Roofmeister Top Gear – Baars buzzz – automatisch dieptelijnen volgen & droombaan bij Fox Rage

07/02/2020
Roofmeister Top Gear – Baars buzzz – automatisch dieptelijnen volgen & droombaan bij Fox Rage

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Baars Buzzzzz

Met de Westin BuzzBite weet je dat je een killer crankbait hebt voor baars. Alle belangrijke functies zijn aanwezig: een strakke vibrerende actie, snel duikend zonder hard te trekken, een zeer gedetailleerd ontwerp, hoogwaardige componenten en realistische ogen.

Omdat deze plug suspending is, kun je de Buzzbite perfect laten hangen, waardoor je vaak ook de sluwe rovers over de streep kunt trekken. Ontworpen voor het vissen op baars en forel, maar even dodelijk voor snoekbaars en snoek. Zou deze in de top 3 van Luc Coppens staan?


Vers van de pers!

NU verkrijgbaar van Lowrance: De nieuwe HOOK Reveal met unieke gratis mapping optie! Vanaf begin februari is hij er dan eindelijk, de gloednieuwe HOOK Reveal. In dit item willen we 1 van de nieuwe tools laten zien. Van de toptoestellen (ingebouwde link naar HDS) van Lowrance zijn gewend aan de uitgebreide mapping functies. Zo zit er een kaartslot op voor C-MAP en Navionics kaarten, maar kun je met de Genesis Live App van C-MAP volledig gratis zelf je eigen water kaarten maken en opslaan. Ideaal voor wateren die niet in kaart gebracht zijn of wateren waarbij het bodemverloop aan verandering onderhevig is door bijvoorbeeld zandwinning.

Oneindig veel mogelijkheden!

Het mooie is dat deze functies nu ook op de Reveal serie zitten. Kortom, een premium functie op een betaalbaar toestel. Het enige wat je hoeft te doen is het downloaden van de gratis app en het plaatsen van een lege SD kaart in het kaartslot. Door de ingebouwde GPS en standaard op het toestel aanwezige wereldwijde basiskaart is het een fluitje van een cent jouw water tot in detail in kaart te brengen.

 


Nieuwe Fusion Jighead!

De Berkley Fusion 19 Snap Jigs maken jouw shadvisserij compleet en brengen deze naar een andere dimensie. De Berkley Snap Jigs zijn een gepatenteerd innovatief systeem en gloednieuw voor 2020. De opvallende kleurstelling van de kop zorgt voor extra attractie. Daarnaast waggeld jouw shad onvoorspelbaar met deze loodkop over de bodem door het unieke vleugel ofwel vinnen systeem.

De ribbelsluiting zorgt ervoor dat je shad niet snel beschadigd. De Berkley Snap jig is voorzien van extra oogje, om stinger of spinnerblad aan te bevestigen. Wordt geleverd per pakje van 2 stuks. Verkrijgbaar in diverse kleuren en gewichten uiteenlopend van 5 tot 21 gram. Je scoort ze nu bij Hengelsport Wesdijk, klik HIER.


Let’s get Fanatic!

Tijd om weer eens een Salmo classic in het zonnetje te zetten, de Salmo Fanatic. Een jointed plug met een felle, slangachtige beweging. Gemaakt van een duurzaam foam en thru-wire constructie, zodat je zelfs de grootste vissen ermee kunt drillen. Deze plug loopt zo’n 0,5 tot 1 meter diepte en is dus uitermate geschikt voor de kantvisser.

 


Element onder de loep

Het kan je haast niet meer ontgaan zijn dat de Element van Raymarine een revolutie in de wereld van fishfinders heeft laten plaatsvinden. De Element is dan ook een bijzonder geavanceerde fishfinder!
Tijdens de Icast 2019 in Florida namen de mannen van Tackle Warehouse de Element nader onder de loep. Het was zo’n beetje ten tijde van de lancering van de Element en dat is altijd mooi om even terug te zien 🙂

De Element is geliefd onder sportvissers. De apparatuur is niet alleen enorm geavanceerd, het is ook nog eens heel schappelijk geprijsd voor apparatuur van dit kaliber! Extra bonus, het is geen rocket science om hem te bedienen. Sterker nog, gebruikersgemak staat hoog in het vaandel. Wil jij meer weten over de Raymarine Element, klik HIER.

 


Beestachtige dubbele staart

Ben jij al bekend met de nieuwe Beast Twintail van Abu Garcia? De Beast Twin Tail heeft twee flexibele staartdelen die optimaal afgestemd zijn op de hoofdbody. Het speciale design zorgt voor een erg onvoorspelbare actie, die vaak actie oplevert als al het andere kunstaas het lijkt af te laten weten! Geschikt om langzaam en wat sneller mee te vissen met shallow rigs, maar ook met jigheads. Verkrijgbaar in 17 en 21 cm. Nu te koop bij je lokale Abu Garcia dealer!

 


Het mooiste van twee werelden

Vervaardigd met het meest hoogwaardige carbon dat je je maar kunt bedenken.

Shimano heeft onlangs een toffe nieuwe serie roofvishengels uitgebracht onder de populaire Yasei . Het unieke van deze hengelserie is, de hengels zijn ontwikkeld voor Europese roofvisstijlen/technieken en vissoorten en dat met Japans vakmanschap. De zogenaamde Spiral X Core en Nanopitch blank constructie is vervaardigd middels de beste Japanse hengelbouw technologie, (zelfde als de Poison Adrena JDM hengels) om zodoende de ultieme specialistische hengel te kunnen bouwen voor Europese roofvistechnieken op o.a. snoek, baars en snoekbaars.

Yasei, de nieuwe trots van Shimano.

Hier belichten we 1 van de modellen uit de serie, de Yasei LTD Perch Finesse Softbait. De blank van deze topper is afgebouwd met hoogwaardige Fuji SiC KR-type geleideogen om ieder negatief effect op de actie te minimaliseren en uiteraard zorgen ze tevens voor optimale werpeigenschappen. Ook bezit de hengel een carbon Monocoque handdeel gecombineerd met kurk en custom ontworpen CI4+ Perfection molenhouder voor optimale gevoeligheid die je voelt tot in je vezels.

Taftec Alpha technologie is toegepast voor ongeëvenaarde gevoeligheid en extra kracht in de top. Ga deze hengels bekijken bij je Shimano dealer want je moet deze echt eens vasthouden om zelf te kunnen oordelen.

 


Allround voor medium kunstaas

Op zoek naar een allround hengel voor medium kunstaas, dan is de Boushido van HART misschien iets voor jou. Onlangs heeft Roofmeister Robert Noorland deze uitgebreid aan de tand gevoeld: “Deze hengel heeft een triggergrip en is daarmee geschikt voor het vissen met een reel. Wat mij opviel is dat de blank van de hengel dun en strak oogt en de top van de hengel lijkt me op het eerste gezicht gevoelig.

Ideaal voor het ‘normale’ kunstaas.

Qua werpgewicht staat er op de blank 14 tot 80 gram, waarbij 80 gram mij wat aan de zware kant lijkt. Een ander positief detail zijn de geleideogen. Deze Fuij ogen en ook de reelhouder zien er solide uit! Iets dat ik zeker kan waarderen.” Lees HIER hoe de hengel er het in de praktijk van af bracht. Klik HIER voor verkooppunten van HART in de Benelux.

 


Veelzijdige molens van DAM

De Quick 4 serie is de jongste telg in het molenpakket van DAM Quick. Deze reeks molens bevat voor bijna elke type visserij een molen. Voor het lichte werk de Quick 4 1000FD tot de maat 9000FD met een slipkracht van 17kg voor bijvoorbeeld de meerval visserij! Deze molens zijn gemaakt met de beste componenten in zijn prijsklasse, waardoor de molen een soepel lopend slipsysteem heeft en super betrouwbaar binnenwerk bevat.

– 6+1 Gesealde stainless kogellagers.
– Gesealde carbon slip systeem.
– EVA slinger knop.
– Knurled spoel
– Lichtgewicht grafieten rotor en spoel.
– Anti twist lijnrol.
– Dubbel geadoniseerde spoel.

Kortom.. voor ieder wat wils! Meer weten over deze toffe molens? Bekijk HIER de link!

 


 

Met iedere passage meer details

Terwijl je met je boot vaart tekent Autochart Live de dieptelijnen van je favoriete water. Compleet met dieptecijfers. En de details gaan verder. De hardheid van de bodem wordt ook weergegeven. Evenals de wierbedden en waterplanten.

Kortom, de ultieme aanvulling op je bestaande waterkaart met veel meer details dan dat je ooit hebt gezien. Autochart Live is standaard op alle Humminbird fishfinders van de tweede generatie modellen. Elk toestel heeft een opslag capaciteit van 8 uur.

Wilt je meer data opslaan dan kun je dat opslaan op een Humminbird Zeroline MSD kaart. Samen met een Minn Kota (I-Pilot Link) motor kun je de uiterst praktische ‘Follow the Contour’  inschakelen. Geen tijd verliezen aan het bedienen van je elektromotor. Follow the Contour volgt de door jou aangegeven dieptelijnen. Jij hoeft alleen nog de vis te vangen. Hoe mooi is dat?!

 


 

Let them Glide

Wat een weer is! Het voorjaar lijkt wel in de lucht te hangen en de watertemperatuur is vrijwel niet onder de 5 graden geweest en begint nu richting de 10 graden te kruipen. Dit is de snoek ook niet ontgaan en op zowel groot als klein water zijn er al snoeken op het ondiepe te vinden, en dat is nu precies de ideale plek voor een mooie jerkbait met een glide!

Rozemeijer Maori  is een zinkende jerkbait met een korte glide. Dit hebben wij bewust zo ontwikkeld om het die vissen niet zo moeilijk te maken. Die bek gaat open en de Maori verdwijnt er met het grootste gemak in. Kijk eens naar het silhouet, een hoge jerkbait met een verleidelijke kantel, zo zie je ze niet vaak.

Rozemeijer Tracker  is een glider waar je U tegen zegt. Deze suspending jerkbait is tergend langzaam te vissen, zo tease je de vissen als het ware. Geef een rustige tik, en laat de Tracker weer hangen. Herhaal dit meermaals tijdens het terug vissen en vergeet vooral dat hangmoment niet te geven net voordat je de Tracker uit het water haalt.

 

 

 


Zieke kreeftimitatie van Spro!

Nieuw in het SPRO assortiment aan vangende softbaits zijn de SPRO Scent series, een serie custom made softbaits, ontworpen voor alle verfijnde vistechnieken die tegenwoordig toegepast worden. De reeks bestaat uit de Scent Series Insta Worm 110 en de Scent Series Insta Craw 90. 

Beide softbaits zijn voorzien van de speciale lokstof ‘Instant Trigger Formula’. Hierdoor worden zelfs de meest voorzichtige en passieve vissen getriggerd om tot een aanbeet over te gaan.

VANGENDE DETAILS De pootjes van deze kreeftimitatie zijn bewust tegen de zwemrichting in geplaatst, hierdoor veroorzaken ze extra veel micro vibraties die met name door baars gewaardeerd worden. Daarnaast zijn deze baits vervaardigd van een drijvend materiaal. Als je ze eventjes op de bodem ‘wegzet’ komen de scharen in het geval van de Craw en de krulstaart in geval van de Worm omhoog. Voor rovers hét moment om dit aas van de bodem op te pakken. Voor meer informatie over de Scent Series Insta Craw 90 kun je HIER terecht.

WINNEN SPRO is enorm actief op sociale media, waar je ze kan volgen om op de hoogte te blijven van de laatste vangsten, ontwikkelingen én winacties. We kunnen alvast verklappen dat er binnenkort een aantal winacties gehouden gaat worden waarbij je eenvoudig kans maakt op het winnen van de gloednieuwe Scent Series softbaits! Volg SPRO via Facebook, Instagram en YouTube.

Roofvissnacks van de bovenste plank. En het mooie is, inzetbaar met zo’n beetje alle denkbare vistechnieken!

 


Op naar de Noordkaap!

Ga jij mee met deze unieke reis?… 

Er staan dit jaar weer een aantal te gekke reizen op de planning bij Visreis.nl! Wat dacht je van een bijzondere reis naar het noorden? Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar om mee te gaan vissen met de gezellige en stoere visreis naar de Noordkaap!

Wie weet poseer jij ook wel met zo’n grote kabeljauw voor de camera!

Van 3 tm 10 juni gaan we naar het meest noordelijke viskamp van Europa. We begeleiden de reis natuurlijk persoonlijk en het verblijf is bijzonder comfortabel met uitzicht over het fjord. Er zijn maximaal 3 vissers per boot. Kijk voor alle details over de reis klik je HIER. Dus waar wacht je nog op? Meld je aan via de uitgebreide digitale brochure met inschrijfformulier, mail naar  info@visreis.nl of bel ons op 0628-308345


Natuurlijke creature baits

Larven van de libelle. Yummie…

Tegenwoordig vliegen ons de meest maffe creature baits om de oren. Softbaits waarbij je je afvraagt wat er vanachter de tekentafel zo al gebruikt is om tot dergelijke creaties te komen. De link met de natuur lijkt hoe dan ook ver te zoeken, eerder moeten we het buitenaards zoeken.

Kleine krekels. Geloof maar dat die maar wat graag gecrunched worden.

Het merk Rapture heeft wat dat betreft veel natuurlijkgetrouwere softbaits, ofwel insecten(larven) die in het water leven en ook zeker weten een prooi vormen voor allerlei rovers. Wat te denken van libellenlarven, krekels en larven van eendagsvliegen? Sowieso een interessant nog vrij onbekend merk dat Rapture. Sindskort wordt het in de Benelux verdeeld door Arca. Klik HIER voor verkooppunten.

 


Japans topmerk bij Kunstaasoutlet!

Geïnspireerd op de geweldige film van de mannen van VisTD (Wie kent ze niet?!) hebben we bij Kunstaasoutlet besloten dat we dit merk in het assortiment MOETEN hebben! Natuurlijk niet zomaar een merk….we hebben het Japanse TOPmerk Nories in huis gehaald en een mooie selectie twitchbaits geselecteerd die bij ons in de shop mogen liggen.

Een kleine greep uit het ruime assortiment van Nories!

Super afgewerkt met oog voor de kleinste details, suspending, met én zonder ratel, diep- én ondiep lopend, voor ieder wat wils! Topkwaliteit Japanse twitchbaits nu op voorraad bij Kunstaasoutlet. Je bestelt ze via DEZE LINK!

 


Warm én droog met Grundens!

Het paradepaardje uit de eigen collectie, zo omschrijven ze de nieuwe Bouy X rande bij Grundens! De kleding is speciaal ontworpen voor de meeste extreme weersomstandigheden aan de waterkant. Naast dat de kleding extreem waterdicht is, is het ook goed ademend wat zorgt voor extra draagcomfort. Het gepatenteerde Gore-Tex materiaal geeft jou de garantie dat je in deze kleding comfrotabel op pad kunt gaat, in welk weer dan ook!

De kleding bestaat uit 3 verschillende lagen met extreem duurzame materialen, dit zorgt er voor dat de kleding goed bestemd is tegen schuren en andere ruige omstandigheden.  Of nou je vanuit de boot vist, of gewoon vanaf de waterkant, deze kleding is veelzijdig en geschikt voor iedere situatie! De kleding is verkrijgbaar bij de betere hengelsportwinkelier, of te bestellen via DEZE LINK!

 


Lowrance  modellen voor de scherpste prijs

Fish Inn Venlo staat altijd al bekend als een echte prijsvechter. Met de huidige aanbieding van de Lowrance Hook2 toestellen maken ze deze naam weer meer dan waar.

De best verkochte unit van Lowrance en niet voor niets!

Met de brede Lowrance Hook2 serie is er voor iedere visser wel een juiste visvinder voor een super scherpe prijs verkrijgbaar. Het instap model in deze visvinder serie is het 4X Bullet skimmer model dat je nu aanschaft voor €107.95. dit toestel is bijvoorbeeld perfect voor de bellyboat visser die geen plotter functie nodig heeft.

Kwaliteit, gebruikersgemak en uiterst vriendelijk geprijsd, wat wil je nog meer?

Als bootvisser maak je natuurlijk graag gebruik van een groter visvinder scherm. Een perfecte visvinder voor de bootvisser is de Lowrance Hook2 7x splitshot GPS plotter die je nu aanschaft voor maar € 409.95 wil je echter gebruik maken van een sidescan functie dan is er ook een Tripleshot model bij Fish Inn verkrijgbaar dat hiermee uitgerust is.  Alle fishfinders van Fish Inn bekijk je HIER.


Wil jij werken voor Fox Rage?!

Wij zijn op zoek naar een zeer vaardige, creatieve, gemotiveerde en zelfstandige collega die in de Benelux woont en als Media Coördinator wil werken voor de Fox International Group. Het werk betreft onder meer het creëren van hoogwaardige content inzake producten en sportvissers van onze wereldbekende merken.

Heb jij het in je vingers? Take the shot!

 

Hoofdtaken:

 • Filmen en editen van video content voor de merken van de Fox International Group
 • Ondersteuning beheer van social media pagina’s
 • Contact onderhouden met consultants en gesponsorde sportvissers en teams
 • Creëren van hoogwaardige foto’s van onze producten in actie

Vereiste vaardigheden:

 • Filmen en editen op hoog niveau met goede kennis van Final Cut Pro of Adobe Premiere Pro
 • Goede kennis van DSLR camera’s van de merken Sony, Canon of Nikon
 • Goede kennis van social media platforms als Facebook, YouTube en Instagram
 • Hoog niveau van zelfmotivatie, goed kunnen plannen en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • Kennis van Adobe pakketten als Photoshop en Lightroom is een pre
 • Kennis van verschillende takken van hengelsport als karpervissen, roofvissen en wedstrijdvissen is een pre
 • In bezit van een rijbewijs

Salaris & arbeidsvoorwaarden: 

 • Salaris is afhankelijk van ervaring
 • Auto van de zaak
 • Mobiele telefoon en internet thuis worden vergoed
 • Camera- en computer uitrusting plus software wordt in voorzien
 • Kostenvrij budget voor hengelsportmateriaal
 • Flexibele werktijden thuis en aan de waterkant

Fox nodigt sollicitanten uit om een CV, sollicitatiebrief (leg daarin uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie) en links naar video’s die jij recentelijk hebt gefilmd en geëdit naar Lporter@foxint.com. De CV en sollicitatiebrief moeten in het Engels worden geschreven.

Sluitingsdatum: maandag 24 februari 2020

 

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl