Scoop – Shimano lanceert nieuwe Stella

18/01/2019
Scoop – Shimano lanceert nieuwe Stella

Tijdens dit schrijven vindt in Clermont Ferrand te Frankrijk zo’n beetje de allergrootste hengelsportbeurs van Europa plaats. Shimano geeft er acte de présence en niet zomaar, ze hebben aangekondigd met een grootse lancering te komen vandaag 16:00 uur.

 Door paparazzi Roofmeister 😉

Daar namen wij als Roofmeister natuurlijk geen genoegen mee en onze paparazzi’s hebben overuren gedraaid. Het hoge woord is er uit bij onze inside man, Shimano komt uit met een nieuwe Stella, dit keer een model speciaal voor het zoute water, boordenvol met features die we terug zullen zien in een nieuwe generatie Shimano werpmolens.

Momenteel een spraakmakende launch op de grootste hengelsportbeurs in Frankrijk. 

Je hebt auto’s en je hebt Ferrari’s, je hebt wijnen en Chateau Neuf du Pape, je hebt horloges en Seiko’s, maar je hebt ook werpmolens en Stella’s. De Stella werpmolen van Shimano, het ultieme vlaggenschip van dit toonaangevende Japanse bedrijf. Jaar op jaar slepen ze prijzen binnen met een steeds weer verbeterde versie van de Stella.

The best of the best!

Het klinkt wat vreemd, maar je zou kunnen zeggen dat Stella Shimano is. Beter gezegd Stella representateert Shimano wat betreft werpmolens. Elke feature, elke nieuwe ontwikkeling, elke noviteit zit verborgen in dit paradepaard. Van X-ship tot Hagaan body, van het koud smeden van aluminium tot de Rigid Ball. Nu dus aanstaande wederom een nieuwe Stella SW, dit keer dus een zout water versie, met jawel, wederom spraakmakende innovaties. In 2013 de laatste nieuwe release van een SW en in al die jaren verandert er dan wel wat uiteraard.

Zij weten hoe het zit.

Stella is in principe gebaseerd op het principe dat je maximale focus op het vissen zelf hebt. Beter gezegd, met zo’n high end product voel je feitelijk niet meer dat de molen onderdeel is van het hele spelletje. Daarnaast is het een molen voor het leven en moet je er 100% op kunnen vertrouwen.

Op onze binnenwateren al fijn, maar al helemaal op exotische bestemmingen waar het haperen van de molen bij de visserij op bijvoorbeeld oersterke GT’s zomaar voor gevaarlijke taferelen kan zorgen. De nieuwe Stella SW zal je wat dat betreft nooit in de steek laten en is speciaal gemaakt voor het spinvissen op de meest sterke zoutwater rovers.

Speciaal ontwikkeld voor het spinvissen op oersterke rovers!

Niet alleen zijn de bestaande features van de Stella geoptimaliseerd, ook huistvest de nieuwe Stella SW gloednieuwe nieuwe features. Wat te denken van Infinity Drive? Die dekselse Stella draaide al als een zonnetje, maar nu in overtreffende trap door deze feature. En echt niet alleen zonder weerstand, maar ook met. Ja, met grote vis aan de andere kant van de lijn.

Nog soepeler draaiend, zelfs met intense power aan de andere kant van de lijn. 

Standje AAN deze keer.

Bijzonder is ook de feature Heat Sink Drag (alleen bij 10000 en 140000 modellen). Echt een tool die bij de little big game visserij goed van pas komt. Die niet te stoppen runs, de slip die potdicht zit en toch lijn afgeeft. Je kunt je voorstellen wat voor krachten er bij deze wrijvingen vrij komen en… temperaturen. 

De wrijvingswarmte wordt gecontroleerd, waardoor de aluminium spoel minder heet wordt en braid minder snel beschadigd raakt. 

De Heat Sink Drag controleert die wrijvingswarmte die vrij komt bij intense drils. Het resultaat is een optimaal presterende molenslip en minder kans op beschadiging van de (gevlochten) lijn.

Speciaal in de Stella SW nog meer ingenieuze oplossingen voor het beschermen van onderdelen in de behuizing. Wel zo fijn als je veel in het zoute vist.  

De Stella SW, voor iedereen? Dat niet zozeer, maar het is eens te meer een gegeven dat het innovatieve Shimano blijft door ontwikkelen ten doele om zo optimaal mogelijk materiaal te maken. De Stella is daarbij het boegbeeld en features van dit juweel zie je terug in andere Shimano molens.

De allerbeste molen moet nog gemaakt worden, maar deze Stella SW komt wel heel erg dicht in de buurt.

Team Roofmeister

Er komen 4 modellen beschikbaar van de gloednieuwe Stella SW.