Roofmeister INSIDE: De meest actuele vangsten & wat maakt ons roofvissers?

27/03/2023
Roofmeister INSIDE: De meest actuele vangsten & wat maakt ons roofvissers?

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Zondagmiddag video***

Het signaal komt langzaam naar het kunstaas… BAM! Dan gaat het snel… Op het scherm dachten we aan een snoekbaars van 90 cm. Gaat het dit ook worden??? Wat een bijzondere visdag weer met visgids Jan Boomsma van Shimano en Lowrance. Deze vismachine krijgt het wederom voor elkaar om ons versteld te doen staan! Met zijn feilloze aanpak met de Lowrance Active Target, maar ook met zijn skills en know how. Dit keer is grote snoekbaars het target!

Wil jij dit ook een keer meemaken? Jan is visgids, klik HIER.


 

Waarom zijn we visser?

Ik was er al een beetje voor gewaarschuwd door onze makker Thijs van der Sanden. Eenmaal geproefd aan het grove wild, wil je niet meer anders. Hij had een über geslaagde trip naar Panama achter de rug. Cubera snapper, rooster, amber jack en ga zo maar door. Eenmaal terug uit deze surrealistische wereld…

Heeft Thijs zichzelf daar verloren in Panama?

Tja, eenmaal terug… Terug op zijn eigen boot, kabbelend op het zoete, met name jagend op die lieveling van hem, de Esox lucius. Zelf maakte hij zich wel een beetje ongerust. Kon hij de liefde herpakken met de snoek?

Nope, de bekende, welgemeende glimlach met zijn grote liefde in zijn handen.

Ikzelf zit in hetzelfde schuitje. Ik kom net terug van de Rode Zee (klik HIER). Als ik mijn ogen dicht toe, zie ik weer rook uit de molen komen. Die geelvin tonijn die mijn aas heeft gepakt. Een niet te stoppen sneltrein die moeiteloos meters lijn van een potdichte molenslip afsleurt. Ongekend.

Geen geelvin, maar een skip jack tuna… Onderwaterrakketten! Niet normaal!

Dat ga je hier in de Lage Landen niet evenaren, bij lange na niet. Ga ik het hier nog leuk vinden om te vissen? Ga ik in Nederland mijn gram halen op onze roofvissoorten? Mijn antwoord hierop is geïnspireerd door de visgids die ons daar een wereldtijd heeft bezorgd, Kareem Sadek van Reefer-Fishing.

Kom je een keer een rivierplas uitkammen Kareem? Met van die lekker passieve vistechnieken… Ah johhhh

Gek hoe je tijdens intense gebeurtenissen aan bizarre dingen denkt. Iets met je schoonmoeder tijdens de… 😛  Ik had tijdens de dril van mijn leven met die yellow fin. Zou zo’n Kareem het tof vinden om in Nederland te vissen? De dag erna vroegen we het hem op de man af. Alsof je de kleurplaat van een kleuter aan een meesterschilder laat zien, zo voelde het een beetje…

Knalerwten vergelijken met nitraatbommen.

We vertelden hem over de 2,5 gram Ned rig loodkopjes voor grote baars, metersnoeken die meestal na 5 minuten echt wel aan boord zijn. We lieten foto’s zien van 60’er snoekbaarzen, oerlelijke meervallen en poldersnoeken. Geheel tegen de verwachting hing hij aan onze lippen. Hij vond het prachtig en zou dolgraag overkomen.

Bo heeft zijn vuurdoop al weer gehad en huisgehouden. Ik heb hem niet meer over Egypte gehoord…

Samen met Arend van der Heijden van Rapala. Het was jackpot.

Ik wist niet hoe snel ik mijn vangsten aan Kareem kon laten zien. Eentje uit de oude doos, dat dan weer wel…

Dat brengt mij tot de diepste kern van het sportvissen. Iets dat je er met geen mogelijkheid uit krijgt. We willen de code kraken, de gedragingen van die vissen doorgronden, we willen ze vangen. De grootte of sterkte van zo’n vis maakt eigenlijk geen zier uit. Zo heb ik me ten koste van mijn gezin een halve dag vermaakt op een zoutwater bassin in Zuid-Frankrijk. Ik moest en zou zo’n ieniemienie zeebliekje vangen en dat is me gelukt ook. Op een klein poppertje… Ik ging volledig uit mijn plaat.

De code kraken en fantastische vissen vangen! Topper Goran is met niets anders bezig! Kareem ook, wij ook, elke sportvisser!

Het is mijn geruststelling voor morgen. Het wordt mijn vuurdoop sinds de Egypte reis. Ik stap aan boord bij onze amigo Goran Krnijc van Yamaha Pro Fishing en UFX Fishing. Pelagisch op jacht naar die XXL snoekbaarzen. Als iemand dat spelletje door heeft en als ik het van iemand kan leren… Wat leren we veel met live sonar schermen en wat blijft er nog veel mysterie. Wat een prachtige hobby hebben we toch!

 


 

Slotoffensief

De laatste week roofvissen gaat in en wat hebben we een roerige maart maand achter de rug. Toch blijven die vangsten binnenstromen. Wat zijn jullie een stelletje bikkels! Super bedankt voor het insturen. Zie onder een selectie van 2o vangsten.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Robin Smit: “Leuk snoekie waar ik 3 keer nog eens achteraan moest na een aanbeet. 4 keer is scheepsrecht dit keer.” Geen ezel dus Robin hahaha. Mooie tekening man! 

Wesley Miedema: “De aanhouder wint.” Doorzetten wordt beloond Wesley. Dik verdiend en wat een beauty!

Marvin Van der Knaap: “Deze kwam aan het einde van de dag toch nog even in de boot kijken. Koude handen, maar was het waard.” Dan vergeet je de kou snel Marvin. Beul van een vis!

Bjorn Croughs: “Ochtendstond heeft een PB in de mond!! 49,5 cm brute kracht en een nieuw PB, mijn dag kon alvast niet meer stuk.” En je seizoen ook niet denken wij zo. Gefeliciteerd met je PR!

Aartjan Gennisse: “Mooie rivierbak tijdens het verticalen!” Dat moet een dreun gegeven hebben op dat lichte verticaalstokkie 😛

Maurice Leltz: “Deftige 91er van afgelopen week. Wat blijven ze mooi!” Niks aan gelogen Maurice en deftig is nog zachtjes uitgedrukt. 

Friso Boomsma: “Mijn seizoen zat er eigenlijk al op, maar Ruud Waganaar wilde graag eens een sessie statisch vissen! Meer dan geslaagd zou ik zeggen met een moddervette unit van exact een meter! Wederom op de haring!” Vaker mee nemen die Ruud Friso! Holy shit!

Johan Struwe: “Eén van de vele momenteel. Nog even genieten van deze prachtige stekels en daarna twee maanden de focus op de meerval.” Mooi zo met die stekels op Johan! Succes met de meerval. 

Wusie Vanhoof: “Afgelopen zaterdag in de mooie Biesbosch een pracht van een baars kunnen strikken van 47,5 cm en wel eentje die zeker de twee kilo kon aantikken of meer zelfs.” Dat denken wij ook Wusie, wat een ballon man!

Robertjan Mastenbroek: “Prachtig gekleurd. Altijd leuk om weer eens iets afwijkends te vangen.” Duidelijk in zijn paaikleed RJ.

Jessica Vis: “Mijn dikste snoek ooit!” Insane Jessica, je blijft ons verbazen! Wat een unit!

Edwin Roethof: “Even een nachtje met Jigging Jay en wat voor 1.” Een kneiter Edwin! Wauw!

Randy Das: “Mooie baars werpend gevangen.” Wauw, wat een oude strijder Randy! Prachtig!

Chris Meijer: “Nieuw pr van 85 cm op de dropshot.” en dan zeggen ze wel eens dat je daar alleen maar klein mee vangt. Knap gevist Chris!

Gregg Hofstede: “Deze prachtig gekleurde strijder was klaar om zijn nest te verdedigen.” Wauw, deze lijkt zo uit de tropen te komen man!

Sven Bonouvrie: “Een mooie 114 kwam de binnenkant van de Orka even bewonderen.” Je zit lekker op de vis Sven! Keep up the good work!

Michelle van Wamel: “Een hele mooie 1.06  snoek op mijn 56 gram Roach Spoon, de laatste voor mij, nu hebben de snoeken 2 maandjes rust.” Supermooie afsluiter Michelle! Sterkte komende tijd 😉

Pedro Van Gaver: “Mooie baars van 49,5 cm en een gewicht van 2,32 kg.” Wat zijn ze nu dik he?! Goed gevist Pedro!

Olivier Moreels: “Deze moddervette dame heeft me gered van een blank sessie, wat een aanbeten in deze periode van het jaar.” Snoei en snoeihard zeker Olivier? Prachtig man! Heerlijk op dat ondiepe!

 

***Foto van de Week***

Edwin de Graaf: “Dezelfde snoek van 105 cm gevangen binnen een week tijd, lekker afgepaaid. Dook vol op de BullTeez Curltail.” WTF?! Wat een verhaal Edwin, supervet! Dat hebben wij nooit eerder gezien. Wat een verschil in looks terwijl het 100% om dezelfde vis gaat en dat in een week tijd. Foto van de week! Of, foto’s van de week… Whatever 😉

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.