Roofmeister INSIDE: De allermooiste snoeken van 2023/24 & Black bass koorts

08/04/2024
Roofmeister INSIDE: De allermooiste snoeken van 2023/24 & Black bass koorts

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


️Onze video️ fuck up

Afgelopen week een malaise van heb ik jou daar, een kapotte harde schijf, waarvan het onmogelijk leek om nog beelden van af te trekken. Even leek het alsof minimaal 4 video’s zo de prullenbak in konden. Maarrrr, we hebben onwijs geluk gehad en een regelrechte wizzkid heeft onze huid gered. Vrijdag a.s. een heel interessante video met André Akkermans, belangenbehartiger bij Sportvisserij Nederland. En… Sjoerd heeft nog nooit een snoekbaars zó ondiep gevangen…


 

Black bass koorts

Elk jaar weer, Bo en ik die grootse plannen smeden voor de gesloten tijd. We moeten en gaan op black bass vissen dit keer. Jaar op jaar bleef het bij gebakken lucht. Het kwam er niet van…

Jaar in jaar uit gek gemaakt door de heren van Neptune Fishing, die elke gesloten tijd weer prachtige avonturen beleven in Spanje. Dit jaar weer!

Wat is dat toch met die black bass? In het Nederlands de zogenaamde forellenbaars, maar dat klinkt voor geen meter. Het is wat mij betreft de belichaming van alles wat roofvissen (op het zoete) zo kick ass maakt. Een meedogenloze rover die in alle waterlagen jaagt. De ene keer zijn de fijnste finesse technieken nodig, de andere keer kun je niets fout doen.

In de USA al staatsvis nummer 1, maar in sommige Europese landen ook immens populair. FOTO: Alessandro Villari

Dan natuurlijk de grenzeloze populariteit in de USA voor de black bass. Bass toernooien die voor miljonairs hebben gezorgd, wedstrijden zoals wij die hier absoluut niet kennen. En dan dat hele scale aan vistechnieken: De Ned rig, dropshot, wacky rig, twitchen, Carolina rig en nog minimaal een dozijn dat wij van hen gejat hebben om met groot succes met name die grote baars te bevissen.

Veel te lang geleden voor mij. Toen in Espane, nu naar Italië!

Ik heb er een paar gevangen van redelijk formaat, lucky shots tijdens een trip naar het stuwmeer Cijara in Spaanse provincie Extremadura. Bo moet zijn vuurproef nog krijgen. En… Eindelijk is het zover. We gaan!

Niks aan het toeval overlaten met het boeken van top visgids Alessandro Villari!

Hoofdtarget: Black bass op het grootse Bolsena meer ten noorden van Rome in Italië. De tickets zijn geboekt en er is dus geen weg meer terug. Stay tuned Roofmeisters! We gaan voor goud!

 


 

Actuele vangsten

Via de socials de oproep aan jullie om je mooiste snoekfoto van 2023/24 in te sturen. Hieronder een selectie van 20 uit een bizarre reeks van adembenemende platen! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste snoekbaarsplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.

Albert Dekker: “136cm.” Tja, verder geen woorden voor nodig! De kers op de taart van een hele reeks buitengewoon grote snoeken!

Ongekend kolos en zuperrr brute tekening. Wat een vis Robin Dijkstra!

Jordy Gruppen: “Nieuwe pr na jaren!” En ze mag er wezen Jordy! Bizarre print zo vlak bij haar buik!

Mike Latdorp: “Niet de grootste van het seizoen, maar zeker wel de mooiste, kijk maar naar die tekening.” Niks aan gelogen Mike, Print tot onder de buik aan toe. Gaaf hoe deze het kunstaas T-bone heeft gepakt!

Wesley Raiser: “Niet mijn grootste van dit seizoen, maar wel mijn mooiste plaat, ook vanwege de regenboog er half achter!” Megaaaaa!!! Scroll maar naar onder 😉

Jelle de Jong met zijn mooiste buffel van dit seizoen! Woorden schieten te kort!

Marco Jagtenberg: “Voor mijn voeten er vol op! Mijn hart zat in mijn keel. Op baars vissen en zo’n apparaat binnen krijgen op 28/00 fluorocarbon dan heb je echt geluk en een flinke bonus!” Het billenknijpen spat er van af Marco, maar gelukkig is het goed gekomen!

We love 3D, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Heerlijke plaat Mitchel Croese!

Friso Boomsma: “Het was niet de grootste, maar met 115 wel 1 van de topvissen van het seizoen! En op mijn eigen Facebook vond men dit de mooiste plaat! Dan plaats ik m dus hier!” Haha een voorverkiezing! Gaaf Friso! En ja, deze vis is heul indrukwekkend! Bak!

ChristelKevin Hoppie: “Mooie snoek tijdens het baarzen door.” Nog zachtjes uitgedrukt Kevin! Wat een beauty en gaaf met dat ochtend- avondlicht!

Natuurlijk kan een Jean-Paul Van Boven niet uitblijven in zo’n reeks. Altijd weer megaplaten!

Martijn Leus: “De riviersnoeken zijn toch ’t mooiste vind ik zelf!” Sowieso het meest indrukwekkend Leus! Je ziet gewoon hoe sterk en agressief deze vis is!

Joost van Aalst: “Op de een na laatse dag van het seizoen je pr aanscherpen naar 123 is niet verkeerd!” Holy shit Joost! Those are the days!

Robert Lambers: “Deze meterbak is toch wel de ultieme beloning voor een dag regen, en stug volhouden. De jerkbait laten hangen naast de boot, en op de telefoon kijken hoe lang het door zou gaan met regenen. Om vervolgens de hengel te pakken en te merken dat deze vis er aan hangt.” Hahaha, dit is sowieso het verhaal van de week! Foto ook zeker niet verkeerd ho0r 😉

Levi Groot: “Beetje raar bekkie maar de tekening op deze snoek is echt prachtig.” Zo is dat Levi en het maakt deze vis extra speciaal!

Daan Bil: “Mijn eerste meter snoek ooit!” En zeker weten niet je laatste strijder! Gave plaat!

Bas Klinge: “Winterparel aka behoorlijke beuker. Photocredits: JBpredatorfishing. Thnx buddy!” Ahhhhh, wat een snoek! Lang en massief! Zo zie je ze toch het liefst!

Eén klomp goud voor Serge Sonneveldt! Superrrrr plaat!

Zo’n foto waarbij de achtergrond er nog een schepje boven doet! Zeer fraai snoekfoto van Justin Roobol!

Wat een kanon Bart Van Tol! Wat zou deze spoorbiels wel niet wegen! Arme brasems die daar rondzwemmen!

 

Foto van de Week

Niet te doen dit, we hebben deze foto naar World Press Photo gestuurd! Een plaat waar zo’n beetje alles aan klopt! Giga snoek met betoverende print en dan ietsies met de bek naar de lens gedrukt. Alsof het niet genoeg is een omlijsting van een regenboog; niet overheersend en toch aanwezig. Zucht! Foto van de Week, no doubt! Gefeliciteerd Wesley Raiser!

 


 

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste snoekplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.