Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangst foto’s & beroeps- vs sportvisserij

08/09/2019
Roofmeister Inside – Ruim 40 actuele vangst foto’s & beroeps- vs sportvisserij

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

***Party party party***

Wat een week Roofmeisters. Ons 1 jarig bestaan en dat hebben we gevierd, dat vieren we nog steeds. Sowieso met ons gigantische spetterende prijzenfestival met waanzinnige roofvisproducten met een totaalwaarde van meer dan €6.500,-. Check HIER al het moois en doe je nog niet mee, dat kan nog steeds.

Check deze sponsoren die voor prijzen hebben gezorgd om van te watertanden. Klik HIER voor een overzicht aan prijzen.

Tijdens de gigantische logistieke operatie om de prijzen bij elkaar te hebben ook nog een opsomming van onze meest legendarische mijlpalen. Van spiksplinternieuwe leasewagens tot het losweken van Steef bij KWO, van statistieken om van te smullen tot gegrilde karper. Het was een mooi oprichtingsjaar, klik HIER.

Het is weer eens wat anders dan zo’n kringgesprek op een verjaardag hehe. En, excuses dat we de wereld spammen met ons eenjarig bestaan 😛 Natuurlijk blijven we onze eindeloze stream aan toffe roofvisartikelen voortzetten. More to come: Een ode aan de spinnerbait, Streetfishing Amsterdam (video), Driften op groot water (video), 5 redenen waarom de dropshot rig zo killing is, met Bertus Rozemeijer op snoekbaars (video) en much more. Stay tuned en succes met onze prijzenactie.

 


Actuele roofvis vangsten

De herfst is er en laat van zich spreken. Voor de strandgangers het einde van een seizoen, voor ons roofvissers prime time. Dit is onze tijd, onze tijd om het water op te gaan, onze tijd om pr’s aan te scherpen, onze tijd om dikke pret te hebben. Een overzicht van de vangsten van afgelopen week:

Anthony Smit: “Veel jagende vis dan is het wachten op de dreun.” Vette plaat zo met die reflectie strips op je jas!

Arjan van Dorp: “Eerste snoekbaars in ons schip.” Daar kan geen fles bubbels tegen op Arjan.

Arjan Van Opzeeland: “Volgens de weer kenners zou dit de laatste zomer baars moeten zijn…. Ik zeg, op naar de herfst baars!” Hahaha en ze worden alleen maar dikker nog, ken je nagaan!

Bart Paredis: “Niet het target, maar altijd leuk een Zander on fly.” Alleen maar supervet dat je zo’n kasteel op de streamer vangt.

Benjamin van Pelt en jonge vismaten met een triple hookup! Topplaat.

Catrinus Hakze met een snor van 206 cm. OMG!

Dirk Jan Boom: “Pelagic gevangen….” DJ, de schrik van grote snoekbaarzen in de nacht! 😛

En af en toe ook snoek! Wauw, wat een bijzondere foto!

Een dikke 80’er zeebaars voor Erwin Bensbach. Ahhhh jaloers!!!

Geraldo Verlaan: “Beauty van 95 cm, in topconditie en loeisterk.” Dit zijn de kneiters Geraldo.

Gertjan Hut: “Een vreemde tijdens het snoekbaarzen, maar zeer welkom.” Vreemde snoekbaars inderdaad 😛

Gwyll Mead: “Bijna herfst, de baars wil dik worden. De goede tijd komt eraan.” Inderdaad, wij kunnen niet wachten!

Herman Bos: “Lekker geroofd tijdens karpersessie.” Meteen de karperspullen aan de wilgen?

Ian Bos met Late night pike.

Jeroen Bouwer: “Werpend vissen is het allermooiste wat er is! De afgelopen sessie hebben we echt spectaculaire aanbeten gehad. Als je dan zulke vissen vangt is het helemaal goud!” Letterlijk goud! Mooie vis man!

Josse van Huizen: “Vanmiddag gevangen op het Oostvoornse Meer vanuit de belly.” Wow, wat een print. Kruising luipaard-forel?

Jurgen Van Schijndel: “Werpend gevangen tussen de lelies.” Dat zijn de plekken Jurgen! Goed bezig.

Kevin van der Toorn laat wonden zien die wij in de roofvisscene alleen maar willen hebben juist 😉

Kevin Vingerhoets: “Samen met m’n broer Michael op pad gister na een drukke week werken. Helaas alleen wat klein spul voor mij, maar op de Asp spinner een machtige beuk van deze snoekbaars.” Mooie aanvulling op het kleine spul!

Koen Van Rijen: “Ik geloofde nooit in firetiger kleuren maar vandaag toch een paar leuke baarzen gevangen en 2 roofbleitjes….ze werken dus wel.” Jazeker Koen, nu is het vertrouwen daar en mogen je kunstaasboxen meer kleuren krijgen 😉

Lars Blokland: “Mooi /roofblei in de avond, top sport.” Met name die aanbeten of niet Lars?!

Larsen Throns: “Voor het eerst op zeebaars gevist!” Een verslaving is geboren, dat kan niet anders 🙂

Lau Boom: “Heerlijke riviersnoek op een topwater tijdens het roofbleien!” De mooiste aanbeten by far!

Lean Baks: “Met de popper is echt verslavend, die aanbeten aan de oppervlakte zijn zo gaaf. ” We zeggen het niet nog een keer 😛

Marcel Hoekman: “Najaar staat voor de deur dat betekent vaak veel en dikke vissen. Hier een mooie 101cm.” Laat maar komen die lerperds Marcel!

Mark Verhoeven: “Lekker werpen op de roofblei… blijft een prachtige visserij…” Van alle markten thuis die Mark!

Voor Marks vismaat Barry Snakens een 51cm baars.

Ook topwaterfun voor onze zeebaarsheld Mourat Akkouh.

Nando Elfring: “Nieuw PR op kunstaas.” Hoppetee, benieuwd naar dat op dood aas dan….

Double hookup is double pret Oscar Lauwers. Funpic!

Patrick Francken: “Met de ultra light hengel (0-5 gram werpgewicht) even samen met pap baarsjes tikken… Liep allemaal even anders met deze slijmert van 95cm!” Vangstfoto kon pas andere dag genomen worden 😛

Patrick Francken met ook nog baars van 40 cm op de popper. Lekker bezig gozerrrr.

Ralph Heilema: “Was prima weer, een paar mooie weten te strikken.” Leve de herfst Ralph.

Ronald Traas: “Zeebaars van een centimeter of 50 op net zo veel waterdiepte. Denk er dan nog een brute oppervlakte aanbeet bij op licht materiaal vanuit de kajak en je hebt de mooiste visserij.” De neuzen in ieder geval dezelfde kant op! Mooie foto weer man! 

Onze meervalbaas Roy Noom met een beauty!

Sjouke Koelstra met een double hookup heilbot. Wauw, netjes man!

Stein Honders: “Deze baarzen zijn altijd welkom tijdens het snoekbaars vissen.” En dat in het donker. Vet hoor!

Tim Hakkert: “Vanaf de boot samen met Dominique Neijenhuizen en Hendry Vis.” Hendry Vis heeft nieuwe vismaatjes en ze doen het goed 🙂

Tu Ur: “Mooie harde aanbeet van deze rakker.” En dito foto. Bewerkt of niet, ziet er bruut uit!

Wim Van Maercke: “Belgische Maasmeerval.” Blijft een bijzondere verschijning, temeer vanuit de bellyboat!

Yannick Besseling: “Afgelopen 2 dagen met doodaas gevist, 7 snoeken en 1 snoekbaars gevangen.” Tja, de ‘r’ zit weer in de maand. Die Duitse vlag op je jas? Was dat voor of na de wedstrijd 😉

Richard Gans: “Tijdens het vissen op barbeel werd ik geplaagd door deze plaaggeest die regelmatig mijn vissen van de haak plukte. Even een meervalrigje geknutseld en hoppa..! ruim over de twee meter silure.” Waanzinnig wat een kop!

Mark Verhoeven: “Het zijn niet allemaal rivierbuffels, maar altijd welkom!” Mooi visje weer Mark!

 


 

Gaat een onderzoek ons helpen?

Zoals je weet is er een behoorlijke spanningsboog tussen de beroepsvisserij en de sportvisserij. De grootste botsing vindt plaats in ons zogenaamde Benedenrivieren gebied met daarbij grote wateren als het Haringvliet, Hollands Diep en Haringvliet. Het leek voor ons sportvissers vechten tegen de bierkaai te zijn, maar er gloort nu licht aan de horizon.

De toekomst van onze grote Deltawateren is nog onduidelijk.

Laten we beginnen te zeggen dat het genoemde gebied een speciaal plekje heeft, het huisvest wateren die in Europa simpelweg uniek zijn en voor sportvistoerisme zorgen uit binnen- maar zeker ook buitenland. Niet onlogisch als je bedenkt dat hier misschien wel de zwaarste en grootst snoeken zwemmen van het continent. Daarnaast zijn de baarzen hier wereldberoemd, 50’ers worden nergens zoveel gevangen. Ook snoekbaars zwemt er in getallen die je vrijwel nergens anders aan zult treffen. Hoe dan ook voor ons moeilijk te rijmen met het feit dat beroepsvissers hier hun netten doorheen trekken.

Al jaren wordt er door snoekbaarsvissers geroepen dat de bestanden teruglopen.

Wereldberoemd in Europa om onze grote baarzen!

Inmiddels hebben er behoorlijk wat rechtszaken plaatsgevonden tussen de kemphanen, maar moest de sportvisserij helaas het onderspit delven. Twee zaken die ons inziens daar aan ten grondslag liggen.

Beroepsvissers kunnen aantonen dat ze direct financieel gebaat zijn bij de uitkomst van de rechtsgang.  De sportvisserij is in de ogen van derden een hobby en het is lastig om onze economische slagkracht te laten zien. Dat er groothandels, winkels, visgidsen, toeristische accommodaties mee gemoeid zijn, is voor de buitenwacht een lastig te bevatten oorzaak-gevolg.

Het tweede punt heeft een visstandonderzoek als basis. Het zogenaamde, gewraakte Witteveen en Bos onderzoek. In een notendop, dit onderzoek schetst een rooskleurig beeld van het betreffende gebied en biedt beroepsvissers ruimte om behoorlijk te oogsten. Probleem? Het onderzoek is verouderd, er is ontzettend veel veranderd en volgens Federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland daarom niet rechtsgeldig. Toch wordt het tot op heden door het rechtssysteem gehanteerd om de bezwaren van de sportvisserij van tafel te vegen.

Opnames van een van de grote viswedstrijden op de Deltawateren. Een zo’n bootje vertegenwoordigt minimaal 25.000 Euro. Toch weten we onze economische slagkracht nauwelijks over te brengen.

Wat dat tweede punt betreft zit er nu schot in de zaak. Sportvisserij Zuidwest Nederland: “Samen met het Ministerie van LNV (opdrachtgever voor dit onderzoek) en opdrachtnemers Wageningen Marine Research en ATKB zijn wij dit onderzoek met terrein beherende organisaties, Sportvisserij Nederland en beroepsvissers aan het voorbereiden. De aanpak is immers bepalend voor de uitkomst en moet zoveel mogelijk ‘gedragen’ zijn door alle partijen.”

Natuurlijk kun je nog steeds goed snoekbaars vangen op het Hollands Diep, maar de berichten geven toch een alarm af. 

Een goede zaak dat er in ieder geval tegengas gegeven wordt aan de doorn in het oog, het Witteveen en Bos onderzoek. Logisch natuurlijk dat er tal van vragen blijven. Federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland: “Na een periode waarin wij trachtten door middel van rechtszaken een meer duurzame wijze van onttrekken te bewerkstelligen is met andere betrokken partijen besproken dat een nieuw onderzoek naar de visstand een begin kan zijn om het naar de toekomst ‘samen beter’ te doen.” Wij zijn met name benieuwd naar het “een meer duurzame wijze van onttrekken te bewerkstelligen”, net al een ieder waarschijnlijk. Wie gaat daarbij de ‘scheidsrechter’ zijn en met name, wat zal de maatstaf zijn.

Precies voor dit soort vragen heeft de federatie een infoavond georganiseerd op 23 september 2019 vanaf 19:30 uur. Wil jij hierbij aanwezig zijn stuur dan voor 17 september een mail naar info@sportvisserijzwn.nl. Wij zullen er zijn.

 


 

Copy paste voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Magneetvissen op het Haringvliet. Nu ook een metaalverbod hoor Sportvisserij Nederland 😛

Met een zo een zou onze meerval carrière al tot een goed einde gebracht kunnen worden. Deze gast moet er ffies twee pakken…

Is dit nu die Esox flavia, die speciale snoeksoort die alleen in Italië voor komt?

Never ending story…

Wanneer je weet dat je op de goede stek bent, maar je niet de enige bent die dat weet.

Ja ja grappig hoor.

Okidoki, jij gaat het heel ver schoppen met je photoshop skills. Doei

Mooiste roofblei van de eeuw voor Wilfred van Asselt. Seriously!

Zoek het Rapala kunstaas 🙂

Visdeal komt een soort Tinder, maar dan voor sportvissers.

Hahaha, niet te lang bij stil staan mensen… Pffff

Cryptisch verwijzend naar onze plastic oceanen. Geniaal!

Jumping jack, altijd mooi!

Net als bij mensen de vingerafdruk is dat bij baarzen het strepenpatroon. Bij deze stekels toch wel ongekend mooi en uitzonderlijk!

Kannibalisme 2.0

Ok

Arghhhhh, wat een bak! Geen idee hoe groot, maar wat een monster!!!

 


JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.