Roofmeister INSIDE: Knotsgekke IJsselsessie, actuele vangsten en ooit zulke mooie snoeken gezien?!

07/11/2022
Roofmeister INSIDE: Knotsgekke IJsselsessie, actuele vangsten en ooit zulke mooie snoeken gezien?!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Tijd voor het zilte nat en zeebaars, veel zeebaars! Op stap met de toppers van Penn, Toine en Sam van Ierland. Deze krijgers zijn kind aan huis aan de Zeeuwse kust en weten hoe je hier het beste zeebaars kunt vangen. Sowieso met aas net tegen de zandbanken aan met kneiterharde aanbeten tot gevolg. Met een beetje geluk zien we meeuwen jagen en kunnen we met oppervlakte kunstaas een waar spektakel meemaken. Gaat dat gebeuren? Check de video.


 

Krankzinnige IJssel sessie

De IJssel, als ik een van de mooiste rivieren van Nederland moet noemen. Nou, dat is eigenlijk nog wat flauwtjes. Komtie, ik vind de IJssel de mooiste rivier in Nederland. Ok, de Grensmaas komt heel dicht in de buurt. Er is iets met dit water. Altijd weer, elke keer staan we voor verrassingen.

De mysterieuze IJssel in al haar glorie.

Wat zwemt er op deze rivier. Nou ja, wat zwemt er eigenlijk niet? Ik heb hier mijn allereerste barbeel gevangen en dat geldt ook voor mijn eerste Nederlandse meerval. Ook heb ik hier wel eens gericht met oppervlakte kunstaas snoekbaars in het donker gevangen. En het lijstje is langer hoor met opzienbarende vissessies.

Daar toen in het donker… Het was ongekend. HIER kun je de video nog eens terugzien.

Nooit eerder heb ik zo’n snoekbaarsessie als toen met Volkmar Strikkers van Raymarine meegemaakt. Aantallen, maar dan uitsluitend grote zanders. Nog steeds voel ik de dreunen op de hengel. Dan dat uiterst bijzondere fenomeen van snoekbaars op deze rivier, de migratie. Vanaf het IJsselmeer via de IJssel naar de verste uithoeken zoals het Hollands Diep en zelfs tot over de grens bij onze Oosterburen.

HJ kent de IJssel op zijn duimpje.

Geen vissoort met geheimen voor hem.

Zelfs karper niet.

Afgelopen week gingen we op stap met Hendrik-Jan Verheij (HJ) van Raymarine op zijn thuiswater, de IJssel. Een vissessie van HJ staat eigenlijk altijd al garant voor blijde verrassingen, tel daar die magische rivier bij op en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Niks is minder waar, het werd een, zonder overdrijven, krankzinnige dag.

HJ, altijd tegen de stroom in. Of nou ja, met de stroming mee in dit geval. 

Eerst nog even die bijzondere snoekbaarsvisserij van HJ, nooit eerder gezien. Nou niet helemaal, één keer eerder. Bij wie? Bij Jouke Jansma van Daiwa. Waar? De IJssel 😛 Geen finesse visserij, maar met grof geschut. Stroomafwaarts je flinke shad met dito loodkop werpen en dan stroomopwaarts vlak boven de bodem naar binnen raggen. Ook deze bewuste dag was dat weer het geval. En jawel, ook nu weer succesvol met aardig selectief alleen maar grote zanders.

Een van de kersen op de taart en er gebeurde nog veeeeel meer.

Dit inclusief knotsgekke gebeurtenissen. Ik ga niet teveel verklappen, maar ik heb zelfden zo’n bizarre vissessie beleefd. HJ en ik hebben elkaar flink wat keer met open mond aan staan gapen: ‘What the hell gebeurd hier!?” En HJ is bekend op dit water, kun je nagaan. Natuurlijk staat die edittafel al roodgloeiend 😉

 


 

Actuele vangsten

We zijn nog geen sneeuwballen aan het gooien en laat die ijzers nog maar in het vet, maar de temperatuur is nu dan toch echt een stukkie gedaald. Wat het met de vangsten doet? Scrollen maarrrrrrr….

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Jesse van Huisstede: “Doodaas seizoen is begonnen. Tijd voor onderploppende dobbers en dubbels.” En tijd voor mooie pikes zo te zien Jesse. Heel vette plaat!

Randy Das: “50 cm baars werpend met de Fat Tioga.” Bizar, ballon ingeslikt? Insane. 

Jonnie Wind: “Zaterdag de enige vis van de dag!” Nee joh… Al is het de enige vis van een maand. Topbak Jonnie. 

Johan Struwe: “De eerste negentiger van dit najaar!” Wauw, en dat er vele mogen volgen Johan. 

Bjor No: “Recente vangst. En ze zitten er nog steeds.” Dat is een van de voordelen van deze knettergekke winter. Topvangst Bjor. 

Reinier Pater: “Afgelopen weekend mijn PR aangescherpt! Met deze dikke rivier buffel van 122cm! Als een kind zo blij!” Super  kicke Reinier! Gefeliciteerd. Ander soort foto, maar we love it zo’n totaalplaatje. 

Jessica Vis: “Ik hou van donkere snoeken, maar dit exemplaar is zeldzaam mooi. Prachtige bruine teint, grote ogen en een gruwelijke aanbeet! Ze staat zeker in mijn top van mooiste vissen ooit.” Je overtreft jezelf weer eens Jessica. Een schilderij. Beauty 2.0!

Iemand enig idee waarom visgids Goran Krnjic zoveel vanaf de kant vist momenteel? Het begint op trainen te lijken 😛

Jan Termote: “PR 110 zo fier als een pauw.” Dat snappen wij volledig Jan, wat een massieve snoek zeg. 

Glenn Sierra: “Weer een vette riviermeter.” Dat moet een titanstrijd geweest zijn om deze op de kant te krijgen. Wauw! Zo kolossaal en dan van de rivier. 

Brandon De Roo: “Wat een mooie snoekbaars was dit. Opnieuw ‘het gouden uurtje’ van de dag zo blijkt!” Goud is de vangst sowieso. Prachtvis!

Robin Smit: “Tijdens het afzakken op de Ned rig.” Blijft een geniale vistechniek Robin. Goed gevist man. 

Lander Van Hullebusch: “Bijvangst tijdens het baarzen…blij mee.” Superrrr als dat door de baarzen heen loopt. Volop tof!

Marcel Hoekman: “Heerlijke bak van afgelopen weekend, ze blijven maar komen.” Niet normaal. Ooit gaat Marcel ons zijn geheimen prijs geven Roofmeisters. Of niet 🙁

Pedro Van Gaver: “Toen het even stil viel tijdens het baarzen was het tijd om eens wat anders te proberen. Mooie signalen onder de boot dus waarom niet pelagisch wat droppen, niet veel later was het al bingo….mooie riviersnoek van 105 cm.” Change of tactics kan zeker lonen. Top gevist Pedro!

Kenny Maes: “Moddervette meerval kon de tros pieren niet weerstaan.” Super brute plaat Kenny. 

Kenny van den Berghe: “Terug eentje op de kickback rig, deze keer iets groter. 45 cm.” Het werkt Kenny, zo blijkt. Die 50’er gaat komen, dat is een kwestie van tijd. 

Chris van der Stelt: “Macro op micro. Zeer aangename verrassing op UL en microlures. ‘First timer cat.'” Ha ha mooi gevonden Chris. Hengel heel gebleven 😛

Patrick Wageveld: “Wouter Vd Berg van FC de drollenbaars vangt ze als een trein.” Haha, kiek hum tevreden grijnzen. Wat een leipe foto trouwens.

 

 

 

***Foto van de week***

Wouter Diekmeijer: “Super mooie bak van 121 cm. Nog niet eerder zo’n sterke snoek gevangen!” Eentje uit de buitencategorie Wouter. Qua omvang, maar ook qua print. WTF. Matchend met de achtergrond, 3D in beeld, tja, veel meer is er niet nodig voor foto van de week. Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.