ROOFMEISTER INSIDE – Meer dan actuele 40 vangstfoto’s & Oppervlakte aanbeten in Noorwegen

06/10/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Meer dan actuele 40 vangstfoto’s & Oppervlakte aanbeten in Noorwegen

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Walhalla in Noorwegen

Van die momenten dat de vis in de boot lijkt te springen.

As we speak beleef ik (Sjoerd Beljaars) mijn laatste dag van ons Noors avontuur. Noorwegen, dit land ademt gewoon vis. Met name de langgerekte fjordenkust waar het wemelt van het onderwaterleven. Met team Ultracast (Cinnetic, HART en HTO) hebben we een week mogen proeven van deze weelde te Skarnsundet in het midden  van Noorwegen.

Onze uitvalsbasis te Skarnsundet.

De karakteristieke brug van dit gebied, alwaar de koolvis het vaak op een jagen zet…

Je kent het gevoel vast wel, dat gevoel voorafgaand aan een dag vissen op nieuw water, waar je talloze plannen mee hebt. Al helemaal een water in het buitenland. Alleen de voorpret alleen al is meer dan de moeite waard. En met een walhalla als Noorwegen kan het gewoon niet mis gaan. Toch?! Hmmm… Ja en nee.

Fillip met zijn doelstelling van deze trip. Hij ving er niet één, maar twee vanaf de kant. Hulde!

Wij zijn hier met in totaal 6 knotsgekke vissers. Twee kantvissers, Fillip en Noël, die met niets dan aas en lange strandzwiepers achter al het moois aan zitten wat Skarnsundet te bieden heeft. De heilbot is hier moeilijk te strikken, maar deze twee hebben dat tot hun hoofddoel gemaakt. Vissen met kunstaas is voor hen als vloeken in de kerk.

De vrijheid om hier alles met de boot te doen wat je maar wilt…

Het levert hilarische taferelen op met Mehmet, Geoffrey en ikzelf die juist met niets dan kunstaas aan de slag gaan. De zesde man, Didier Laroy, de organisator van dit zootje ongeregeld, vindt beide disciplines mooi en zweeft hier als vliegende keep boven.

De gul was niet bepaald in grote getale aanwezig.

Dan weet je dat het goed is. Bonus is dat hier ook een zeearend vliegt. Wauw!

Terug naar de vraag of in Noorwegen de vissen als vanzelf in de boot springen. Zeker niet, maar die tijdens die eerste dagen scheelde het niet veel. Ok, de aankomstdag hadden we een halve visdag die we met name verkennend hebben doorgebracht, maar de dagen er na had de koolvis er zin in en niet zo’n klein beetje ook.

Als je je hengel maar goed vast houdt 😉 We visten hier allen met de Nebula van HTO. Eerst waren we een beetje huiverig voor deze zogenaamde lichte spinstok, maar nu zullen we hem voor niets willen inruilen!

Al bij het krieken van de dag zag je koolvis in de oppervlakte jagen, wat al een genot op zich was. Met de boot was het z’n beetje zoals het met tonijnvissen moet zijn. Goed kijken waar je meeuwen ziet jagen en dan vol gas daar naar toe. Werpen met pilkers, snel binnendraaien en vooral je hengel goed vasthouden, want de aanbeten en drils zijn ongekend hard.

Bakken van ver over de 80 cm.

Geoff, de kapitein van alle dagen met zijn bekroning. Een pollak van rond de 80 cm.

De echte spektakeldag was de dag waarop de koolvis op haar actiefst was… Die dag konden we ze zelfs met oppervlakte pluggen en subwalkers te grazen nemen. Wauw, wauw, wauw, aanbeten om nooit meer te vergeten. Het mooiste van alles, de koolvissen waren geen kleintjes. Feitelijk vingen we stuk voor stuk loeisterke vissen van 60 tot 70 cm en uitschieters van over de 80 cm.

Die pollak drijft sportvissers hier tot het uiterste. Ben je beginner, dan heeft het vissen op deze rakker nauwelijks zin. Didier beheerst de sinecure en werd beloond met deze beauty van 81 cm!

En dan is er hier de pollak, de pelagische rover die menigeen gefrustreerd naar huis heeft laten gaan. Vissen waar geen peil op valt te trekken en die uiterst slim lijken te zijn. Tel hierbij op dat we voor de pollak niet in de goede periode zitten en je kunt je voorstellen hoe lastig ze te vangen zijn. Des te meer euforie bij een vangst.

Ook Mehmet heeft het spelletje door. Check deze goudbronzen rover. 

Met name Mehmet heeft het spelletje goed onder de knie. Een steil aflopend talud zoeken, een ieniemiemienie shad vlak tegen de kant inwerpen en dan tergend langzaam binnendraaien. En dan het meest lastige, voel je een typsche pollakaanbeet, lees geknabbel aan de shad, niet meteen aanslaan. Tja, je zenuwen worden zo aardig op de proef gesteld.

We hebben altijd de beelden nog 😉

De vis is zo los dat ze zelfs op topwaters duiken… Stay tuned voor een uitgebreide video van deze bijzondere vistrip.

Helaas is het de laatste dagen uiterst taai te noemen. Een koude oostenwind heeft bij de vissen kennelijk de off-button gevonden. Zelden zien we nog koolvis jagen, hier en daar enkel wat plukjes. Ook de pollak laat zich zo mogelijk van zijn meest nukkige kant zien. Ook dat kan Noorwegen dus bieden. Maarrrr, het doet ons eens te meer die eerste waanzinnige dagen beseffen. En… die dagen hebben we rijkelijk op film staan. Heb medelijden met de editor die urenlang ruw filmmateriaal door moet spitten 😛

 


 

Een week vol met rovers

De herfst vordert net als jullie vangsten. Elke keer weer vallen we van onze stoelen van verbazing. Mooie foto’s, hilarische, maar natuurlijk ook regelrechte bakken. Keep ‘m coming Roofmeisters. Maandag 14:00 uur kun je weer nieuwe vangsten uploaden op onze Facebookpagina.

Arie Varkevisser met Oosterscheldebaars.

Barry Snakens met de grootste baars van 44 cm tijdens de Fokkers Visdag. Op een Spinmad uit de kant geplukt.

Cornelis de Jong: “Ik ging voor snoek met doodaas onder het dobbertje, deze kleine snoekbaars pakte de voorn van 10 cm…” Grootheidswaanzin van die zander joh 😉

Cornelis van Leeuwen: “Dagje met mijn zoon mee op de boot van Dennis Veug….. hij mocht 8x de kieuwgreep oefenen en 2x zijn PR verbreken.” Topdag voor vader en zoon!

Declerck Jürgen: “Glasseye by night.” Mooi op de plaat gezet man!

Die van Dirk Jan Boom worden zo groot dat ze niet meer in het fotoframe passen 😛

Dutchflyguys: “Deze dame pakte een streamer van onderen en kwam daarbij naast de boot helemaal het water uit. Na een korte reanimatie door mijn vismaat kon ik haar toch landen.” Dat moeten hartverzakkende momenten zijn geweest.

Edwin Kerssies: “Op de streamer, the Roach, Dyckers Fibers.” De tijd voor streamers lijkt losgebarsten te zijn. Waanzinnige vis Edwin!

Deze keer zoute stekels voor Frank Depreter.

Freek Schoonderwaldt: “Mooie baars tijdens een dag bellyboatvissen met Joris en Herman.” Zelf nog wat gevangen Freek?

Freek Schoonderwaldt: “Jazeker, deze knalde vol overgave op een chatterbait.”

Gwyll Mead: “Mooie baarsje van 45 cm net voor het donker.”BaarsJE zegt ie dan 😉

Harjan Rumpf met net als Edwin Kerssies een jumbo op de streamer, The Roach!

Jay Jay: “Wederom op de Carolina rig met Keitech Crazy Flapper.” Horen steeds meer goeds over dit aasjes!

Jens De Goffau: “Het is taai…” Mooi visje toch Jens en na regen komt zonneschijn. Letterlijk.

Jimmy van den Berg: “Ik dacht dat je alleen maar grote snoekbaarzen ving tijdens pelagisch vissen.” Dat komt omdat jij tenminste de moeite neemt om ze op de foto te zetten! Mooie vis toch en die bakken komen vanzelf! Beloofd 🙂

Jurgen Van Schijndel: “De 2 mooiste van de dag.” Oef, wat een plaat man en wat een vis!

Jurgen Van Schijndel: “Heerlijk gevist met mijn vaste vismaat Tom.”Zo, dat kun je wel zeggen.

Kristof Plaetevoet: “Dikke baars tijdens het vissen op snoek met een Triple Jointed Pikefighter van Spro.” Soms sta je te kijken van hoe groot kunstaas baars pakt.

Lau Boom: “Weinig tijd de laatste weken, maar toch af en toe er ff tussenuit!” Heerlijk die korte sessies Lau.

Luca Nardin met een bak. Mooier worden ze niet!

Vaste prik in Roofmeister Inside. Marcel Hoekman met grote snoek!

Mario Van Dyck met een vette baars op een baarskiller van Fish Impact. Figuurlijk naturlich 😛

Vismaat Wim van Mario Van Dyck met zijn topbaars.

Mark Besseling: “Amsterdam, I love it! Je stapt de trein uit, loopt naar het water, begroet je vismaat en vangt binnen een kwartier een prachtige snoekbaars. Mooier word het wat mij betreft niet.” Hahaha heerlijk!

Mark Verhoeven met een van de laatste snoekbaarzen van dit jaar. Nu buffeltijd. Dat heeft hij ons beloofd 😛

Martijn Leus met een Amsterdamse snoekbaars op de tube! En… een keurig kapsel, dat mag ook wel eens gezegd worden 😛

Maurice Willems tijdens een sessie kribhoppen.

Voor Mika Kroese is het dood aasseizoen aangebroken met deze dikke snoek van 116 cm.

PR baars van 36 cm voor Nathalie Hoxe. Op naar die 40 Nathalie.

Peter Berkhout met een werkelijk puntgave snoek. Prachtig!

Gave foto Priscilla Cifrik.

Dikke groenjas voor Pyter Stornebrink.

Sander De Brasem Koning: “Vandaag mijn eerste meerval(letje) vanuit de bellyboat met nog een paar dikke anabolen baarzen.” Bijna meervalkoning? 😉

Tim Coppens: “Tussen de buien door ff naar het kanaal met mijn favoriet de Westin babybite DR.” Familie van… 😉

Timo Oosterveen met de grootse snoekbaars van een wedstrijd in Sneek. Topperrrrr…

Tobias Stuurman: “Was van de week weer op brasem aan het vissen en toen haakte ik dit op m’n vaste stok.” Dat moet een stok geweest zijn 😛

Toine van Ierland: “McPike Huge pike voor Sam Van Ierland!” Zelfs Sam hapt er in 😉

Mooie release plaat van Ton Hilvers.

 


Copy paste voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Zombie Fish, die film moet je zien.

En ‘m gewoon genadeloos blocken op je account.

Kruising karper- en roofvisser.

Als je als snoek door het leven wilt gaan.

Mooi rood is niet lelijk.

There’s always something bigger out there… Moet een signaal zijn op je fishfinder…

Snoekgigant van over de 130 cm. That’s for sure!

We love trevally’s!

Voor als je geen keuzes kunt maken…

Talenknobbel bij deze peacock?

Herkenbaar?

Het moment dat kunstaas werd uitgevonden.

Ok joh

 


JULLIE OGEN EN OREN

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.