Meer snoek in het voorjaar vangen – Ondiep is de place to be

22/02/2021
Meer snoek in het voorjaar vangen – Ondiep is de place to be

De temperatuur loopt in rap tempo op en de snoeken krijgen het in hun bol. De paaitijd zit er aan te komen en de hormoonniveaus schieten omhoog. Snel nog even aansterken voordat de paai echt zijn intrede doet is het devies voor onze vriend snoek. Daar moeten wij roofvissers natuurlijk een slaatje uit slaan 🙂

Door Zoo&Zo

Op weg naar de ondiepe paaigronden blijft niks onaangeroerd, de combinatie van eetlust en agressie voor de paai maakt de snoek een soort ontembare vreetmachine. Als visser kun je hier natuurlijk perfect op inspelen. Of je nou een poldersloot, rivier of een groot meer bevist, het ondiepe is dé place to be! Hieronder vind je het beste materiaal en de beste tips.

 

 Stekkeuze

Bij Zoo&Zo in Ede kun je terecht voor al het materiaal en het beste advies om met succes de snoeken te belagen.

De snoek heeft voor een succesvolle paai een watertemperatuur van 6 tot 14 graden nodig, dit wordt natuurlijk het eerst bereikt op het snel opwarmende ondiepe water, het liefst in het zonnetje. Het is eigenlijk best een levensgenieter, die Esox lucius. Helaas voor de groenjas zijn er fanatiekelingen die hem zelfs op het ondiepe komen belagen 😛

De Tracker is perfect om boven het opkomende wier te vissen. Bestel hem meteen HIER.                                                                                                

Kies als snoekvisser in deze tijd voor de ondiepe delen van het water en sla vooral de rand naar dieper water niet over. Als er zich ook nog obstakels bevinden als rietstengels, takken en opkomend wier zit je helemaal gebakken.

 

Materiaalkeuze

Dat ondiepe water kan soms best lastig zijn, een plug duikt al snel te diep en een shad ligt al helemaal snel op de bodem. En niets is zo frustrerend als elke worp je haken vol te hebben zitten met troep. Kies daarom voor ondiep lopende jerkbaits en pluggen, het liefst met een groot profiel om ook de agressie van de snoek in je voordeel te gebruiken.

De loki heeft alles in huis om de snoek over de streep te trekken, zorg dat je hem op tijd in huis hebt! Je bestelt hem gemakkelijk HIER.

In deze periode geldt: het is niet snel te gek. Een perfect voorbeeld is de Loki van Rozemeijer. Deze plug duikt mooi ondiep en voorkomt zo dat je de halve visdag je haken aan het schoonmaken bent. De Loki heeft een brede meerdelige body die er voor zorgt dat de plug veel actie heeft en dat de snoek hem van veraf kan zien. Als kers op de taart heeft hij ook nog een spinnerblad op z’n staart om de snoek over de streep te trekken met vibraties en reflectie. De Loki is wat ons betreft de must-have in het voorjaar.

Peter van Zoo&Zo heeft de Allure hengel en de Loki eens flink aan de tand gevoeld, en niet zonder succes!

Naast kunstaas is de hengelkeuze heel belangrijk, omdat je in deze periode met wat groter kunstaas kunt vissen en dit in obstakelrijk water, is een stevige hengel met een werpgewicht van zo rond de 100 gram geen overbodige luxe. Een mooi voorbeeld hiervan is de Rozemeijer Allure Jaw Breaker Jerk. Deze hengel bezit niet alleen de power die je nodig hebt, maar ziet er ook nog eens buitengewoon gelikt uit.

 

Pak je kans en ga er nog snel eens op uit zo voor de gesloten tijd!