Roofmeister INSIDE – Roofvisjeuk & de allermooiste snoeken

17/04/2022
Roofmeister INSIDE – Roofvisjeuk & de allermooiste snoeken

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Bertus Rozemeijer, de living legend met tientallen jaren ervaring op het gebied van snoekvissen. Duizenden snoeken heeft hij gevangen in alle maten en kleuren. Een eindeloze reeks, maar wat waren nu zijn 5 mooiste momenten met Esox? In deze video soms hij ze op en… Dat is 100% smullen voor elke roofvisser.


 

Dromen komen uit!

Nothing to report Roofmeisters. Nou ja, het scheelt niet veel. Die vervloekte gesloten tijd. Pfff… In eerste instantie was het even lekker, dat krijg je er van als je een full time baan hebt als roofvisser. Even adempauze…

Ja ja lekker hoor die pauze, maar ik sta te stuiteren.

Nou, het is nu wel weer mooi geweest. Niet te doen. Wat een ellende. En ik hoor het van iedereen om mij heen. Mijn broeder in het kwaad, Bo Staartjes, is geen uitzondering. Hij weet zich geen raad en ik maak mij zorgen. Bij mezelf kriebelt het nu ook, ik jeuk me een ongeluk. Gisteren weer die studiotalk met coryfee Bertus Rozemeijer (zie boven) gekeken en dat hielp niet. Sterker nog, de drang is er alleen maar erger door geworden.

Ik wil weeeeer!!!

Bizar hoe je dan zelfs die kleine dingetjes van het roofvissen gaat waarderen. Alleen een doodsimpele worp al. Dat ultralichte hengeltje,  vooruit een crankbaitje aan het einde van de lijn. Zoeffff, zwiepen met die hengel. En dan het binnenvissen, stop & go, je voelt dat de weerstand van het water je plugje verleidelijk doet flanken. Raaaahhh… En dan heb ik het nog niet eens over de verwoestende aanbeet die elk moment kan gebeuren.

Stoempen op onmogelijk terrein, zelfs dat mis ik.

Zelfs die stomme dingetjes, waar je normaal gesproken een bloedhekel aan kunt hebben. Yes, ook daar heb ik thans het nodige sentiment voor. Een verbindingsknoop maken, lijn door je ogen halen, de lastige wandeling over eens stenen krib, wier van je dreggen plukken, stuiteren/klappen met een boot over de golven, etc, etc.

Een bak van jaren terug, tijd voor nieuwe baarzen!!!

Benieuwd wat de sessie met deze topper ons gaat brengen.

Ok ok, zoals je leest ben ik aardig koekoek aan het worden, maarrrrrr… de redding is nabij. Sowieso heb ik wat hoop gevestigd op de zeebaars. Met die zachte winter mogen ze nu al voorzichtig onze kust aan doen. Ze zijn van harte welkom. En dan natuurlijk de meerval, die we met wormen kunnen bestoken. Specialist Albert Dekker is ons welgezind, Bo en ik mogen een nachtje mee met de meervalmeister. We kunnen niet wachten. Stay tuned!

 


 

De grote snoek wall of fame

Niet normaal weer wat een inzendingen. Dit keer snoek als hoofdrolspelers en meer dan 200 reacties op ons instuurverzoek. Nog meer dan de vorige editie met ‘jouw mooiste snoekbaars’ die al overweldigend was. De jury is inmiddels doorgedraaid, maar ze heeft er 20 uitgekozen. Niet te doen, maar gedaan.

De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste baarsfoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen. 

Wauw, wat een betoverende lucht bij deze unit van Arnaud Jakobs.

Zelden zo’n haarscherpe foto gezien Bartek Urban, schubben tellen is geen probleem.

Bas van den Hul met een snoek, die een stuk groter is dan de kleine man naast hem…

Met een klein beetje fantasie zie je hier gewoon een dikke musky Bert Pocquet.

Wauw Bert van den Dungen, dit zou zomaar een coverplaat kunnen zijn van ‘Monstersnoek op groot water’, nu in de bioscoop.

Zonder snoek was dit een heel sombere plaat geworden Dennis van der Velde, maar prachtig, de vis knalt er uit en mag er zijn. Tjiezus!

Jeffrey Verhaege ving deze big one tijdens een wedstrijd, dat gooit er nog wat extra vreugde bovenop.

Eerst denk je een lensdrukker, dan kijk je naar de handen en dan weet je dat dit ECHT een heul dikke vis is van Jeroen Tromp!

Wat een pens heeft deze big mama Johan Struwe!

Lekker weer zo’n 3D plaat van Marc Dillen en wat een beauty van een snoek!

Bijzonder licht of een heel bijzonder gekleurde pike? In ieder geval een foto waar je langer naar blijft kijken Maurice Landzaat.

Zeer fraaie plaat van Michael Vermaat en dito vis.

Nicky Kleine Staarman met vis in een en al natuur. Mooi!!!

Weer echt zo’n foto waarbij een dikke spoorbiels er echt uit knalt. Wat een bak Niels Dekker.

Nigel Zwartewaalsloot met een onwerkelijk dikke en grote snoek. Check dat kleine water waar deze vis gevangen is… Pffff…

Geen uitzonderlijk grote snoek, maar een en al euforie en blijdschap op deze foto van Oscar Lauwers.

Een foto van Renzo van Berkum waar je misschien snel voorbij scrollt, maar wij niet. Super tof juist dit moment. Aan alles is te zien dat Renzo moeite gedaan heeft voor deze vis. Tof!

Wat een bizar mooie lichtspel op deze foto Rocky Geurts. De snoek mag er ook wezen natuurlijk 😉

Alles klopt gewoon aan deze foto Serge Sonneveldt. Bijna eng. Prachtig.

Big mama voor Tyrel Moelands. Wat een bakbeest.

Wast een uitzonderlijk grote kop heeft deze snoek Wesley Miedema. Deze jaagt al lang niet meer op kleine voorntjes 😉

 

***Foto van de week***

Fototechnisch gezien geen heel bijzondere foto, ook al is er niets op aan te merken. Maar, check wat een vis van Arend R. Jansen. Nooit geweten dat een snoek schouders heeft. Insane! Wat een monster, zo bijzonder. Foto van de week Arend. Porficiat!!!

 


De aankomende editie zijn wij op zoek naar jouw mooiste baarsfoto. Drop it like it’s hot Roofmeisters, dat kan morgen vanaf 14:00 uur onder het Facebookbericht dat we dan plaatsen.