Meisje door snoek in been gebeten – Esox op zwarte lijst

05/08/2019
Meisje door snoek in been gebeten – Esox op zwarte lijst

Onlangs werd een 11 jarig meisje door een groenjas gebeten en de alarmbellen luiden dan onmiddellijk. Het regelrechte horrordrama vond plaats in de recreatieplas Schoonhoven nabij Hollandscheveld te Drenthe. Het betreffende meisje spartelde wat rond in de ondiepe oeverkant en werd vol in de knie gebeten door een snoek.

Door Team Roofmeister

Nu was het leed al niet te overzien, maar stel je voor “…dat er een kleine baby ronddobbert en een hap in zijn beentje krijgt”, aldus de hevig geschrokken moeder. Meteen werd er door de gemeente gebroed op een algeheel deportatie plan voor de kwaadaardige snoeken. ‘Een meisje in d’r been bijten, wat krijgen we nou?! Snoek, hup, weg ermee!’

Ook heeft het zware delict economische gevolgen. In de Volkskrant: “De uitbater van zaal- en partycentrum Schoonhoven is ondertussen niet te benijden. Zwemmers blijven massaal weg nu de berichten over de bijtgrage snoek wereldkundig zijn geworden.” Gossie toch!

Recreatieplas Schoonhoven, de plek des onheils.

In Azië is het oppassen geblazen dat je niet door een tijger aan gevallen wordt, in Australië kun je zomaar in een dodemansrol van een krokodil eindigen, in Brazilië het risico op een anaconda in het nekkie en in de VS is het oppassen geblazen met beren! Maarrr… het valt allemaal in het niet met de levensgevaarlijke snoek die dood en verderf zaait in onze wateren. Roofdieren, ze zouden verboden moeten worden.

Pffff… Natuurlijk gingen hier op de redactie de nekharen rechtovereind staan. Natuurlijk is het schrikken als je dochtertje gebeten wordt door een snoek, niet leuk, maar om nu meteen Esox lucius op de zwarte lijst te zetten is op zijn minst zwaar overdreven. Dat een snoek een badgast bijt gebeurt hoogst zelden, misschien eens in de 5 jaar. De paniek regeert in ons land, zoveel is weer duidelijk. Treurig! Bizar ook de reactie van de gemeente. Of de snoek weggevangen gaat worden is nog onduidelijk, maar dat het al overwogen wordt is een trieste zaak.