ROOFMEISTER INSIDE – De gewraakte 117 cm, zeeforelfreaks & ruim 40 vangstfoto’s

27/10/2019
ROOFMEISTER INSIDE – De gewraakte 117 cm, zeeforelfreaks & ruim 40 vangstfoto’s

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Natte drone

Vroeger vroeg ik (Sjoerd Beljaars) me op school af wat het vak geschiedenis voor zin heeft. Welk nut dient het kijken in de achteruitkijkspiegel? Inmiddels ben ik erover uit dat het ons een spiegel voor houdt met de blik op vroeger. Wees gerust, ik ga niet uitgebreid uiteenzetten of het vroeger beter of slechter was 😉

Toch zit het in mijn aard om het nu weg te zetten tegen het verleden. Ook mijn werk als hengelsportredacteur. Ik ben sinds 2005 actief om zo goed mogelijk te vertellen en in beeld te brengen hoe vet sportvissen wel niet is. Houd ik een historische spiegel tegen het licht, dan voel ik me oud.

Een propvolle mediakoffer voor reportages.

Want… wat is er ontzettend veel veranderd. Waar we in den beginnen slechts op pad gingen met een fotocamera en in sommige gevallen een notitieblok, zijn daar nu een videocamera, mobiele telefoon en minimaal één GoPro actioncam aan toegevoegd. Last but not least een drone. Met name deze tool heeft voor een extra dimensie gezorgd.

Een extra dimensie.

Ook mee naar het buitenland.

Plotseling zijn we airborne en kunnen we onze visserijen in vogelvlucht in beeld brengen. Het heeft al tot bijzondere taferelen geleid. Alleen al het feit dat je van bovenaf kunt filmen. Alles ziet er weer anders uit, al helemaal op grotere hoogte.

Stekken haarfijn in beeld brengen.

Al meerdere aanbeten op film. Hier Koen de Been van Fauna Hengelsport tijdens het vissen op XXl baars. Klik HIER

Een gevaar voor vissers die hun stek stil willen houden, want letterlijk alles er om heen kun je haarfijn op beeld vastleggen. Geen detail blijft ongemerkt. Zelfs dieptes en vegetatie kunnen waargenomen worden. Het gaat nog verder, want in theorie zou je met een drone zelfs vissen kunnen spotten.

Zeeforel zoeken in de Denemarken.

Echt? Ja, echt! Je zou het niet zeggen, maar karpervissers zijn soms slimmer dan ze eruit zien 😛  Met name karpervissers hebben deze mogelijkheid van de drone al ontdekt. Zo ook Mark Hofman van KWO, misschien wel de meest succesvolle karpervisser ter wereld met de ene dertiger na de andere. Tijdens diverse trips heeft hij met zijn drone verschillende dikke bakken getraceerd om daarna bijna lasergestuurd op die plekken te gaan vissen en met succes. KWO heeft nu een heerlijke compilatie met dronebeelden online gezet. Zie hieronder.

De grote vraag! Wat is de volgende stap in deze sneltrein met geavanceerde ontwikkelingen? We zijn benieuwd!

 


 

Actuele vangsten

Uiteraard weer rete nieuwsgierig wat jullie de afgelopen week gevangen hebben. Genoeg, gezien het aantal geposte foto’s. Hieronder een selectie.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Prachtige baars voor Aartjan Gennisse.

Kasteel in het donker voor Albert Dekker.

Heerlijke plaat van Alex Sander Hakvoort met baars op een spinnerbait in een woonwijk.

Arnoud Van Wijhe met een dikke snoek van 116 cm.

Benjamin van Pelt: “Op een spiering tijdens het doodazen.” En bij KWO maar moeilijk blijven doen over allerlei soorten boilies. 😛

Wauw Edwin Kerssies. Niet normaal wat een bak!

Erwin Bensbach heeft de zeebaars ingeruild voor de snoekbaars.

Superleuke foto Erwin de Jong.

Feije Graphorn: “Voor het eerst met een boot de rivier op geweest.” Dat er vele mogen volgen Feije. 🙂

Freddie Alves met een ballonbaars, maarrrrr… waar zijn de strepen???

Guido Merlijn: “Mijn nieuwe PB van de rivier! 115 cm kracht.” Holy shit Guido, wat een unit!

Harjan Rumpf met een dikke burcht tijdens het verticalen.

Dan weet je dat je goed kunstaas hebt Ian Bos 😉

Jeroen Bouwer: “Ik ben weer begonnen met het vissen met doodaas en de resultaten liegen er niet om, deze bruto foto maakte mijn vismaat Bas en daarom wil ik hem graag met jullie delen!” Dat belooft wat Jeroen!

Nieuw pr voor Jim Groven. Snoek van 94,5 cm.

Joey van Dam: “Gisteren een hele dag geworpen met de nieuwe Rapala Otus, met een mooie 72’er en 73’er als resultaat.” Rapala rules!

Jordy Van Loo: “Gisteren een dag met Erik Vriens van het originele roofvisforum gevist, wat leidde tot een bizarre snoekbaarsvangst!” Oef, wat een adembenemend mooie zander. 

Kevin Dijkstra: “Geen idee wat er met deze aan de hand is, nooit eerder gezien…” WTF?! Wij ook niet… Geen obesitas iig. Oedeem? Of een bizar grote tumor. Brrr….

Lau Boom met een mooie 40’er!

Luiten Vroom: “Ongelukje met een Westin shad tijdens het hond uitlaten… Op een 20-50 grams stok met 4000 molentje.” Dat zijn de mooiste sessies Luiten 🙂

Mark Besseling: “Geen knoepert, maar hij dook er zo lekker hard op…… heerlijk. ” Groot hoeven ze zeker niet altijd te zijn…

Mark Verhoeven met een buffel van een baars.

Martijn Leus: “Schoot vol vanuit de lelies over mijn shad, nieuwe wateren leveren vaak toch onverwachte vissen op!” Mooi plaatje man! Dito vis!

Peter Berkhout met een snoek van 107 cm tijdens een wedstrijd in Haarlem.

Peter Boolman met een barracuda van 127 cm in een woonwijk in Hulst. 😛

Poldertijd voor Raymon Veenstra.

Dikke bak op de Screaming Devil voor Reinier Pater.

Ga je snoeken in de polder, pak je een snoekbaars van 81 cm! Wow! Het gebeurde Remond Den Braber.

Fraaie snoek voor Robert Lambers.

Sander Wolf: “Deze brute vis kwam na een paar uur werpen boven. 47 cm brute kracht.” Nice!!!

Stein Honders: “Een mooie 44’er schoon aan de Carolina haak.”

Steve Blaine: “Vliegvissen is het verschil tussen een goede dag en een uitstekende dag in de polder.” Erg cryptisch Steve, we begrijpen ‘m niet, maar mooi plaatje 🙂

Dit blijven komische plaatjes Thijs Bakker-Ellens.

Wauw Thomas Wending! Wat een ziek dikke bak! Love it!

Tim Hakkert op jacht naar grote baars en met succes!

Willem Ensing: “Op de dropshot. 43 cm geweld!” Blijft een subliem systeem!

 


Het lot van Ruben?

Deze week hebben we de video met Ruben Dekkers gepubliceerd. In de titel ‘De zoektocht naar 117 cm’. Deels om jullie lekker te laten klikken natuurlijk :-P. Maar ook omdat enigszins de rode draad is in de visserij van Ruben. Natuurlijk geniet hij van elke snoek die hij vangt. Echter, hoe graag wil hij zijn pr van 116 cm niet verbreken?!

Al helemaal omdat hij drie snoeken heeft gevangen van 116 cm. Tijdens de opnames vertelde hij dat hij waarschijnlijk in huilen zou uitbarsten als hij een nieuw pr vangt. Dat vinden wij mooi, zo’n toewijding en passie. Prachtig.

Jelle met zijn 117 cm!

Des te hilarischer het moment dat Struikrover Jelle de Jong die dag langszij komt op het Haringvliet. “Mooi daggie mannen, paar mooie snoeken gevangen met daarbij een mooie vak van 117 cm”, weet hij ons doodleuk te vertellen. Je zou er bijna zijn boot door laten zinken. Al helemaal als hij na publicatie van deze video een foto appt van zijn 117 cm snoek.

Tja, iets met bad karma 😛

Het wordt allemaal nog erger als onze videoreporter Bas Westerveld op pad gaat met Luc Coppens van Westin. Die dag gaan ze aan de slag met crankbaits op alles met tandjes. Luc vangt een kneiter van een snoek. Alles staat op film, van aanbeet tot release. Driemaal raden hoe groot deze vis was L (binnenkort gaat deze video online). Wij hebben te doen met Ruben! Wij hopen op een snoek van 139 cm voor de sympathieke Belg 😉

 


 

Copy paste voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Double hook ups op één stuk kunstaas hadden we al gezien, geen triple hook ups.

Innige omhelzing met een … pacu?

Okidoki.

Daarom zijn mannen altijd relaxter 😛

Een Lars Martensje… In ieder geval kun je zo de vis naderhand opmeten 😛

Torenhoog op de try before you die list, de rooster.

Hmmm, over nagedacht.

Engelse drop. WTF

Boot van fluorocarbon.

De golden masheer. Wauw!

Ondetussen op het Haringvliet. Leve het Kierbesluit.

Bij het wedstrijdvissen draait het om het stellen van prio’s .

In de polder voor als je het even zat bent.

 


 

Zeeforel freaks

Natuurlijk hebben alle roofvissen zo hun eigen karakter, maar er zijn er bij die er echt tussen uit springen. Roofblei is er zo een, meerval ook en bijvoorbeeld zeebaars. Nieuw voor team Roofmeister is de zeeforel… Een roofvis die echt in zijn eigen wereldje leeft. Zo intens, dat er vissers zijn die zich op niets dan zeeforel toeleggen.

Het Deense eiland Møn ten zuiden van Kopenhagen. Het rood gearceerde vlak is snoekterritorium. Het donker gearceerde vlak is een walhalla voor de zeeforelfreaks.

Het meest treffende voorbeeld is de kust van Denemarken. Ook Denen mogen graag een hengeltje uitgooien, maar een overgroot deel van de Deens sportvisbevolking vist louter en alleen op zeeforel. Honderden kilometers, wind en weer worden getrotseerd om deze vis van duizend worpen te trotseren.

Boekenkasten vol zijn er geschreven over die vreemde zeeforel. Aanrader voor de liefhebber is deze zeeforelbijbel, geschreven door icoon Jens Bursell.

Jens heeft een ware studie gemaakt over zeeforel. O.a. zijn release rig(clip) is niet meer weg te denken. In Nederland verkrijgbaar bij Fish Inn en een must voor het goed haken van deze rovers.

Ik (Sjoerd Beljaars) heb er afgelopen week mijn Waterloo beleefd tijdens een visbattle in Denemarken tegen Visreis.nl. Met name twee vissers uit hun team bleken onverslaanbaar. Tom Sintobin en Patrick Verbrugge. Er werd ook op snoek gevist die driedaagse, maar beide heren konden niet wachten om daarna meteen weer op de salmonide rover te vissen.

Verslagenheid in kamp Roofmeister.

Het zit in het bloed, ze ademen het, ze kunnen er uren over ouwehoeren. Die verdraaide zeeforel. Smijten, smijten, smijten… kilometers waden. Het maakt ze niet uit dat ze uren achter elkaar geen actie krijgen. Eens komt die aanbeet. Hopelijk een bak van over de 60 cm. Dat zit continu in hun achterhoofd.

Waar het allemaal om te doen is. Tom Sintobin met een prachtig gekleurde zeeforel. Bij deze man zwemmen er zeeforellen door de aderen. Dat kan niet anders. 

Patrick Verbrugge… Wat een visser en wat een gevoel voor deze mysterieuze vissen.

Vooraf wordt er van alles geraadpleegd. Wat is de windrichting, hoe krachtig is de wind, wat is de richting van de golven, hoe hoog zijn ze, wat doet het getij, is het water te helder of te troebel? Een stortvloed aan vragen en voer voor eindeloze discussies tussen gelijkgestemden.

Zeeforelvissers worden ook wel de intelligentsia van de hengelsport genoemd. Eng he?! 😛

Dit zijn regelrechte leipo’s dacht ik aanvankelijk. Maar inmiddels heb ik er ook van geproefd, maar heb er NUL gevangen. Slechts twee volgers. Vis van duizend worpen, maar er voor mij maar tienduizend van. Ben ik er klaar mee? Ja en nee. Die vervloekte zeeforel kan wat mij betreft het heen en weer krijgen. Maar, ik zou liegen als ik er niet super graag een wil vangen. Nog meer heb ik respect gekregen voor Tom en Patrick die deze visserij tot een wetenschap maken. Kijk ik nu hun vangstfoto’s terug, dan wil ik terug en ja, dat ga ik ooit doen! Heb jij hetzelfde, klik HIER.

 


JULLIE OGEN EN OREN

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.