Roofmeister INSIDE – Eindelijk weer snoek & Roofmeister als co host op Lure Masters

12/09/2022
Roofmeister INSIDE – Eindelijk weer snoek & Roofmeister als co host op Lure Masters

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Niet vaak vangen we zoveel snoekbaars. Dit keer gaan we werpen met shads samen met Arend van er Heijden van Rapala en Okuma. Deze crack weet feilloos de topstekken te vinden op het bijzondere IJmeer (Markermeer). Sjoerd Beljaars probeert hem bij te houden met de vangsten, maar dat is een kansloze missie. Toch grijpen we in met een handicap voor Arend, hij moet een blinddoek om… Hoe gaat dat aflopen?


 

Roofmeister als co host op de Lure Masters

Magisch!!! Foto: Frank Steinmann

Het fenomeen grote roofviswedstrijd is nog niet eens heel oud in Nederland. Ja, natuurlijk zijn er altijd die NKS wedstrijden (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen) geweest met complete armada’s van tientallen visboten, maar dat leek zich toch altijd een beetje achter de schermen af te spelen.

Grote roofvisevents. We love it! FOTO: Frank Steinmann

Vandaag de dag allesomvattende competities, denk aan de Predator Tour, de World Predator Classic en de Lure Masters. Stuk voor stuk podia waar de best of the best de degens tegen elkaar opnemen. Altijd weer immens indrukwekkend om te zien en te volgen. Denk alleen al aan de start van zo’n wedstrijd, waarbij ruim honderd boten op hetzelfde moment het gas opendraaien om als eerste op die topstekken te liggen.

Live deelnemers op het water volgen! Hoe gaaf is dat?! FOTO: Frank Steinmann

Vanaf dat moment kun je als toeschouwer een live leaderboard volgen. Wie vangt wat en wat doet dat met het tussenklassement? Ik open op zo’n dag gerust een twintig keer zo’n scorebord. Ik ben nu zo’n 17 jaar werkzaam met hengelsportmedia en heb in de loop der jaren behoorlijk wat roofvissers leren kennen. Dat geeft het  volgen van zo’n live tussenklassement natuurlijk wat extra’s. Het wordt leuker en spannender als je weet welke karakters er schuil gaan achter de namen.

Hoofdorganisator Christian Biereth zit in de startblokken. FOTO: Frank Steinmann

Natuurlijk zijn we trots dat we er bij zijn.

Dat is ook de reden dat hoofdorganisator van de Lure Masters, Christian Biereth, mij gevraagd heeft om op de finaledag van dit prestigieuze toernooi als co host tijdens livestream sessies op te treden. Jawel, deze wedstrijd wordt van minuut tot minuut gecovered vanuit een studio, maar net zo goed vanaf visboten zelf, waarbij je dus live de verrichtingen van toproofvissers kunt volgen, hoe gaaf is dat (klik HIER)? Live die megavangst mee beleven, de euforie, of juist de anti climax van een gemiste aanbeet, alsof je er bij bent.

Gaan er grote vissen gevangen worden? Is de Paus katholiek?

En dit alles met commentaar vanaf de zijlijn, inclusief mijn gezwam 😛 Anekdotes genoeg van topvissers voor een dagvullend programma. Daar heb ik geen spraakwater voor nodig. Ik heb er onwijs veel zin in, ik hoop dat je gaat kijken en luisteren 🙂 Klik HIER.

 


 

Welcome back snoek

Genoeg snoekfoto’s weer en terecht, de watertemperatuur gaat nu rap omlaag en dat betekent verantwoorden kunnen vissen op die prachtige Esox lucius. Natuurlijk zijn en blijven die andere rovers net zo goed interessant. Hier een selectie van 20 vangstfoto’s van afgelopen week van jullie. Thanks voor het inzenden wederom!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Marco Jagtenberg: “Niet de bedoeling maar zeker welkom op de C-rig met een Zman worm.” Hahah dat verwacht je inderdaad niet, maar moet een mooie dril zijn geweest.

Erwin Bensbach: “Astronomische herfst is begonnen met agressieve aanbeten op de Spro Iris V-power.” Ahhh blijft inderdaad een topshadje.

Rajeev Ladi: “Terug van vakantie en meteen de volgende dag weer het water op. Deze was de grootste van de drie vangsten.” Nee joh, wat zit je lekker op de meerval dit seizoen man!

Steve De Bruycker: “Tussen regen en onweer wat zilver zoeken.” En gevonden amigo, lekker dik al!

Serge Sonneveldt: “Tijdens het snoekbaarzen op de rivier een flinke beuk op mijn 7 cm shad in de volle stroming. Dacht eerst aan een meerval, want had de eerste 10 minuten niks te vertellen en deze vis bleef diep. Na ruim een kwartier kon ik met enig fortuin deze sterke 1.07 meter landen.” Wat een bakbeest Serge. En dat op de rivier. Tja, dat wil wel 😛

Glenn Sierra: “De zeebaarzen beginnen zich stilletjes vol te vreten.” Inderdaad man, echt al een welvaartsbuikje er onder. Mooie vangst weer Glenn!

Junny Vreuls: “Tijdens het sluiten van de sluis zie ik een signaal op de lvs34, ik drop. Tik tik boemmm,  zoals t hoort, een aanbeet uit t boekje.” Kikku Junny, wat kunnen ze gelukkig toch ook lekker gretig zijn.

Arie Varkevisser: “Zo langzamerhand de grote topwaters er maar eens bij gepakt en met als resultaat een dikke Oosterscheldebaars.” Zo’n vis en dat op oppervlaktekunstaas, zo gaaf!

Leon Haenen: “Een oud spreekwoord luidt: wie het kleine niet eerd, is het grote niet weerd…” En dan nog, die kleintjes kunnen er ook op knallen als if there wasn’t a tomorrow.

Pedro Van Gaver: “Mooie 111 cm snoek van mijn laatste visdag. Pelagisch op de A-scope. Keiharde aanbeet en een heerlijke dril.” Genieten Pedro, pracht van een bak amigo!

Marcel Hoekman: “Nog een fraaie Snoekdame in perfecte staat.” Ongelooflijk Marcel, wat ben jij toch een baas. De herfst treedt in, kom jij maar door met die bakken 🙂

Jordy Kaczmarowski: “Nog maar eens de meervallen gaan pesten.” En gelukt Jordy, ook mooi aan de maat man!

Jigging Jay: “Net wanneer het vertrouwen begon te zakken kwam die verlossende aanbeet.” Soms kan dat zo lekker zijn, ff weer een boost voor het zelfvertrouwen. Goed gevist!

Yannick Troch: “Mijn vriendin diemee gaat vissen. Eindelijk eens mooie foto’s tijdens het vissen!” Vaker meenemen Yannick, topfoto!

Brandon Vandecasteele: “Wat een stilstaande Ned rig hen zo aantrekt zal ik nooit snappen, maar over 1 ding ben ik zeker, het werkt.” Een verbazingwekkende techniek Brandon, maar wij zijn het met je eens. Het werkt!

Toffe plaat Wesley Miedema en mooie zanderrrrr.

Hessel Wijbenga: “Een mooie dikke strijder die de popper wel heel graag wilde hebben, supermooie aanbeten zijn het aan de oppervlakte.” Ahhh prachtig Hessel, aan de oppervlakte tellen ze dubbel man.

Ton Hilvers: “Deze schoof volledig over het kunstaas heen. Nu hopen dat temperatuur snel daalt…” Dat doet ie zeker Ton, met die regen gaat dat snel. Mooie vangst maat!

Marcel Faber: “98 cm.” Nondeju Marcel en dat vanaf de kant. Jawel, ook niet-pelagisch vang je ze gewoon hoor 😉

 

***Foto van de week***

Bert Rijkers: “Na papa geworden te zijn, een tijdje niet meer op het water geraakt met de kajak. En dan na een paar maanden terug het water op en beloond worden met deze prachtige 50’er, dan kan je wel zeggen dat de dag niet meer stuk kan.” Wauw wauw wauw Bert! Tof verhaal en die foto mag er wezen man! Echt zo’n oude strijder die goed vol in de spotlights staat. Een ietwat grauw gekleurde baars, maar toch heeft de foto mooie kleuren. Voor in de woonkamer, groot boven de bank 🙂 Foto van de week, gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.