ROOFMEISTER INSIDE – Snoek op een bananenschil en de denkbeeldige roofviswedstrijd

17/02/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Snoek op een bananenschil en de denkbeeldige roofviswedstrijd

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

ROOFMEISTER KLEDING

It’s amazing! Nooit eerder gebeurd, maar tis echt zo! Met Roofmeister kleding aan vang je veul meer vis. Onlangs is dit met NIPO-onderzoek aangetoond. Bestel snel en blanken behoort tot het verleden. Klik HIER.

ROOFMEISTER APP

Download nu de Roofmeister app en je kunt overal en altijd het laatste nieuws op Roofmeister volgen. Voor Android klik HIER. Voor IOS klik HIER.

BANAAN VS KUNSTAAS

Lang geleden zagen we een video van Willem Romeijn van de Vis TD. Hij ging op snoek vissen met een bananenschil. En… hij ving snoek. Daar stonden de kunstaasfreaks met de handen in de zij. Dat eeuwige gesoebat over welk kunstaas er wel niet gekozen moet worden. Een eindeloze rij aan mogelijkheden van hardbaits tot softbaits. Willem reduceerde dit alles tot een radeloze 0.

Hoe je met een banaan snoek vangt. Willem Romeijn liet de kunstaaswereld schudden op haar vesten. 

Het zet tot denken aan. Ja, soms maakt het geen ene reet uit wat je aan de speld hangt. Soms inderdaad, meestal wel namelijk. ‘Gelukkig maar’ zou je zeggen. Deze bijkomstigheid maakt roofvissen juist leuk. Afgelopen week demonstreerde Mehmet Buyukyilmaz dat nog maar eens in de polder.

Roofmeister ging met hem op pad. Bij een bredere sloot was er sprake van een regelrechte vreetfestijn door snoek. Er lag massaal voorn opgestapeld en keer op keer zag je er snoek door heen rollen. Easy voor de roofvisser? Nope, de snoek lijkt dan volledig gefocust te zijn op de aanwezige vis. Dat onderstreepte een andere visser rondom deze feedy frenzy. Hij viste met een softbait met snoekkleuren, maar geen snoek die daar interesse voor toonde, laat staan voor een bananenschil.

Mehmet wist de focus van de snoek te weerleggen. 

Mehmet, die ving de jackpot. Hij vist met een shadje in voornkleuren dat de echte vis qua uiterlijk op een haar na nabootste. Daar waar de andere visser bot ving, ving Mehmet maar liefst 4 grote snoeken. Kleuren, actie, vorm, snelheid, het zijn stuk voor stuk elementen die het verschil kunnen maken tussen vangen en niet vangen. Binnenkort een uitgebreide video over deze bijzondere snoeksessie. Stay tuned!

Binnenkort een uitgebreide video op deze website. 

Roofmeister wint denkbeeldige wedstrijd

Roofvissen is sowieso al cool om te doen, in wedstrijdverband krijg je te maken met een andere lading. Trainen, ofwel vissen en stoppen als je de roofvis hebt gevangen en dus bewaren voor de wedstrijd. De concurrentie in de gaten houden. Een plan uitwerken voor de visdag. Teamwork optima forma. Het zijn stuk voor stuk elementen die een visdag anders dan anders maken. Roofmeister wilde dat ook eens meemaken.

Klaar voor de start van een fictieve NKS-wedstrijd. 

Herman vist het liefst met aasvisjes op een dropshotmontage of de fireball. Bij voorkeur met kakelverse spiering. 

Zo stapten wij aan boord bij niemand minder dan Herman Schuurman van Shimano. Behalve visgids (klik HIER), is hij namelijk een fanatieke wedstrijdvisser die aan tal van roofviswedstrijden deelneemt. Sjoerd Beljaars zou voor een dag zijn teammaat zijn tijdens een denkbeeldige NKS-wedstrijd (Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen).

Bloedje nerveus stapte Sjoerd die dag aan boord bij Herman, die op zijn beurt al een plan tot in de puntjes had uitgewerkt. Gelukkig had Herman temidden van al dat wedstrijdgeweld nog tijd over voor uitleg over tal van tips & tricks. Binnenkort een uitgebreide video over de dag waarbij tenslotte in de dubbele cijfers gevangen werd. Die denkbeeldige wedstrijd hebben we gewonnen. Wihoe!

Sjoerd leerde tal van fijne kneepjes bij van de grootmeester. 

Inmiddels een bekend fenomeen, als de cameraman (Stefan Rietveld) vis vangt, dan weet je dat je goed zit. 

Een eindeloze reeks tips & tricks van een 110% door de wol geverfde wedstrijdvisser. Binnenkort op video op Roofmeister.nl

hall of fame

Wat zijn de all time meest bezochte posts op Roofmeister.nl? Dat kun je gemakkelijk zien op de homepage rechtsbovenin. Het is een top 5 die stijf bovenaan staat. Toch hikken er wat tegen aan van onderaf. Welke? Zie onder

6> wereldrecord snoek

Hoge verwachtingen van deze post. Ze staat nog geen drie weken online en nu al dringt ze zich op aan de top 5. Tja, wereldrecords spreken tot de verbeelding en het Roofmeister onderzoek naar de allerlei vreemde claims valt goed in de smaak. Klik HIER

2> in 5 stappen een metersnoek

Snoek is popi, dat blijkt maar weer. Natuurlijk hebben de grote jongens daarbij een streepje voor. Niet onlogisch dat een post scoort die uitlegt hoe je in slechts 5 stappen een metersnoek vangt. 🙂

Klik HIER

3> dropshot is tha bomb

Dropshot, een techniek waarbij je de snoekbaars goed leert kennen qua gedrag. Daarnaast de ultieme techniek voor roofvissers die willen beginnen op de glasoog. Niet voor niets noemen wij het een beetje valsspelen 😛

Klik HIER

Razendsnelle stijger

De Carolina rig is dat wat dropshot medio 2007 doormaakte, een ongekende hit als roofvistechniek. Een traag afzinkende softbait met het werpgewicht een stuk voor het kunstaas. Kom er maar eens op, de eenvoud er van is killing en roofvis is er uiterst happig op. De film met Roofmeister Luc Coppens is nog geen 3 weken online, maar knal door alle klassementen heen. Die gaan we binnenkort in de top 5 zien. 

Klik HIER

warmer = actievere vis

Afgelopen week was het weer goed raak met jullie vangsten. lekker bezig Roofmeisters. Als dit een prelude is voor de aankomende warmere dagen dan zouden we ons fotoservers maar eens moeten upgraden 😛 Er komt mooi weer aan en dus hoge verwachtingen van jullie 😉

Barry van Zelst met zijn zovelste prachtige baars. 

Tom Bierinckx: “Afgelopen zaterdag eindelijk nog eens een droge, zonnige en warme dag. Eén klein dingetje waar ik wel rekening mee moest houden: windkracht 6.  Met de dropshot was het nog net te doen van het kantje…”

Een klein dikzakje voor Robin Voetberg. 

Mooie winterbaars Lean Baks. 

Bart van Tol al bezig met zeebaars. Waarschijnlijk een overwinteraar 😉

Sander Wolf met een 40’er in het donker. 

Freek Schoonderwaldt met snoekbaars op een grote shad. 

117 cm snoek op een shadje van 7 cm. Lekker bezig Wesley Miedema!

Doorvissen in het donker Roofmeisters, Christoph de Hertogh weet dat al. 

Krijn Zandburg met een voorzichtig voorjaarszonnetje op een snoek. 

Arnoud Jakobs met een zeer plaatselijk sneeuwbuitje. 

Dimitrios Zeus met een bak op klein water. 

Nog zo’n nachtbraker en terecht, Arjan Boekel. 

Harm Brouwet met snoekbaars, weer of geen weer. 

Laurens de Bruycker succesvol vanaf de kant. 

Jan van de Ruit met zijn meest recente vangst. 

Steve Blain zul je niet snel meer zonder vliegenlat vissen.  

Sophie Neitzel nog steeds bezig om te oefenen voor de tropen waar ze een vistrip naartoe heeft geboekt. 

the winner is…

Robin van Dongen. Niet de eerste keer dat Robin volgens ons de mooiste foto heeft ingestuurd. Zo vet, een close up van die betoverende snoekenprint. Zo leer je de snoek nog meer waarderen. 

valetijnsroofvissen

Hoe is het mogelijk, een met liefde vervulde Valetijnsdag combineren met heteten-en-gegeten-worden-in-de-roofvisserij… Wel, zie hierrrrrr. Natuurlijk ook anderszins bizarre foto’s die we voor je hebben gevonden 😉

Meervalspecialist Roy Noom in een romantische bui. 

Meervalspecialist Roy Noom in een romantische bui. 

Love is in the air. 

Genocide. Waarom?

Ok.

Bizarre snoek van 129,5 cm voor Enrico di Ventura van Westin. Holy shit!!!

Toffe plaat van de Rozemeijer jongens. 

There’s always something more big and agressive…. Oewwww.

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.