Roofmeister Inside – Ruim 50 actuele vangstfoto’s & een 50’er baars voor Jouke Jansma

29/11/2020
Roofmeister Inside – Ruim 50 actuele vangstfoto’s & een 50’er baars voor Jouke Jansma

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

Kanaal 50’er

Vorig weekend kreeg ik, Stefan Rietveld, een appje van Jouke Jansma van Daiwa Cormoran, dat de visserij op snoekbaars op de grote kanalen nu goed loopt. Een aantal weken geleden zijn we al eens op pad geweest naar een kleiner water, maar daar was de visserij erg taai. Hoog tijd voor een revanche dus! Afgelopen woensdag was het zover, op een koude novemberochtend stonden we om 08:00 uur aan de trailerhelling.

Het mooiste moment van de dag…

Na een stukje gevaren te hebben, kwamen we aan op de eerste stek. Jouke vertelde dat hij de zondag ervoor al had gevist, en dat hij toen erg goed had gevangen. Veel maatse snoekbaars, en als klap op de vuurpijl nog een mooie meerval van de rivier die in verbinding staat met het kanaal. Het vertrouwen was dus hoog!

Talloze inhammetjes waar aasvis ongetwijfeld in de problemen raakt.

De eerste stek lag heerlijk in de luwte, van de wind was maar weinig te merken door de rij bomen die aan het water stond. Wat deze stek het meest interessant maakte, waren een aantal inhammen in de kant, waar het water steeds in en uit stroomde door het passerende vrachtverkeer. Aasvis komt hierdoor in de problemen, en de snoekbaars zou hier in de buurt liggen om daar gebruik van te maken. Tot zover de theorie 😉

Stel je bent een klein visje en je krijgt een knauw van deze kaken…

Een paar blikken op de fishfinder liet al zien dat er zeker vis op de stek lag, en de eerste aanbeet liet dan ook niet erg lang op zich wachten. In het mooie ochtendlicht wist Jouke de eerste vis te vangen, een leuk formaat snoekbaars.

In de vroege ochtend de eerste snoekbaarstractatie.

Vervolgens was het mijn beurt, met een leuke 30’er baars. Deze vis was bijna net zo dik als dat hij lang was, ze hebben er dus absoluut geen moeite mee om de scholen aasvis te vinden. Jouke en ik zeiden nog tegen elkaar: ‘Stel je voor dat je zo’n vis op 50 centimeter vangt…’ Ja, inderdaad, stel je voor…

Super als alles op rolletje loopt.

De aanbeten volgden zich in een vrij hoog tempo op. Eerst nog een snoekbaars voor mij, en vlak daarna haakte Jouke een mooie baars. Heerlijk als het loopt en je niet weet wat dat voor verrassingen in petto heeft. Wat stond ons nog te wachten?

Stel je een 50’er voor in deze conditie… Stel je voor 😛

Wat beukten ze er lekker op los.

We besloten de eerste stek even links te laten liggen, en de overkant af te vissen. Al vrij snel bleek dat hier weinig vis te bekennen was, maar aan het einde van het stuk bevonden zich een aantal obstakels bij een brug, een potentiële topstek zou je zeggen. Een magneet voor aasvis, maar net zo goed dus voor roofvis.

Stekel paradijs… Zo lijkt het toch?

Echter bleef het scherm van de fishfinder ook hier nagenoeg leeg. Jouke en ik keken elkaar daarom ook verbaasd aan toen hij uit het niets een beuk op zijn handhengel kreeg. Direct leek het om een mooie vis te gaan, de dril was zwaarder dan vorige keren. Een flinke snoekbaars? Hmmm… het zenuwachtige kopschudden deed iets anders vermoeden. Baars? Ja, dat zou kunnen, maar dan wel een hele grote! Toen kwam er inderdaad een schitterende baars aan het wateroppervlak. We wisten we niet hoe snel we het net eronder moesten schuiven. Yeah!!! Wat een waanzinnig dikke, kapitale baars. Echt een typische strijder van het kanaal. Snel meten en… Exact 50 cm!!! Wauw! Wat wil je nog meer op zo’n dag?!

Wauw! Exact 50 cm. Een typische vis van het kanaal. Dan is je visdag meer dan geslaagd!

Na deze baars kregen we geen actie meer, en besloten we terug te gaan naar de stek waar we de dag zijn begonnen. Het was inmiddels al middag, en zoals wel vaker gebeurt nam de actie af. Opvallend genoeg bleef de actie op de dode hengel helemaal uit. Jouke had hieraan een grotere shad bevestigd, en de vorige keer leverde dit een aantal snoekbaarzen van groter formaat op.

Uiteindelijk de grootste zander op de bijhengel, terwijl deze heel de dag nog nauwelijks sjoege had gegeven.

Ondertussen bleven wij verschillende dingen proberen om de vis tot een aanbeet te verleiden, verschillende kleuren, formaten, schoepstaartjes, v-staartjes, maar de actie bleef uit. Even na drieën leek de vis weer ‘aan’ te staan, na een aantal vissen voor Jouke op de handhengel zaten we inmiddels in de dubbele cijfers, en tegen het einde van de dag kwam ook de dode hengel nog tot leven. Het leverde de grootste snoekbaars van de dag op… Een kers op de taart, een grote taart met als klapstuk die waanzinnige mooie, volle baars van 50 cm. Alles heb ik haarfijn op video vastgelegd en ik zit al achter de edit tafel, stay tuned 😉

 


 

***Vangsten update***

De winter doet haar best Roofmeisters. Het wordt kouder en dat betekent dat de vis steeds meer gegroepeerd gaat liggen. Prima, vang je er een dan liggen er meer. Maar… Zie ze eerst maar eens te vinden… Jullie lukt dat aardig zo te zien 😉

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen  🙂

De mooiste vis tijdens een sessie op de rivierplassen voor Patrick Ufkes. Mooie vangst, Patrick!

Een succesvol ochtendje met doodaas bracht Anthony Smit deze mooie snoek. Goed gedaan, Anthony!

Meer dan tevreden is Mario Laureys met zijn vierde metersnoek van het jaar. Netjes Mario, op naar nummer 5! (en 6, en 7, etc..) Mooie stek ook 😛

Geen hele grote vangst voor Jurek de Jong, maar de Fox Pro Shad 18 cm deed zijn werk weer goed!

Een 72 cm rivierzander voor Glenn! Das een goeie…

Een keer geen (meter)snoek voor Marcel Hoekman, wel een bizar dikke snoekbaars! Lekker man.

Een moddervette dame voor Melvin Bruinink die een goede dril bezorgde en lang op de bodem bleef hangen. Goed gevist, Melvin!

Heel toepasselijk: Geen black friday, maar black sunday! Niet eerder wist Jurgen van Schijndel zo’n zwarte snoekbaars te vangen. Prachtig beest, Jurgen! Zou het al een paaikleed zijn?

Een mooie snoek van 76 cm voor Carl Smeets. Gevangen aan een Westin Rawbite 7 cm. Netjes, Carl!

Volgas achter de poldersnoeken aan. Rick Simmerman heeft ze gevonden.

Een nieuw PR baars (45 cm) voor Sharon van Rossum. Goed gedaan, Sharon!

Tim Hakkert heeft niks te klagen. Wat een bak van een snoek!

Tijdens een nachtelijke doodaas sessie kwam deze unit van 115 cm langs bij Jarno Vandebeek. Lekker bezig, Jarno!

PR alarm! Jeroen van Luik is de gelukkige en ondanks dat hij geen afmetingen heeft gedeeld, is het wel een fantastische vangst. Complimenten, Jeroen!

Met doodaas onder de dobber dacht Alain Luijten een nieuw PR snoek te hebben gehaakt, maar ‘helaas’ kwam deze jager boven water zetten. Wel een prima vangst, Alain!

Een prachtige Amsterdamse snoekbaars voor Mika Kroese, gevangen op de shrimp. Mooie foto, Mika!

Hans Vergouwen: ”Net geen metersnoek voor schoonvader Stef op de Buster Swimbait!” Netjes mannen, lekker gevist!

Geen hele grote, maar wel een heel welkom doodaas ‘slachtoffer’ van afgelopen week voor Merijn Verhelst. Lekker Merijn, mooie vangst weer!

Even lekker een uurtje met de kids op pad leverde Johan Pannekoek (en zijn kinderen natuurlijk ook) deze mooie snoek van 86 cm op. Goed gedaan, alle drie!

Jack van de Mortel: ”De randen naar diep water afgooien met kunstaas loont zich nog.” Mooie vangst!

De C-rig met een Z-man kreeftje leverde Marco Jagtenberg eindelijk zijn eerste 50+ baars op. Klasse, Marco!

De Westin Shadteez 12 cm leverde Timmy Ventriglia deze mooie 40+ polderbaars op. Goed gedaan, Timmy!

Kenny van den Berghe: ”Zeer tevreden met deze snoekbaars, hopelijk de komende dagen nog enkele van dit kaliber .” Begrijpelijk Kenny, mooie vangst man!

52,5 cm en moddertje vet, dat kan maar één ding betekenen: Een nieuw PR baars voor Reinier Saat. Gefeliciteerd, Reinier!

Het was hard werken om vis te vangen voor Benjamin van Pelt, maar toch kwamen er een paar vissen op de kant, waarvan deze snoek de mooiste was. Lekker bezig, Benjamin!

Een dagje doodazen bracht Serge Sonneveldt wederom een paar mooie en dikke vissen in de boot. Wat een aanwinst die boot, Serge!

Ook deze foto van Serge is het delen waard: ”Deze wilde ik nog even delen. 9 van de 10x sla je de aasvis uit de bek bij het zetten van de haak, maar deze snoek hield ‘m heel stevig vast en dat leverde een mooi plaatje op 👌.”

Een mooie baars voor Ming Kha, gevangen op de 3” Shrimp. Netjes, Ming!

Weer eens een mooie metersnoek voor Jeroen Bouwer op doodaas. Klasse werk, Jeroen!

Frits Onderstal: ”Het duurde even voordat deze dame de 15 grams dobber onder kreeg. Ze had geen haast…” Haastige spoed is zelden goed, zeggen we dan!

Een prachtige metersnoek voor Wim Bellix, gevangen aan een jerk. Mooie vangst, Wim!

Taaie middagen worden (uiteindelijk) beloond, bewijst Bertus de Wit met deze prachtige snoek. Gevangen aan een sardine onder de dobber. Goed gevist, Bertus. De aanhouder wint!

Een prachtige winterbaars voor Mario van Dyck. Lekker bezig, Mario!

Freddie Alves: ”Oude rivierplas strijder die al een keer eerder is gevangen, dit bleek namelijk absoluut niet te missen tijdens het onthaken 😯” Schitterende vangst en plaat, Freddie!

Geen hele grote snoek voor Robin van Dijk, maar meer dan welkom aan de horsmakreel! Nice, Robin.

Stein Honders: ”Werpen met crankbaits op alles wat wilt bijten. Dit keer mocht er een prachtige baars bijten van 47cm.” Klasse, Stein!

Sander Paans: ”Zo klein en dan toch een 14 cm Paddle aanvallen… Nu al een echte rover!” Gaaf Sander, wat een brutaliteit!

Een schitterende Belgische 40+ baars voor Jorit Houpline. Goed werk, Jorit!

Net zoals bij (bijna) iedereen had ook Said El Felyani een taaie zondag. Toch kwamen er een paar vissen op de kant, waaronder deze snoekbaars. Goed gedaan weer, Said!

Kevin Hegger-Vingerhoets: ”Fijne avondsessie met m’n maat Nigel. Het doel was alles op de nieuwe Flip Baits te vangen, dat pakte goed uit! Een aantal mooie vissen weten te arresteren, dit was het mooiste kiekje.” Lekker bezig geweest, mannen!

Patrick Kreijkes: ”Tijdens aasvis vangen zag ik dat de snoek lekker aan het jagen was. Toch maar even een doodaashengel erbij naast gelegd en met succes👌🏻 Leuke bijvangst als je er eigenlijk niet op aan het vissen bent 👌🏻😊 altijd welkom maakt de dag toch weer iets completer.” Netjes Patrick, leuk verhaal er bij weer!

Wat een sessie voor Daan Mulder! Allereerst deze 120cm snoek in de boot, gevolgd door nog 5 metervissen. Wow, lekker bezig man!

Een prachtige baars voor Enzo Claessens tijdens een leuke baarssessie vol met actie. Netjes Enzo! En een prachtige plaat ook.

Joshua Jongbloed: ”Dagje urban flyfishing met als resultaat een bak van een snoek terwijl m’n vismaten maar roepen dat ik moeilijk doe met de vliegenlat terwijl ik de grote snoeken voor hun neus wegtrek.” Geweldig Joshua, leg ze het zwijgen op!

Een prachtig begin van de week met een fraai snoekje voor Jens de Goffau. Zo is de maandag geen straf!

Slepend achter de boot wist Hans Vergouwen deze prachtig gekleurde snoek te vangen. Ondanks dat het grauw en somber weer was, komen de fraaie kleuren van deze snoek gewoon prachtig tot hun recht op deze foto! Complimenten Hans, blijf die vangsten insturen!

En last but not least, Thijs van der Sanden: ”Zoek de aasvissen, en blijf daar rond hangen! Deze dikke dame had wel zin in een trage jerkbait 😎” Schitterende vangst weer Thijs!

 


 

***Foto van de week***

Dat het nu dé tijd van het jaar is om met doodaas aan de slag te gaan, hoef je Roy Noom in ieder geval niet te vertellen! Deze prachtige dame van 114 cm kon het doodaas dat slepend onder de dobber werd gevist niet weerstaan. Klasse Roy, met deze prachtige bak en ruige plaat is jouw inzending de foto van de week!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂

 


STAGE lopen bij Roofmeister

Wil jij STAGE lopen in de roofvis branche? Dit is je kans! Klik HIER.


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.