Roofmeister INSIDE: De meest leipe meervalmonsters & het gesloten-tijd-dieptepunt

13/05/2024
Roofmeister INSIDE: De meest leipe meervalmonsters & het gesloten-tijd-dieptepunt

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service! 🙂

 


 

*** Je kunt nog mee doen! ***

Man of vrouw, jong of oud, of je nu met een (belly)boot vist of vanaf de kant, IEDEREEN kan meedoen met de Yamaha Pro Fishing Cup op 15 en 16 juni!  Klik snel HIER. Doe jij mee aan de YPFC, dan profiteer jij van 31 mei t/m 14 juni van 20% korting bij DeRoofvisser.com!

 


 

*** Vrijdagmiddag video (x 2) ***

De black bass (large mouth bass), veruit de meest populaire roofvis ter wereld. Denk alleen al aan de bass wedstrijden in de USA waar miljoenen dollars in omgaan. Helaas zwemt deze mysterieuze vis niet in NL, maar gelukkig wel in Europa. Roofmeister trok de stoute schoenen aan, vertrok naar Italië en schakelde de hulp in van bass pro Alessandro Villari. 

**Een gloednieuwe Vlog-Serie van Lau Boom (bekend van KanalGratis), speciaal voor Roofmeister** De aftrap is natuurlijk met Sjoerd Beljaars. Samen duiken Lau en Sjoerd de Nederlandse woonwijken in om vanaf de kant achter de snoek te gaan. Missers, volgers van grote meter(?) snoek, lossers, alles maken ze mee. De aanbeten lijken wat flauwtjes, maar dan krijgen zowel Lau als Sjoerd te maken met hyper agressieve snoeken die als speedboten op het kunstaas rammen!

 


 

Karper dieptepunt

Zelden heb ik een gesloten tijd meegemaakt die zo zwaar weegt. Hoe het komt? Ik heb zin als nooit tevoren om te gaan roofvissen en niks anders. Misschien wel omdat ik in zo’n lekkere mojo zat in die laatste weken van maart. Niet alleen ving ik redelijk tot goed, maar de beleving was zo ook zo top.

O.a. die heerlijk finesse sessie met Pieter-Bas Broeckx van de VisTD. Geen makkelijke dag, maar oh, dat spelletje. Wat mis ik dat. 

Ik zie de foto’s en video’s voorbij komen van alternatieve visserijen, denk aan karper, zeelt en zelfs brasem. Nou, die laatste kan voor mij, zoals bekend, al helemaal het heen en weer krijgen. Maar die karper eigenlijk ook. En dat is vreemd, want jaren geleden bewoog ik hemel en aarde om die vissen te kunnen vangen. Stad en land, dag en nacht, weer en wind, niks was te gek om er werk van te maken.

Je kon me vroeger letterlijk en figuurlijk wakker maken voor deze beesten.

Nu was ik onlangs met het gezin op vakantie in Limburg en op het vakantiepark een vijver met karpers. Je kon ze prima zien zwemmen en vroeger ging mijn bloed daar van stromen. Nu dus niet! Verre van. En, echt, ik heb het geprobeerd. Zo stond ik minutenlang naar die beesten te kijken. Ik voelde niks. Geen afkeer hoor, maar al helemaal geen passionele drift of iets dergelijks. Ook heb ik ze nog met brood gevoerd; dat moest van mijn dochter en ik deed dat dan, zij het onder protest. Ze waren door het dolle heen… Een haakje door een korst en ik had er gegarandeerd een gevangen. Echter… nu heb ik een terugtrekkende haargrens, maar nog immer geen haar die er aan dacht.

Toen zeebaars mij nog goed gezind was. Klik HIER.

In juni hopelijk ook een weerzien met die o zo bijzondere pollak in Noorwegen. Klik HIER.

Dan is er nog de zeebaars, ik zie van verschillende mensen al mooie vangsten binnenkomen. Maarrrr… Die sla ik even een jaartje over, hoezeer deze zoute stekel ook als een magneet aan mij trekt. Vorig jaar hebben Bo en ik onze tanden stukgebeten in deze vis. Man man man wat een ellende was dat. Nope, ik ga deze laatste weken genadeloos uitzitten en dan fris als een hoentje duik ik het nieuwe seizoen in.

 


 

Meerval wall of fame

Via de socials de oproep aan jullie om je mooiste meervalfoto van 2023/24 in te sturen. Hieronder een selectie van 20 uit een bizarre reeks van adembenemende platen! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste roofbleiplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.

Robertjan Mastenbroek: “Zeker 1 van mijn mooiste meerval foto’s van dit jaar en vooral de manier waarop was zo epic. Op zoek naar een grote snoekbaars zag ik een signaal hoog aan het oppervlakte zwemmen op 20 à 25 meter. Na enkele worpen met een strakke 10 grams hengel kreeg ik me toch een beuk. Niet wetende dat er zo’n beul uit zou komen. Wat was dat een bizar spannende dril.” Wow, we beleven het helemaal met je mee op zo’n licht hengeltje. Dat moet een heel intense dril zijn geweest!

Rajeev Ladi: “Mijn gezicht zegt genoeg…” Hahaha, zeker, niets dan een trotse glimlach en meer dan terecht!

Albert Dekker: “Robert Kneefel met een meerval van 2.21 meter.” De absolute grote-vissen-vangers van dit moment. Dreamteam!

Coen Vunderink: “Met mijn zoon in de herfstvakantie naar Frankrijk geweest. Dit was voor ons beiden de eerste meerval ooit. En gelijk 2 meter 15. We wisten niet wat ons overkwam. Wat een dril en wat een vis! Onvergetelijk!” Holy shit Coen! Niet normaal. Dat ga jij nooit vergeten, maar ook je zoon niet! Onbetaalbaar!

Kevin Demmers: “Een bijzondere momentje, deze vis is namelijk gevangen tijdens de YPFC 2023! 170 cm lang, het was destijds goed voor de punten dus de puntgave vis was meer dan welkom! Kijken of we dit seizoen die lengte kunnen verbreken tijdens de YPFC.” We kunnen het ons nog goed herinneren Kevin! Met name het verhaal wat er achter schuil gaat. Strijder ben je!

Vincent Vis Lopez Ocana: “16 januari 2024. Deze buffel zorgde voor een pracht van een winterplaat.” Scroll naar onderen;-)

Gregg Hofstede: “Nooit verwacht, maar wel gevangen! Deze vette 230 cm meerval besloot om “even” te komen spelen.”  Dit zijn snorren uit de buitencategorie Gregg!!! Hier kun je wel een paar jaar op teren! Chapeau!

Cat FishMatties: “Deze heeft mij even laten zweten.” Daar kunnen we ons wel wat bij voorstellen amigo! Wat een bak en wat zijn ze sterk!

Joeri Sanderson: “Toen ik deze boven zag komen, toch maar snel m’n broertje gebeld om te helpen met wat foto’s. Kreeg hem in m’n eentje niet van de grond.” Prachtig prachtig! Knap dat je de dril in je eentje voor elkaar hebt gekregen!

Michelle van Wamel: “In NL.” En dat was in je eentje, als we het goed hebben. Op een snoekbaarshengel. Hulde!!!

Freek Janssen: “Samen avonturen maken. Dan maar eentje uit la France.” Freek, de man die het jaar rond meerval vangt en veel ook! Ongekend makker!

Stephen Parrein: “Vakantie Frankrijk, was dik in orde!” Of je gaat op het strand liggen met je luie reet of je gaat het avontuur aan. Wauw Stephan!

En toen kwam het afgelopen seizoen deze bonk goud voorbij van meervalfluisteraar Goran Krnjic. Albino meerval en dat op natuurlijk water en fors aan de maat!

Wesley Silvia Otten: “Op de Westin W4, 52 grams, duurde wel effe hahaha!” Zo’n vis waar geen einde aan lijkt te komen. Onwerkelijk gewoon Wesley en dat ook weer op zo’n licht stokje. Wauw!

Wat een onwijs toffe plaat van Jeffrey van Hest! Vismaten die een machtige meerval uit het water tillen, Toch altijd vet om met je trofee in het water te staan!

Johnny Koekerits: “Size doesn’t matter… toch?” Nope, ook mooi om te zien hoe ze er in kleiner formaat uit zien. Alles er op en er aan, klaar om big ass groot te worden!

Als je dit ziet, dan vraag je je zelf toch weer af of dit wel echt in NL rondzwemt?! Gwen Visser met een gigant van een meerval. Waarschijnlijk in ons kikkerlandje.

 

Foto van de Week

Niet de grootste, maar wel de meest bijzondere foto vinden wij. De sneeuw laat zien dat het koud is en die meerval is en blijft een warmte minnende roofvis. Des te knapper dat Vincent Vis Lopez Ocana deze bak heeft gevangen. Het laat zien dat we met deze visser met een doorzetter te maken hebben en dat verdient een Foto van de Week! Gefeliciteerd!!!

 


 

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste roofbleiplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.