Roofmeister INSIDE: Ouderwets vissen op snoek & actuele vangsten!

16/10/2023
Roofmeister INSIDE: Ouderwets vissen op snoek & actuele vangsten!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Op pad met Hendrik-Jan (HJ) Verheij van Raymarine en dan weet je dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Deze sessie op het Gooimeer is daar geen uitzondering op. De herfst is in volle gang en de aasvis en roofvis is volop in beweging🚀 HJ volgt het nauwgezet met zijn Element fishfinder, met name de SideVision draait overuren. Al helemaal als er opeens een wel heel dik signaal op display verschijnt…


📽️Dinsdagavond video📽️

Welk kunstaas voor zeebaars gebruik je met welke omstandigheden? Specialist Sophie Neitzel van Berkley en Penn vertelt alles over haar favoriete shads, stickbaits, oppervlaktekunstaas en pluggen voor onze zoute rovers. Daarbij legt ze uit hoe je ze optimaal in kunt zetten! Ideaal dus voor zowel de beginner als de gevorderde.


 

Het ouderwetse snoekvissen

Zo mooi!!! Geen woorden voor!

Onlangs weer een vissessie met mijn amigo Thijs van der Sanden. Eigenlijk alle visdagen zijn genieten, maar die met Thijs altijd net wat meer. Niet in het minst omdat Thijs een toffe kerel is, maar ook zijn visserij behoort tot mijn favorieten. Groot water, de boot op drift en smijten maar met dat kunstaas.

Het begin van een ouderwets potje snoekvissen!

Ook nu weer, dit keer op de legendarische Amer in de Biesbosch. Je zou dit water bijna vergeten op te noemen als we het over die andere grote 3 hebben, het Volkerak, Hollands Diep en Haringvliet. Ten onrechte, want ook de Amer heeft genoeg om je hier als roofvisser compleet in te verliezen.

Zijn vertrouwde Element fishfinder draaide overuren.

Dat geldt ook zeker voor Thijs die hier toch aardig wat uren in gestoken heeft. Met name voor Esox lucius, dat is en blijft zijn ding en Thijs is en blijft die old skool snoekvisser. Temidden van al het finessegeweld willen we nog wel eens voorbijgaan aan deze grovere visserij, maar wat blijft deze mooi.

Ik kon het niet laten om wat met klein kunstaas te pielen. “Wacht Sjoerd, ik heb iets moois voor je.” Wauw, wauw, wauw! Ik kan niet anders zeggen!

Ja, kleine vis ook en daar mag Beljaars zich kostelijk mee vermaken…

Al helemaal in de herfst, als het weer juist wat onstuimig mag zijn. Graag zelfs. Lekker dat grotere kunstaas door dat roerige water heen buiken. In je achterhoofd continu het idee dat daar ergens een big mama op de loer ligt, die elk moment in blinde razernij op dat kunstaas duikt. Liefst zien we dat nog gebeuren ook.

Grote vis en niet één keer en ook niet twee keer. Een doldwaze dag!

Deze dag was er weer een uit het boekje. Beter gezegd, het had alles in zich wat je van zo’n dag mag verwachten. Volgers, lossers, missers, veel actie dus, maar ook vangsten. Klein, middelgroot en… jawel, groot! Wat kan ik daar nog steeds intens van nagenieten. Het mooie, jullie kunnen het straks meebeleven. De video zit in de pijplijn en dit wordt er eentje. Mark my words!

 


 

Verse vangsten

Ja ja, nu gaat die temperatuur significant zakken en wij roofvissers zijn dan al helemaal niet van het water te slaan. De mooiste periode van het jaar is een feit! En we zien het aan de vangsten hoor. Legio fraaie visplaten en eens te meer verdraaid lastig om er tussen uit te pikken!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

Serge Sonneveldt: “De dood aas visserij komt maar moeizaam op gang in vergelijking met vorig jaar in deze tijd dus erg blij met deze unit…check die kop.” Sooo dan, die vreet niet alleen voorntjes amigo!

Blues Fishing: “Na een taaie dag toch nog een mooie oude strijder weten te strikken en een nieuw PR!! Wat een dag.” Next level man! Gefeliciteerd! Dat maakt dan alles weer goed toch?!

John West: “Afgelopen zaterdag een nieuwe stek geprobeerd . En met succes. Van de 4 gevangen snoekbaarzen was dit de mooiste.” Hoppetee, dat belooft wat voor de komende tijd. Wie zoekt zal vinden!

Melvin Sengers: “Afgelopen zondagochtend lekker de kantjes aan het afvissen in de poldersloten met de vliegenlat. Op 30 cm water blijven dit soort vissen je verrassen.” Prachtig formaat Melvin en dat op de vliegenhengel! Heel tof!

Renee Saft: “Na er eerst een gelost te hebben door lijnbreuk, kwam gelukkig het worpje erop deze leuke rakker gedag zeggen.” Scherven brengen geluk zullen we maar zeggen dan! Hele fraaie zander!

Todd Kranenborg: “Sharp shooting is the key.” Yep, als je dan een schooltje vindt. Mooi dik al deze baars.

Robin Preenen: “Mooie dag op het Volkerak!” Beauty van een snoek Robin! Wauw!

Jessy Pattynama: “Baarzen zijn zich aan het voorbereiden op de winter. Benieuwd hoe dik deze wordt over anderhalve maand.” Yep, dan gewoon weer vangen Jessy. Dan weten we het 😉

Dylan Yans: “Pelagisch overdag? Niet makkelijk, maar af en toe komt er een bakske uit . Op een SAW 20 cm van Fishimpact.” Foto is wel gelijk een stuk mooier 🙂

Jim Groven Afgelopen zondag waren we net op het water toen het licht begon te worden. Toen ik mijn Fox rage slick shad 9 cm aan de speld had gemaakt maakte ik de eerste worp en onder het afzakken werd de shad gepakt door een mooie snoekbaars van 64 cm

Robin Smit: “Waarschijnlijk de laatste vis op topwaters, want de werphengels gaan plaats maken voor de pelagic hengels. Hoop dat er wat pr’s gaan sneuvelen dit seizoen.” Jou kennende, gaat dat vast en zeker gebeuren Robin!

Ries Blok: “Een 50’er baars op de dropshot en een light hengeltje is altijd een machtig mooi gevoel!” Heel tof Ries en gewoon vanaf het kantje. Super gevist amigo!!!

Fishing With Adam River: “Nadat er een mooie zeebaars los schoot wist ik dat de vis tot vlak onder de kant kwam. Op amper 3 meter afstand schoof deze baars met volle overtuiging op m’n shad die ik al spinnend binnen viste. Na een heftig gevecht wist ik deze mooie baars uiteindelijk toch op de gevoelige plaat te leggen!” Ahhhh, vlak voor je voeten, dat zijn de mooiste!

Joost van Aalst: “Is toch net een schilderij deze vis?! Met 120 cm een nieuw PR om trots op te zijn.” Holy shit! Groot en ook nog eens oodverblindend mooi Joost. Gefeliciteerd!

Reinier Pater: “Een double hookup met Lennard Fransen afgelopen week; 110cm en 116cm. Wat was het even chaos in de boot!” Dat kunnen we ons goed voorstellen, dit is niet normaal hoor. Krijg die alletwee maar eens fatsoenlijk op de foto! Bizar gasten! Heel gaaf!

Wilfred van Asselt: “Dikke riviersnoek van 117 cm op een lichte dropshothengel.” Ok ok, dat moet een hell of a fight zijn geweest amigo! Wat een brute bak!!!

Gregg Hofstede: “Gelukkig lag deze slijmbal op me te wachten, want het baarzen vangen lukte voor geen meter.” Ja joh, dan maar een ‘meervalletje’. Prachtige meerval Gregg! Wat een kolos!

Manon Elbertsen: “Snoeken is zoeken, dat hebben we geweten. Werpen werpen en nog eens werpen!” en dan komt ie opeens en kan het genieten beginnen! Goed doorgezet Manon!

Vis Meid: “Toch tijdens de nog warme dagen deze herfst een nieuw record snoek gevangen tijdens het trollen. Vorig record was 1.21 meter en deze grote dame was maar liefst 1.24 meter! Deze VisMeid is helemaal blij met haar nieuwe record. Binnenkort weer met doodaas aan de slag.” Kebeng! Wat een vis! Die ga je niet heel snel overtreffen, ook al is het je gegund!

🏆Foto van de Week🏆

Joost van Aalst noemt het zelf al een schilderij en dat is deze vis ook! Een Vermeer is er niets bij. Zo’n machtige vis en dan ook nog eens zo’n prachtige print. Verder haarscherp op de foto gezet en dan solliciteer je gewoon naar Foto van de Week! Gefeliciteerd Joost, eentje om lang naar te blijven kijken!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.