ROOFMEISTER INSIDE – Ode aan een karpervisser & de mooiste snoekbaarzen

21/04/2019
| Inside
ROOFMEISTER INSIDE – Ode aan een karpervisser & de mooiste snoekbaarzen

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Ode aan karpervisser

Het is gesloten tijd en dan begint het ons roofvissers te duizelen. We kunnen ons niet concentreren, knarsetandend zitten we aan het Paasontbijt, waanbeelden openbaren zich en we raaskallen. Ook Roofmeister heeft het te pakken. Bij deze namelijk een hommage aan Mark Hofman, de karpervissert.

Mark op een van zijn uiterst spaarzame roofvissessies.

In zijn element met karpervlees in zijn handen.

Mark is drie weken op pad geweest. Zuid-Frankrijk. In z’n uppie. Hoofddoel? Karpervlees, zo dik mogelijk. We zitten al weer een tijdje samen met KWO HQ in een kantoor en inmiddels weten we dat deze rossige snaak dat wel vaker doet. Zogenaamde 20 kilo vissen zijn een lachertje voor Mark. Hij doet er een schep’je’ van 10 kilo bovenop, want die dertigers wil hij hebben. Jawel, karpers die je nog nauwelijks in je eentje op kunt tillen en… inderdaad, zoals gezegd was ie in zijn eentje, maar dat terzijde.

Mark op pad met zijn broeder in het kwaad, Michiel Pilaar. Samen hebben ze de nodige bloedstollende avonturen achter de rug. Pilaar & Hofman, een begrip in de karperscene.

Die ‘dertigers’ zijn zo’n beetje de vissen die wij bij het roofvissen zien als 120 plus snoeken. Mark vangt er een meervoud van in een jaar. Van die 30 kilo karpers, dat even voor de duidelijkheid. Goed, de rig uitvaren met zo’n schattig radiografisch bestuurbaar bootje en wachten tot zo’n beetverklikker dat afschuwelijke gekrijs laat horen? Neen, zulks een aanpak zou Mark z’n einde betekenen. In tegenstelling tot vrijwel alle karpervissers, is hij een eerste klas neuroot die overstroomt van de energie.

Vissen traceren met een drone…

Zo is hij tijdens zo drieweekse 24/7 vol in de running. Stekken zoeken, nieuwe stekken aanvoeren, peilen, rigs knopen, vis lokaliseren met de drone… de gek, etc. Ook het constant verkassen van stek naar stek behoort tot de strategie. Als het ergens niet loopt, wegwezen! Het lijkt wel een roofvisser. Dit alles door weer en wind, niks kan deze gast stoppen in zijn “Live the search”. Michiel Pilaar, zijn partner in crime, verwoordde het treffend: “Wij zijn beiden tot op het bot gedreven, maar Mark is next level.”

Vissen, vangen en filmen in zijn uppie…

Een ding zijn we nog vergeten en dat is hetgeen waar wij nog het meeste respect voor hebben. Dat Mark alles op video zet. Geloof niet dat alles hem voor de wind gaat, bij lange na niet. De weg naar die 30 kilo vissen gaat niet over rozen, maar ook tegenslagen worden gefilmd. En, inderdaad, hij is in zijn uppie. Kun je nagaan wat voor toewijding je daar voor nodig hebt, hoeveel energie dat kost?!

Mark zet alles op film, zodat duizenden mensen zijn avonturen kunnen volgen. Klik HIER.

Mark eenmaal terug op kantoor: “Ik heb weer genoten. Toegegeven, dat roofvissen van jullie begon ik interessant te vinden, maar daar is niks meer van over.” Houweu zo Mark, blijf jij maar lekker in die karper scene 😉

Marks wapenfeit tijdens een roofvissessie vorig jaar. Daar is het weer bij gebleven.

 


 

De allervetste snoekbaarzen

Lekker deze periode, het afgelopen seizoen evalueren. Wij vroegen op Facebook naar jullie mooiste snoekbaarsfoto’s. Houd je vast, hier een selectie van de vele leipe platen die zijn ingestuurd:

Wouter Deflem met een onwijs massieve snoekbaars van 93 cm.

Ticho Vandijk met een beauty, check die bronzen kleur op het kieuwdeksel.

Stefan Elgers: “Vrouwlief met een poldersnorkel.”

Roy Schenk met rivierzanderrrr…

Robin van Dongen met geen kasteel, maar een Slot Loevestein…

Een hangbuik glasoog voor Robert Spigt.

Grote snoekbaars voor Rik Sieben met bijpassend truitje 😛

Mooie foto Herjan Riesebosch 🙂

Haarscherpe foto en prachtige gekleurde snoekbaars voor Gwyll Mead.

Wauw wauw wauw, wat een ontzettend brute foto en dat dan ook nog eens met een vis van 98 cm!!! Als een we een magazine zouden runnen, dan zou deze op de cover komen!!! Subliem Geraldo Verlaan. 

Dylan Yans verstopt zich achter de rugstekel 😛 Wauw, nog zo’n te gekke plaat!

Aan alles zie je dat deze snoekbaars van Dries Leurs een vechter first class is. Echt zo’n agressieve rakker.

Dirk-jan Boom met een ouwe krijger van de rivier.

De eerste van vorig seizoen voor Bart van de Walle en meteen zijn mooiste.

Tom Bierinckx stuurde deze foto in. Een plaat waar wat kleur uit lijkt te zijn gehaald, maar daardoor nog meer imponeert, net als de vis dat doet.

Rocky van Duijvenvoorde met snoekbaars die strak in zijn vel zit. Kerngezond!

Anja Becker met haar mooiste van 2018/19.

 


 

Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Letterlijk een ballonbaars.

Snoekbaars die wel in de tropen gevangen lijkt te zijn.

Ja echt, ze bestaan. Mensen die gericht op brasem vissen. Dat maakt je niet bepaald tot woman magnet 😛

De bellybranche krijgt met een geduchte nieuwkomer te maken…

Een doordenker voor diegenen die weten dat vissen veel geld kan kosten…

Yuri Grisendi de absolute meervalmeister.

ok

Ok, een lensdrukker maar sowieso een big pike toch?

Groepuitje met een stel makkers 🙂

Een bull shark die meer dan 15 kilometer landinwaarts op de rivier werd gevangen in Zuid-Afrika. Check die angstaanjagende kop van deze mean machine.

“Lekker strak langs die oever vissen”, zei die visgids…

 


 

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.