De Whopper Plopper – Een van de beste topwaters op de markt

27/05/2022
De Whopper Plopper – Een van de beste topwaters op de markt

De Whopper Plopper van River2Sea is tegenwoordig zeker geen onbekende meer als het gaat om topwaters. Maar wat maakt deze oppervlakte plug tot de topwater die hij is? Lees er hier over waarom de Whopper Plopper eens van de beste topwaters op de markt is.

Zoals velen zullen weten, onderscheidt de Whopper Plopper zich door het ploppende geluid dat hij maakt door het wateroppervlak. Dit geluid wordt gemaakt door de schoep op de staart. Deze draait rond en door zijn unieke vorm maakt de schoep een ploppend geluid, kenmerkend voor de Whopper Plopper en misschien ook de grootste reden waarom het een van de beste topwaters op de markt is.

De schoep achterop maakt een uniek ploppend geluid.

De schoep maakt drukgolven in het water met een lage frequentie. Hiermee komen we op het volgende punt aan: door de lage frequentie trekt de Whopper Plopper elk soort rover aan. Van snoek tot zeebaars, met de Whopper Plopper weet je zeker dat je kans maakt op elke soort. In Frankrijk wordt de Whopper Plopper zelfs gebruikt om gericht op meerval te vissen! Er zit gewoon iets in dat ploppende geluid wat dit stuk kunstaas onweerstaanbaar maakt. Eerlijk, zoveel verschilt het niet met het geluid dat je met kwakhout maakt om te clonken.

Groot en klein

In Frankrijk vissen ze zelfs op meerval!

Nog iets wat de Whopper Plopper doet opvallen, is het feit dat ze in zes verschillende maten te krijgen zijn tot zelfs 19 cm! De meeste topwaters die in Nederland te krijgen zijn, zijn over het algemeen aan de kleine kant. Wil je dus echt gericht op snoek vissen, dan kun je bijvoorbeeld perfect uit de voeten met de 11, 13 en 19 cm uitvoeringen. Zie je dan opeens roofblei jagen of baars, dan kun je ook nog wisselen naar de 6, 7,5, 9 of zelfs 11 cm versie!

Breed profiel

Te krijgen in zes formaten, zodat je op alle rovers kunt vissen!

De Whopper Plopper valt niet alleen op door zijn unieke geluid, maar ook door zijn mooie, forse profiel. Jagende vis kijkt meesta; naar boven en dan is een wat groter silhouet mooi meegenomen. De Whopper Plopper geeft anders gezegd een goed contrast met hetgeen zich er boven begeeft.

Zelfs de kleine versie heeft een breed profiel waardoor deze mooi tegen de lucht afsteekt.

Nog een bijkomend voordeel van het brede profiel, is dat de Whopper Plopper hierdoor erg stabiel in het water ligt. Naast het geluid, de verschillende formaten is het brede profiel dus ook erg belangrijk. Hij valt hierdoor niet alleen meer op, maar door de stabiliteit kun je hem op elke snelheid binnen vissen. Vis je bijvoorbeeld op roofblei, dan is snel binnen draaien vaak belangrijk. Door zijn stabiliteit is de Whopper Plopper hier ook meer dan geschikt voor. Langzaam vissen kan ook heel goed, de schoep draait al bij heel weinig weerstand. Ideaal als het dus wat langzamer mag!

 

Nu de gesloten tijd voorbij is en de waterplanten hoger en hoger komen te staan, is dit niet alleen een spectaculair stuk kunstaas om mee op snoek & co te vissen, het kan zomaar ook effectiever zijn. Meer weten? Klik HIER.