Roofmeister INSIDE: Heel veel 110+ snoeken, wall of fame & roofvisles op het kanaal

09/10/2023
Roofmeister INSIDE: Heel veel 110+ snoeken, wall of fame & roofvisles op het kanaal

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Neem een Float Plus bellyboat & motor en zet daar roofvisicoon Thijs van den Acker op en je gaat gegarandeerd een knotsgekke visdag meemaken. Ook in deze video. Het is nog vroeg in het jaar en we duiken een van de rivierplassen op. Duizendpoot Thijs laat geen enkele vistechniek onbenut. 


📽️Dinsdagavond video📽️

Een droom is in vervulling gegaan. Team Roofmeister heeft meegedaan aan de Predator Tour, de allergrootste roofviswedstrijd van Europa! Natuurlijk gaan we voor de winst en hebben we Sjoerd Beljaars daarom thuisgelaten. In dit geval gaan Bo Staartjes en Rick Habermehl het opnemen tegen de allerbeste roofvissers van Europa. 


 

Snoek dominant op kanaal

Mijn favoriete watertype? Ik zou in eerste instantie met die immens grote Deltawateren komen denk ik. Dobberend op een Volkerak en moeite moeten doen om de oevers te zien. Machtig! Maar ook rivieren vind ik fantastisch en niet te vergeten polderwater en woonwijkslootjes. Altijd weer wonderlijk wat je daar kunt vangen. Het laatst zou ik kanalen noemen.

Ok, natuurlijk zijn bruggen trekpleisters op kanalen, maar is dat alles?

Monotone stukken rechttoe-rechtaan water… Ik vind het keer op keer moeilijk om hier de motivatie voor te vinden. Daarom was het even schrikken toen roofvisheld Simon Torenbeek hier vorige week mee op de proppen kwam. Waar ga je beginnen op zo’n langgerekte waterbak. Trollen dan zeker, hoe ga je anders actieve rovers tegenkomen?

Stekhoppen met een specialist!

Moeilijk te vinden, maar Simon trok alle registers open.

Trollen is volgens Simon zeker een optie op het kanaal, maar hij heeft meerdere trucs in petto. Het werd voor mij een een eye-opener. Ik heb nooit zoveel snoek bij elkaar zien liggen. Ja, in Zweden dan misschien, in Nederland nog nooit. En zoiets verwacht je eerder in de winter als alles aasvis en roofvis geconcentreerd in de luwte liggen.

Aanvankelijk relatief light tackle op baars.

Kebeng, een 90’er op de Stunna twitchbait.

Eerlijk is eerlijk, ook Simon was verbaasd. Stiekem hadden we onze pijlen op grote baars gericht. Een stuk of wat 40 plussers moest volgens hem makkelijk te doen zijn, gezien zijn laatste sessies op het desbetreffende kanaal. Nou, daar moesten we alle zeilen voor bijzetten.

Ratelplugjes deden het verrassend goed deze dag…

Geregeld zagen en vingen we wat kleinere baarzen, die 40’ers waren erg lastig op te sporen, laat staan te vangen. Snoek des te meer. Wat waren die ontzettend los die bewuste dag. Driften was eigenlijk niet eens nodig. De boot ankeren op een bepaald stuk en daar makkelijk 4 tot 8 aanbeten krijgen. De boot van het anker, een tiental meters verderop en hetzelfde verhaal… Ongekend! Zweedse taferelen.

Driften langs stenen kanten met begroeiing, trollen is ook gewoon een prima optie.

Ik denk dat een en ander met elkaar van doen had. Stel je bent een baars, ok die rugstekel is wat lastig in een volle trein. Enfin… Je moet sowieso op je hoede zijn, je bent een roofvis, maar net zo goed een prooi voor menig roofvis en al helemaal voor die dekselse snoek. Als die ook nog eens in overtreffende mate gretig is. Dan kijk je wel uit toch? In de dekking op zo’n dag, lijkt me.

Uiteindelijk gingen we full focus op snoek.

Met Zilla Gliders, een jerkbait waar je niks fout mee kunt doen en al helemaal niet deze dag. Wat was die snoek los zeg.

Het werd een dag met heul veel actie en dan met name van snoek op in eerste instantie kunstaas-maatje-baars. Daarna overgeschakeld op die fameuze Zilla Gliders van Berkley en ook die vielen prima in de smaak. En dat op een kanaal, waar ik geen hoge pet van op had. Het wordt een video om je vingers bij af te likken. Stay tuned!

 


 

De meest recente vangsten

Ook de herfst is er weer een voor in de boeken met opvallend rustig weer en nog betrekkelijk hoge temperaturen. De vangsten komen niettemin volop binnen. Een selectie van 20 wordt ons steeds moeilijker gemaakt, maar voorhuid, hier is ie weer.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Jessica Vis: “Herfst! Heerlijk weer achter de snoek aan… Al leek het meer op een zomerse middag… Zon, nauwelijks wind en gewoon vies warm!” Nog niet de herfst die we voor ogen hebben, maar wat een mooie bak Jessica!

Sharon van Rossum: “Na 2 keer missen, de 3e keer toch goed gepakt. 94 cm sterke poldervis.” Heerlijk als ze zo gretig zijn Sharon!

Jurgen Van Schijndel: “Uurtje na het werk werpen met shads. Leverde 3 vissen op, dit was de mooiste.” Wauw, wat een prachtige snavelbek Jurgen! Lekker in een uurtje tijd. Bizar!

Feije Graphorn: “105 cm snoek tijdens de derde NK bellyboat wedstrijd.” Hoppa en dat tijdens een wedstrijd. Dubbel zo veel euforie!

Rick Veurink: “Samen met Robert Lambers gericht gevist op grote vis met dood aas en grote shads! Naast 3 90-ers ook deze mooie metervis weten te vangen.” Wat een beauty Rick, die print is waanzinnig!

Bellybrotherz: “Na een taaie dag voor de Bellybrotherz, ving John Festjens toch nog zijn PB krokodil van maar liefst 122 cm… Van een blank-saver gesproken.” Sooo dan, van zero to hero! Heel tof! Wat een waanzinnige omgeving om zo’n vis te vangen ook!

Charlie Fishing: “Begint aardig te lopen met de snuukies! Kom maar op met die koele dagen.” De vangsten gaan inderdaad nu al top, laat staan als de temperatuur nog meer daalt. Fraaie snuuk Charlie!

Serge Sonneveldt: “Was taai weekje…..de snoeken willen nog niet echt meewerken dus had alleen dit poldersnoekje.” Bijzonder hoe het ergens los kan gaan en op andere plekken weer niet. We maken ons over jou geen enkele zorgen topper!

Rob Nullens: “1 van de grotere black bass die ik gevangen heb op mijn recente trip. Deze gevangen in een streetfish omgeving, wordt niet beter dan dat.” Hell yeah Rob! Raaaahhhh, wij zijn jaloers. Wat een prachtexemplaar!

Teamshad_official: “Mooie snoekbaars op een Jenzi Dragon Diver in de ringvaart van Purmerend.” Oogverblindend mooi deze zander! Wat een kleurenpracht.

Mark Verhoeven: “Ton Gommers ving afgelopen maandag zijn eerste meerval ooit bij mij in de boot  en dat maakt het samen met het heerlijke weer tot een echte topdag!” Samen vangen is het mooiste wat er is! Gefeliciteerd Ton… En Mark natuurlijk 🙂

Jean-Paul Van Boven: “Achter de bleien aan met topwater.” Wordt het mooier dan dat? Nope!

Edwin Van der Rijsen: “Met mijn neefje Thijs op stap. Ving zijn eerste snoek werpend op een chatterbait boven de planten. Big smile.” Prachtig, een herinnering voor hem die nooit meer verloren gaat. Dat zie je gewoon aan die glimlach!

Reinier Pater: “Deze dikke 120 cm snoek was echt wel het hoogtepunt van mijn weekend. Wat een pracht beest!” Wauw Reinier, hoogtepunt van het weekend??? Van het seizoen! Ook al gunnen we je echt nog wel een grotere hoor 😉

Geoffrey Cassiman: “Tijdens het baarzen, toch goud gevonden ook.” Brons zul je bedoelen, maar wat een leipe kleuren heeft deze zander! Super mooi!

Arnoud Jakobs: “Wat een aanbeet, maar wat een geweldige dril! 119 cm, een super mooi geschenk op een heerlijke visdag.” Kolossale vis Arnoud. Hier mag je trots op zijn!

Jasper Koebrugge: “Samen baarzen vangen is altijd leuker dan alleen, helemaal als het met je zoon is!” Snappen we volledig Jasper, zeker ook met dit leuke formaat baars.

Thijs Bouwhuis: “Gisteren mijn eerste meerval mogen vangen op een Westin shadje. Kort daarna volgde er nog een iets kleinere.” Heel tof Thijs! Een mooie dril geweest? Vast wel! 🙂

Joeri Sanderson: “Het was een taaie week met heel veel lossers en gemiste aanbeten. Als er dan 1 van dit formaat op de kant komt is alles in 1 keer weer helemaal goed.” Holy shit, dit maakt zelfs een seizoen helemaal goed! Wat een monster!!!

Freek Janssen: “Ondiepe platen onveilig maken in de morgen. De aanbeten blijven spectaculair.” We zien hem er gewoon opduiken Freek! Aerodynamisch ten top!

 

🏆Foto van de Week🏆

Alvast een knipoog naar koudere tijden met deze wanzinnige plaat van Jean-Paul Van Boven. Net even 3D en vanuit kikvorsperspectief. We love it. Deze plaat heeft alles, inclusief mystieke achtergrond, bijzonder licht en last but not least deze fraaie Aspius! Foto van de week JP en dik verdiend!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.