Roofmeister INSIDE: De roofblei wall of fame & klaar voor de wedstrijd!

15/05/2023
Roofmeister INSIDE: De roofblei wall of fame & klaar voor de wedstrijd!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Zweden avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

De YPFC – Wij staan in de startblokken

De eerste editie op HQ Roofmeister met Johannes Elzinga en Daan Pit.

Het is altijd spannend om een nieuw project te starten. Denk alleen al aan The Walking Best dat we dit jaar gestart zijn. Gaat alles volgens plan, is er een waterdicht regelement en gaat het aanslaan bij jullie, onze doelgroep. Exact die gevoelens hadden we toen we de eerste roofviswedstrijd in samenwerking met Yamaha Pro Fishing gingen organiseren.

Vangsten insturen via What’s App met een unieke badge. Simpel en doeltreffend.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar wat waren de zenuwen gespannen destijds. Voor het eerst een volledig digitale wedstrijd zonder fysiek verzamelpunt of een prijsuitreiking. Geen vast wedstrijdparcours zo lang je maar binnen de landsgrenzen blijft. En niet alleen een event voor boten, net zo goed voor bellyboaten en kantvissers. En dan natuurlijk snoek, baars en snoekbaars die tellen, maar ook roofblei(/winde), meerval en zelfs zeebaars.

Vader en zoon Renzo en Tygo van Berkum, deze tijgers doen al vanaf het begin mee en daarmee zijn het zeker niet de enigen.

Het wedstrijdparcours? Nederland, niks meer en niks minder 😛

Beide edities waren de vangsten overall top te noemen!

Wat gaf het een onwijs bevredigend gevoel dat het op rolletjes liep en wat een leuk deelnemersveld met vismaten als koppel, vader en zoon, opa en kleinzoon en zelfs stelletjes. En dan natuurlijk iets waar je 0,0 grip op hebt als organisatie… De vangsten. Maar beide edities liep dat uiterst voortvarend. Des te meer was het voor ons super leuk om de liveblogs te maken, de vangsten te controleren en het leaderboard bij te houden.

Ja ja, zelfs zeebaars doet mee!

En jawel, numero 3 van de Yamaha Pro Fishing Cup staat gepland, namelijk op 1 en 2 juli. Sinds vandaag kun je je HIER inschrijven en voor het eerst hebben we geen maximum aantal deelnemers… Als dat maar goed gaat. Iedereen die mee gaat doen, super veel succes en we zien je, zij het digitaal, 1 en 2 juli!

 

 

Roofblei wall of fame

Dit keer de beurt aan de zilveren torpedo’s van ons land, de roofblei! We vroegen om jullie mooiste foto’s en die hebben we gekregen. Heel vet! Thanks iedereen, hieronder een selectie.

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste meerval van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop deze dan met korte beschrijving in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Robin Smit: “Die explosie op de “walk the dog” plug waar je bijna medelijden mee krijgt als het voor je ogen ziet gebeuren.” Haha, tof verwoord Robin, wat kunnen die aanbeten snoei en snoeihard zijn!

Calvin Coolen: “73 cm pure kracht op de vlieg afgelopen seizoen!” En dat op de vlieg, dat moet episch zijn Calvin!

Patrick Eijk: “Niet de grootste (75cm), maar voor mij persoonlijk wel de mooiste roofblei die ik ooit in het echt heb gezien. Puntje gaaf!” Prachtig inderdaad Patrick en ook nog echt flink aan de maat.

Thijs van der Sanden: “Maatje Nico Molkens zag een rugvin door het wateroppervlak komen. Een stickbait deed de rest, absurde aanbeet boven diep water, met een nieuw PR als resultaat!” Holy shit, wat een tof verhaal achter deze vis Thijs! En… Zelden zo’n massieve blei gezien man!

Renée Alfring: “In een korte sessie vlak voor het gesloten seizoen wist ik er 19 te vangen. En dat in nog geen 2 uur tijd. Geen vis onder de 60 cm mijn beste roofblei sessie tot nog toe.” Nee joh, daar heb je hoe dan ook een tennisarm aan over gehouden of niet Renée?!

Michel Dekker: “Ochtendstond…heeft…. Ok, het kost wat moeite om de jeugd om 4.00 ‘s morgens uit bed te trommelen. Maar zo vroeg samen op pad blijft speciaal. En als je zoon zo’n prachtvis vangt en je er dan ook nog eens zo’n plaat mag schieten in het licht van de opkomende zon… puur genieten!” Een waar schilderij Michel, prachtig met die mistflarden over het water!

Volkmar Strikkers: “Tijdens een heerlijke zomerse visdag met maatje Frensch lekker gemixt gevist. Grotendeels op snoek, maar tussendoor ook enkele hotspots voor baars en roofblei aangedaan. En als je dan een absolute unit vangt die ook nog eens prachtig gekleurd is… Veel mooier wordt het niet!” Ahhhhh, we houden van die 3D platen Volkmar en deze overtreft dat weer eens. Epic!

Renzo van Berkum: “Eindelijk na vele verwoede pogingen, missers en lossers mijn eerste roofblei kunnen strikken.” Topper! Tja, roofblei is zeker geen makkelijke vis om te vangen!

Een en al power wat deze blei van Stijn Lens uitstraalt!

Ivan Verhoeven: “Zul je net zien, vang je zo’n kneiter van een vis, heb je je meetlint niet bij je…” Oef, lastig te zeggen, maar een kolos is het sowieso Ivan!

Marco Jagtenberg: “Deze blijft speciaal. Voor het eerst gericht op roofblei en dan deze foppen. Wat een geweld, niet normaal!” Mooi man en deze roofblei dopen we tot yellow cheek! Heel gaaf gekleurd!

Rene Maazen: “Op de maïs gevangen.” Ha ha ha, nou ja, boeieu! Toch een fraai exemplaar!

Jordy Gruppen: “In de Maas vlak voor de shad uit het water kwam.” Ze kunnen tot het laatste ogenblik toeslaan. Vet Jordy!

Wat een super leipe plaat Tim Van Putten! En niet normaal fraai gekleurd deze blei!

Koen Van Rijen: “Avondje Haringvliet. Spiegelglad. Met een walk the dog aasje. De aanbeet was zo bruut!!! Dit jaar met de vlieghengel achter deze torpedo’s aan. Kan niet wachten.” In de oppervlakte ook nog eens… Het kan niet spectaculairder Koen. Nou ja, met de vlieg dan misschien 😉

Brent Roelofs: “Niet de grootste van 2022, wel de mooiste.” Next level inderdaad Brent, super vet op de gevoelige plaat gezet man!

Martijn Leus met een roofblei, waar aan je goed kunt zien dat dit 100% predatoren zijn. En… prachtig zilver gekleurd!

LeBaq Jordy: “Maas in Maastricht, kanonnen aanbeet…. Ongelofelijk die kracht wat ze hebben.” Yep, die hebben ,enig splitringetje, speldje of dregje verbogen. Toffe foto Jordy!

Albert Dekker: “Dikke bakken vangen met mini shadjes.” Ah, dat hoor je niet vaak Albert! Meestal zijn het hardbaits.

 

***Foto van de Week ***

Jean-Paul Van Boven: “Afgelopen jaar zagen we tijdens onze sessie enkele roofbleien actief jagen. Enkele worpen & een heerlijke dril later, kwam deze p(k)rachtige strijder even dag zeggen.” Wauw, wat een hoog gebouwd exemplaar JP. Sowieso een heel vette plaat. Mooi die achtergrond, echt een typische roofblei stek. Mooi beeld gebracht en foto van de week!

 


 

Dit keer zijn we op zoek naar jouw mooiste meerval van seizoen 2022/23. Wil jij deze foto terugzien in Roofmeister Inside, drop deze dan met korte beschrijving in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.