Roofmeister INSIDE: Gouden meerval, kasteelsnoekbaars & roverssoorten op bestelling

24/06/2024
Roofmeister INSIDE: Gouden meerval, kasteelsnoekbaars & roverssoorten op bestelling

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Prijzenpot €20.000,- ***

Doe mee aan een 3-daagse afvalrace waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht ervaring of uitrusting. Schrijf je nu in en ontvang direct een e-mail met ons strijdplan vol tips en tricks om stemmen te verzamelen. Deze e-mail bevat ook een link om anderen op jou te laten stemmen. Klik HIER

 


 

*** Onze vrijdag video ***

Aandacht voor de meest effectieve manier om veel en grote snoekbaars te vissen. Routinier Jouke Jansma laat exact zien hoe het moet. Dat niet alleen, ook laat hij zien hoe het absoluut niet moet, ofwel vertelt hij over veelgemaakte fouten. En wie denkt dat de meest snelle visboot nodig is en de meest geavanceerde fishfinders, die heeft het mis. 

 


 

Menukaart Noorwegen

Hier ons liveblog van onze trip naar Vevang, Noorwegen, onder de bezielende begeleiding van Visservice. Dag 1 terugzien? klik HIER. Dag 2 terugzien? Klik HIER

Na een dag hardcore bootvissen nog even vanaf de kant! Chris ving doodleuk nog even een knappe pollak en lipvis!

Door Sjoerd Beljaars – Ik kan me het moment nog herinneren op dag 1. We zaten erg op de pollak en met het warme weer van die dag begon ik te zweten. Meteen heb ik mijn hoodie uitgegaan en stond ik al snel weer in T-shirt te knokken met een pollak. Iets later echter besloten we een nieuwe stek aan te doen en schoten we weer weg met de boot. Die hoodie heb ik niet aangetrokken en ik voelde een frisse wind op mijn bezwete huid. Het gevolg laat zich misschien raden; gisteren al snotterig, vandaag stond ik compleet buitenspel, beroerd tot en met. Ik ben in het huis gebleven.

Heerlijk ruime visboten, dat mag ook gezegd worden…

Het toffe aan deze dag is dat iedereen vooraf zijn voorkeur aan kon geven. Speedjiggen op koolvis, verticalen op grote kabeljauw, pielen op kleiner grut zoals lipvis, werpen op pollak. Alles kan en mag hier. Leuk om te zien ook dat de ene zus wilde, de andere zo.

Geen heilbot, maar wel dikke koolvis voor John! Wat een power hebben deze vissen!

Visgids Chris, John & Chris gingen voor goud vandaag… Heilbot. Ze zwemmen hier, dat is een ding dag zeker is, maar ze zijn niet bepaald vertegenwoordig zoals bijvoorbeeld pollak. Toch, inzet één, KEBENG. Harde aanbeet en 99% heilbot als we de specialist Chris mogen geloven. Helaas werd ie gelost. Daarna weer platvis, nu een tarbot, maar die losten ze vlak voor de boot. Je kunt niet altijd 6 gooien…

Het pollakfeest barstte weer los.

Bo natuurlijk ook vol op de pollak, maar ook een rendez vous met gisteren.

Mikko zijn bucketlistvinkje is inmiddels dikgedrukt groen geworden.

en daar is ie, Michiel met de vis van de dag!

Thomas, Mikko en Bo stapten op bij visgids Michiel. Voor wat? Werpen! Kom maar door met die pollak. De heren kunnen er geen genoeg van krijgen en geef ze eens ongelijk! Wat vlammen ze er lekker op en wat zijn ze hier deze dagen gretig! Ook nu weer. Natuurlijk ook echt wel andere soorten, maar in totaal heeft dit team meer dan 100 vissen gevangen. Michiel zelf ging ook nog eens voor de vis van de dag met een gestreepte koekoekslipvis. Wat een kleuren, wat een beauty!

Voor Dick idem dito! Zulke vissen vangen in deze omgeving…. Ahhhhh…

René weer succesvol, maar nog steeds niet verzadigd.

Sjors ook van de ‘koolvis 0′ af en niet zo’n klein beetje ook! Wat een unit!

Tot slot de boot van visgids Jan met Sjors, Dick en René. René had zijn koolvissporen al verdiend, maar hij wilde meer. Dat wil wat zeggen. Sjors en Dick waren inmiddels behoorlijk aangestoken en wilden deze soort ook op hun palmares. Nou, dat is met vlag en wimpel geslaagd. Ook vandaag werden de dikke torpedo’s gevangen. Morgen zullen Bo en ik ook een poging wagen met visgids Chris. We houden je op de hoogte!

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Visservice. Ook geïnteresseerd in een all-in roofvisvakantie in het visparadijs dat Noorwegen heet, klik HIER

 


 

Actuele roofvis vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde5. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Hans Bijsterbosch: “Kijk deze oude strijder van 81 cm dan, pakte de shad in de volle bak stroming op een van de mooiste rivieren van Nederland. Blij mee.” Alsof er een vrachtwagen op je shad viel Hans, of niet? Bakkenpret! Yeah!

Jordy Gruppen: “1 van de mooiste van de 30 baarzen van afgelopen vistrip, 45 cm en niet de grootste!” Heerlijk als het spelletje lukt Jordy, those are the days!

Thomas van Liempd: “Heerlijke aanbeet op een langzaam binnengeviste chatterbait. Lekker struinen langs de rivier in het avondzonnetje! Let the summer begin!” Wat een supertoffe foto Thomas, die avondzon blijft toch het allermooist!

gijsmarel_pml: “Mijn nieuwe pr bruine forel. Deze kwam uit het niets en pakte het kunstaas vlak voor mijn voeten. Een heerlijke dril met licht materiaal in de stroming.” Een schilderij Gijs! Niet normaal hoe mooi!

Robin Vd Hoek: “Dik pr 84 cm op de pen.” Wat een kanon Robin en tja, die pen is ook echt onverslaanbaar soms.

Jorne van den Dool: “‘Avondrood, vis op schoot”, het tij was niet ideaal, maar in de schemer kwamen de aanbeten toch nog. Dit was één van de vissen. Statisch gevangen met een voorntje.” Hahaha legendarische slagzin Jorne en wat zijn die avonden mooi! Doe je goed!

Marcel Hoekman: “Mijn eerste meerval pelagisch gevangen. Ik zag al dat het een meerval was, de eerste drop zwom hij nog weg, toen gevolgd en bij de tweede drop was het raak!” Ok ok Marcel, jou kennende gaat er nu een waanzinnige reeks aan komen!

Melis Lansing: “Mooie dag afgelopen maandag op de Nederrijn. Deze dikke roofblei uit de stroomnaad geplukt op 2,5 meter diepte. 82 cm brute kracht. Prachtig! Verder mooie snoekbaarzen, dikke baarzen, kleine snoek en een roofblei van 61. En jawel, een zonnetje!” Dat zonnetje was even spoorloos Melis, maar dat is ze dan. Wat een klapper van een roofblei amigo! Magische grens overschreden.

blinkerboys030: “We hadden die visdag hoge verwachtingen, maar dat dit kasteel voorbij zou komen… Een persoonlijk record!” Een kasteel is het zeker! Wauw wauw wauw!

Marco Jagtenberg: “Eindelijk na 20 jaar mijn PR snoekbaars kunnen verbeteren van 91 naar 92cm. Wat een geweldige oude vis, heel blij mee!” Dit is echt een buitencategorie kasteel Marco! Wauw! Gefeliciteerd! Loon naar werken!

Thomas Wending: “Ipv van de Yamaha cup afgelopen weekend mee gedaan met Perch Nation, toch weer een aantal mooie vissen gevangen, waaronder deze 49 cm baars. En een totaal van 216 cm op 5 vissen toch een 4de plaats kunnen behalen!” Jullie zijn baars legends Thomas! Ongekend hoe goed jullie dat spelletje doorhebben!

Friso Boomsma: “Eerste echt serieuze beuker van het nieuwe seizoen! Hoe rustiger de aanbeet statisch, des te groter de snoek vaak! 112 deze bak!” En natuurlijk werkt dood aas in de zomer! Heerlijke meterbak Friso!

Gijs Stubbe: “Deze mooie albino meerval van 147 cm gevangen op een kanaaltje met een spinhengel en een klein 12 cm shad.” We durven niet te gissen hoeveel karaats Gijs! Dit is een fish of a lifetime! Ongelooflijk!

Kenny Maes: “Nieuwe pr van 226 cm kunnen strikken na een zotte wedstrijd ‘Bellyfication’ met een zotte score aan vis. Steur van 116 , 182 , 186 , 217 , 217, dan nog 3 meervallen, waaronder dit pr van 226 en ook nog een van 204 en 200 cm.” Dit zijn ongekende vissen Kenny! Next level!

Serge Sonneveldt: “Dagje met Mark Verhoeven op de boot levert altijd mooie vissen op.” Jullie hebben de smaak goed te pakken!

Mark Lubberts: “Eindelijk een 120 op de Mouse.” Loon naar werken Mark, wat een bak!

a_fishermens_tale: “De snoeken waren zo actief op de rivier afgelopen week, dat we de snoekhengel maar eens afgestoft hebben! Brute aanbeten op de jerkbaits! Heerlijk! Ben zelf niet echt een snoekvisser, maar rivier snoeken zijn toch echt van een ander kaliber!” Ahhhh en die aanbeten zijn zo gruwelijk!

bfsdimma: “Keiharde aanbeet op mijn chatterbait door deze baarsbeauty! Check die prachtige kleuren, die donkergele buik en knalrode vinnen!” Inderdaad een plaatje om naar te blijven kijken!

mr.stealyourfish: “Eindelijk wat zon tijdens de laatste uren van een visdag. Het moment dat ik deze oude krijger van 46 cm ving!” Zou het te maken hebben gehad met het zonlicht. Hoe dan ook een topbaars!

Justin Roobol: “Mooie baars van 47 cm tijdens Perchnation.” Netjes Justin en dat tijdens een viswedstrijd! Tof!

 

***Foto van de Week & Maand***

Echt weer zo’n plaat die groot aan de muur in de woonkamer niet zou misstaan. Ochtend- of avondlicht, dat weten we niet, maar a_fishermens_tale heeft het mooi op de foto kunnen zetten in ieder geval. En dan de compositie, visser met een dikke snoek op de punt van een rivierkrib, dat ademt een en al avontuur uit. Foto van de Week! Gefeliciteerd!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

a_fishermens_tale (via Instagram) wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 

***Foto van de Maand***

Inmiddels zijn er 4 rondes voorbij met de Foto van de Week en zoals aangekondigd, maakt een van de 4 winnaars kans om ook kans op de Foto van de Maand. Wie? Daar heb jij invloed op, want degene met de meeste stemmen wint onderstaande prijs! Morgen om 16 uur kun je jouw stem uitbrengen op ons Facebook kanaal!

De maandprijs: Lowrance waterdichte tas, handdoek, cap, sleutelhanger, drinkfles, sticker, Abu Garcia Beast meetlint, Sick Zander softbaits, een Spike S Tech hengel (3-21 gram) hengel, Spike S 2500 S werpmolen en 10/00 Sick Braided vislijn (150 meter).

Wie gaat de Foto van de Maand winnen? De riviernsnoek van a_fishermens_tale? Of…

…de monstersnoek van Jo Mebis? Of…

…de zilveren torpedo van Freek Janssen? Of…

…de anders-dan-anders foto van Pim van Griethuijsen? Morgen om 16 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto. In de editie van Roofmeister Inside van volgende week maken we de winnaar bekend!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde5. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.