Roofmeister INSIDE: Hoe gaat het met je ‘opening’, kick off vangsten en prijs voor Foto van de Week

27/05/2024
Roofmeister INSIDE:  Hoe gaat het met je ‘opening’, kick off vangsten en prijs voor Foto van de Week

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service! 🙂

 


 

*** Doe mee en krijg 20% KORTING op je roofvisspullen ***

Man of vrouw, jong of oud, of je nu met een (belly)boot vist of vanaf de kant, IEDEREEN kan meedoen met de Yamaha Pro Fishing Cup op 15 en 16 juni!  Klik snel HIER. Doe jij mee aan de YPFC, dan profiteer jij van 31 mei t/m 14 juni van 20% korting bij DeRoofvisser.com!

 


***Vrijdagmiddag video***

Wil je een beginner kennis laten maken met snoekbaarsvissen, dan is de dropshot rig de allerbeste techniek voor een succesvolle kick off! Niemand minder dan Luc Coppens & Toon van Ham laten jou zien hoe ontzettend effectief deze vistechniek is en met name vanaf de kant! In deze video laten ze alle ins & outs zien en vangen ze zich een slag in de rondte… Dat is nog zachtjes uitgedrukt…


 

Hoe gaat het met je ‘opening’?

“Mijn opening was fantastisch.” Dolenthousiast kom je maandag je collega’s onder ogen. “Niet normaal wat een joekel en dat door heel de dag te gaan jerken. Daarna hebben we het ook nog even in een diep gat geprobeerd.” Als je niet oppast kun je met ons roofvis jargon met gemak het stempel ‘grensoverschrijdend gedrag’ opgeplakt krijgen.

Mijn opening was fantastisch hahaha…

Gelukkig weten jullie waar ik het over heb… Maar wat was die laatste zaterdag een heerlijke opsteker voor bijna twee maanden afzien. Het Haringvliet met mijn maat Rick Habermehl, die zich van meervalvisser ontpopt heeft tot een liefhebber voor de finessevisserijen op baars en snoekbaars. Bo zou ook meegaan, maar die werd die ochtend geveld door een hardnekkige migraine…

Drukte alom en dit is alleen al bij Middelharnis…

Ik hoopte op een culinair intermezzo van Rick, maar het bleken zijn gloednieuwe roofvistassen te zijn, tot de nok gevuld met kunstaas…

Nu vis ik al best lang op roofvis, maar vergelijk je het ‘nu’ met ’toen’, let’s say 15 jaar geleden, een wereld van verschil. Wat is die roofvisscene geëxplodeerd. Dat zie je terug bij de trailerhellingen en op het water zelf, al helemaal op een razend populair water als het Haringvliet.

Ongekend hoe fishfinders je vis kunnen laten vinden.

De grijs! “Eindelijk die twee vervloekte maanden achter de rug.”” Hoor je het ‘m denken? 😉

Een prima rover voor Rick voor een seizoenskick-off.

Maar wat was ons plan nu voor deze dag? Welke targets? Het strijdplan? Nou, niet zoveel hahaha… Gewoon lekker de seizoensopening vissen. Om met de woorden van Thijs van den Sanden te spreken (klik HIER): “Ik stel mijzelf geen doelen, ben geen specimen hunter, en geniet van iedere vangst…” Rick, normaal gespr0ken veeeeeeeel fanatieker, weet met wie ie dan op pad gaat en kan dat prima hebben.

Soms een enkele snoekbaars, maar vaak genoeg ook complete scholen.

Mijn grootste angst, een brasem als eerste vangst, kon ik gelukkig in mum van tijd afstrepen. De eerste worp… ik herhaal… de eerste worp, een venijnige tik op de hengel met een snoekbaarsje in de hand als resultaat. Ongekend natuurlijk… Op deze eerste stek liep het sowieso lekker met de zander, meerdere aanbeten en vangsten.

Jigs, Ned rig, Carolina rig, het leek niet veel uit te maken.

Als we dan al een plan hadden, dan was het wel stekhoppen. Overal lekker die actieve vis opzoeken en überhaupt vind ik het altijd mooi om steeds weer in een ambiance rond te hangen. Wat is het Haringvliet daar een perfect water voor. De snoekbaars zochten we relatief diep, denk aan 6 tot 8 meter.

Het ondiepe water met een zaklamp beschijnen…

…met de perspective modus.

Daarna was de baars aan de beurt en hadden we daarvoor een diepte van 2 tot 4 meter in gedachten. Een probleem zou daarbij kunnen zijn dat het nu aan de troebele kant is op het Haringvliet. Het leek niet heel veel uit te maken, want ze hadden er zin in. Finesse technieken zoals de Carolina en Ned rig werken ook top in de warmere maanden en ook deze dag was dat het geval.

Snoekbaars op de Carolina rig. Wie had dat 15 jaar geleden durven te denken…

Toch waren we geneigd ook wat ‘sneller’ te vissen en werd de good old shad met jighead van stal gehaald. Nou, dat werd net zo goed een feestje. Misschien omdat er 2 maanden geen hengeldruk is geweest… Misschien dat het troebele water daarvoor zorgt, of de hogere watertemperatuur. Hoe dan ook, werkte de shad met loodkop top!

Of het handig is als je vis vangst… Toch even overgeschakeld op een twitchplug.

En dan zo’n moddervette 80’er vangen.

Heerlijk zo’n dagje freewheelen. Als je dan toch niet heel diep vist, waarom dat niet even een twitchbait door dat water heen jagen? En ook dat leverde ook succes op. Geen baars, maar een snoek van ruim 80 cm en mega dik voor de tijd van het jaar.

Voor de gesloten tijd had ik de smaak al goed te pakken, deze dag heeft het vuur nog meer doen oplaaien. Dit kan wel eens een heel mooi seizoen 2024/25 worden, ik ga er voor!

 


 

Actuele roofvis vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde1. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Robin Smit: “Met een LiveScope een vis niet kunnen identificeren op half water? Dan maar even wormpie voor z’n snuffert houden. We zien al 4 jaar vreemde signalen en het begon gewoon een mythe te worden.” Hahaha, mysterie opgelost Robin! Benieuwd of ook deze vis actief jaagt.

Robertjan Mastenbroek: “Altijd weer avontuur richting het zoute. Een hoop vis, lol en gezelligheid maakte het tot een geslaagde eerste sessie.” Lol maken is het belangrijkst, maar die vissen zorgen daar wel voor. Netjes RJ!

Maurice Leltz: “Na 3,5 uur bikkelen in baggerweer en 1 aanbeet lag wel mijn nieuwe pr snoekbaars op de mat met 98.5cm!” Hoppa en dat met de opening van het seizoen! Super leip Maurice!

Mike Latdorp: “Mooie snoekbaars in de eerste drift tijdens het verticalen, super blij mee!” Dat zijn  opstekers voor een nieuw seizoen Mike, dat belooft veel goeds!!!

Patrick Kreijkes: “Heerlijk eerste dagje op het water geweest eind van de middag, mooi in de dubbele cijfers beland.” Ahhhh, kijk die happy face. Een man die in zijn element is! Superb!

Mourat Akkouh: “Ik dacht, ik ga ook eens de eerste dag van het roofvisseizoen op de snoekbaars. Na een half uur klapte deze 96 cm voor me voeten op de shad.” Hoe krijg je het voor elkaar Mourat! Met zeebaars weet je ze zeer goed te vinden en dan één keer op snoekbaars! WAUW! Gefeliciteerd!

Martin Krouwel: “Na een ochtend zonder aanbeten wist Tygo er aan het eind toch nog een uit het kantje te harken.” Nooit opgeven, zei Mike Iaconelli ooit! Hij heeft gelijk! Mooie pike Tygo!!!

Jigging Jay: “In het gesloten seizoen wat werples gehad van een maat en de eerste snoeken op de vlieg zijn binnen!” Topperrrrr, toch nog wat zinnigs kunnen doen in de gesloten tijd. Knap hoe je het nu onder de knie hebt!

Toine Bijsterveld: “Mooiste vis van de openingsdag. Snoekbaars op de crankbait van het ondiepe. Aanbeet uit het boekje. En met de harde stroming extra veel sport aan.” Heerlijk zo’n kneiter en tof dat die crabkbaits nu weer werken! Super leuke visserij!

Edwin Van der Rijsen: “Mijn dochter mocht kiezen wat we gingen doen. “Vissen papa!” Werpend boven de planten; schitterend!” Girlpower Edwin! Kijk die trotse smile eens even! Daar word je toch gelukkig van!

Ensar Vurel: “Mijn favoriete soort met de opening, de baars! Ultieme kleuren en mega sterk! Deze grote baarzen ga ik meer targetten deze zomer! Ik wens ieder nog een fijn seizoen toe!” Van hetzelfde krijger! Wat een beauty man! Als jij als baarzenexpert nog meer gaat focussen op onze stekelvriend, wat kunnen we dan nog verwachten… Succes amigo!

Wouter De Medts: “Werpend boven de plantjes. Dat blijft voor mij toch de mooiste visserij.” En o zo effectief, zo blijkt maar weer Wouter! Flink buitje ook zo te zien, maar dat is niet erg met dit soort vissen.

Jean-Paul Van Boven: “We waren nog geen kwartier bezig of deze roofblei besloot om even dag te zeggen… Wat heb ik die explosieve aanbeten gemist! Even later lieten de eerste snoekbaarzen zich ook zien en, met dik in de dubbele cijfers, hebben we onze sessie mogen afsluiten. Wat een dag!” Wat een brute blei Jean-Paul! Die aanbeten… Ahhhhh. Machtig!

Dylan Yans: “Als je ze per 2 begin te vangen dan weet je dat je goed bezig bent. Met 44 vissen in de boot, zijn we heel tevreden met onze opening! De tungsten koppen van LupaGear hebben hun best gedaan.” 44??? Wow! Ja, dan heb je iets heel goeds gedaan! Klasse mannen!

Reinier Pater: “Zag hem liggen op mijn dieptemeter. Zonder aarzelen vloog hij erop.” Dat gevoel blijft onbeschrijflijk!!! Digitaal een vis zien aanstormen en dan zo’n dreun op de hengel. Heel bijzonder!

Serge Sonneveldt: “Heerlijke opening met Dave Hofman, we wisten er samen 47 te vangen vanaf de kant. Een dag met een gouden randje!” Niet normaal en dat vanaf de kant! Scroll even naar onder 😉

Johnny Koekerits: “Op de C-rig.” Dat blijft wennen dat die snoekbaarzen daar ook boven knallen! Mooie plaat Johnny!

Dick Van Osch: “Gelijk mijn pr snoekbaars 96 cm.” Ja joh, doet ie even! Het seizoen is pas net begonnen! Wat heb je voor de komende maanden voor ons in petto! Heel gaaf! Gefeliciteerd!!!

Visgids Jordi Rakiman: “Vandaag een prachtige 90’er snoekbaars! KEIHARDE knal op de hengel en een héérlijk lange dril!” Prachtig Jordi, dit zijn ze! Machtig! Wat zijn het toch agressieve rakkers en wat is dit een leipe unit zet!

Davis Helvensteijn: “Vandaag was ik even niet te bereiken. Harderwijk was top vandaag! Lekker gevaren en mooie vangsten en het weer zat ook mee.” Dat kan niet iedereen zeggen van de openingsdag. Dat shirt!!! Goud, hahahaha!

 

***Foto van de Week***

Al vaker heeft Serge Sonneveldt de Foto van de Week gewonnen en wederom konden we er niet omgeen. Helaas deze editie nog zonder prijs Serge, maar dat komt wel goed met jou. Wat een heerlijk foto van de seizoensopening! Hollandse luchten, het groen van het voorjaar en op de achtergrond het kolkende rivierwater! Bovenal natuurlijk deze fraaie snoekbaars die van de foto afspat! Gefeliciteerd Serge!!!

Voor de volgende winnaar van de Foto van de Week een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde1. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.