis gaat met lengtes tot boven de 2 meter. Daarna volgt een spectaculaire dril op het lichte materiaal. De gidsen weten precies de hotspots voor deze visserij.

De indrukwekkende vloot van Catfish Camp Caspe.

Zoals gezegd is het hier ook een walhalla voor snoekbaars. Bij Catfish Camp Caspe kun een speciaal uitgeruste snoekbaarsboot huren met een 60 Pk buitenboordmotor en fishfinder. De technieken zijn hetzelfde als in Nederland dus verticalend langs taluds en obstakels of werpend de oever uitkammen. Vangsten van tientallen snoekbaarzen per dag zijn zeker geen uitzondering meer. Toptijd hiervoor? Maart en april. Wat is er lekkerder dan met druilerig weer het vliegtuig in te stappen en een paar uurtjes later in een t shirt in de zon zitten. In het vooruitschiet een trip met volop roofvis spektakel.

Minder mensen weten dat het op de Ebro wemelt van de snoekbaars.

Je kunt er voor kiezen om zelf op pad te gaan, maar het inhuren van een gids met zijn roofvisboot behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Je hoeft dan echt aan niks meer te denken, alles word voor je geregeld; van hengels tot het aas. Zo kun je leunen om ruim 20 jaar ervaring op het gebied van het vissen met kunstaas op de Ebro. De betreffendeis 6 meter lang en voorzien van een 80 pk buitenboordmotor. Ruim genoeg van maximaal 3 vissers!

De vistechnieken zijn hier niet zo anders…

Een full service accommodatie. Lekker als het weer in Nederland om te janken is 🙂

Ben jij klaar voor een roofvisavontuur met mooi weer en in een ruige Spaanse omgeving, klik HIER voor meer informatie. Volg Cat Fish Camp Caspe ook op Facebook. Ook kun je bellen of Whats Appen naar 0034 659 371 378.