Tackle Meister Review – Slick Shad – De kracht van UV!

02/12/2019
Tackle Meister Review – Slick Shad – De kracht van UV!

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Bas Westerveld met zijn review van de Fox Rage Slick Shad

Door Bas Westerveld

De Slick shad, wie kent ze inmiddels niet? Voor vele roofvissers heeft dit aasje inmiddels een vaste plek in de tacklebox veroverd.  Het slanke aasje leent zich perfect voor de visserij op met name baars en snoekbaars. Zelf leerde ik het aasje vorig jaar oktober kennen toen ik een dag met mede-Roofmeister Joost Spraakman ging vissen.

Meteen met 5 verschillende kleuren aan de slag.

Mijn shadjes bleken niet opgewassen tegen de vangkracht van zijn Slick shads op die dag. Pas toen het 12-3 voor Joost stond, liet ik mij overhalen om eentje van Joost te lenen. Geloof het of niet, direct na het afzakken vloog de eerste snoekbaars er vol overheen, waarna ik eindelijk ook met regelmaat mijn visje begon te vangen. Alle reden dus om ook de Slick shad in UV kleuren aan de tand te gaan voelen.

Joost vangt aan de lopende band met de Slick Shad!

 


Specificaties

Merknaam: Fox Rage
Product: Slick Shad
Type product: Softbait
Lengte: 9 cm
Kleur: UV Motor Oil, UV Lemon Tiger, UV Perch en UV Stickleback + een mixed colour verpakking met de kleuren:  UV Dark Oil, UV Pink Candy, UV Perch, UV Pearl en UV Arkansas
Bijzonderheden: UV-kleuren
Winkeladviesprijs: Deze 9 cm variant is te koop rond de 5 à 5,50 euro per 5 shads.


 

Slank en mooi in verhouding, zo zou ik deze shad het best omschrijven.

Eerste indruk

UV-kunstaas dus. Waar is het goed voor en wat doet het? Vrees niet, hier geen technisch verhaal over uv-licht, te ingewikkeld voor mij en te saai voor jullie. Waar het in het kort op neer komt is dat wij mensenkinderen het uv-licht niet waar kunnen nemen met het blote oog. Dieren, en in ons geval de roofvissen, kunnen dit wel, zelfs in donkere omstandigheden. Dat is interessant!

De baars en snoekbaars zijn er gek op!

Verder hebben deze shadjes hetzelfde uiterlijk als de oude vertrouwde Slick shad. Een slanke body, soepel, maar toch vrij stevig rubber, een dunne staartwortel en een schoepstaartje dat mooi in verhouding is. Daarnaast zijn ze voorzien van een sleufje op de rug, waardoor ze ook perfect met een offset-hook zijn te riggen.

Proef op de som

Wetende wat voor vangkracht de Slick shad heeft, heb ik er alle vertrouwen in dat deze UV-varianten ook gaan vangen. Lekker hier bij mij in de buurt wat watertjes afvissen. Niet het makkelijkste water voor wat betreft de snoekbaarzen, maar baars moet wel lukken. De eerste vissen werden gevangen tijdens een korte bellyboatsessie op een zandgat bij mij in de buurt.

Een vrij heldere put, dus of hier het effect van UV de trigger was of gewoon de mooie actie van het shadje… Joost (Spraakman) mag het weten. Feit is dat de eerste baarzen en een snoek werden gevangen op deze shadjes. Wellicht was het Uv-licht wél de trigger enkele weken later. Aan het eind van de avond wilde ik nog even twee uurtjes vissen. Hengeltje en een handvol shadjes mee en gaan. De eerste twee stekken lieten het afweten, geen enkel teken van leven.

Moeiteloos te vinden voor de vis. De kracht van UV?

Ondertussen was de schemering al in volle gang terwijl ik aankwam op de laatste stek. Hier kon je in het verleden mooie snoekbaarzen vangen, maar de laatste jaren wordt dit steeds moeilijker. Toch even een poging wagen nu het donker wordt. Na 15 minuten stilte kwam daar dan de eerste aanbeet, net tegen het donker aan.

Zal uv licht de doorslaggevende factor zijn geweest?

Een baarsje, geen grote, maar schijnbaar kon hij deze 9m UV Slick shad zonder problemen vinden. Het daaropvolgende half uur wist ik meerdere baarsjes te vangen zelfs nu het écht donker was geworden. Geen grote vissen, maar de aanbeten waren fel. Ondanks het feit dat het kleine vissen waren, schoven ze toch vol over de 9cm Slick shad heen. Misschien zat hierin dan de kracht van UV. Schijnbaar konden de baarzen het shadje moeiteloos vinden en hun aanval goed inzetten.

Aanschaf

Fox Rage is alom vertegenwoordigd in de meeste hengelsportzaken. Of het nou een fysieke winkel of online is, vrijwel overal ben ik ze wel tegen gekomen. Het vinden van een deze shadjes zal dan ook niet moeilijk zijn. De kleurvariaties van de Slickshad is enorm. Voor de UV-kleuren is dit iets beperkter, maar voor alsnog is hierin voor ieder wat wils.

De Slickshad, voor mij niet meer weg te denken!

Zelf had ik de verpakking met een mix aan kleuren. Ideaal om het een en ander te testen, en toepasbaar op elk type water. Ben je er eenmaal achter welke kleuren voor jou het beste zijn, dan heb je ze ook per kleur verpakt, wat dan natuurlijk logischer is om aan te schaffen. Voor deze 9 cm variant is de prijs zo rond de 5 en 5,50 euro, voor 5 shads.

Conclusie

De Slickshad, voor mij niet meer weg te denken. Nadat ik bij Joost in de boot zag hoe deze aasjes vangen heb ik ze zelf in meerdere formaten gekocht. Voor snoekbaars gebruik ik veelal de 11 en 13 cm. De 9 cm is een mooi allround maatje, voor zowel baars als snoekbaars. Wil je echt voor aantallen gaan op de baars, dan is er nu ook de 7 cm versie, deze lijkt mij perfect voor die visserij.

Ondanks het wat grotere formaat knalt ook kleinere baars er boven op.

Voor wat betreft de varianten met UV, denk ik dat deze het meest tot hun recht komen onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld diep of troebel water, of wanneer het begint te schemeren en donker wordt. Natuurlijk zullen ze overdag net zo goed vangen, want de actie blijft evengoed prachtig. Kortom, een mooie aanvulling op ieders kunstaasverzameling.

 


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen