ROOFMEISTER TOP GEAR – Live de LureMasters volgen & meet and greet met Luc Coppens

20/09/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Live de LureMasters volgen & meet and greet met Luc Coppens

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Lure Masters live te volgen

Team Sean Wit en Jesper Smorenberg (foto) ergens in de middenmoot met o.a. deze 118 snoek, maar houd ze in de gaten…

Spanning en sensatie op de grote wateren het Haringvliet, Hollands Diep en Volkerak. Daar naderen we la grande finale van een driedaags roofvistoernooi met maar liefst 90 deelnemende boten. Grote initiator van deze wedstrijd is Raymarine, met haar prostaffers Hendrik-Jan Verheij en Volkmar Strikkers als hoofdorganisatoren.

Jelle de Jong (foto) en Jeremy Staverman hetzelfde laken en pak…

Enkele teams lijken een riante plek in de top te hebben vastgesteld, maar in de middenmoot enkele teams die een andere strategie volgen. Deze kunnen morgen, de laatste dag wel eens verwoestend toeslaan. De eerste dagen hebben zij zich zich elke dag op een van de drie beoogde rovers gefocust om zoveel mogelijk centimeters te scoren. Alleen de laatste dag kan duidelijkheid brengen. Alle reden om dit prestigieuze toernooi te live te volgen. Klik HIER.


 

Snoek eet snoek

Dat snoek kannibalistisch is, weten ze ook bij Fox Rage en daar spelen ze slim op in met de Realistic Replicant Pike, een levensechte kopie van snoek die niet alleen aasdrang zal opwekken, maar ook terretoriale agressie. Heel interessant is de Replicant Pike Shallow die je heel ondiep aan kunt bieden. Verkrijgbaar in de maten 20 en 25 cm en in drie verschillende kleuren.

 


 

Molix bij Fauna

Molix is een jong Italiaans bedrijf en zet zichzelf in de markt met 100% Italiaans design kunstaas. De SV Craw is een van deze creaties. SV staat voor Super Vibration en dat is duidelijk te zien aan het grote profiel van de bait.

Een fors lijf met enkele kleinere sprieten en twee grote klauwen die flink wat reuring in het water brengen tijdens het binnen vissen. Meer weten, check de review van Tackle Meister Bart van de Walle, klik HIER. Wil je hem bestellen, Klik HIER.


 

De optimale allrounder

De Shimano Stradic FL is de ideale allround molen en dus zeer breed inzetbaar. Of het nu  verticalen of baarzen is met het 1000 formaat, 2500/3000 formaat voor snoeken, 4000 voor grovere snoek of  zeebaars, voor iedereen is er een geschikt model. Tevens zijn de meeste formaten in meerdere snelheden verkrijgbaar om de ideale molen voor jou specifieke visserij te kunnen kiezen. Klik HIER voor meer info. Klik HIER voor verkooppunten.

Binnenkort meer nieuws van Shimano, specifieker, over nieuwe hengels in de Yasei range.

 


 

Lange schacht voor de zeebaars

Het vissen op zout water is heel anders dan op zoet… Al helemaal als het gaat om materiaal en al helemaal wat betreft elektronische apparatuur waar je blindelings op moet kunnen vertrouwen. De Terrova Riptide elektromotor van Minn Kota  is zo’n unit waar je blij van wordt. Het zeebaarsvissen langs onze kust is steeds populairder aan het worden (terecht) en daarbij is het in veel gevallen van cruciaal belang dat de I-pilot (digitale verankering) de boot goed op zijn plek houdt in de krachtige getijdestroming.

Nogmaals, het vissen op zee is een ander verhaal. Voor de omstandigheden daar heb je een krachtige motor nodig en een betrouwbare I-pilot, iets dat de Terrova jou biedt. Helemaal mooi is dat de schacht van deze motor verlengt is naar maar liefst 87”, waardoor je ook boten met een hogere bouw (vaak nodig op zee) met een elektromotor uit kunt rusten en zelfs een behoorlijke golfslag de baas bent.


 

 

Nieuwe kwaliteitslijn

 

De Duitse lijnenfabrikant Climax heeft een verfrissend nieuw uiterlijk gekregen en komt met prachtige nieuwe producten. Eén van de nieuwe lijnen is Ibraid. Een prachtige strak gevlochten ronde  8-braid lijn.  De Teflon coating zorgt ervoor dat de lijn enorm slijtvast en superglad is.

Doordat de lijn gecoat én strak in elkaar gevlochten is heeft deze fantastische werpeigenschappen. De hoge slijtvastheid en hoge trekkracht zorgen ervoor dat je nog wat dunner kan vissen, minder last hebt van wind en stroming en meer gevoel hebt. Dit is bij het vissen met softbaits i.c.m. lichte loodgewichten essentieel.

De lijn laat zich perfect aan fluorocarbon knopen en tijdens het testen brak bij de lijn bij het vastzitten in veel gevallen niet op de knoop maar ergens in de fluorocarbon voorslag. De trekkracht op de knopen is dus perfect. De Ibraid is ook verkrijgbaar in de Ultralight versie, de ‘Ibraid U-Light’ deze is er vanaf 04/00. De Ibraid en Ibraid Ultra liggen vanaf dit najaar/winter in de winkel. Voor meer info klik HIER.

 


 

Maak je eigen jerkbaits

Lureparts heeft het assortiment weer flink uitgebreid de afgelopen tijd. Zo is er voor de zelfbouwers de LUPA Luremaking PU bijgekomen. Deze PU oftewel Polyurethaan is perfect om je eigen jerkbaits, pluggen en streamerkopjes mee te gieten!

Ook heeft Lureparts een Siliconen toegevoegd die perfect matched met de nieuwe PU. Daarnaast zijn er Glasparels te koop om de PU gegoten stukjes kunstaas (Jerkbaits/ pluggen) minder te snel te laten zinken of zelfs te laten drijven. Gaat binnenkort getest worden op Roofmeister!  Klik HIER.


 

Finse topvangers

Patriot bestaat al 25 jaar en heeft zich bewezen door een zeer betrouwbare maar toch aantrekkelijk geprijsde roofvis collectie op de markt te zetten. Het beste uit Finland voor elke roofvisser. Eigenwijs en nooit de geplaveide paden volgend brengt dit merk de perfecte hengelsport materialen naar je toe.

Aandacht voor Patriot kunstaas dit keer met pluggen van tussen de 8.95 en 11.95! Mooie eigenzinnige stukken kunstaas met dito kleuren. Of ze vangen, hell yeah! Klik HIER. Ook verkrijgbaar bij Fauna Hengelsport en bij Predator Gear.


 

15% korting bij CarpCube

Op 22 September organiseert Carpcube Brugge Lure Fest 2019,  ondertussen de 4e editie van dit Roofvis evenement, met max. 100 deelnemers als beperking was deze na 4 dagen volgeboekt. Speciaal ter gelegenheid van dit exclusieve roofvisevent een unieke 15% kortingsactie die tot zondag 23:59 uur duurt. Klik HIER.


 

Ultra detail met Navionics

Navionics is sponsor van de LureMasters. Check hoe haarfijn ze het driemerenpunt van het Haringvliet, Hollands Diep en Volkerak in beeld hebben gebracht.

Op dit moment introduceert Navionics SonarChart™ Shading in Nederland. Het gaat hier om een feature waarbij  0,5 meter dieptelijnen vervangen zijn door verschillende blauwtinten, waardoor je in één oog opslag het diepteverloop van een water voorgeschoteld krijgt. Hoe mooi wil je het uitgetekend hebben als roofvisser.


 

Big game in de Algarve

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal en laat zich goed lenen voor een zonvakantie. De streek is niet alleen bekend om z’n All Inclusive 5-sterren hotels, het extravagante nachtleven en de eindeloze zandstranden omgeven door goudkleurige rotsen… je kan hier ook zeer goed vissen!

Duizenden vissers komen om big game te vissen op marlijn, tonijn, goudmakreel, enz. De grote blauwe marlijn concentreert zich tussen juli en november in het visgebied Picos. De zeebodem stijgt hier van maar liefst 1.000 meter diepte naar ‘slechts’ 260 meter! Tussen juli en november is dit de place to be om op blauwe marlijn, witte marlijn, zwaardvis, tonijn en haai te vissen. Tom’s Catch stelt charters voor in Albufeira, Olhão, Vilamoura, Alvor (net naast Portimão) en Faro.

Voor diegene die een vistrip boekt voor het eind van de maand is er 20% korting! Vermeld bij het boeken de kortingscode: TOMSCATCH ALGARVE 19.


 

Schlugg voor zeebaars

Altijd lekker weer als kunstaas uitvoerig getest is door een pro voordat het de markt ziet. Zo ook met de Schlugg van HTO, een wormachtige softbait. Deze softbait is ontwikkeld en aan de tanden gevoeld door specialist Jake Schogler.

Met name op zeebaars is de Schlugg al met vlag en wimpel geslaagd. Een softbait van extreem zacht materiaal en op elke denkbare techniek in te zetten…  Voorzien van een attractieve geur opdat vis het langer in de bek houdt bij een aanbeet. Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

Multi swimbait

De Gantarel van Illex is een superrealistisch 3-delig kunstaas met een ongelooflijke balans in het water. Extra impulsen en veren aan de haakogen zorgen voor nog meer aantrekkingskracht. De borstvinnen lijken net schoepen en brengen deze swimbait naar een diepte van ongeveer 1 meter.

Een korte jerk zorgt ervoor dat de Gantarel zich 180 graden draait! Om te voorkomen dat de lijn in de war raakt is deze hardbait voorzien van een wartel aan het lijnoog. Een tweede oog aan de bovenlip verandert het karakter of biedt de mogelijkheid om een gewicht te bevestigen waardoor de Gantarel omgetoverd wordt tot een langzaam zinkende swimbait. Nog een oog aan de staart biedt ruimte voor een extra haak of voor een trailer. Een topper voor iedereen die klaar is voor het najaarsoffensief op snoek. Klik HIER.


 

Meet & greet met Luc Coppens

Als iemand furore heeft gemaakt in de roofvisscene dan is dat Luc Coppens wel. Deze Roofmeister heeft wedstrijd na wedstrijd gewonnen en weet overal en wanneer dan ook roofvis te vangen. Donderdag 19 september bezoekt hij Hengelsport Heusden Zolder voor een demo avond van 17-21 uur.

Dit is je kans om van de grootmeester himself alle fijne trucjes te leren. Welke hengel is geschikt voor welke techniek? Hoe kun je het beste stekken zoeken? Welk kunstaas is voor welke rover in dat jaargetijde succesvol, Luc gaat het deze avond haarfijn uitleggen.

De demoavond wordt afgesloten met een tombola, waarbij een Westin Finesse T&C hengel t.w.v. €99,99 gewonnen kan worden. Reden genoeg dus om deze avond aan te schuiven. Tot dan!


 

Ideale zeebaarshengel voor de beginner

Het vissen op zeebaars is niet iets dat je 1,2,3 doorhebt. Het vereist toch enige oefening voordat je het spelletje door krijgt. Zelfs zeebaarsheld Mehmet Buyukyilmaz van Cinnetic heeft deze periode doorgemaakt.

Toch is het het meer dan waard om deze visserij een kans te geven. Wil jij je eerste stappen maken dan is de Blue Win Sea Bass hengel van Cinnetic  een ideale zeebaarshengel voor een spotprijs! De hengel is 3 meter lang en heeft een werpgewicht van 20-80 gram. Klik HIER.


 

Shad met rails

Altijd iets nieuws vinden voor nieuw kunstaas is lastig en wordt er niet makkelijker op, maar de Poolse fabrikant Salmo lukt het elke keer weer. Dit keer met de zogenaamde Rail Shad, kunstaas dat speciaal voor de verticaalvisserij is ontworpen.

Het unieke design zorgt er vordat het kunstaas snel daalt met de staart naar beneden, maar spoedig herstelt met in horizontale positie. Net zo goed heeft het zijn waarde al bewezen bij de werpende visserij. Verkrijgbaar in 5 cm en met 14 gram gewicht.

 


 

Eens wat anders voor baars & blei

De nieuwe Switch Blade Minnows van Savage Gear zijn ideaal voor als baars of roofblei eens iets anders voorgeschoteld willen hebben. Deze metalen pilkers vis je vanaf de kant waardoor hij bij het optikken en afzinken iedere keer een onvoorspelbare, onregelmatige actie vertoont. Op meerdere manieren te vissen, verticaal, diagonaal, net onder ’t oppervlak etc. Verkrijgbaar in 5 en 6cm bij 11 en 18 gr.

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl