Tackle Meister Review – River2Sea Whopper Plopper – Topwater topper

13/10/2020
Tackle Meister Review – River2Sea Whopper Plopper – Topwater topper

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Luc de Groot met de Whopper Plopper van RIVER2SEA!

Door Luc de Groot

Laatst gingen er een aantal filmpjes op social media te ronde waarin jongens vanuit de bellyboat enorme meervallen vingen op de Whopper ploppers. Strakke worpen tussen de takken en rustig werd deze naar binnen gedraaid… Plop plop plop en BOEM! Hoe gaaf is dat?! De aanbeten op topwaters garanderen sowieso spektakel. Ik kreeg er een paar opgestuurd van River2Sea – de Whopper Plopper 110, maatje snoek- en je kunt je voorstellen dat mijn bloed sneller ging stromen…

 


Specificaties

Merknaam: River2sea
Productnaam: Whopper Plopper 110
Type product: Topwater
Lengte: 11 cm
Gewicht: 25,5 gram
Diepte: N.v.t.
Kleur: Abalone shad, perca, sardine, glow in the dark, powder, bone, blue blood, delta craw, fire tiger, perch, pike en yellow head.
Bijzonderheden: De achterkant heeft een roterende schoep, die het kenmerkende geluid maakt.
Winkeladviesprijs: 12,99 euro


 

Eerste indruk

Het was al laat in het topwater seizoen toen ik de Whopper Plopper opgestuurd kreeg. Ik had al een gave video gezien van meervallen die hierop gevangen waren en was heel benieuwd of laat in september nog vis op te vangen zou zijn. De aasjes waren mooi gespoten, het schoepje achterop draaide soepel en er zaten stevige splitringen en dreggen op. Dat het kwaliteit is, dat blijkt al bij de eerste indruk.

Twee Whopper Ploppers 110 van River2Sea, maatje snoek. Tijd voor actie!

Omdat het al half september bij de eerste praktijktest en de weersvoorspellingen slechter en slechter werden, zat er aardig haast bij het testen. Helaas door Corona omstandigheden is er maar één visdag van gekomen. Echter heb ik heel hoge verwachtingen voor komende zomer en dan met name voor snoek en wellicht roofblei. Er is ook nog een 9 cm uitvoering die door Tackle Meister  Bart van de Walle wordt getest. Die zal ideaal zijn voor baars. Stay tuned!

De imposante Whopper Plopper family van River2Sea.

 

De proef op de som

Tijdens een van de laatste mooie dagen werd dus meteen een sessie gepland om deze oppervlakte torpedo’s te laten zwemmen. Het was vrij winderig en de watertemperatuur was al gezakt naar 18 graden. Heel makkelijk zou het niet worden. Het aasje werp je met alle gemak echt lekker ver, het is mooi gestroomlijnd en heeft ook wel wat gewicht, super dus! Zelfs met hele snelle halen van de molen bleef het aasje mooi recht zwemmen en kabaal maken.

De draaiende schoep zorgt voor een hoop waterverplaatsing met een attractief  ploppend geluid…

De kracht is dat de Whopper Plopper heel makkelijk te vissen is; door binnen te draaien gaat het staartje al mooi rond en maakt het heel veel herrie. In tegenstelling tot een popper of stickbait hoef je hem niet met tikken binnen te vissen, maar dat kan natuurlijk wel. Door gewoon in een rechte lijn binnen te draaien met spinstops en wat versnellingen laat je het aasje verleidelijk door het water lopen.

Net toen ik tegen mijn maat Tim Hakkert zei dat het wel heel moeilijk ging worden nu de wind flink begon op te pikken en de golven hoger werden, dook er een snoekje op de Whopper Plopper. Ik had een worp strak langs de steenstort gemaakt waar planten stonden. Opgelucht schepten we de vis en was het toch nog gelukt om een snoek te vangen op de topwater.

BAM! nog maar net aan gehaakt…

 

Aanschaf

De Whopper Plopper is wat je noemt een best exclusief stuk kunstaas en ook niet overal verkrijgbaar. Nog weinig mensen in Nederland vissen met oppervlakte kunstaas. Zonde, want het kan gewoon heel goed vangen en je krijgt er ongekend spektakel bij cadeau. Klik HIER voor meer info en om hem te bestellen.

 

Slotsom

Blij met de vangst op één van de laatste mooie dagen! Geen grote vis, maar die aanbeet… Wauw!

Al met al ben ik onder de indruk van de Whopper plopper, het werpt als een kanon, loopt altijd goed door het water en heeft een mooi profiel, zodat de rovers hem van onderen goed kunnen spotten… als ze hem al niet gehoord hebben. Dit aasje zal zeker in de tacklebox blijven en ik kan niet wachten om hem komende zomer flink te ‘misbruiken’!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Luc de Groot
Geboortejaar:
 1999
Regio: 
Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: 
Snoek en Snoekbaars.
Specialismen:
Allround vissen op de rivier.