ROOFMEISTER INSIDE – Nieuw Nederlands record snoek & Deens roofvisparadijs

20/10/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Nieuw Nederlands record snoek & Deens roofvisparadijs

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Nieuw Nederlands record snoek

Morgen een exclusief interview met de sympathieke Siegfried over dit waanzinnige nieuwe Nederlandse record.

Deze week knalden de social media uit hun voegen met een megavangst! Er is een nieuw Nederlands record snoek gevangen… Dit jaar al stonden we versteld van het aantal 130 plus snoeken die gevangen zijn, dit keer ging een groenjas hier ver over heen met maar liefst 8 cm. Het nieuwe Nederlandse record snoek, 138 cm. Roofmeister heeft de sympathieke vanger geïnterviewd. Morgen online!

 


Deens roofvisparadijs

Kniediep water en maximaal spektakel. In Stege gebeurt het.

Een van mijn (Sjoerd Beljaars) allergekste snoeksessies vond plaats in Denemarken op het eiland Møn, ten zuiden van Kopenhagen. Het moet ergens in 2012 hebben plaatsgevonden. Ik werd uitgenodigd door roofvisser Gordon P. Hendriksen om daar met een bioloog en een Savage Gear pro-staffer te gaan vissen.

Ondiep betekent jumping jacks 😛

Gordon wilde laten zien hoe uniek het gebied is rondom het plaatsje Stege, feitelijk een grote, ondiepe brakwater baai, plus een soort reservoir. Inderdaad, brak water, de snoek gedijt er uitstekend en zwemt dus bij wijze van spreke tussen de kwallen.

Meerdere double hook ups.

Een boot hadden we die eerste dag niet dus zouden we gaan waden. Eenmaal met het water net boven mijn enkels begonnen de Denen er al lustig op los te werpen. ‘Overenthousiast’, dacht ik, maar al snel zag ik iets wegschieten voor mij in het water. Snoek! En geen kleintje. Een prima vis van rond de 80 cm. Meteen daarna een aanbeet bij Gordon, mis. Een aanbeet bij de bioloog, hangen! Snoek van ruim 70 cm.

Stege snoeken hebben die typisch geelachtige kleur.

De vis die Team Roofmeister gaat vangen 😛

Het luidde het begin in van een sessie van actie op actie. Ik had mijn filmcamera meegenomen en werd verwend met het vastleggen van bizar veel live aanbeten. Zelfs double hook ups! Veel dieper dan heuphoogte zijn we niet gegaan. Gordon werd gebeld en hij vroeg me zijn hengel even vast te houden. Je raadt het al, ik waagde ook een worp. Meteen een dreun. Mis! Ik was te overrompeld om goed aan te slaan. Weer een stukje binnendraaien. BAM! Hangen. Ongelooflijk.

De oostkant van het eiland met indrukwekkende krijtrotsen

Nu is het tijd om hier weer terug te komen. Nu met Roofmeister. Dit keer op uitnodiging van Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl. Niet zomaar een uitnodiging, hij daagt ons uit voor een roofviswedstrijd in dit visrijke gebied. Wat in het begin afgedaan werd als een luchtig competitie element, is nu uitgegroeid tot een titatenstrijd. De messen worden geslepen.

Vissen in een adembenemende omgeving op nog geen 6 uur rijden.

 

Natuurlijk wordt er op snoek gevist, maar ook op zeeforel. Waar het aan de westkant van Møn wemelt van de snoek, is het aan de oostkant een walhalla voor deze salmonide roofvis. Naar het schijnt zwemmen hier de kapitale exemplaren onder de indrukwekkende krijtrotsen…

Visreis heeft regelrechte toppers van stal gehaald. Joris zelf, allround specialist Tom Sintobin en zeebaars visgids en zeevisspecialist Patrick Verbrugge. Daartegenover mijn eigen persoon, snoekheld Nick Landman en allround topper Sophie Neitzel. Cameraman Stefan Rietveld zweeft daar als vliegende keep boven. Arme jongen… Last but not least heeft Joris een mystery guest aangekondigd. Spannend 🙂

Tom Sintobin, de kenner van deze streek. Roofmeister is al aan het kijken hoe we deze gast ongemerkt kunnen blesseren 😛

Bedoeling is dat per individu de grootste snoek en zeeforel telt. Op deze manier wordt gekeken welk team het meeste aantal punten scoort. Wacht nog even met ons feliciteren Roofmeisters. Laat ons eerst even deze formaliteit afhandelen. Stay tuned!

Wil jij nu ook in deze bijzondere omgeving vissen, in dit snoek- en zeeforelparadijs, dit op een luttele 6 uur rijden vanaf Enschede, klik HIER.

 


 

Jullie vangsten op een rij

De zomerse rovers zoals zeebaars, roofblei en meerval zien we minder en minder. Meer en meer komen daar de dikke snoeken voor in de plaats. Lekker bezig weer Roofmeisters. Thanks voor jullie inzendingen. Onder een selectie:

Prachtige 40’er baars voor Arjan van Dorp.

Arnoud Van Wijhe met zijn nieuwe pr snoek en meteen een moddervette. Lekker bezig!

Bart Paredis: “Deze 120+ rivierbuffel kon die Dyckersstreamer gepresenteerd vanaf het kantje niet zomaar laten passeren….wat een sport op de vliegenlat.” Op de vlieg en vanaf de kant? Respect!!!

Dit is wat je noemt een spoorbiels Curry Van Rompaey 🙂

Nachtbraker Dirk Jan Boom tijdens een zeldzaam moment bij daglicht 😛 Prachtige zander

Wauw Dylan Yans, wat een bizar donkere snoekbaars. Vet! Lijken wel paaikleuren…

Eric Westra in de pelagische modus…

Erik Visser: “Vissen van dit formaat laten je het slechte weer even vergeten.” Haha, damn right!

Frank Depreter vangt de kneiters nu ook overdag.

Frank Noppert: “Afgelopen weekend de eer gehad een dagje mee te mogen met Jouke Jansma snoekbaarzen op de IJssel.” Leerzame dag, dat kan niet anders.

Geraldo Verlaan met de belly op grote baars…

Vistuig Jens De Goffau met mooie snoekbaars net na de schemering.

Jesse-Lucas van der Wal: “Ik had vorige week dinsdag mijn record snoek, 112 cm op een klein shadje! Echt een vangst om nooit te vergeten!” Wauw!

Jurgen Van Schijndel met een prachtvis en -foto!

Jurgen on fire!!!

Jurgen Van Schijndel: “Met 69 stuks in 2 dagen mag je toch wel zeggen dat je bovenop de vis zit en wat voor vissen…” Wie wil er niet een dagje mee met Jurgen 😛

Kenny van den Berghe met kantsnoek van 95 cm.

Super dikke baarzen voor Lars Blokland in deze tijd van het jaar.

Marcel Hoekman: “De Mouse was weer favoriet van de week.”

Dikke pret met Mark Besselingen vismaat. Leuke foto toppers!

Mark Verhoeven met puntgave baars. Let op deze man, het is weer buffel tijd en dan gaan er lerperds gevangen worden.

Martijn Leus: “Dikke baars van een grote plas, op de laatste worp.” Dat zijn de mooiste Martijn!

Merlijn Blondeel met een dikzak van 104 cm op een shadje. Netjuuuus!

Nigel Wirtz: “Een avond met twee van mijn vismaatjes langs de kades van Maastricht leverde een totaal op van 7 snoekbaarzen en een aantal mooie baarzen.” Vet, Streetfishing in Maastricht.

Pascal van Der Mei met een prachtige baars op de Crazy Flapper.

Paul Blokland: “Aanbeten in de dubbele cijfers en dan ook nog 2 vissen waarvoor je het doet. Dit is er een van.” Nice one inderdaad!

Paul van Gool met een dikke snakehead. Hopelijk niet in NL Paul 😉

Philippe Polhoud met zijn pr van 103 cm, schoon aan de haak.

Croco pike voor Rene Latdorp. Wat een unit. 

Said El Felyani: “Met 50 vissen in 4 uurtjes was het echt rammen geblazen! Samen met mijn stekelmatties.” Wederom met de Scopex flavours Said? 😛

Sander De Brasem Koning: “Geen roofvis, maar van deze bijvangst word ik helemaal blij.” En dan zo’n FB-naam hebben. Lekker bezig haha

Timo Oosterveen succesvol met grote mooie getekende snoek.

Vincent Scharleman met snoek van 110 cm. Check die pens. Wat een bak man. Mooie plaat ook!

Nog zo’n heerlijke foto, echt een sfeerplaatje van Wim Van Maercke.

 


 

Copy paste voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Gewoon vet kunstaas om te zien al.

Golden dorado. Torenhoog op onze bucketlist.

Handige rugtas voor een struinende karpervisser.

Zoek de verschillen.

Hahaha de Godfather van de zalm. Wie dan?

God bestaat!

Hoeveel strepen wil je op een baars hebben.

God bestaat deel 2. Prachtige foto Roy Noom!!!

Dan weet je dat je kunstaas in de smaak valt 😛

Obesitas baars. Wauw, wat een kleuren, geen rode maar feloranje vinnen.

Als de vis ergens anders bovenkomt dan verwacht…

Vissen kan heel kleurrijk zijn.

Heerlijke foto, beauty van een baars!

Check die netten op de achtergrond. Niet de beste spot om te gaan vissen…

Gewoon eens focus op het algehele plaatje.

Voor de zeebaars. Die moeten we hebben…

Fotobombing hahaha

Gezellige vent.

Ooooo daar staat die afkorting voor.

Borstvinnetje van een meervalgigant.

Mooie releaseplaat…

Alleen als het water warm genoeg is en het kunstaas niet al te duur 😛

O k i d o k i.

 


JULLIE OGEN EN OREN

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.